- Konu Sahibi temmuzmasali92
-
Ne kadar iticisiniz gerçekten. Ben ne o zaman ne de şimdi size özelden msj atmadım ki bizi o zaman dinlemedin şimdi niye soruyorsun diyorsunuz pardon ? Şimdi de kesin şey dersin hep olduğu gibi aaa işine mi gelmedi söylediklerim. Hayır öyle de değil. Gayet kendini ne dediğini bilmeden yapılan konuşma tarzı. Ben sizin çocuğunuz değilim beni bu şekilde azarlayamazsınız. Hata yaptım mı yaptım. Sordum mu sordum gitme dediler mi dediler dinledim mi dinlemedim. Yine sorun yaşadım mı evet yaşadım. Size mi yazdım? Hayır. Cevap verme zorunluluğun var mı ona da hayır. He herkese açık konu isteyen istediğini de yazar evet ama illa yazacaksanızda saygı sınırlarını koruyarak üsluba dikkat ederek yazın. Bu hayatta sonunu bile bile bir hatayı yapan ya da çevresinde uyaranlar olmasına rağmen yine de yapan tek insan değilim sonda olmayacağım NE YAZIK Kİ. İnsan yaşamadan bilemiyor. Dini inancınızı bilmiyorum ama kader diye de bir şey var. Allah akıl vermiş diyeceksiniz evet o da doğru. Akıl vermiş insanların kaderini de çabasına bağlı kılmış ama ben bir şey yapmadım ama ben bile bile bi hataya yürüdüm bedelini de ben ödeyeceğim. En azından şükür diyorum yalvardı yakardı üç ay çocuk diye ama yapmadım. Bir hata yapmıştım kendimi ateşe atmıştım ikincisi kendimi canlı canlı yanarken izlemek olacak dedim. İnsanlar hata yapıyor maalesef hata yaparak öğreniyoruz bir musibet bin nasihatten iyi oluyor. Şimdi şu anki aklımla yaşadıklarımla kim bana aynı binada oturacağım dese asla kabul etme derim yakarsın kendini derim ama dinlerler mi hayır bu hata bugüne kadar yapıldı aynı binaya bile bile giden ne yazık ki ne ilktim ne de son olacağım. Herkes tecrübeli olanları ya da yasamasa bile olacakları öngörenleri dinlemeyecek. Yaşayıp görüp anlayacak ben gibi. Sonra ya çocuk yap gecer masallarına inanıp bi de öyle yakacaklar kendilerini ya da en azından zararın neresinden dönsem kâr deyip dönecekler baba evine benim gibi…
O kadar katılıyorum ki karakteri oturmamış birey olamamış adamlar hariç herkes suçlu.Günlerden çarşamba, yine kocalar dışında herkeşler suçlu. O da olmasa kaderin suçu. Hata ettim demeyin, bile bile gittim demeyin hiç.
Günlerden çarşamba, yine kocalar dışında herkeşler suçlu. O da olmasa kaderin suçu. Hata ettim demeyin, bile bile gittim demeyin hiç.
Önceki konunuzda size bunu yazmışım . Adam en başından siz o evi kabul etmezseniz evlenmeyecegini söylemiş. O ev de oturmazsaniz boşanmaktan mi korkacak. Her şeyi kabul edip alttan alırsanız herkes sever sizi. Önemli olan yanında olmak ,destek çıkmak değil mi.Adamın evlilikle ilgili tek kriteri buymuş demekki. İlerde her sorunda baştan kabul etmiştin olacak adı. Şimdi ağlayıp idare et diyormuş, kızı kandırıyor böyle,
ilerde anne oğul kızı ağlatacak haberi yok
Tam da düşündüğünüz gibi kocası pasif bir seyirci karısı ne yöne cekse oraya gidiyor kadın oğluna aşırı bağımlı.Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Yaşadıklarınızı sizin kadar bilemem, ama anlıyorum. Gerçekten zor bir durum, cenderede gibi hissediyorsunuzdur. Evet, nişanlılık dönemindeki uyarıları dikkate alsaydınız, baştan eşinizi tartmış olsaydınız belki bunlar olmazdı, ama napalım şimdi keşke demenin bir faydası yok.
Ben size bir şey sormak istiyorum. Kayınpederiniz ne yapıyor? Seyirci mi olaylara karşı? Şöyle bir şey biliyorum, bir evde koca pasifse ya da koca erken yaşta kaybedilmişse, bazı anneler erkek evlatlarına aşırı bağlanabiliyor. Hatta onları kocaları gibi görüp gelinlerini kıskanabiliyorlar. Bu tip insanlara karşı eşiniz korusa bile görüşme devam ettikçe zarar görürsünüz. Eşiniz bir şey dese bile seni karın doldurmuş der bu tipler. Onlar varken devam edebilmenin en iyi yolu hiç görüşmemek.
Ama eğer kayınpederiniz pasif biri değilse eşiniz de sizi gerçekten seviyorsa eninde sonunda kadını sustururlar.
Siz gerçekten çok dikkatli davranın. Şu satırları kucağınızda iki çocukla da yazabilirdiniz. Kesinlikle kendinizi eziyet etmeyin. Bu can size Allahın emaneti, bile bile zulme uğramak yok dinimizde.
Eşiniz kesinlikle yanlış yolda. Siz de ona Allahın emanetisiniz. Böyle mi sahip çıkılır Allah aşkına? Sadece duygularınızla hareket etmemelisiniz.
Tekrar Allah yardımcınız olsun
Ben bana haksızlık yapan kimseye süt dökmüş kedi gibi olmadım kardeşininde anne babasınında her tartışmada gayette ağzının payını verdim. Vermesem kedi olsam zaten memnun kalırlardı böyle olduğum için istemediler kendileri bilir. Ben evlendikten sonra değişecek daha çok arkanda duracağım sözüne inandım durmadı ama bende kendimi ezdirmedimsu yorumunuzla sıze yazılan tum yorumların bosa gıttıgını anladım
gercekten eskı konularınızda herkes ıstısnasız herkes mutsuz olacagınızı yazdı
arkadasda bunu soyluyor bız demıstık dıyor
kendı dusen aglamaz , bıle bıle lades dedınız, zaten sozumuzun degerı yok ne soruyorsunuz seklınde yorumlar o kadar haklı kı,
sızı kımse azarlamamısta ustelık
sıze haksızlık eden kocanıza kayınvalıdenıze sut dokmus kedı gıbı olup burada sız bu duruma dusmeyın dıye oncesınde yol gostermıs ınsanlara nutuk atıyorsunuz
ıste bu yuzden hıc bır zaman mutlu olamazsınız kendınız edıp kendınız buldunuz ve neyın dogru neyın yanlıs oldugunu kestıremıyorsunuz .
hayal dunyasında yasıyorsunuz bırı bır cumle kuracak o cumle ıle evlılıgınızı kurtaracak sanıyorsunuz
oyle bırsey yok. bızler sızden kat be kat tecrubelıyız
aklı olan buradakı tum yorumları zıhnıne kazır.
hıhım evet tabi.Ben bana haksızlık yapan kimseye süt dökmüş kedi gibi olmadım kardeşininde anne babasınında her tartışmada gayette ağzının payını verdim. Vermesem kedi olsam zaten memnun kalırlardı böyle olduğum için istemediler kendileri bilir. Ben evlendikten sonra değişecek daha çok arkanda duracağım sözüne inandım durmadı ama bende kendimi ezdirmedim
Yok ben gayette önceki cevaplarımda yazdım hata yaptım Bile bile gittim dedim bir şeyi söylemek için söylüyorsunuz sadece.Günlerden çarşamba, yine kocalar dışında herkeşler suçlu. O da olmasa kaderin suçu. Hata ettim demeyin, bile bile gittim demeyin hiç.
Yuvasini kurtarsin tabi otursun sussun herseyi alttan alsin kul köle olsun.Hayır anlamıyorum gerçekten insanları kız Özelliklede yazmış yeni evliyim boşanmak istemiyorum diye bu sevgilisi değil ki hadi Güle güle desin direk oturduğunuz yerde klavyeyi elinize alarak bitir unut demek kolay tabi kız size burda yuvamı nasıl kurtarabilirim diye soruyo daha da nasıl bozabilirim diye sormuyor! Kızın hayla bir ümidi var ki evliliğini kurtarmak istiyor siz neden hepiniz hazır olda bekler gibi yorum yapıp bitir diyorsunuz ? Bir evliliği yapması da yıkması da zordur ha diyince olmaz ilk tartışmada bitmez her evlilikte olabilecek sorunlar ben hepsinin aksine Yuvanı yıkma diyorum! Ve daha yeni evlisin zaten öyle kolay yıkamaz insan kocanla tatlı bir dille konuş aranızı düzeltmeye çalış üstüne gitme o ateş olunca sen de ateş olma su ol umarım düzelirsiniz
Koca? O hala masum di mi?Yok ben gayette önceki cevaplarımda yazdım hata yaptım Bile bile gittim dedim bir şeyi söylemek için söylüyorsunuz sadece.
Böyle bir durumda sizi koruyup kollayacak tek kişi eşiniz. Eski konunuza baktım. Sizin bunlara hiç şaşırmamanız gerekirdi. Gerçekten zaten belliymiş. Eşiniz, o zaman annesi kozlarımı paylaşacağım dediğinde “paylaş tatlım” demiş.Tam da düşündüğünüz gibi kocası pasif bir seyirci karısı ne yöne cekse oraya gidiyor kadın oğluna aşırı bağımlı.
Tek sorun ailesine karşı koruyamadı demişsiniz ama bu konu zaten evliliğin merkezine oturmuş bir konu. Size hediye almış aman çok güzel , annesine bı sus sen karışma diyemedikten sonra hediyenin ne anlamı var. Sonuçta bir seçim yapmak zorunda , o seçimini yaptı . Şimdi seçim sırası sizde , siz eşinizin seçimi sonunda ne yapacaksınız. ??Bakın evet aileye karşı beni koruyamaması çok çok büyük bir sorun ama aynı zaman da da tek sorun. Her zaman her konuda fikrimi alırdı beni dinlerdi çok iyi iletişimimiz vardı. Karı koca ve çok ta iyi iki dosttuk hep. Uzun sohbetler ederdik işi arkadaşları her şeyi paylaşırdık ev içinde her zaman destekti üzerine düşen her şeyde. Hiç bir zaman ataerkillik yapmadı. Kadın yemek yapar temizler kafasında bir erkek olmadı her zaman benden çok o iş bölümüne dikkat etti izinli günlerinde evide sildi süpürdü yemeğimizde yaptı hasta oldum sabaha kadar basımda oturdu nöbet tuttu tırnaklarıma kadar kesti bakım yaptı hep küçük sürprizler hediyeler ona ulaşamadığım tek konu ailesi idi bana açmadığı tek konu da ailesi idi. Bu konuda onunla hiç iletişim kuramadım hep kapalıydı hep dokunulmazlığı vardı o konunun beni herkese karşı korudu kolladı bana laf söylettiği insanlar hep ailesi oldu kılıma zarar gelse dünyayı yakardı ama annesi yaksa oturup izleyen adam oldu….
Evet sizi seviyormuş , peki seven bu adam ne yaptı bir bakalım. Annesinin ağzına baktı , annesine tek laf edemedi , annesine taşındı , sizi bir haftadır aramıyor. İyi ki seviyormuş, sevmese kim bilir neler yapardı.Eşim hep aile baskısı ile büyümüş annenin ciddi psikolojik sorunları var büyük çocukluk travmalarından kaynaklı ben travmaları balayında öğrendim. Kafasında kuruyor ve buna inanıyor devamlı. Hep insanlar onun peşinde koşsun herkesi o yönetsin ona sormadan kimse bir şey yapmasın istiyor. Ben daha rahat bir ailede yetiştim öyle attığım adıma kadar rapor vermem aileme ama o oğluna yaptığını bana da evimize de yapmak istedi her şeye karışmak her şeyi kendi yönetmek. Herhangi bir konuda saf dışı kalsa olaylar çıkardı hastalanmalar ağlamalar. Çok mesafesiz olalım istedi oturup eşimle olan her şeyi onunla paylaşayım istedi bense mesafeli olmaya çalıştım hep. Bana göre fazla samimiyet sorun getirirdi. Bir de kız kardeşi var evi adeta o yönetiyor zaten. Onunla da sorunlarımız çıktı abisini dehşet derecede kıskandı ama öyle şeyler yaptı ki basit bi abi kardeş kıskanclığı değildi ve artık ben çok rahatsız olmaya başlamıştım bu durumdan mide bulandırıcı gelmeye başladı kızın durumu. Onunla da aramız bozulunca anne hepten bana düşman oldu. Eşim bana karşı çok çok iyidi biz Başbaşa iken çok iyiz bunlar zaten yapması gerekenler belki ama temizlikte yemekte her konuda bana yardım ederdi sürekli küçük sürprizler beni çok seviyordu biliyorum. Mesela benim ayağımda batık vardı yanlış tırnak kesmenden dolayı derdi ayak tırnaklarıma kadar keser bakımlardı sevmeyen bir adam bunları niye yapsın ki diyorum. Ben mutlu olayım diye düğün öncesi dans kursuna geldi benimle kendi hiç sevmediği halde herkese karşı da hep arkamda oldu ama annesi ile kardeşi ile ne zaman bi sorun yaşasam çocuk öylece bakıyor bakıyorum eşime bir şey desene diyorum bi cevap ver diyorum ses yok adam taş gibi öylece ağzı dili bağlanmış bakıyor aklımı kaçırıyorum bu durumda bende hep öfke kontrolsüzlüğü yarattı ona karşı. O arkamda dursa ailesi istediğini yapsın desin umrumda olmayacak ama suskunluğu beni çıldırttı. Son olayda evden gittim o da annesinde kalıyor şimdi. Bir hafta oldu hiç konuşmadık boşanma davası da açmadı. Beni de aramıyor sormuyor muhtemelen aile baskısı ile boşanma kararı aldı aklına koydu boşanmayı… Şimdi benim ailemde barışmaya karşı. O binaya yollamam seni o kadının bir sonraki adımı sana iftira atmak olur diyolar ayırmak için. Ne zaman ki eşin der ben ordan çıktım başka yere taşınıyoruz o zaman barışırsınız diyorlar bu da mümkün değil gibi…
Bunun olabileceğine dair en küçük bir umudunuz varsa, sizin psikolojik yardıma ihtiyaciniz var demektir. Çünkü bu konuda umudunuz olması , sağlıklı bir zihin yapısına sahip olmadığınızı gösterir.Benim aile büyüklerim araya girmek istedi konuşalım bu iş böyle olmaz orta yol bulunur sonuçta ortada çözülemeyecek bir evliliği bitirecek büyük bi sorun yok bu çocukların birbirine karşı bi hatası yok diye ama onun ailesi yanaşmıyor açık açık istemiyoruz diyorlar. Toparlanmamızın tek yolu eşimin ailesine istesenizde istemesenizde o benim karım benim ailem karışmayın diyecek. Evimizi o binadan çıkaracak. Çıkarırsa ailesi silmekle tehdit ediyor eşimin ben mutlu olcam evliliğimi kurtarcam diye siliyorsanız sil bilirsiniz diyecek çıkacak oradan. Kolay mı öyle evlat silmek kaç kere dedim korkma olmaz öyle bi şey diye. Onların evladını da sevdiğine inanmıyorum ki sevselerdi oğlum biz bu kızla anlaşamıyoruz o veya biz hatalı farketmez ama anlaşmak zorunda da değiliz sizin birbirinizle bi sorununuz yok seviyorsunuz gidin uzakta bi yerde oturun sen evliliğini kurtar aynı bina da oturmak zorunda değiliz derler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?