Boşanmak istemiyorum 😞

3 aylık bir evlilikte, sizi dolduracak, Sabrinizi tüketecek, evinizi terk ettirecek neler yaşadınız ya hu? 3 ay kısa değil mi bana mı öyle geliyor.
Kocaniza ve ailesine de haksızlık yaptiginizi düşünüyorum çünkü, adam en başından demiş, nasıl bir evlilik beklediğini ima etmiş, bile isteye evlenmissiniz. Ha siz bilirsiniz hayırlı uğurlu olsun da. Şimdiki süreçte siz de şimdi adamı yola mi getirmeye çalışıyorsunuz. Evleniyim nasıl olsa ben onu ikna ederim diye mi düşündünüz. Bilemedim şimdi ne diyeceğimi Allah hayırlısını nasip etsin

Siz "zararın neresinden dönsem kârdır" demiyorsunuz ki. "Boşanmak istemiyorum" diyorsunuz hâlâ.
Eski konunuzda olan şeylerin o zaman dilimiyle ve o olaylarla sınırlı kalacağını sandığınız gibi, "ya ailemle aynı apartmanda otururuz ya ayrılırız" diyen adamın çok iyi koca olup arkanızda duracağını sandığınız gibi, size bunları yaşatan adamla evlenince her şeyin çok güzel olacağını sandığınız gibi şimdi de evi taşıyınca her şeyin düzeleceğini sanıyorsunuz.
Şu kafayla çocuk olunca düzelir sanmamış olmanız mucize gibi bir şey.

Evi taşısanız bile bir şey değişmeyecek.
Kayınvalideniz oğlunu yönetmekten vazgeçmeyecek, oğlu yönetilmekten vazgeçmeyecek.
İleride annesi yaşlanıp öldüğünde belki bir ihtimal eşiniz sizin yönetiminize girer. O da yönetmek isteyen başka biri çıkmazsa.
Ama asla kendi kendini yönetebilen bir adam olmayacak ve siz de yönetseniz bu doğal olarak sağlıklı bir ilişki olmayacak.
Eşiniz sizi boşasa hayatınız kurtulacak haberiniz yok.

5 yaşındaki çocuklar bile kendilerini yönetebilirken, kendi kararlarını savunabilirken böyle adamlara nasıl saygı duyup sevgi besleyebiliyorsunuz orasını da hiç anlamıyorum.

Günlerden çarşamba, yine kocalar dışında herkeşler suçlu. O da olmasa kaderin suçu. Hata ettim demeyin, bile bile gittim demeyin hiç.
O kadar katılıyorum ki karakteri oturmamış birey olamamış adamlar hariç herkes suçlu.
Bu kk’da en sık gördüğüm şey şeytan kayın aileler melek kocalar. Hanımlar inanılmaz bir haberim var kocanız da o ailenin üyesi

Önceki konunuzda size bunu yazmışım . Adam en başından siz o evi kabul etmezseniz evlenmeyecegini söylemiş. O ev de oturmazsaniz boşanmaktan mi korkacak. Her şeyi kabul edip alttan alırsanız herkes sever sizi. Önemli olan yanında olmak ,destek çıkmak değil mi.

Eşim de babasından korkar ,çekinir. Her dediğini yapmaya calisir. Ama asla evliligimizle ilgili ,onlara sık gitmemizi falan kabul etmez.

İlk evlendigimiz zamanlar evlerimiz yakındı, sık sık yemege cagiriyorlardi. Sevdiğim icin hayır demedim hiç , eşim kendisi ailesine bizim bir evimiz var ,ben akşamları evimden çok burdayım , kendi evimiz de yeriz dedi. O günden sonra bayram,seyran harici bizi yemeğe cagirmadilar 9 yılda.

Sizin yapacağınız birşey yok ,eşiniz hayır demedikce devam.edecek bu . Hayır diyebilecek gibi de durmuyor

Tam da düşündüğünüz gibi kocası pasif bir seyirci karısı ne yöne cekse oraya gidiyor kadın oğluna aşırı bağımlı.

Ben bana haksızlık yapan kimseye süt dökmüş kedi gibi olmadım kardeşininde anne babasınında her tartışmada gayette ağzının payını verdim. Vermesem kedi olsam zaten memnun kalırlardı böyle olduğum için istemediler kendileri bilir. Ben evlendikten sonra değişecek daha çok arkanda duracağım sözüne inandım durmadı ama bende kendimi ezdirmedim

hıhım evet tabi.

ben dahıl herkes ıcın gecerlı bırseyler demek ıstedım ozellıkle ''bazı dusuncelere onerılere yorumlara karsı cok keskın tavırla net olan konu sahıplerı ıcın ''

burada yazdıklarımızın hıcbırının bıze faydası yok konuyu okumak ıcın zaman harcıyoruz yanı konu acanlara bır zaman ayırıyoruz yasadıklarına bakıp kendımızı yerınıze koyup oyle yazıyoruz . burada kımseye yorumu en cok begenılen uye odulu, yazdıklarını en cok ınsanlara hayata gecırten uye odulu de verılmıyor yanı hıc bır cıkarımız yok

sızın yanlıslarınızı eksıklıklerınızı yazıyorsak bu sızın avantajınıza. ben bu forumda ınanılmaz faydalandım dusuncelerımın gelıstıgını daha cok yonlu dusunmeye basladıgımı farkettım benım aklıma gelmeyen seylerı baskaları yazdı daha tecrubelıler vardı ve genel olarak bakınca ınsanlar ne dıyorsa o dogru oluyor .

sızın konunuz buna en guzel ornek daha en bastan herkes tecrubesı nedenıyle yazdı gercekler acıdır dıye bır laf vardır bazı gercek sozlerle ınsanlar karsılasınca uzuluyor sınırlenıyor kırılıyor ama bı nooktadan sonra aklı olan durur dusunur acaba haklılık payı var mı dıye

keske sızde oncesınde bızlerı dınleseydınız . bugun bu yasadıklarınızın bır sebebı de aslında sızsınız buna ızın verdınız ha hakedıyormusunuz bu davranısları tabıkı hayır ama kendınız ettınız. en azından bundan sonra ne yapabılecegınız bellı ama onu da yapamazsınız

ya bu deveyı gudeceksınız ya bu dıyardan gıdeceksınız madem gıtmek ıstemıyorsunuz o zaman huylarına gıdeceksınız . ya da zıtlasa zıtlasa bır omur gecıreceksınız.sıze burada yazanlarada atar yapmayı bırakacaksınız o atar yaptıgınız ınsanları dınleseydınız bugun bu konuyu acmanıza gerek kalmayacaktı.

herkes sızın ıyılıgınız ıcın yazıyor dedıgım gıbı yorumlarımızın bıze faydası yok, sıze faydası var. usluplar sert gelebılır kı bence haklılar.

Yuvasini kurtarsin tabi otursun sussun herseyi alttan alsin kul köle olsun.

Hakkınızda hayırlısı olsun ama aynı binada yaşayanlar genelde sorun yaşıyor maalesef bunu göze almus olmalısınız neyse olan olmuş ararsa açmayın sizi gerçekten kaybedeceğini inansın ailenizde arkanızda zaten bu çok iyi ama şu da bir gerçek evlilikte ilk yili birbirine alışma sürecidir sizde eğer bastan kabul ettiysen bu ilk yili iyi değerlendirmen gerekirdi cesaretin varsa boşanmaya bir protokol hazırla tutusacaktirlar ailecek şu an zaten eşin tamamen onların etkisi altındadır tepkisine göre hareket edersin

Maalesef bazı şeyler duayla olmuyor
Tabiki dua edelim ama Allah akılda vermiş aklınızı kullanın diye bir şeyin olacağı yoksa ne kadar dua edersen et Olmaz
Baştan kabul edip gidip bir yıl olmadan şikayet etmek yada esin hatalarını geçer diye beklemek pekte duayla olucak şey değil bana göre

Tam da düşündüğünüz gibi kocası pasif bir seyirci karısı ne yöne cekse oraya gidiyor kadın oğluna aşırı bağımlı.
Böyle bir durumda sizi koruyup kollayacak tek kişi eşiniz. Eski konunuza baktım. Sizin bunlara hiç şaşırmamanız gerekirdi. Gerçekten zaten belliymiş. Eşiniz, o zaman annesi kozlarımı paylaşacağım dediğinde “paylaş tatlım” demiş.
Evet her evlilikte görmezden gelinmesi gereken şeyler olur. Ama bu çok aşırı çok fazla. Buna katlanılması ancak size zarar verir. Her insanın sabır noktası vardır.
Bakın benim annem babam korumaya çalıştığı halde kayınvalidesinden o kadar çekti ki. Babaanne bile demiyorum. O derece. Sonra kanser oldu. Bunları göre göre, normalde sessiz biriyimdir ama kayınvalidem en ufak bir şey dese usulünce veriyorum cevabını susturuyorum. Beni savunmazsa eşimin de yüzüne bakmam. Ben ona emanetim. Benden o sorumlu. Sabredin cennet anahtarın kayınvaliden olur bilmem ne diyenlere sakın kulak asmayın. O zaman siz de eşinizin cennet anahtarısınız o ne olacak?
O zaman “paylaş tatlım” diyen biri kusura bakmayın ama yarın uzlaşma sağlanamadığında o cadoloz anası ben sana kız oğlan kız yeni birini bulurum dese “bul tatlım” der. İyi düşünün.

Tek sorun ailesine karşı koruyamadı demişsiniz ama bu konu zaten evliliğin merkezine oturmuş bir konu. Size hediye almış aman çok güzel , annesine bı sus sen karışma diyemedikten sonra hediyenin ne anlamı var. Sonuçta bir seçim yapmak zorunda , o seçimini yaptı . Şimdi seçim sırası sizde , siz eşinizin seçimi sonunda ne yapacaksınız. ??

Evet sizi seviyormuş , peki seven bu adam ne yaptı bir bakalım. Annesinin ağzına baktı , annesine tek laf edemedi , annesine taşındı , sizi bir haftadır aramıyor. İyi ki seviyormuş, sevmese kim bilir neler yapardı. Annesini onunla olan ilişkisini , sizinle olan ilişkisinden daha çok önemsiyor ve vazgeçilmez buluyormuş demekki . Siz eşiniz değişsin istiyorsunuz ama eşiniz zaten kararını vermiş ve bunu uygulamaya koymuş .

Bunun olabileceğine dair en küçük bir umudunuz varsa, sizin psikolojik yardıma ihtiyaciniz var demektir. Çünkü bu konuda umudunuz olması , sağlıklı bir zihin yapısına sahip olmadığınızı gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…