Boşanmak istiyorum:(

annelala

54 yolculugu baslasin !!!
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
378
330
53
38
3 yaşında bir oğlum var ve öğretmenim. 7 yıllık evliyim ve her tartışmada bosanalim diyen bir eşim var ve artık benim de sürekli beynimden boşanma fikri dolaşıyor . Boşanmak istiyorum da cesaretim de yok sanırım. Boşanan arkadaşlar bana cesaret verin. Neyle karşılaştırım hangi zorluklar beni bekliyor ? Çocuk için nasıl bir etkisi olur?

Benimde bebeklerim var. Eşime çok sinirlendiğimde seni boşayacağım diyorum. Ama ne zaman yaparım yaparmıyım bilmiyorum. Eşiniz dava açmazsa sizin dava açma gerekçeniz ne olacak??

niye boşanmak istiyormuş eşiniz?

Bunu kadınlar da çok yapıyor. Ama bu böyle ileri geri söylenmemeli. Söylenince işte böyle oluyor. Hem

kendinizi hem de karşınızgakini bu fikre alıştırıyorsunuz. Olayı sıradanlaştırıyorsunuz.

Tek sorun buysa halledilebilir diye düşünüyorum. Her ailede olur tartışmalar. Boyutu ve içeriği önemli olan.

Çok doğru bizim için çok siradanlasti boşanma fikri öyle ki kendimi tamamen hazır hissediyorum tek kiyamadigim oğlum . Onu nasıl etkiler ,ileride annesi babası ayrı olan sorunlu çocuklardan mi olur

Evlilikte boşanalım lafı ağza bir kez alındı mı eskisi gibi olmuyor.
Ergen sevgililerin sürekli bitti bitti deyip devam etmesi gibi.
Oturun konuşun çözülemeyecek sorunlar mı?
Ve bir daha boşanalım lafını kullanırsan bu lafta kalmayacak deyin.

Aslında bariz bir sorunumuz yok bizim yüzde 80 sıradan günler geçiren bi aileyiz . En büyük kavgalarimiz eşimin tek başına tatile gitmek istemesi, farklı ülkelere gitmek istemesi , bayan arkadaşlarıyla aşırı samimiyeti v.b benim de kıskanç olmam . 2. Sorunumuz da genel anlamda eşimin çok baskın bir karakter olması ve benim artık ben olmaktan,dusunmekten,karar vermekten aciz olmam. Mesela tartistik ve yarın okula gitmeyeceksin ben yorgunum oğluna bak ben yatacam dedi ve ben korkumdan hayır gidicem diyemedim

Hep diyorum bosanalim lafina o kadar çalıştım ki boşansan da umurumda değil dedim ben onu blöf olsun diye söylüyorum diyor eminim ki o da oğluna kiyamiyor. Yavrum olmasa birbirimizi cekmedik

Az önce ustume yürüdü dovmemek için kendini zor tuttu . İlk yıllarda da dovuyodu beni ve ben aciz ben hep sustum ve gidemedim. Yemin etti bir daha dovmeyecegine de yine her fırsatta ustume yürüyor ben aciz ben yine susuyorum

Hiç onurum grurum haysiyetim şerefim hicbirseyim yok çok üzülüyorum kendime . Her söylediğine tamam dediğim için en son ne zaman kavga ettik çoğu zaman hatirlamiyorum bile o kadar ki sakın bir evliligimiz var ama yılda 1 de olsa tartismamiz aşırı büyütüyor ve biz ayrılık moduna giriyoruz

Bu cumleleri okuyunca sana cesaret veresim geldi bosanmamis olmama ragmen.

Meslegin elinde, bosansan simdi yasadigindan daha mi kotu yasar cocugun sence?

Boyle tek basina tatil planlayan fantastik bir babasi olacagina basinda aslanlar gibi annesiyle olsun. Her gun mutsuz, ezilen, umutsuz annesini gorecegine hayata ofke dolacagina; mutlu, umutlu bir anne ile ruh sagligi duzgun buyusun.

Bosan, kur hayatını. Kim bilir belki hayatina sana daha cok deger verecek biri girecek? Bundan daha fena olamaz hayatin, dayaktan bile bahsederken nasil dayanirsin bunlara?

Herkesten cok kendini sev olur mu?

Oğlunuz çok küçük. Ben boşandığımda kızım 10 yaşındaydı. Babası da çok düzenli her hafta sonu alıyor kızımı. Birlikte çok vakit geçiriyorlar babasının evinde kendi odası var. Her gün konuşurlar. Kızım şimdi 15 yaşında. Mutlu. Ama genelde boşanınca babalar neden bilmiyorum çocuklarından kopuyorlar. Çevremde hiç görüşmeyenler. Bu çok üzücü ve çok zor. Anneler çooooook üzgün. Çocuklar mahsun. Biraz daha idare edin derim ben. Baba görür mutlaka diyorsanız boşanabilirsiniz.

Farklı memleketliyiz ben onun memleketindeyim ama bosanirsam beklemem giderim ne kadar gorusebilirler sonrasında bilemem

Bu hayatta bir tek kendim için yaşayamadim zaten. Hep başkaları için uğraştım başkalarının ne diyeceğini onemsedim ve ne yazık ki başkalarının çizdiği hayatı yaşadım. Hiç özgüven sahibi değilim,hic bencil olamadım hayatım boyunca hiç ben olmadım ben sanırım bu yüzden cesaretim yok hicbirseye. Bu sefer bosanmasam yine evliligimiz surer bizim gayet sakin bir şekilde ama ben mutlu değilim,cok sindirildim ,çok kişiliksizim ve böyle yaşamak istemediğim kadar çocuğumun hayatını da mahvetmek istemiyorum sorunum tek bu %50 durumdayım kendim için boşanmak,oglum için çeksem diyorum.

O kötü işte

Boğazıma bıçak dayamisligi , kafama koca şarap şişesiyle vurmamak için kendini zor tutmuslugu bile var korkutmak için ve ben bunları yazarken çok utanıyorum bir taraftan ağlıyorum ben neden çektim bu adamı neden çekmeye devam ediyorum . İnanın kendime sizden çok aciyorum

Sizin için en iyisi boşanmak bana kalırsa huzursuz yaşamaktansa mesleğinizde var ne diye elin adamının kahrını çekeceksiniz kolay değil belki ama beraber yaşamak da size mutsuzluk getirecek ve haliyle çocuğunuza da yansıyacak..Henüz 3 yaşındaymış yavrucak bir de.. Madem böyle huyları vardı çocuk düşünmeseydiniz dicem ama olan olmuş boşanırsanız Mutlu bir anneyle yetişir fakat ayrılınca genelde babalar ilgilenmiyor eskisi gibi çocuklarıyla benim annemle babamda ayrı ve evlendikten sonra babam daha da koptu benden çocuğunuz bunları da yaşayabilir.Umarım çocuğunuz içinde hayırlısı olur en masumu en günahsızı o

Üstüne yürüyünce gidip kocaman tavayı al bi de sen yürü üstüne bak noluyor! O gözler nasıl ayrılıyor fal taşı gibi. Terbiyesiz adam! Ah kuzum. Allah sabır güç kuvvet versin. Ah işte ah şu zayıf kadının karşısında kendini aslan sanan karaktersiz kediler! Güçlü ol lütfen. Hiçbirşey yapamaz sana. Korkma. Çekinme söyleyeceğini söyle.

Öğretmensen boşanmış ailelerin çocuklarının nasıl olduğunu en iyi sen anlarsın. Ben bile daha 2 yıllık öğretmenim ama yeni bir sınıfa girdiğimde daha ilk haftadan sorunlu aile çocuklarını tespit edebiliyorum ve malesef boşanmalar her geçen sene daha çok artıyor.. lütfen boşanma son seçenek olsun öncelikle iyi bir evlilik terapistine gidin. Baktınız olmuyor iki aileden de itibar ettiğiniz birer hakem seçin bu şekilde sorunları çözmeyi deneyin. O da olmuyor ikinizin birden itibar ettiğiniz sizden yaşça büyük ve evlilik konusunda tecrübeli birinden sorunlarınızla ilgili nasihat isteyin..
Gerçekten çok zor bir durum seni de anlıyorum. Şuan sana boşanma demek belki nefes alma demekle eş değer onun da farkındayım offf ne bileyim Allah yardımcın olsun canım, hiç değilse günahsız evladının hatırına Allah o babayı ıslah etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…