siz ne yapmıştınız peki o durumunuzda? evet şartlanmışım ben ne zamandır..onu çözmeye çalışıyorum kendimde..çünkü bu defa farklı duygularım var ben savaşmayı bırakmışım..
öncelikle durumunuza üzüldüm,evlilik bitmiş zaten sizin.
Kızınız için yardım alabilirsiniz.hayata küsmeyin daha gencsiniz.
Hakkınızda hayırlısını diliyorum.
Selam kızlar..
bir gün bu forumda bu konularda yazacağımı asla düşünmezdim.. ama o kadar zor bir durumdayım ki..
ben 33 yasındayım ve 10 yıllık evliyim.. ilk çocuğumuzu doğumdan sonra kaybettik ve bir tramva dönemi yasadık..bikaç yıl sonra olan kızım şimdi ilkokul 1. sınıfa gidiyor ..Öncelikle şunu söyleyeyim babasına çok düşkün
eşimle sık tartısırız.. kötü huyu yok ama hiç paylaşımcı ve ilgili değil.. evliliğimizin ilk yıllarından beri internet bağımlılığı var tabi bunu kendisi bağımlılık olarak kabullenmıyor..
Ben de çalışıyorum ama evde hiç destek olmuyor , kendisi benden önce evde oluyor, elbette ben bulaşık yıkasın demiyorum ama hiç değilse yediğinin çöpünü atabilir , ben söylemeden bazı şeyleri yapabilir..
evliliğimizin yeni zamanlarından beri aynı anda yataga girmemişizdir..Genelde o hep geç saatlere kadar oturur..ben de en fazla 12 ye kadar dayanıp sızıp kalırdım..Önceleri ben koltukta uyur , o uyumaya gitiğinde birlikte yataga giderdik.. sonra uykum gelince yatmaya başladım..o da gelmedi..
Son bir yıldır cinsel hayatımız da bitmiş durumda..Kendisi zaten pek hevesli olmazdı , artık ben de soğuyunca tamamen bitti..şimdi ona ve dokunmasına bile tahammülüm yok..6 aydan fazladır kızımı yanıma aldım o gelmesin diye.. Ondan bu konuda çok çok soğudum kesinlikle tahammülüm yok..
iki gün önce çok şiddetli bir tartışma yaşadık ve bitti dedik..tabi ki 6 aydır ciddi tartışmalarımız ve bitmesi yönünde konusmalarımız vardı..
yanlızkızım çok üzgün.. çocugum olmasa hemen bugun boşanırdım.. ama kızım dün gece çok ağladı..o daha 7 yaşında..
Bana fikir verin kızlar ben ne yapayım herşeyi böyle mutsuz bir yaşamı kabullenip dön diyeyim mi kızım için..
dönse bile bir sonraki kavgamıza kadar durulur herşey.. artık sevmiyorum ve istemiyorum..eminim o da aynı şeyleri hissediyordur..
ayrılamayız kızımız yaşayamaz dedim ve bana o da alışır önemli değil dedi
çok kötüyüm kızlar böyle hayat sürer mine yapayım akıl verin.. bu yaş gurubu çocugu olanlar lütfen..
Bu arada tatil oldugu için bikaç gun bir yere gitmeyi düşünüyordu zaten sanırım oraya gitti , ben çalışıyorum.. Pazartesi mecburen iş gereği dönecek ..ama döndüğünde ne olur bilemem..yazdığım sorunlar düzelmez kesinlikleasla alttan almaz özür dilemez, küslüğümüzde önce o konusmaz..
Evlilik işi gerçekten çok zor.Çocuk oldu mü İnan daha da zor.Bende çocuk için senelerdir katlandım ama anladım ki çocuğa sağlam psikolojisi düzgün bir anne gerekiyor.Benim ki beni sevdiğini söylüyor ve evliliğine devam etmek istiyor ama tabi eskisi gibi eşim olmadan bir hayat.Peki insan niye evlenir.Eşinle bir hayat geçirmiyecekse ,Eşinle bir şeyler paylaşmıyacaksan,duygularını onunla yaşayamıyacaksan niye evleniyorum.Bak canım benim annemde senelerce mutsuz kavgalı bir evliliğe sırf bizim için katlandı.Ama sonunda babamla kaldı.Çünkü biz evlendik.Onun düşüncesine göre babasız bümemi istememiş.Ama ben küçükken annem ve babam kavga ettiklerinde üzülüyor ve keşki başka bir evim olsada kaçıp gitsem o eve diye düşünürdüm.yani aslında mutsuz bir çocukluk geçirdim.
hayalcim seninle evlilik yıllarımız, çocuk oluşu ve yaşadığımız sevgi boşluğu çok benziyor..
ben zorlama da olsa yeniden denemeye karar verdim.. ama kızkardeşim artık bi dakka boş bırakmıyor hem beni hem eniştesini arayıp belki de birbirimize söyleyemediğimiz ya da söylediğimizde kavga çıkan isteklerimizi iletiyor..
benim 7 yasında kızım var senin ?
canım benim hepimiz zorluklar yaşadık yaşıyoruz evliliklerimizde
11. senemiz eşimle ben de benzerlerini kısa sürede olsa yaşadım bir süre
cinsellik, ps bağımlılığı bizde de çoktu
herşey evlatlarımız diyoruz çoğu zaman sen de öyle yaptın
bak eşin değişmeye çalışıyor, sen de yavaş yavaş alışmaya sevmeye çalış eşini canım
bu arada robot gibi yattık demişsin aranızda cinsel anlamda yakınlaşma olmadı mı?
soruyorum böyle birşeyi k.bakma evlilikte çok önemli çünkü
ya herkes gibi bu güzel duyguları evlilikte yaşamak varken neden yanlış yollardan medet umalım ki..
burada bakıyorum da genelde en fazla 5-6 yıllık evlilikler var .. belki biz çok eskidik bilemiyorum
kaç yaşındasın ?
yasal olarak nasıl ayrı olabiliyosunuz boşanmadan ?
bir de bu ayrılık durumunda çocukların tutumu ne oldu ? babalarını özlemiyolar mı ?
Canım umudunu kesme sen önce kendinden başla değişmeye.. bak oda değişir zamanla.. Bak Biz15 yıllık evliyizz...Allah nazarlardan korusun..
peki siz nasıl çözdünüz? hep benim emeklerimle geldi bugune kadar.. işin kötüsü de görünen bir sorun yok yani dışardan bakılınca herşey ne kadar da güzel görünüyor..
sordugunuz şey olmadı ne bende ona karşı ne onda bana karşı bir yaklaşma olmadı.. aslında o benden bekliyor ilk adımı ama içim almıyor şu anda
olur olur inşallah zamanla :)
(bende pek bi şımardım bugün beee)
valla benim eşim işten gelir gelmez haman koşardı pc ye
çoluk çocuk bana yardım hak getire
ama bir yandan savurgandı
ev borcu ödüyoruz o zaman 5 yılımız var
dedim "ev borcu bitince işi bırakıyorum"
şaşırdı afalladı o nerden çıktı falan
soğuycam yoksa adamdan biliyorum
dedim hiç biryere yetişemiyorum çocuğuma sana kendime vakit ayıramıyorum
koşturmaktan kadın olduğumu unuttum(az da duygu sömürüsü)
keşke yetişebilsemde bırakmasam ama olmuro işte falan filan
sonrasında az düzeldi benimki
çok şükür pc yi kendiliğinden azalttı
çok dua et bide canım.. Allah yardım ediyor
sevgiler
bir ara o kadar kötüydüm ki dua etmek bile içimden gelmiyordu düzelsin diye..şimdilerde bola okumaya çalışıyorum kendi ruh sağlığım için..
benim çok iyi bir işim olduğu halde işi bırakıcam desem sevinçten havalara zıplar
hemen bir bakayım teşekkürler..Rabbim yardımcınız olsun. Sİze '' evlilik okulu sema maraşlı nın'' konularını okumanızı tavsiye ederim . Gerçekten çok faydasını göreceksiniz. Şahsen ben de çok sorunlu bir evlilik yaşıyodum. şimdilerde iyi olma yolunda gidiyor.
Allah nazarlardan korusun canım amin...Hal ve tavırlarımı değiştirmeye zorluyorum kendimi ama diğer konu öyle zorlamayla da olacak bir iş değil
insanın yapısı ile çok alakası var bunun, mesela ben çok sosyal ve konuşkan biriyim eşim ise içine kapanık dışarı çıkmaz sohbet etmez.. o çok sabırlıdır ben se hep bi telaş hep bi acele.. kendi hatalarımı da biliyorum ama huy bu düzelmiyor..
yani bir gün evlenirsen bu tür şeylere çok dikkat et.. severken insana hiçbir huyu zıt gelmiyor :)
Şikayetleriniz 10 yıllık evli ve çocuk sahibi birçok çiftte rastlanan sorunlar.
Burada da sık sık okuyoruz.Sizden çok daha yeni evli olanlar bile,eşlerinin çocuktan sonra uzaklaştığını veya pc bağımlısı olduğunu yazıyorlar.
Aslında eşlerin farklı huyları olması da bazen birbirlerini dengeleyebiliyor:)
Ve inanın aşk evlilikleri de aynı akibete uğrayabiliyor.
Ben sizin yerinizde olsam taşınırım.İmkanım yoksa evde köklü değişiklik yaparım.
Hiçbiryeri değiştiremiyorsanız bile en azından yatakodanızın şeklini veya nevresim,halı,aksesuarlarını değiştirin.
Düzeni değiştirmenin en iyi yolu bazen tebdili mekan oluyor.
Eşinizin yardım hevesini asla kırmayın,gerek yok demeyin,aksine onu teşvik edip övün.
Birlikte oyun oynamanız çok çok güzel.Eşinizi bir süre daha oyalamaya devam edin.
Mesela dvd alın veya sinemaya gidin,yürüyüşe çıkın.
Alışkanlık ve bağımlılıkların bırakılması için 21 gün kuralı var :) 21 gün mutlaka sabırla devam edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?