Boşanmak Mı Kızım İçin Katlanmak mı ?

kararı verdiğimiz akşam eşim bana " boşansak bile kızımı düzenli görürüm eksikliğimi hisstemez " deseydi kararım çok başka olacaktı..

ama eşim buralı değil ayrılırsak memleketıne gider ve kızını belki kaç ayda bir görebilir..

inşallah toparlanabilir bilemiyorum..

eşinin çabalarının yanı sıra
senin çabaların da güzel canım
inşallah kurtaracaksınız yaa
bu arada eşinin jesti çok hoşuma gitti
yalnız orada ettiğin bir laf var bunca yıl mı geçmesi gerekiyordu gibi
yüzüne mi söyledin içinden mi?

yüzüne ama kısık sesle..biliyorum bunu söylememem lazımdı ama tutamadım kendimi..gerçekten o an süprize sevinecek yerine acı çektim ben..

yüzüne ama kısık sesle..biliyorum bunu söylememem lazımdı ama tutamadım kendimi..gerçekten o an süprize sevinecek yerine acı çektim ben..

inşallah duymamıştır
canım çok dua et.. Allah' ın izniyle bu günlerde geçecek inşallah...

inşallah her şey düzelir,senin durumun için gerçekden üzüldüm ama olaya daha mantıklı bakman lazım,anlattığın sorunlar bence onu sevmediğindendeğil çok sevdiğinden.İnsn en çok sevdiğine kırılıyor,bekliyor,umuyor karşılık alamayıncada kinleniyor ve soğuduğunu sanıyor ama bi gülümsemesi,bi tatlı sözü,bi srılması hemen bütün buzları eritiyor.
Her şeyin daha iyi olduğuna sevindim,boşanma kararı olunca ne yzıkki insan herşeyin aynı kalacağını düşünüyor,çok güzel bir kızın var,düşünsene yarın büyüyecek,,Ergenlikte çok daha korunma ihtiyacı olacak.Sen ne kadarda yapmya çalışsan baba gibi disiplin vermeyeceksin.Bir başka evlilik yapsan ne kadarda iyi olsa bir tarafın hep kuşkulanacak.Sonuçta o kıza kimse bbası gibi bakmayacak.
Bence cinsellikte çok önemli,zaten işe dini yönden bakarsak yatak ayırmak,küs kalmak doğru değil.Bence birbirine yakınlaşmak için DAHA ÇOK BERABER VAKİT GEÇİRMEK VE OLAYLARA POZİTİF BKMAK GEREKİYOR.iNŞALLAH HER ŞEY DAAH GÜZEL OLUR.

konuyu ilk okuduğumda çok üzüldm gerçekten sonra ara sayfaları atlayıp bugüne geldim ve inanın çok mutlu oldum..allahım herşeyi yoluna koysun inşallah:))

Ya konuyu okumadan asın kesin diyenlere var ya hastayım. Konunuzu takip ediyordum,yazayım dedim.Bence evlilikte ihanet ve şiddet yoksa o evlilik kurtarılabilir.Ki siz de bu yönde adım atıyorsunuz,takdir ettim.İnternet bağımlılığı günümüzde hangimizde yok ki? Bunu engellemek imkansız ama azaltılabilir.Eşiniz de azaltmış,o da çaba gösteriyor,bunu da takdir ettim.Karşınızda yabancı biri yok aslında,10 yıl önce severek evlendiğiniz,çocuğunuzun babası,en az kendiniz kadar tanıdığınız bir adam var.Siz biraz da işi karşılıklı inada bindirmişsiniz,doğal olarak sizde tepkisel bir soğuma olmuş eşinize karşı.Bu kesinlikle aşılamayacak bir şey değil.Biraz zaman lazım,çok uzatmamak kaydıyla.Eşinizin fiziksel yakınlaşmasına izin verin,sorun büyük oranda burada çözülecek.Baktığınızda o 10 yıl önceki adamı görün.

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum.. Ama bence siz önce ben bunu çocuk için yapıyorum psikolojisinden vazgeçmelisiniz. Bence sizin için çıkış noktası bu olacak. Çocuk olmasa da bence siz boşanmazdınız.. Belki başka sebepleri olabilir korku .. yalnız kalma.. çevresel baskılar vs. Ama inanın bakış açınız ile olaylar düzelir.. Ama önce olumlu düşünmek ...

evet boşanmak hiç kolay bişey değil..

belki ilk adım bir süre ayrı kalmak olurdu.. ilk zamanlar özlemin iyi geleceğini düşünüyordum.. ama sonra o giderse hayatımda hiçbir eksiklik hissetmeyeceğimi düşündüm..

evet saahları beni işe bırakacak biri olmayacaktı, bazan çöpü atan, çocuğa ödevlerini yaptıran,akşamları onu okuldan veya ananeden alan biri olmayacaktı hayatımda..
akşamları kızımla pc den oyun oynayan..onunla cips yeme saatleri planlayan biri olmayacaktı..

benim için eksiklik sadece bunlar eksilecekti hayatımdan.. çok da vazgeçilmeyecek şeyler değil !

ama kızımın hayatından bir baba eksilecekti..

burada bir arkadaşım yorumunda kızın büyüyecek ve ergen olacak o zaman babaya daha çok ihtiyacı olacak demişti aklımın bir köşesine de bunu yazdım..

şu ara evimizde huzur var.. kavga gürültü yok akşamları mesela.. hayatımızda ilk kez kumanda kavgası yapıyoruz :) hiç alışkın değilim kumande hep bende olurdu çünkü o yanımızda olmazdı odasında pc başında olurdu..

yine de çoktan bitmiş bişeyin üzerinde uzatmaları oynuyor gibiyim..

Madem kızınız için yeniden denemeye karar verdiniz, içinizdeki kırgınlığı bir süre bir kenara bırakmaya çalışın. Eşiniz çaba gösteriyorsa, siz de çaba gösterin. Kendinizi zorlayarak da olsa sıcak davranın, geçmişe yönelik imalarda bulunmayın, bunun katlanmak değil, düzeltme çabası olduğunu unutmayın. Bir süre sonra eşiniz ben denedim, işe yaramıyor sen bana karşı çok soğuksun diye düşünüp şevki kırılabilir. Yaptıklarının işe yaradığını hissetmesi lazım, bu daha çok motive eder. Siz de artık çok geç bu saatten sonra yapsa ne fayda diye düşünmeyin, madem denemeye karar verdiniz. Sevme sebeplerini tekrar hatırlamaya çalışın ve çabasını takdir edin. Mutluluklar dilerim.

Arkadaslar slm..ilk defa yazıyorum ne yazacagımıda bılmıyorum lutfen banada yardımcı olun delırmek uzereyım..14 yıllık evlıyım 9 yasında bır oglum var,oglum babasına cok duskun ve tek dılegı hıc bır zaman bızım boşanmamamız..ama bız goturemıyoruz,,sevmıyorumda dıyemıyorum sevıyorum ama sevıldıgımı hıssetmıyorum maddı durumumuzda cok ıyı bosanırsam ortada kalmıcam ama bu surec benı cok korkutuyor,,kendım annesız babasız buyudugum ıcın cocugumu bu sekılde buyutmek benı korkutuyor,,aslında bende hala kendımı kımsesız hıssedıyorum onun ıcın yenıden hayata baslamaktan cok korkuyorum,,lutfen banada yardımcı olun kımseyle konusamıyorum..

arkadaşım..
14 yıl dile kolay..
insan bazan doluyor ve ne için katlanıyorum diyor değil mi? Belki de maddi zorluk çekmemek, veya tek başına ayakta kalabileceğini bilmek daha kolay verdirtiyor boşanma kararını ve ya düşüncesini..
sorunlarını yazmamışsın.. 10 lu yıllardan sonra sevildiğini görmek zaten zordur bence.. yani çookk duygusal düşünceli bi erkekle evliysen başka tabi ama günümüz şartlarında zor..

ben mesela dayımlara bakarım kaç yıllık evliler hala birbirlerine değer verriler sözde bile olsa ben onsuz yapamam falan derler birbirlerine..

gönül alma meselesi işte.. bi erkek gönül almayı bilecek ..

sadece sevildiğini hissetmemek boşanma sebebi olamaz tek başına..
ben de hala karar aşamasındayım .. buraya yazabilirsin sıkıldıkça..

Tek sorunum keske sevıldıgımı hıssedememek olsa fakat değil,,bu sorunları ne yazıya ne dile dokebılıyorum,,psıkolojık olarak cok kotu bı donemdeyim yerdemiyim göktemiyim bilmiyorum..

Oncelikle Allah yardimciniz olsunuz. Yasadiklariniz hicte azimsanmayacak olaylar. Cocuk yoksa ve eger ne olursa olsun mutlu olunmuyosa bosanmaya pozitif bakan bi insanimdir. Ama eger cocuk varsa nacizane fikrim yuvayi kurtarmak icin elden gelen yapilmalidirki, ki zamani gelince o cocuga gerekli aciklama yapilabilesin. Cunki bosanma anne baba arasindada olsa en cok cocuklar etkilenir. Biliyorum fazlasiyla zor, hele ki evde burnu havada kendini bisey sanan bi insanla yasamak. Ama eger cocuk varsa sabir, o cocugun gelecegini daha iyi hala sokabilir. Nacizane, agir olsa bile bi 10 gun esinizin istedigi kadin(!) olmayi deneseniz nasil olur acaba. Guler yuzu eksik etmeseniz. Size yanlis gelen seyleri gormemezlikten gelseniz. Sadece 10 gun icin herseye katlansiniz ( kesinlikle siddetten yada aldatilmaktan bahsetmiyorum) ornegin bencilligine, saygisizligina, yada pasakliligina. 10 gun herseyden taviz verseniz. Sevdiginizi ve sorunlari duzeltmek istediginizi vurgulasaniz, hissetmeseniz bile. Gozlemleseniz mesela, haraketleri tavri degisiyomu. Belki farkina varmasakta karsi taraf kendini kanitlamak istiyor yada bazi konularda soz hakkina sahib olmak istiyor olabilir. Babalar cocuklarini belki bizim kadar dusunmuyor olabilir. Ama bi ihtimal biz anneler onlara istedigi hayati verebiliriz.. Belki kocaniz haketmio olabilir ama cocuklariniz kesinlikle hakediyor bu ihtimali.

Bütün sayfaları okuyamadım ama baştaki ve sondaki mesajlarına baktım.
Senin de yanlışların var. Evde iş birliği konusunda limitlerini çok düşük tutmuşsun başından. Bir cümlende diyorsun ki: Bulaşık yıkasın demiyorum ama...
Şartlar eşit değil mi, bulaşık da yıkayacak. İşin kadın, erkek kısmı mı kaldı bu devirde? Bu konuda bir erkeği kadın yetiştirir. Başından o şekilde alıştırmışsın sen.
İkinci hatan da kızının yanında yatıp hem aile birliğini zedelemişsin hem de çocuğuna yanlış intiba vermişsin ve tabi ki eşin de boşluğuna alışmış.
Üçüncü hatan evlendiğinizden beri internet bağımlısı olduğunu söylüyorsun eşinin 14 yıldır nasıl dayanabildin buna? İlk sene çözmen gerekirdi bu olayı. Bu konuda çok eksik hatta pasif kalmışsın..

Kimse sana boşan diyemez zaten sen de bitirmemişsin kafanda ama eşinin yaklaşımı sinirden dolayı söylenmiş bir şey değilse (kızın için nasıl olsa alışır demesi) o bitirmiş gibi. Ama şu an evin süt liman olması ikinizin de denemek istediğinizi gösteriyor..

Evliliklerimizde hem kendimiz için hem de çocuklarımızın sorumluluklarını alarak düşünüp, karar vermek durumundayız. Ancak o karar noktasına gelene kadar ev içinde olan her şeyin hesabını vermek zorundasın çocuğun için. Yani siz örnek bir karı-koca, anne- baba olabilidiniz mi? Sorunlar her zaman olacaktır. Fakat 14 seneye yayılmış sorunlar katranlaşır artık. Yine de imkansız değil, isteyin yeter ki!
Hakkınızda hayırlısının olmasını diliyorum gönülden.

Öncelikle çok tesekkur ederim,,yazdıklarınızı okuyorum ve gercekten rahatlıyorum,,14 yıllık evlılık hayatımızda cok badıreler atlattık ,çok kucuktuk bır bırımızı buyuttuk çok sıkıntılar yasadık ve hepsını atlattık,,aslında bızı para bozdu,sakın saçmalama demeyin hakikaten fazlası zarar.maddi sıkıntı çok çektıgım gunlerde parası olan insanlara bakıp onun ne sıkıntısı olabılırkı derdım ama oluyormuş hemde fazlasıyla,,parayla beraber karakter farklılıklarımız ortaya çıktı ben ne kadar mütevazi yaşam istiyorsam eşim bi okadar gösteriş seviyor artı yaptığı iş çok yasalda sayılmaz..yani tanımıyorum artık eşimi,parası olunca kör oldu badem gözlü,,çok yazıya dökmeyi beceremiyorum ama korkularım endişelerim çok fazla,,bir yandanda çocuk babasına çok düşkün,,boşanıp yenı bir hayat kuran bütün kadınları çok taktir ediyorum,

içini kuşku düşürmek istemem ama internet bağımlısı bir erkek şüphe uyandırıcı . ne yapıyor sürekli internette . arkadaşlık sitelerine falan üyedir kesin milletle konuşuyordur . oyunlarda bile bir sürü kızlarla konuşuyorlar . erkekleri evlendikten sonra salıyor galiba ama seninki abartmış . sende çalışıyorsun oda . sen onun hizmetçisi misin hem dışarda didin eve yorgun argın gel sonra evinin işini gör bir yardım alma . insan karısına kıyamaz yorulur der düşünür . ben böyle erkekleri anlamıyorum insan bir düşünür bu kadın makina değil diye . ama sizdede suç var böyle alıştırmışsınız güçlü duramamışsınız eşinize karşı . oda kullanıyor bunu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…