Boşanmak!!!!

Aman allahım herkeslerde pek bir modern,

işinize gelmeyince nasılda eleştiriyorsunuz!

Yıksın demi yuvasını kızcağız.

En mantıklısı bu demi?

Tekrar bu olayları bu sorunları yaşamayacağının garantisi var mı?

Eminim bana kızan bir çok arkadaş duldur.Ve ben varım havasında bayanlardır.

Unutmamamız gereken bir şey var KADIN olma gerçeği ne olursan ol!

Toplumun bakış açısı bunu değiştiremezsiniz, ben değilde sizler uzayda yaşıyorsunuz herhalde...

Hanımefendi (hanımsanız tabii)
En başta, Boşanmak helaldir
Artık Allah'ın helal kıldığı bir şeyle ilgili bu şekilde yorum yapıyorsanız daha biz bunun üzerine ne söylesek boş fakat şunu da iyi bilin ki hayat sadece sizin ve sizin gibilerin bakış açısına göre şekillenmiyor ne mutlu ki...

Bu foruma nasıl geldim anlamadım ama bir göz attım.Ama 35yıl önce kaçtığım ve hala değişmeyen zihniyeti hatırladım.6 ay önce de gitmiştim "kaçtığım zihniyete"; herkes her gün oturuyor çektiği eziyetleri(!) anlatıyor, hemen diğeri atlıyor lafa, anlatıyor gelininden kaynanasından,kocasından, birisinden çektiğini vs vs. benim çektiğim eziyet seninkinden çok misillemesi şeklinde gün bitiyor. 35 yıldır hiç değişmediklerini görüyorum. Arkadaşımızın sorunuda bu.Sadece anlatmak...birilerinin acıması, ona hak vermesi, çözüm yok.
Hayatın, ayakta durmanın ne kadar zor olduğunu taa ozamanlardan biliyorum, şimdi ise AYAKTA KALMAK daha kolay.
KONUYA gelirsek; Sevgili hemcinsim ; siz çukurdan kaçarken kuyuya düşmüşssünüz..Kendi ailenizden baskılardan, o anki durumunuzdan kurtulmak için; kayınvalidenizle birlikte oturmayı, işi gücü, çalışma isteği olmayan birisiyle evlenerek eski şartlarınızdan kurtulmak istemişssiniz.
Üstelik interneti kullanıp, böyle bir seçkin siteyi bulup, üye olup, derdinizi " internette kullanılan kelime yazım biçimiyle ( seviyorum değil "seviorum" gibi) anlatacak kadar da becerikli ve akıllı birisiniz.Ama neden sızlanıp hala diğer dünyaya ................ ( doğru kelimeyi bulamadım, mutsuzluk, eziyet, sömürü vs vs ) anlattığınızı anlayamadım.
Çocuk falan yapıp, kazara hamile kaldım doğurayım, adam düzelir diye de sakın düşünme.Sen (anlatıkların doğrultusunda) eninde sonunda boşanacaksın. Çünkü sen o adamla evlenmedin, kafandaki kurmaca, beklenti, yalnış dolduruşlarla ile evlendin.
O nedenle kendine önce bir iş bulup, hayatını kimseye yaslanmadan kur. Bir sürü kadın böyle yapıyor.
KAÇMAK ; bu kelimeden kastım;kocaya, sevgiliye kaçmak yoluyla değildi. devlet memurluğu sınavlarına tek tek girip meslek sahibi olarak KAÇTIM.

Son düzenleme:
yuva kurması da kolay degıl yıkmak da ...
o yuzden esının artılarını eksılerı ıyıce dusun olc ve tart.
bu evlılık sana ne kattı neler getırdı esın sana neler kattı ne getırdı
bunların hepsının saglamasını yap .sonuc ne cıkıyor ıse
ona gore harekete gec.eger elle tutulur cıddı sorunlarınız yok ıse
bunları konusarak cozebılırsınız .ancak aşılamayacak kadar cıddı sorunlar var ıse
bosanmakdan baska carenız de yoktur .bunu en cok sen bılırsın .
bız bosan ya da bosanma dememızle olacak ıs degıl .

Son düzenleme:
sorunun sadece eşinin ailesi sanırım yani eşinle bir probleminiz yok ve sen seviyorsun eşini.bence çok düşün ben olsam sevgim için savaşırdım kendimi örnek vermem gerekirse çünkü ortada dayak yok ihianet yok gurur kırıcı birşey yok .

canım sen dul kaldın mı hiç bunları çok iyi biliyorsun .yapmayın lütfen ya .evlenmek kadar boşanmak da doğal birşey .o pis oyunlar her kadın için var sen kendini bildkten koruduktan sonra kimse sana zorla birşey yapamıyor yani.bekar-dul farketmez kadın kadındır heryerde.
çok kötü bir yorum yapmışsın kimin ne olucağı hiç belli olmaz .boşanmış kadınlardan özür dilemelisin hoş bir yorum değil .

ne kadar ayıp ya ne biçim yorumlar bunlar .bir insan mecbur kalmadıkça neden yuvasını yıksın ki.birşeyler yaşanmış boşanmaya gelmiş iş.neden bu kadar kırıcı yorum yaptığını anlamıyorum valla .tekrar birini sevicek ve evlenicek arkadaş yeni bir hayata başlayacak sonu bu işte .sonunu düşündün mü diyor bide .

Neyse sinirlerime hakim olup msj ımı düzenliyim.Değmez..
Senin nasıl bir mantığın var ki pis erkeklerin saldırılarının sadece dullara olduğunu söylüyorsun.
Ben birçok evli kadın tanıyorum kocasını aldatan, birçok bekar kız tanıyorum her türlü pisliği yiyip bi tarafını diktiren.
Böyle geri ve köhne zihniyetler benim sinirimi yemin ederim tavan yapıyor ya.

Son düzenleme:
modernlik ne demek allah aşkına bi tanımını yaparmısın???????
nefsinize ölçmeyi düşündünüzmü hiç
ya kızınız olsaydı bunları yaşayan aynı şeyi söyleyebirmiydiniz???
benim annemde dul cevremdede 3-5 cok yakın kadın tanıdıgım dul var hepsi güçlü ve kaplan gibiler hemde bu kadınların çogu gencken kaldılar dul birşey olsa tırnaklarını geçirirler karşısındakıne ne sapıklıgı yaa
erkek milleti azında salyasıyla dolasan varlıklar deil ayrıca
benım annem 20 yıl bekledi babamı değiştirmeyi değişen ne oldu gene boşandı geride 3 cocuk !!!!!!!
adam çekilmezse sonucu değiştiremiyorsun adamı hele hiç değiştiremiyorsun

Son düzenleme:
Ayrıca biz uzayda yaşamıyoruz ama senin gibiler yüzünden uzaya çıkamıyoruz.
Sen ve senin gibi düşünceler olmasa zaten erkekler bu kadınları bu kadar ezemez.

Son düzenleme:

kimin başına ne geleceği belli olmaz .umarım bu arkadaş ilerde dul kalıp sapıklaarın gözdesi olmaz ne diyeyim .büyük konuşmamak lazım helede bu konularda.

Evlenmek farz bosanmak sunnet demisler ..
Bu konuda toplum olarak neden bu kadar onyargiliyiz anlayamiyorum,
bazi seyleri insan tabiki basina gelsin istemez ama hayatta insan istemedgi seylerle de karsilasabiliyor,
hepimz insaniz bu gibi konular asla buyuk konusmaya gelmez ve buyuk konusanlardan gordukki
ya kendi basina yada en sewdigi bir yakininn basina gelebiliyor
bu sefer ne oluyor isin ic yuzu degisiyor degil mi..

Yapamiyor olmuyor olmuyorsa ayril denebliyor ..
iste bazi insanlari yargilarkende biraz empati yaparak yaklasmak gerekiyor ..

Benim konu sahibi arkadasa onerim tabiki bazi seyleri duzeltebilmelerinden yana ama her yolu denedim
yapamiyorum gibi bir sonuc cikmissada hayatinda en dogru karari sen verirsin kimsenin yipratmasina izin verme..

"Kadin olma gercegi" lafina takildim. Kadin olmak, bir kere evlendin diye eger mutsuzsan, eziliyorsan, hakaret goruyorsan bile "aman toplum ne der" diyerek hayatinin sonuna kadar seni hic sayan bir erkege koru korune bagli kalarak mutsuz, zulum gelen bir evliligi surdurmek, sana verilen "hayat" hediyesini bu sekilde heba etmek midir? Bir kadin olarak kadina bictigin deger bu mudur? Sen kacinci yuzyildan kalmasin? Bugunun kadinlari erkek gibi.. Oyle de olmak zorundalar zaten, hayat bir mucadele.. Tabi herkes hayati kendi bakis acisindan yasar, sen kendini bir kadin olarak hayat karsisinda bu kadar gucsuz goruyorsan bu tip bir fikre sahip olman da cok dogal bence, ama herkes senin gibi degil, dul veya evli.. Aramizda kendinden emin, ne yaptigini bilen cok guclu kadinlar var. Onlar kendilerine saygi duyuyorlar, deger veriyorlar. Kimse bosanmak icin evlenmez, ancak bosanmak evlilikte emniyet sibobudur, gerek goruldugunde uygulanir.
Konu sahibi, senin daha deneyecegin bir suru yol var, henuz evliligin basindasin, once mucadele edeceksin. Esinle oturup konusabilirsin, birlikte calisip kendinize iki kisilik bir hayat kurabilirsiniz, bosanmak en son care..

bende öyle düşünüyordum ama boşandım hemde biraz sarsıntılı boşandım sadece eşimden dediğil bebeğimden de ayrılarak boşandım şimdi onun hiç birşeyini özlemiyorum ve düşünmüyorum iyiki boşanmışım....

eşten ayrılmak değilde bebeğinizden ayrılmak çook çoook kötüdür eminim rabbim yaşatmasın kimseye evlat hasreti sizinde yardımcınız olsun rabbim inş...

eşten ayrılmak değilde bebeğinizden ayrılmak çook çoook kötüdür eminim rabbim yaşatmasın kimseye evlat hasreti sizinde yardımcınız olsun rabbim inş...

ben davanın açıldığı gün öğrendim hamile olduğumu ve eşimin zoruyla aldırdık bebeğimi bir tek o var aklımda gerisi yalan ama çekilmiyorsa boşayacaksın ya valla ben 24 yasındayım evet dulum belki insnlar bana farklı gözle bakar ama ben böyle daha huzurluyum insanlar bana nasıl bakıcak die hayatımı yakamam kı

bebeğin için çok üzgünümeşimle konuştuk dün akşam ama benim kafam boşanma düşüncesiyle doluydu BEN BOŞANMAK İSTEDİĞİMİ SÖYLEDİM O İYİ DÜŞÜN DEDİ MADDİ DURUMU YERİNDE OLMADIĞI İÇİN BANA AYRI EV AÇAMADIĞINI SÖYLEDİ.BU ARADA BENİM EŞİM UZMANLIKTAN AYRILDI 4 AY ÖNCE...ŞİMDİ HERŞEYİN ONA ZOR GELDİĞİNİ SÖLEDİ ŞUANDA İNŞAATTA TESİSAT İŞİ YAPIO BU ARADA...ZAMANLA AYRI EV AÇABİLECEĞİNİ SÖLEDİ AMA BEN YORULDUM.AYRICA PSİKOLOJİSİNİNDE NE KADAR BOZUK OLDUĞUNU FARK ETTİM DÜN AKŞAM...ÖYLE Bİ ÇOŞTUKİ NEREDEYSE ANNESİNİ ÖLDÜRECEKTİ.BÜTÜN GECEDE SESLER ÇIKARDI DURDU YARI UYUDU YARI UYANIKTI ZATEN...AMA BOŞANALIM BEN ARAŞTIRDIM AVUKAT TUTACAM FALAN DEDİĞİMDE ÇOKTA TIN SEN ZATEN KARAR VERMİŞSİN DEDİ BENDE ÇOKTA TIN DİYENLE İŞİM OLMAZ ZATEN DEDİM ODA ZATEN ARAŞTIRMIŞSIN NE DİCEM BAŞKA DEDİ.BEN OLMADIĞIMDA YAŞAYAMAYACAK ADAM LAZIM BANA DEDİM SENİN UMRUNDA BİLE DEĞİL DEDİM AĞLAYAYIMMI DEDİ ACIYIDA ÜZÜNTÜYÜDE İÇİMDE YAŞARIM DEDİ

Şiddet sineye çekilecek bir durum değildir.
Çekilse bile kalbinizin kırıklığını içinizden atamazsın.
Gün ve gün güveniniz azalır.
Eminim ki bugünden başlamıştır özgüvensizlik.
Bunları yaşamaya değer mi? Değmez.
Sizi döven birisi için bir saniye bile düşünmeyin derim.
Boşanmak en doğru karar. Böyle adamlar düzelmez bence.
Ayrıca dul olmak kötü bir durum değil; eskilerin uydurması onlar.

Son düzenleme:
sevgi herşey değildir v yaşın küçük anladığım kadarıyla bence hayatını mahvetme. çoluk çocuk yokken ayrıl annesine düşkün sözünden çıkmayan adamla ömür mü geçer?ailene mi güvenemiyorsun yani şiddette varmış belki bilerek böyle davranıyordur sen kendiin git diye iyi düşün evlilik zor bir iş.. hele ki aynı vde çok zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…