- 21 Temmuz 2012
- 933
- 264
- 323
- Konu Sahibi Munevvergul
-
Evet ona eminim. Ama ya benim hayatım, benim hayallerim... Böyle erkeklerin Allah belasını versin. Lanet olsun. Peşimden aylarca koştu. Şimdi de böyle yüzüstü bıraktı. Tabiki Allah hayırlısını versin ama toparlanmam biraz zaman alacak sanırımBana yazmışki sen daha iyilerine layıksın... Ne diyeyim ki... Allah sorsun...
Git münevver git git de dünyanın kaç bucak olduğunu sana göstersin..
Yine gel yine konu aç ...N'apayım ? de sana yine aynı şeyleri diyelim ama sen yine kendine kıymet verme ve olduğun yerde say...
Hâlâ bu adamın kendin için biçilmez kaftan olduğuna inanıp sırf elalem ne der moduyla pis bir hayata bile bile lades diyorsun.
Kocan haklı güzelim karısı da onun bunun lafına bakarak elalem ne deri düşünerek ailece bir gurur tufanına kapılmışlar adam niye kapılmasın...
Haklısın aslında seni kocandan başkası paklamaz..Kal orada ! Torla topla eşyanı koyul yola.
Arkadaşım gerçekler bu kadar kolay değil. Boşanmak o kadar kolay deil. Kurduğun bir düzeni yerle bir etmek o kadar kolay değil. Evet evli olmasaydım değil onun yüzüne bakmak, adını bile ağzıma almazdım. Ama ben bir doğu ilindeyim. Benim koşullarımı da göz önünde bulundurarak düşünürsen sevinirim. Büyük kararları vermeden önce iyi düşünün derler. Ben psikolojik olarak da çok yıprandım. Ama bir fiziksel şiddet mi gördüm hayır, bir yokluk mu gördüm? Hayır Aldattı mı? hayır... Tabiki diyeceksinki evliliği sürdürmek için bunlar yeterli mi? Ona da cevabım hayır. Ama kaç aydır burayı takip ediyorum. Eşinin ailesi ve onların dolduruşları ile o kadar çok sıkıntı yaşayan insan var ki. Ve herkes bir çözüm yolu arıyor. Boşanmak kolay ama kötü bir çözüm. Ben zor ama iyi bir çözüm arıyorum. Ha tabiki de olmazsa elden gelen bir şey yok. Her şey olacağına varır
Evet farkındayım
Hersey olacagina varmiyor Munevver.
Insanlar yaptigi secimlerin sonuclarini yasiyor.
Ailesinden ozur dilemeni istiyor cunku kafadan bir boyun egis bu.
Degisen bir sey olmayacak, cunku ayni adam ayni sacmaliklar ve diretmelerle karsina gelmis eve donmeni istiyor.
Ustelik seni ezerek.
Cunku kit zekasina ve ailesine gore ozur diledin ve onlar da kabul ettiler seni eve geri aldilar.
Kosullarini bilemeyiz elbet ama yasayacagin kosullar hakkinda fikir sahibiyiz.
Hickimseye kiyamam ben, bile bile mutsuzluga lades demesine sessiz kalamam ailen gibi.
Iste bu yuzden seni uyarmak gorevimizdir, baska bir kadin olarak.
Aradigin zor ama dogru cozum bu adamla tekrar denemek degil.
Bu olsa olsa zor va mutsuz bir hayattir.
Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim. Belki haklısın Prezentablkontes. Belki de herkesin çevremde onunla barıştırmaya çalışmasından bu haldeyimAma ona öyle bir cevap vermek istiyorum ki, hayatı boyunca unutmasın. Onu düşündürsün. Ben çok acı çektim o daha çok çeksin. Anlıyor musunuz? Herkesin benim üzerime yüklenip kızım küçük şeylerle evlilik bitirilmez. Biraz da sen boyun eğ laflarından bıktım
münevver; unutmaki evlilik asla tek tarafın istemesi ile yürümez. her iki tarafda evliliğin bilincinde olmadığı sürece kim ne yaparsa yapsın o evlilik asla gerçek bir evlilik olamaz. öncelikle bunu unutma. yuvayı diş kuş yapar demişler ya sen bunları geç, öyle bişey yok....
sen şimdi gideceksen eğer kocana;insan evlenmeden çok hayal kurar, umud eder, evine gelinliği ile girdiğinde eli kolu bedeni her yer umut doludur. şimdi sen bu adama bakınca eğer 70 yaşına kadar yaşayacaksan gene böyle umut dolu olabilecek misin? bir ömrünü bu adamla geçirebilecek misin? düşün hayal kur gene geleceğini ama gerçekleri de ekle hayallerine. işte öyle karar ver.
hayatta herşey süreç içinde işler.bu süreçde ağlarsı, zırlarsın, yıkılırsın,düşersin kalkarsın emin olki bu sürecin sonunda yaşanmışlıarın verdiği acının gücü ile ayada kalkarsın.
ben boşanmadım direndim, düzeldi, düzelecek ha düzelecek diye yıllarımı verdim. değmedi artık değişmeyeceğini beynime ve kalbime iyice kabullendirincede tek çizgi çektim ve bitti.he bu aşamaya çabuk mu geldim hayır asla. ben evliyken aslında ruhum onu boşamıştı ve boşanma sürecini onunla aslında aynı evi paylaşırken yaşadım.
ben bütün herşeyi tek başıma yaşadım ne tutunacak nede sığınacak bir kapım vardır. ama çok şükür ki Rabbime ayaktayım ve onun karşında yıkılmadım.
sen iste yeterki istedikden sonra başaramayacağın şey yoktur.
annem derdiki "kızım omuzların asla bir kulun karşısında çökmesin" işte bunu kendime hatırlata hatırlata dua ede ede ayağa kalktım..
sakın ola kendini asla ama asla onun ve onun gibilerin önünde zayıf düşürme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?