Boşanmayı başarabilecek miyim ?

pancake94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2025
22
35
3
31
Kızlar herkese selamlar,

Bir süredir burada yazılanları takip ediyorum ve ben de biraz içimi dökmek istedim. Ben 31 yaşındayım ve 4 senelik evliyim. Biraz çocuksu çekingen bir karakterim var yaşımı da göstermiyorum.

Eşimle aynı iş yerinde tanıştık. O elektrik ben makine mühendisiyim.1 senelik bir sevgililik sonunda evlendik. Kendisi yabancı; Türkmenistanlı. Geri dönüp baktığımda evliliğimiz bile çok saçma olmuş onu görüyorum. Evlenmeden önce bana sen benimle gönül eğlendiriyorsun evlenmek istemiyorsun tarzı psikolojik baskı yapmıştı benimde evliliğe karşı bir önyargım vardı ama o zaman sevgimin yoğun olduğunu hissediyordum ve aileme söyledim. Pandemi dönemiydi ve sadece nikah yaptık. Hiçbir işte onu zorlamadım altın istemedim eşyalarımızı benim ailem aldı. Onun ailesi burda değil biribirimze sahip çıkarız güzel bir aile oluruz diye düşündüm o zamanlar. Kendisi biz yüzük taktıktan sonra araba alalım dedi ve biz evlenmeden araba aldık. İkimiz farklı evlerde yaşadığımız için araba borcu var diye nikah yapalım dedik. Ne kadar romantik! Araba için annem kredi çekti ve biz ona ödeme yaptık. Biz bu şekilde evlendik ve nikah günümüzün ertesi günü bile işe gitti şehir dışına. Balayına bile gitmedik, bunlara bile ses çıkarmadım o zamanlar, yeni iş değiştirdi sorun olmasın diye ama her şey içimde ukde kaldı. Sonrasında başka bazı problemler çıkmaya başladı evin kirası ve faturaları evliliğin başından beri benim üzerimde kendisi araba borcu ödüyor diye ev giderlerini de ben ödüyordum, bunda da başlarda bir sıkıntı görmedim. Kendisinin maaşı her zaman benim iki katıma yakındır. Tabiki ilk evlendiğimizde maaşlar düşüktü ama ikimiz de çalıştığımız için hallediyorduk. İlerleyen zamanlarda ailesine sık sık para göndermeler başladı hem de bana haber verilmeden hatta benim üzerime kredi çekip onu ailesine gönderiyordu ve bana bunu danışmak yerine sadece bankaya gitmemiz lazım kredi lazım diyordu. Beni yok sayıyordu ama o kadar salaktım ki hep içimde dert olsa da kabul ediyordum mecbur olmasa göndermez diyordum ama arkası kesilmedi ve ben bi şeyler söylemeye kalksam benim param ben ödüyorum borcunu senin karışmaya hakkın yok demeye getiriyordu. Ben onun hesabında ne var, ne giriş çıkış oluyor bilmiyorum. Şimdi araba borcu bitti ama hala ev giderleri benim üzerimde, yarısını ver dediğimde bile benim borcum var diyor. Bunlar maddi sıkıntıların bir kısmı bir de manevi sıkıntılarım var. Kendisi evliliğin başından beri ilgisiz ve bireysel bir yaşam sürüyor haftanın 3 günü dışarda; ya okeyde ya halısaha ya da bilardoya gidiyor. Evde olduğu günlerde bile bir sohbetimiz derin bir bağımız yok, ya maç izler ya da yemekten sonra telefon, tv karşısında geçer vakti. Öncelerde ben bi salata hazırlayıp sofraya koyana kadar kendisi yemeği bitirip kalkmış oluyordu. Ya da dışarıda yemeğe çıktığımızda sen yemeği kendin bitirebilir misin benim bilardoda maçım var deyip beni yalnız bırakıyordu ben eve yürüyerek yalnız dönüyordum. Buna benzer bir sürü şeyler var kadınlara karşı bir düşmanlığı var; herkes onun gözünde yollu. Daha fazla uzatmayayım baya bi şey varmış yazarken farkettim. Bu gibi sebeplerden ben boşanmaya karar verdim ve ona söylediğimde hala diyor ki hiç mi hatırım yok, beni hiç mi sevmedin, düzeltilemez mi ama bunca zaman o benle vakit geçirmek istemedi şimdi de benim içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor ve bu sebepten beni suçluyor, sen hiç adım atmıyorsun diye. Evden gitmesini istediğimde bile bana kiralar çok pahalı ben ona vereceğim parayı sana veriyim evliliğimizi düzeltelim diyor ben sanki işin maddiyatındayım. Kabul etse anlaşmalı boşanmak istiyorum ama bu düzeni bırakıp gitmek istemiyor nasıl kurtulucam bilmiyorum psikolojim altüst oldu durduk yere ağlama krizleri geliyor, hayatım heba oluyor gibi hissediyorum. Allahtan çocuğumuz yok, olmadı, bunda da varmış bir hikmet, önceleri üzülmüştüm ama şimdi seviniyorum. Çocuğumuz olmuyor diye önce beni doktora yolladı tek başıma. Her şey normal dedi bana doktor,eşin gitsin demişti. Bunu ona söylediğimde gitmedi ve son zamanlarda beraber gidelim demeye başladı ama artık ben ne çocuk istiyorum ne de onu. İyi ki de olmamış. Bana diyor ki çocuğumuz olsa her istediğini yaptırırsın bana. İsteyerek bir şey yaptıracaksam zaten bir anlamı yok benim için . Bunca birikmişliğin üzerine hala beni suçlu psikolojisine sokmaya çalışıyor, ben çabalamıyormuşum gibi. Acaba evi ben mi bırakıp gitmeliyim bilemiyorum artık, her gün işkence gibi. Boşanma konuşmasında onu suçlaycı konuşma bile yapmadım tek istediğim güzelce bitirebilmek. Karakterim yüzünden çok zorlanıyorum yersiz bir merhamet ve çekingenlik var bunu nasıl aşabilirim bilmiyorum. En iyisi avukat tutup onunla ilerlemek bana biraz akıl verebilir misiniz? Okuduğunuz için teşekkürler.

İşte anlayışlı olup evleneceği zaman hiçbir şey istemeyen, talep etmeyen, her şeye tamam diyen hoşgörülü kadınların Türkiye’de yaşadığı son. Kağıt üzerinde çok asil bir davranış gibi görünse de bizim Türk erkekleri asla kıymetini bilmez nankörler.

Bir yeri tam anlamadım herhalde evlenmeden önce araba almış sırf sizin üzerinize olmasın, sadece kendi üstüne olsun diye. Onun da borcunu evlendikten sonra sizden çıkarmış hiçbir şeye katkı yapmayarak. Annenize kredi çektirmesi zaten ekstra rezil bir olay.

Size vakit ayırmıyor, ilgili değil ama eminim bilardo diye gittiği yer belki başka bir yer ya da orada bir ortamı var. Kumar bile oynuyor olabilir sürekli borcu varsa.

Kısaca yalan dolan ve güvensizlik üzerine kurulmuş bir evlilik en başından beri. Bazı şeyleri en başından görmemeniz, geç fark etmeniz çok kötü olmuş. Şimdi de tabii geliri düzeni bozulmasın diye ayrılmak istemiyor. Hep diyorum sırf evlenmek için ya da hayatınızda biri olsun diye saçmasapan tavırları çekmeyin. Tek iyi yanı çocuğunuzun olmaması. Bazı şeyleri geç fark etmişsiniz ama en azından boşanın artık. Tek mantıklı hamleniz bu olur.

Kurtulmak istiyorum ama benim vicdanıma oynuyor sürekli ne istedin de yapmadım diyor ama görmezden geldi beni bunca sene ben ağlıyordum o uyuyordu aynı yatakta ve bu hallerimi pms dönemine bağlıyordu hep Evi terk etmem doğru olur mu sizce ben onun gitmesini istiyorum.

Arabayı benim üzerime aldık çünkü kendisi yabancı ama şimdi arabayı ben ödedim beni diyor vermek istemiyor kurtulmak için bunu bile kabul edicem artık

Arabayı benim üzerime aldık çünkü kendisi yabancı ama şimdi arabayı ben ödedim beni diyor vermek istemiyor kurtulmak için bunu bile kabul edicem artık
Hayır ne münasebet niye veriyorsunuz? O sizin arabanız. Alabildiğiniz her şeyi alın hukuki yollarla.

Şu an karakola gidip eşim bana psikolojik şiddet uyguluyor deseniz eşinizi evden çıkarma hakkınız var. Eşiniz iyi biri değil, sizi kullanıyor. Karşısına geçip ya evi terk edersin ya da polisi ararım deyip güçlü durmanız gerekiyor. Koşullarınızı bilemem. Aile yanında rahat ederim uğraşmak istemiyorum diyorsanız aile evine dönebilirsiniz, maddi olarak da fazla talebiniz olmaz. Ama bunca zaman evin giderlerini karşılamışsınız, bence evden çıkmayın. Eşiniz şimdilik sizi güzellikle ikna etme peşinde. Ciddi olduğunuzu anlasın anında öteki yüzünü de gösterecek hazırlıklı olun. Bence şimdilik en iyi hamleniz avukat bulmak olsun, eşiniz çok çirkinleşecek çünkü. Araba kimin üzerine şu anda ?

Adamın sizin vicdanınıza falan oynamasını beni sevmiyor musun vs demelerinin manipülasyon olduğunun farkında olun lütfen. O konuşmadan önce gardınızı alın. Adamın türk vatandaşlığı var mı varsa sizden önce de var mıydı? Bana adam sizi evlenmeye zorlayarak burada kendini garanti altına almış gibi geldi. Hiç sevmiyordur diyemeyiz ama sizi hem buranın hem de konforlu hayatın garantisi olarak görüyor. Sizi duygusal ve parasal olarak sömüren bu asalak kımıl zararlısından lütfen ayrılın. Kimseye kolay kolay ayrılın demiyorum, her ayrılın yazdığım konuya da bunu söylerim ama sizin konuyu okurken adamın ağzının üstüne bir tane patlatasım geldi valla

öncelikle geçmiş olsun kardeşim. Farkında olmak en büyük adımdır. Düşüncelerini topladığın ve henüz gerçekleştiremesen de aldığın karar için seni tebrik ediyorum.
“ama bu düzeni bırakıp gitmek istemiyor” koca paragrafta en önemli cümle bu. Öyle bir düzen kurmuş ki kendine. Sanki yeni bir anne bulmuş. Anne olduğun adam sana gelin getirir derler. Bütün kadınlara yollu gözüyle bakıyor olması bile çok sağlıksız. Seni aldatıyor olma ihtimalini de düşün derim. Kadınlara yollu gözüyle bakan erkekler yapar bunu çünkü. Olmaz deme gözünü dört aç.
Çok zor bi durumdasın ama düzen bozmak ne demek, senin kadar olmasa da bilirim.
Senin yerinde olsaydım o evden ben giderdim bu adam yapışmış çünkü. Ondan uzakta olursan süreci devam ettirebilirsin. Çünkü manipüle ediyor ve manipülasyona açıksın. Ailesi yurtdısında olduğu için yeni annesinden (senden) vazgecmek istemiyor ve bir de sana cocuk kakalamaya çalışıyor, yersen. Seni oldu bittiye getirip hamile bile bırakabilir. Çok dikkatli ol.
Bir avukata danışarak ilerle. Boşanma anlaşmalı olursa kolay olur senin için hukuki yardım almalısın. O evden kesinlikle çık sakın geri adım atma. Sen her şeyin farkındasın zaten sadece cesaretin yok. Kanatların var ve uçmaya korkuyorsun. Kanatlarına güven canım.

araba benim üzerime şu anda ama bana diyor ki ben boşanmak istemiyorum diyeceğim mahkeme de uğraş diyor

Avukatsiz iş yapma adam seni sevmiyor paranı seviyor kurtul bir an önce. Araba senin ustuneymis onu da avukatla beraber konuşun mutlaka. Evden gitme sen niye gidiyorsun

ne istedin de yapmadım
Adam sizi gelir kapısı olarak kullanmış, catering olarak kullanmış, kendi sosyalleşirken evde yemek, ütü ve temizlik hizmetlerinizden yararlanmış. Yetmemiş evlilikte yalnız bırakmış (balayı, düğün müğün onlara girmiyorum bile). Baya bir şey yapmış yani haklı.

araba benim üzerime şu anda ama bana diyor ki ben boşanmak istemiyorum diyeceğim mahkeme de uğraş diyor
Sizi manipüle etmesine izin vermeyin, dişli bir avukat onun üstesinden gelir, vatandaşlığı yok bir şeyi yok başka bir ülkede kimi tehdit edebileceğini zannediyor acaba ? İlk işiniz avukat bulmak olsun ve o adamla sakın muhatap olmayın, kararlı durun başka bir şeye ihtiyacınız yok.

Çocuk olsaydı, düzeltmeye uğraşın derdim çocuk da yok boşanın bence..Özellikle yemeğe çıkıp tek kalmanız uç nokta oldu bende...Onun evde olmadığı bir gün ev zaten kira eşyaları alın başka eve geçin

Hiç bir şey yapmadın diyemiyor musunuz? Adamın para cüzdanı olmuşsunuz hâlâ vicdanım diyorsunuz ALLAH aşkına hiç mi sevgi görmediniz, başınızı okşayanda mı olmadı ????ne bu saçma sapan sevgi dilenciliği.Adam sevmiyor sevmiyor düzeni bozulmasın , para kaynağı kesilmesin istiyor .....

Haklısınız sanırım kendimi çok kötü bir duruma düşürdüm ve hala üzülen ben oluyorum burdan güçlenip kalkmam lazım yoksa kendi hayatımı mahvedeceğim. Çünkü maddi olarak bir katkısı yok ve beni korkutan bir durum yok zaten kendim geçiniyorum.

Çok teşekkür ederim ailem de bana destek oluyor ama ben hala kendimde arıyordum problemi artık kaldıramıyorum en kısa sürede bir avukat bulup öyle ilerleyeceğim.

Türk vatandaşlığı henüz yok ama başvurdu belki de bunu kaybetmek istemediği için şu an iyi davranmaya çalışıyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…