Boşanmış 3 çocuklu biriyle evlilik

İşte tam da demek istediğim bu tür araştırma yapmak lazım
Kuzenin akıllı kadın en iyisini yapmış
İnşallah konu sahibi de böyle bir araştırma yapar
Bence o sadece adamın soyledikleri kadar bilgili bu konuda

.

Herhangi birine zaten dosyayı zaten göstermezler. Isteyen bir şekilde inceler. Iste ne güzel. Hayatı kurtulmuş. Bakmasaydı dosyaya belkide o da aldatılacaktı

Aynen, konu sahibi en fazla boşanma evraklarına bakmıştır. Boşanma celbine falan. ama konu sahibi evlenmeye kararlı gibi bence. Adamın söylediği şey çok saçma değil mi ya
en küçük çocuğu boşanmamak için oyun yapmış. Tecavüz etmiş herhalde adama.

Insan sevince sanirim mantikli dusunemiyor bak aklin yolu bir kac kisi ayni seyleri tekrar tekrar yazmis demekki net biseyler..bu evlilik olsa bile once sen sonra dolayisiyla adam yipranicak o kadin yuzunden..
E adam illaki o kadinla cocuklari icin iletisim kurucak iltibatta olucak ve kadin size huzur vermicek cocuklarida doldurup dusman gibi salicak ustunuze..bunlar bu kadar net iken sizin kuru sevginiz mutlu olmaniza yetecek mi?? Bile bile lades demissiniz ki hala gorusuyosun demekki bence askindan oluyosan bile vazgec bazi seylerin sonu bastan bellidir sicak sobaya elini bilerek basmak bu..ne aileni ne kendini perisan etme sana asktan son mantikta lazim yasin 18 olsa anlicam da ne biliyim hayirlisi
Madem konu actin fikir aldin bak bunca insan hep ayni fikirde demekki var bu iste bir sorun
Bunlari dusun bi hakkinda hayirlisi

yasin okadarda buyuk degilki neden bu tercihte kaldin onu anlamadim evlendin bosandinmi sen eger ilk evliligin olcaksa omrun heba olacak kiymete biner eski es benden demesi kocaman cocuklar var bide onlarla nasil basa cikacaksin sonucta hernekadar ayri olsalarda babalarini baska bi kadinla paylasacaklar isin cok zor

3 çocuk ve sorunlu eski eşe evet diyebilmek için 8 ay çok erken. Sen daha 30 bile değilsin. Bence en azından boyle bişeye tamam demek icin en az 2-3 yıl tanıyor olman lazim.

Sevgilinin ne acelesi var anlamadım. Evlenmiş, çocuklarını yapmış boşanmış. Yani yangından mal kaçırır gibi neyin ısrarıni yapıyor. Neye acele ediyor. Siz daha birbirinizi tanimiyorsunuz ki.Millet aynı yaşta hiç evlenmemiş copsuz üzüm gibi adamlara bile 8 ayda evet dimiyor. 8 ay çok büyük risk.

Sen daha gencsin bu adam 4. Çocuğu isteyecek mi bakalım. Karakterini bilmiyorum. Sen tamam de diye istiyordur illaki. Sen hamile kalınca diğer 3 çocuk ne tepki verecek. O verdikleri tepki babalarını nasıl etkileyecek. Biri yazmis çocuklarına eşit davranamiyor diye. Bu da davranamayacak evdeki çocuğu diğerleri kiskanir diye senin cocuguna mesafeli kalacak.

5. Çocuğu yapabilecek misin.

Bayramlar, tatiller nasıl olacak.

Kız büyük yakinda üniversiteye baslar. Maddi olarak durumu nedir? belki şehir dışında okuyacak belki özel okulda.
İki numara o da 3-4 seneye universiteye başlayacak. Yani çocukların yaşları öyle komik ki siz önümüzdeki 12 sene boyunca çocuk okutacaksiniz üniversitede gibi.

Bunların hepsini iyi dusun. Biz kötüler yazıyoruz. Sen iyileri biliyorsun zaten. Ona göre getireceği mutluluk senden goturecrklerine değer mi değmez mi karar verirsin.

Bu arada çocuklar nasil olsa annede kalacak diye sakin boşvermë. Bizim komşumuzun 2 tane ergeni var. Kadın boşanmış. Babalari evli. Ergenler annede kaliyor guya. Butun yazi babada gecirdiler. Ustune okullar acildi geldiler hergün kavga kıyamet koparıyorlar. Kadın da dayanamayıp çocukları babalarına gönderiyor. Artık haftada bir falan anneye geliyorlar. O da teker teker geliyorlar.

Bi de olumlu dünya allah gostermesin anneye bişey olur. Ee adam çocukları sokağa mi atacak. Bakacak tabii. Yani o çocuklar ile hayatının bir kaç yılını birlikte geçiren gerekebilir. Kulağına küpe olsun

Hayatının hatasını yapmış olursun ..
Bile bile sıkıntılı bir evlilik olacak.

Sevgi aşk herşeyi halletmiyo.
Bide hayatın gerçek yüzü var.
İşte o gerçek yüz evlendikten sonra ortaya çıkıyor.

Şöyle dusun; senin kızın olsa böyle bi evliliğe onay verirmiydin?

Ne mecburiyetin başka adam mi yok allah askina. Senin çocuk yok adamda 3 çocuk artı es nafakalar derken.o adamada evlencekler çocuklu geleceginden seni kaçırmak istemiyor işte .insanlar çocuksuz büyük aşkla ilk evliliklerinde bile ne skntilar yaşıyor. Yapma etme ya ugrasilir mi öyle

Gerçekten zor bir evlilik olur..
Neden dersen, adamın çocuğu var ama senin yok, bugün istemesen de yarın elbetteki sen de çocuk düşüneceksin.. Diğer kardeşleriyle abileriyle ablalarıyla babadan bir oldukları için pek üvey sayılmazlar.. İllaki görüşücekler, o çocuklar hafta sonu gelip gidicek.. Belki sen eşinle çekirdek aile takılmak isteyeceksin.. Artı kardeşler arasında inşallah kıskançlık sorunları olmaz olursa bebeğin kaos ortamında büyümek zorunda kalır.. Bu arada eski sorunlu eşin oluşturacağı stresi saymıyorum bile... Seni tehdit edecek kadar sığ bi' insansa ki öyle biri demişsin.. Çocuklarını doldurup doldurup üstüne salacak.. Böyle şeylere şimdiden hazırlıklı ol.. Bu arada hamile olduğum için bu durumdan yaklaştım olaya.. Umarım herşey gönlünce olur...

Bir tanıdığım vardı size benziyordu durumu..Çok pismandi lütfen yapmayın atlamayın ateşe Çocuklar sizi kıskanır ailenizle aranız bozulur sorunlu eş birakmaz..Lütfen aşkın gözü kördür

Ben erkek olsam kızı kandırıp hemen hamile bırakırdım ki benden ayrılamasın ve diğer çocuklarımada baksın ve büyük yükten kurtulayım ,

Aynı hatayı bundan 23 yıl önce annem yapmış.Ben o evlilikten olan çocuğum.Hadi kulak ver, beni dinle biraz.Üvey ablalarımın kıskançlıkları, babamın eski eşinin iftiraları, babamın arada kalmaları, boşanma sözleri ile geçti 21 yıllık hayatım.Annem çok pişman.Diyeceğim o ki eşini o hanım ve çocuklarıyla paylaşabilirsen ve ne olursa olsun çekeceğim diyebiliyorsan evlen ama senden rica ediyorum lütfen o adamdan çocuk sahibi olma.

Anladığım kadarıyla siz hiç evlenmemissiniz. Genç yaşta evlilik sorunlu eş hikayelerini bi kenara bırakın öyle olsa üç çocuk yapmaz yıllarca evli kalmaz hemen bosanirdi. Siz anne olmak isteyeceksiniz sizin ilk heyecaniniz onun 4. tecrubesiyle bir olmaz . Adamın cocuklari senin çocuğuna iyi davranmaz beninsemez kadın sürekli çocuklarını dolduracağı için size karşı da sempati beslemezler. Aşk birlikte yasamadiginiz hergün dipdibe olmadığınız için böyle tutkulu gözü kara geliyor. Evlenince iki haftada anlarsın neyin içine düştüğünü...

8 ay böyle bir "durum ile evlenmek" kararı almak için çok kısa.
Çocuklar seni tanıyor mu? Tanıyorsa aranız nasıl?
Kadın hala sizi rahatsız ediyor mu?
Adamın eski eşi ile şu anki durumu nasıl?
Yarın öbür gün çocuk isteyeceksiniz sevgilinizin gücü buna yetecek mi?

Eger bir yuva yikilmissa hep sorunlu kadin olur nedense? Kadin sorunludur, pisikopattir ama adam purupaktir. Evlilik hazirliklari bile ne kadar zorluyorhatta zamn zamn insanlar geriliyorken kimse bosanmayi kolay kolay hazmedemez. Onca yil, onca emek 3 evlat. Ask sevgi saygi yoksa dahi yillarin aliskanliklari kim dunden bu gun vazgecebilir ki. Bence bu yonu ilede sorgulamak lazim. kendi kizina ilac ictirmesi asla kabul edilebilir bir sey degil tabi ruh sagligi yerinde olmayabilir bu kadinin.Sevdigim asik oldugum adam dediginiz insanin gonlu nasil razi boyle birortamda yetismelerinn o cocuklarin. Ben asla cesaret edemezdim boyle bir seye yarin bir gun sizinle olan evliligide istedigi gibi gitmezse sizinlede arkasina bakmadan birajabilir. Anlattiginiz kadar sorumluluk duygusu zayif bir adam size ne kadar es olabilir ki? Siz daha cok gencsiniz 10 yas farkta ciddi bir fark. Cok cok iyi dusunun salt duygularla degil akkillica dusunun.

Benım kuzenımle aynı seylerı bırebır yasamıssın..çok üzülüyorum onsa su an ayrıldık dıye herkesı kandırıyor ama biliyorumkı hala beraberler..
Ailene yazık sana daha yazık..
Genceciksin sana günah değil mi bu yasında 3 cocuklu bır adam sorunlu bir eski eş... hayır altından mı bu adamlar artık sasırıyorum..İleride ne kadar yıpranabileceğini eminim görebiliyorsun.
Kimsenin hayatını eleştirmeyi sevmem fakat gerçekten üzüldüğüm bir konu bu...
Lütfen biraz daha düşün..
Adam sürekli eski eşini yeriyor aşagılıyor cocuk sorumlulugu desen uzaktan işte pehh.
Nasıl yeni bir aile kurabileceklerini sanıyorlar ne cüretle.....??

Bu nasıl iş yahuu..evlilik bu..yeri geliyor kv.kp.görümcelerle kafayı yiyorsun...hadi kapıyı kapadın onlar dışarda kaldı...çocuklar bu adama yapışık illaki senin evine gelecekler ve baya baya kalacaklar...eee napcann..sevgililiğe benzemez evlilik..adam+1,2,3 çocuk..başındasın vazgeç derim.

Sevgili blackberryli
Mesajlarından anladığım kadarıyla biz ne dersek diyelim sen bu işin sonunu görmeye, belki de hayatını ve seninle beraber tüm seni sevenlerin hayatını karartmaya niyetlisin. Veya bana öyle geldi. Genelde beyhude çabalara giren biri değilim ama o kadar göz göre lades diyeceksin ki kendimi yazmaktan alıkoyamadım.

Seninle yaşıt sayılırız ve senin yaşadıklarını yaşamadım. O yüzden seni tam olarak anlayamadığımı düşünebilirsin. Ama sana şunu net olarak söyleyebilirim ki gerek işim dolayısıyla gerek de özel hayatımdan dolayı tahmin edebileceğinden çok çok daha fazla geniş bir çevrem var ve ben iyi bir gözlemciyim. Ve seninle aynı durumda hatta daha hafif durumda kalan tanıdıklarım oldu. Ayrıca biraz tarafsız gözle bakabilirsen aklın yolunun bir olduğunu 16 sayfa boyunca bir iki istisna dışında herkesin aynı fikirde olduğunu göreceksin.

öncelikle yazdığın sırayla gitme istiyorum. 8 aylık bir ilişkidesin ve bu senin ilişkini yeni bir ilişki yapar. Belki duygu derinliğin çok fazla olabilir ama ilişkiniz henüz hayat tarafından yeterli derecede sınanacak kadar ömür doldurmadı. ne de sizin sabrınız, dayanma gücünüz, ailenizin dayanma gücü, çevresel etmenler, olayın maddi ve manevi boyutu vs vs vs.... Yani henüz ciddi bir karar almak için başka sıkıntılar olmasa bile çok erken.

İkinci olarak aranızda ciddi bir yaş farkı var. Neredeyse kuşak farkı. Yanlış anlamayın asla aşkta yaş kavramını çok önceleyen biri değilim ama bazı yaşların hayatta dönüm noktası olduğunu biliyorum. Ne yazık ki kırk yaşta bunlardan biri ve ne fizyolojik olarak ne de ruhen sizinle aynı kuşak değil. Zaten seninde fark ettiğin gibi sen henüz ilişkini doğal gidişatında yaşamak isterken o hemen evlenmeye odaklı. 40 yaşında ve oyalanmak istemiyor.

15 yıllık bilfiil 17 yıllık resmi bir evlilik geçirmiş. Ve bundan 3 çocuğu var. Arkadaşlar sayfalar boyu size bunun olabilecek yan etkilerini anlatmaya çalışmışlar. Tekrar uzun uzun yazmak istemiyorum ama kısaca özetlersem birincisi adam her şeyin ilkini ilk eşiyle hemde kafasında kavak yellerinin estiği en deli dolu çılgınlar gibi yaşayabileceği zamaqnda yaşamış. Ve bunları ne yaparsan yap geri alamazsın. Ve 40 yaşındaki bir erkekten 18 yaşının çılgınlığıyla sevmesini bekleyemezsin. Biz kadınlar duygusal varlıklarız ve ömrümüzün sonuna kadar sevilme isteriz. Elbetteki sizi seviyordur. Ama dedğim şekilde değil.

3 tane de Allah sıhhat versin çocuk. Sen ne olarak nasıl yaklaşacaksın bir fikrin var mı. Arkadaş olamazsın. Abla olamazsın. Hele de anlattığın gibi psikopat bir anneleri varsa onlar için sen babalarını onlardan çalan o kadın olacaksın. Çocuk dünyanın en güzel ve en zor şeyi. Çocuk uzmanıyım en yakından biliyorum. Emin ol çocukarı çok severim ama yeri geliyor anne olarak bile insan zor katlanıyor. Helede ergenler. Sadece fiziksel sağlık olarak değil Aklınıza hayalinize gelmeyen sorunlar olacak ve onlar hep eşinle senin aranda olacak. O çağda çocuklar genelde herşeyden etkilenen herkesten huy kapan hayatı kendine ve ailesine zehir eden tipler oluyorlar. Acile ne hikayeler geliyor anlatsam inanmazsınız. Annesi babası bile zor katlanıyor. Ayrıca çocukları yetişme tarzının da kötü olduğunu düşünüyorum. Kavgayla geçen yıllar, boşanma, kızının canına kast edecek kadar ruh hastası bir anne. Şimdi bir üyenin dediği gibi sen bunlara terbiye vermeye kalksan kendi çocuğuna yapacağın tarzda kızıp ceza vermeye kalksan herkes tarafından üvey anne ya zulüm ediyor olarak algılanacaksın. Belki eşin bile böyle görecek. Belki sana söyleyecek kızacak sen daha da yaralanacaksın. Boş vermeye kalksan mümkün olmayacak. Artık ortak bir hayatınız olacak. Bir ömrü paylaşacaksın. Evlendikten sonra belki de kasıtlı olarak bakımları dertleri sana yüklenecek. Sen kendi çocuğuna bile yeterli ilgi ve imkan gösteremeyeceksin. Sen bile böyleyken bir de babasını düşün. O sizin çocuğunuza ilk kez baba olmanın heyecenıyla sarılmayacak. Çocuğun da ikinci sırada olacak hep. Senin durumunda olup evlenen biri anlatmıştı eşim kendi çocuğumu ihmal ediyor. Öbür çocukların zaten anneleri babaları ayrı diye en iyi şeyler onlara alınıyor, hep onlara koşturuluyor. Çocuğum babası varken yetim gibi büyüyor, şimdiki aklım olsa kendime bunu yapacak olsam bile çocuğumu asla bu durumda bırakmazdım demişti.

Maddiyatı nasıl bilmiyorum ama 3 çocuk+ eş nafaka harçlık extr giderler. Birde sizin yuvanız bunun için adamın gayet varlıklı bir iş adamı filan olması gerekiyor. Türkiye şartlarında dr veya hakim bile bu yükün altından kalkamaz ve zorda kalınınca kesintiye uğratılan bütçe hep seninki olacak.

Ve belki de bu saydıklarımın en zoru olan eski eş durumuna gelelim. Anlattığın kadarıyla kadın tam bir psikiyatrik vaka. Yani sen hiç korkmuyor musun. Açıkçası senin yazdıklarını okurken ben korktum. Kadının cezai ehliyeti bile yok. Şimdiye kadar tanı almadıysa dr a gitmediği içindir. Allah korusun sana, eşine veya çocuğuna bir şey yapsa akıl sağlığı yerinde değil raporunu çok kolay alır. Ayrıca şunu belirteyim ki gerektiği yerde korkmak ve çekinmek, beladan sakınarak adım atmak canlılar için beyinsel gelişmişlik düzeyidir. Yani ben asla korkmam, cesurum cevvalim tabirleri eğer gerçek bir tehlike anında söyleniyorsa tüm bilim ve sosyoloji kitaplarında ( söz meclisten dışarı) aptallık ve primitiflik, canlının kendi öz bütünlüğünü koruyamama diye geçer. Yani tabloya bakıyorum da en iyi ihtimalle çocukları sana bilinçli bir düşman edip üstüne salacak, ara ara seni ve çocuğunu tehdit edecek, gerekirse duygu sömürüsü, belki toplum içinde alenen aşağılama, mahalle kadını kavgası vs vs olacak. Kötü ihtimalleri burda zikretmek bile istemiyorum. Açıkçası evladına bile acımayacak hale gelen psikiyatrit vakadan ben korktum. Bence sen de korkmalısın.

Ailesinin seni istemesine gelince tabiki isteyecekler. Sen onun dengi değilsin. Onlar senin gibi birini bir daha bulamazlar. Ama şunu unutma bu forumdaki ve hayattaki bir çok kadın eşlerinin ailesi tarafından istendiler ama evlendikten sonra kayınvalidelerin bir çoğu gelinleri ne kadar hanımefendi de olsa bir sürü problem yaşıyorlar. Ayrıca bunu sadece tahmin ediyorum ama sevgilin 18 yaşında evlendiyse muhtemelen ailesi istenmiştir. Sırf buna bakarak bile sevgilinin anne baba sözünü hayatı pahasına dinleyen biri olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadar fark etmemiş olabilirsin ama 8 ay gerçekten kısa bir süre.

Etrafı şu an için umursamıyor olabilirsin ama hepimiz toplumsal varlıklarız ve en kişiliğimizi tamamlamış olanlarımız bile az veya çok etkilenir. Detaya girmeyeceğim ama eminim tahmin edebilirsin. Senin hakkında da yerli yersiz laflar olacak. Üzüleceksin. Onların laflarına üzülmesen bile annenin üzüldüğünü görüp ona için yanacak. Hem de yok yere.

Çok iyi anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz demişsin. Tabi ki öyledir. Ama şunu bir düşün. yukarı yazdığım olumsuzlukların hiç biri olamasa bile etrafta görüyorsun okuyorsun. uzağa gitme. Bu foruma bak. Herkes eşinin evlendikten sonra az yada çok değiştiğini hatta sevgilerinin kalmadığını aşkın bittiğini anlatıyor. Hatta bu gün bebek olursa eşimle aram soğur mu tarzında bir yazı okudum. Geneli böyle. Elbetteki aralarında çok az da olsa iyi olanlarda
vardır ama onlar da senin geçeceğin sınavlardan geçmediler. Evet evlilik kapalı bir kutu ve şans faktörü çok önemli ama mantık olmayınca sonuçlar malum. Senin ki bile bile ateşe atlamak. Elbette ki konuştuğun arkadaşın da evlenmeli hayata küsmemeli ama mümkünse aynı durumda, aynı beklentilerde, aynı yaşanmışlıklardaki bir hanımla. Eskilerin tabiriyle dengi dengine. Bu senin için de geçerli.

Özetlersem bence konunun elle tutar tarafı yok. Sakın evlenme demeyeceğim sakın kendini ve seni seven aileni yakma. Sevgine lafım yok ama şunu net olarak sana söyleyebilirim ki aşktan kimse ölmez. Veya AŞKTAN ÖLÜNMEZ ayrılırsan bunu atlatacağını ve ilerde iyi ki yapmamışım diyeceğini düşünüyorum. Kendinin ve doğacak olan çocuklarının kıymetini önce sen bil ki, sonrasında eşin, eşinin ailesi ve herkes bilsin. Yaparsan ki büyük ihtimalle yapacaksın (tecrübe ve nasihatlerden ders almak her babayiğitin harcı değil) ömrünü yukarıda üstün körü yazdığım sıkıntıların belki yüz katını yaşayarak geçireceksin. Ve unutma sadece bir ömrümüz var, onu neye tüketeceğimizi yaptığımız seçimler belirliyor.

Umarım hakkında en hayırlısı olur.

NOT: Şimdi bakınca resmen destan yazmışım. Gerçekten üzgünüm. Ama konun beni çok üzdü.
Ve şu an nöbette boş zamanlarımda yazıyorum. İçeriden çağırdıklarında ara verip tekrar yazmaya başlayınca konu çok bölünüyor. Yazının anlaşılmasında konu akışı açısından sorun olabilir. Önceden uyarayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…