- 16 Eylül 2017
- 20
- 1
- 1
- 39
- Konu Sahibi duvarklima
-
- #1.301
Merhaba, bende 7 yıllık evliyim, ikli evladım var, öğretmenim. Annem ve babam boşanalı 15 sene oldu. Dayımın yanında kalıyorduk annemle. Üniversite bittiği sene görücü usulü evlendim. Severek, aşık olarak değil. Mecbur gibi oldu sanki. Evlendim, kayınvalide kayınbaba birde yaşlı babaanne ile 3 sene yaşadım aynı evde. 3 yıl sonra babaanne öldü ama kayınvalide kayınbaba beraber yaşıyoruz hala. 7 yaşında oğlum 3 yaşında kızım var. 4 yıl boyunca evde oturdum. Atama olmadı, böylesi bi evde sınava hazırlanmak mümkün değil zaten. 3 sene önce özel rehabilitasyon merkezinde işe başladım herşey güzel benim açımdan. Eşim tutturdu, hiçbir işe yetişemiyorsun çık evinde otur, demeye. Şimdi ev alacağım kredi çekip, sende çık işten diyor. Bizdeki en büyük problem iletişim eksikliği. Konuşamıyoruz. Ben bişey söylemeye kalktığımda hemen cephe alıyor, kavga ediyoruz. Daha hiç seni seviyorum cümlesini duymadım. Güzel iki söz etmez, bi hediye bi sürpriz dışarıda yemek gezelim dolaşalım hiç yok. Hafta sonları köyde bağ evi var oraya iş yapmaya gideriz. Aşırı derece kıskançlığı var, onun yanında hiç kendim gibi davranamıyorum. Hemn bi laf sokar bi eleştirir. Benim ailemden sadece annem var zaten gidip geldiğim, ona bile laf söyler, yılda ya bi kez ya iki kez ankaraya annemin yanına giderim. Ağzımdan burnumdan getirir mutlaka ağlatır. Çok afedersiniz sadece yataktayken gaza gelip aşkım canım der, o zaman daha çok sinir oluyorum. O zaman bile kendi istekleri, benim ne istediğim önemli değil. Duygu olarak bende tamamen bitti herşey. Boşanmak konusunu düşünüyorum. Ancak çocuklarım babaya dedeye babaanne çok düşkün. Onları ayıramam. Böyle sevgisiz, ilgisiz, bu saçma şeyi evlilik diye sürdüreceğim...
Eşiniz boşanmak istemiyor bence. Sizin de aileniz istemiyormuş. Eğer aileler çok işin içine girip yüz göz olmadıysanız eşinizle bir konuşma yapın bence. Sakince, neden bu duruma geldiğinizi, kırgınlıklarınızı vs. Kurtarılabilirse kurtarmaya çalışın derim ben. Bizde eşimin ailesi yapıcı gibi gözüküp oğullarını doldurdular, eşim gelip benim ailemle tartıştı vs aileler işin içine girince çıkılmıyor ama sizde bu durum yoksa bir şans verin evliliğinize bence. Boşanma psikolojisi çok zor, 2aydır ayrı yaşarak belki görmüşsünüzdür. Düzeleceğine umut varsa çocuğunuz için deneyin derim.Arkadaslar bende bosanma asamasinda yim iki aydır ayriyiz kavga ettik ben eve gelme dedim o esyalarini alıp evi terk etti ailesinin yanına gitti 8 yaşında bi kızım var 9 senelik evli idim severek evlendik ben ne olursa olsun kizim icin elimden geleni yaptim ama o bir adim dahi atmadi iki aydir anlasmali dilekce verecek hala vermedi bekliyorum ailem bnm vermemi istemiyor birazda maddi açıdan dilekceyi ben veremiyorum bazen çok daralıyorum bazen çok rahatım alışkanlık mı sevgimi bilmiyorum ama bi an olsun o vicdansizi aklımdan cikaramiyorum lütfen kızlar beni neler bekliyor ne yapmak lazım geçmişi unutmak için yardımcı olur musunuz
Benim Ailem bosanma taraftarı değil ama o ve ailesi özellikle ablasi bosanma taraftarı ablasi dolduruyor bence zaten ablasının yanına yerleşti ailesi hiç bi şekilde beni aramadilar bu konuda bnm ailem aradı acmadi lar evet çok zor bi durum ben elimden geleni yaptım vicdanım rahat olur bakalım dilekçesini bekliyorum hala vercem diyor ama vermedi daha verirse versin Allah büyük geçen sene babamı kaybettim ben o unutuldu bu kimki unutulmayacak yapacak biseyim yok hayırlısı canım seninde Rabbim yardimcin olsunEşiniz boşanmak istemiyor bence. Sizin de aileniz istemiyormuş. Eğer aileler çok işin içine girip yüz göz olmadıysanız eşinizle bir konuşma yapın bence. Sakince, neden bu duruma geldiğinizi, kırgınlıklarınızı vs. Kurtarılabilirse kurtarmaya çalışın derim ben. Bizde eşimin ailesi yapıcı gibi gözüküp oğullarını doldurdular, eşim gelip benim ailemle tartıştı vs aileler işin içine girince çıkılmıyor ama sizde bu durum yoksa bir şans verin evliliğinize bence. Boşanma psikolojisi çok zor, 2aydır ayrı yaşarak belki görmüşsünüzdür. Düzeleceğine umut varsa çocuğunuz için deneyin derim.
Hayırlısı olsun inşallah. Gelişmeleri de paylaşırsanız sevinirim
Allah yardimciniz olsun sizmi istediniz bosanmayiAnnemin evinde rezil bir hayatım var. Boşanmak bu. Sekiz yıldır Sürünüyorum.
Bizim problemimiz de ailesinin oğullarınu doldurmasıydı. Ama ben sizin durumda yine de ışık görüyorum. Benim durumum zifiri karanlık olduğu için belki. Sizin öfkeniz dindiyse eşinizle sakince konuşmaya bakın bence. Onların aramaması belki de sizin sorunu kendi aranızda çözmenizi veya karar vermenizi bekliyorlardır. Onu dolduran ablasıyla daha fazla bir arada durmazsa belki sağlıklı iletişim kurarsınız hem. Konuşmyı siz teklif etmeyin ama o teklif ederse sakince konuşun veya birini aracı yapın.Benim Ailem bosanma taraftarı değil ama o ve ailesi özellikle ablasi bosanma taraftarı ablasi dolduruyor bence zaten ablasının yanına yerleşti ailesi hiç bi şekilde beni aramadilar bu konuda bnm ailem aradı acmadi lar evet çok zor bi durum ben elimden geleni yaptım vicdanım rahat olur bakalım dilekçesini bekliyorum hala vercem diyor ama vermedi daha verirse versin Allah büyük geçen sene babamı kaybettim ben o unutuldu bu kimki unutulmayacak yapacak biseyim yok hayırlısı canım seninde Rabbim yardimcin olsun
Canım bnm desteğin için çok teşekkür ederim ama bizde de ışık yok gibi bende çok aracı koydum hiç bir şekilde bir adım atmadi kendim denedim sen degismezsin dedi beni kandırma başkalarını kandir dedi laf sokmalarim yüzünden tabi ben durup dururken laf sokmuyordum bu insana bilgisayar da oyun hastası idi bu yüzden ilgisizdi bnm çenem de bu yüzden çıkıyordu yani ben belkide her ne olursa olsun çene yapmiyacagim ama inanmıyor ve kendini hiç suçlamiyor sütten çıkmış ak kaşık sanki dilekceyi en son bir hafta önce sordum parami alınca dedi bakalım verecek mi kendi bilir napayım arkadaşım uzulsekte bazen yapacak bişey kalmıyor bunada alisicaz zor çok zorBizim problemimiz de ailesinin oğullarınu doldurmasıydı. Ama ben sizin durumda yine de ışık görüyorum. Benim durumum zifiri karanlık olduğu için belki. Sizin öfkeniz dindiyse eşinizle sakince konuşmaya bakın bence. Onların aramaması belki de sizin sorunu kendi aranızda çözmenizi veya karar vermenizi bekliyorlardır. Onu dolduran ablasıyla daha fazla bir arada durmazsa belki sağlıklı iletişim kurarsınız hem. Konuşmyı siz teklif etmeyin ama o teklif ederse sakince konuşun veya birini aracı yapın.
Bizim hiç umut olmadığı için ve boşanmadan çocukların etkilenmesi kaçınılmaz olduğu için hiçbir evlilik bitmesin istiyorum. Çevremdeki boşanmış kadınların bana evliliğini her aşamada kurtarabilirsin öğütleri vermesini şimdi daha iyi anlıyorum. Umarım hayırlısıysa kurtarırsınız siz de
Çocuk varken ister istemez görüşeceğiz, çocuklar babalarını halaları sorup, konuşmak görüşmek isteyecek. Hatta belki ayrılığımızı çocuk küstahlığıyla başımıza kakacak. En kötüsü de bir yanı eksik büyüyecek diye düşünüp dertleniyorum. İletişimimiz tamamen kopmayacağı için de alışmak, unutmak mümkün olacak mı bilmiyorum.Canım bnm desteğin için çok teşekkür ederim ama bizde de ışık yok gibi bende çok aracı koydum hiç bir şekilde bir adım atmadi kendim denedim sen degismezsin dedi beni kandırma başkalarını kandir dedi laf sokmalarim yüzünden tabi ben durup dururken laf sokmuyordum bu insana bilgisayar da oyun hastası idi bu yüzden ilgisizdi bnm çenem de bu yüzden çıkıyordu yani ben belkide her ne olursa olsun çene yapmiyacagim ama inanmıyor ve kendini hiç suçlamiyor sütten çıkmış ak kaşık sanki dilekceyi en son bir hafta önce sordum parami alınca dedi bakalım verecek mi kendi bilir napayım arkadaşım uzulsekte bazen yapacak bişey kalmıyor bunada alisicaz zor çok zor
Keşke bizde dediğin gibi o kadar katı olabilsek anladigim kadari ile esin dava açmış hemen mi bitirdi bu kadar kolay mıydı ki çocuğun o kadar küçükkenÇocuk varken ister istemez görüşeceğiz, çocuklar babalarını halaları sorup, konuşmak görüşmek isteyecek. Hatta belki ayrılığımızı çocuk küstahlığıyla başımıza kakacak. En kötüsü de bir yanı eksik büyüyecek diye düşünüp dertleniyorum. İletişimimiz tamamen kopmayacağı için de alışmak, unutmak mümkün olacak mı bilmiyorum.
Allah yardımcımız olsun, bizlerin ve çocuklarımızın. Bugün o kadar doluyum ki eşim ve ailesi hiç pişman değil mi merak ediyorum ama eminim ki onlar da beni suçlayıp duruyodur. Keşke ben de o kadar katı olabilsem
Yok davaKeşke bizde dediğin gibi o kadar katı olabilsek anladigim kadari ile esin dava açmış hemen mi bitirdi bu kadar kolay mıydı ki çocuğun o kadar küçükken
En büyük korkum çocuğun biraz daha büyüyünce etkilenmesi. Sizin bu 2aylık ayrı yaşama döneminiz çocuğu nasıl etkiledi. Onu düşünüp kendi üzüntünüzü bile yaşayamazsınız sanırım. Eğer paylaşmak çok rahatsız edici olmazsa merak ediyorum, beni nelerin beklediğini.Amin inşallah cnm
Ben ailemin yanındayım. Babam annem ve abim. Doğum izninden sonra ücretsiz izne ayrıldım, kamuda çalışıyorum, işimden memnunum. Kışı da atlatıp sonra çalışmaya başlamayı düşünüyorum. Kızıma çok düşkünüm ve fazla da hassasım bu konuda. Biraz daha durumumuz netleşsin diye çalışmayı erteliyorum. Çünkü kızım şimdiden babayı göremiyo diye bana çok düşkün. Hiç peşimden ayrılmaz oldu. Babası gibi beni de kaybetmekten korkuyo sanki. Bakalım inşallah zamanla yoluna girer hepimizin hayatıBenim kızım 8 yaşında sanırım ondan çok ben etkilendim tabi baslarda oda biraz suskun masum,kırılgan dı ama şimdi iyi annem ve kız kardeşim yanimizda kalıyorlar eğer tek başımıza olsa idik daha zor olurdu böyle de biraz zor 9 senelik alışılmış bi düzen vardı sonuçta eğer güçlü olmazsan durmazsan olmaz sen kiminle kalıyorsun çalışma durumun varmı
Baştan boşanmak istemedi, onlarda boşanma yokmuş demişti babası da. boşanmayı benim istememi yenilgi gibi gördü kabullenemedi. Zaten çocuklu kadın boşanmaz bu diye doldurdu ailesi gördüğüm kadarıyla. Çünkü kız kardeşi bana çok umursamaz konuştu. Abim nasılsa evlenir sonra, sana ve çocuğa yazık olur dedi. Nasıl bir vicdansa bir de hemcinsiz, dayak da yesem susup oturmalıyım, erkek ne yapsa kadın sabretmeli dediğine göre...Anladım cnm sen yine şanslısın ne güzel bir işin varmış dua et Allah gönlüne göre versin peki neden dava açmıyor eşın hem bizden çok bosanma taraftarı onlar dava açmayan yine onlar bende bunu anlayamıyorum aynen bizde oyleyiz arada kızımı almaya geliyor sanki düşman misim gibi davranıyor olaydan sonra ilk bir ay çok mesaj yazdım iyi ve sert hiç bisekilde geri cvp vermedi son bir aydır da sadece çocuk için konusmalarimiz oluyor yanındaki insanlar sağolsun elbet bizim acimiz diner ben seninde dediğin gibi kızımın yüzüne baktikca ağlayasım geliyor birazda vicdan azabı ne olursa olsun keşke alttan alsaydim hiç sesimi çıkartmasa idim diyorum bazen ama bu insanlar nasıl umursamaz vurdumduymaz oluyor anlayamıyorum boşver Allah büyük bu dunyanin gerçek alemide var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?