Boşanmış Kadına Yönelik Bakış Açısı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ruyamd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba canım kadın, öncelikle yaşadığın bu zor deneyimler için geçmiş olsun. Arkadaşım bir insanın böyle bir konudaki görüşü münferit olmayıp kişiliği hakkında ve ileride yaşayacaklarınız hakkında çok fazla fikir verir. Şöyle ki birincisi eğer bu adam yeterince olgun, görmüş geçirmiş hayata dair duruşu olan biriyse seni veya başka bir kadını boşandığın için yargılamaz. Çünkü bu evlenen her insanın başına gelebilecek bir durum. Boşanmak kimseyi kötü yapmaz. Ancak kadına karşı bakış açısı, zihniyeti problemli insanlar bunu bir eksiklik gibi görür ve değersizleştirmeye çalışır karşı tarafı. Diyelim ki bu adam böyle biri değil o halde en az bunun kadar vahim başka bir sorun ortaya çıkıyor. Demek ki bu adamın hayata dair bir duruşu yok. Kendi fikirleri ve kararları ile şekillenmemiş dünyası. Kendi hayatı ailesinin onu onaylaması üzerine kurulu. Bu da demektir ki sen boşanmamış bir kadın olsaydın da başka bir konudan ailem onaylamaz diye senin yanında durmayacaktı. Kendini yetiştirmiş dahası birey olup ailesinden sağlıklı bir şekilde ayrışmış bir erkek bu durumları hiç ama hiç sorun yapmaz. Sen bir eşya degilsin ki evlenip boşandın diye değerin artsın azalsın. Sen bir insansın ve bu dünyada her şey insan için. Sana sen olduğun için değer veren, artınla eksinle seni kabul eden ve değiştirmeye çalışmayan bir adam seçmelisin eğer kendine değer veren bir kadınsan. Hayat çok kısa ve çabucak geçiyor. Bu kısacık hayatta zaten üzücü şeyler yaşamışsın kalan ömrünü de bir başkasını ve ailesini memnun etmek için heba etme. Sana değer verecek ve yaşadıklarına şefkatle yaklaşacak adamlar da var. Evlilikte de en büyük huzur kaynağı seni yargılamayan, senin her daim arkanda olan, önce ben ve eşimin ne istediği önemli diyen şefkat dolu bir eş. Bu yaşa gelip hâlâ ailesinin onayının peşinde koşan adamlar sadece vakit kaybı. Ve büyük ihtimalle de bu ailesinden ziyade kendisi için büyük bir takıntı. Umarım kendin için sağlıklı bir yol çizersin ve seni geçmiş kararların yargılamayan bir adama şans verirsin.Sevgiler

Malesef fikir ayrılığı var . Daha başta böyleyse ilerde daha farkli fikir ayrılıkları olacaktır. İnsanız başımıza her sey gelebilir sevgili olup ayrilmakla boşanmak arasında bizim icin bi fark yok mesela iliski yurumemis bitmis . İnsanın esi aldatabilir ölebilir mutsuz edebilir e mahkum mu kalalim ? Bakış açısı boyle dar insanlarla hayatini zehir etme derim.

Valla erkek isterse aileyi öyle bir ikna ederki şaşırırsın. Benim arkadaşım aşırı muhafazakar ailesine crop giyen kızı gelin getirdi. Aylarca kavga ettiler, düğüne gelmeyenler oldu ama yinede evlendiler. Adam seviyordu çünkü. Senin durumda da adam istese evlenir ama boşanmış biriyle evlenmek istemiyor. Ben istemiyorum diyemedigi içinde ailesini bahane ediyor. Ayrıl gitsin.

Başta ailesine ağırlığını koyamıyorsa ilerde de evliliğinde sıkıntılı olur hiç kafaya takma bazı şeylerin bitişi başka şeylerin başlamasına sebep olur hakkında hayırlısı olsun canım hiç üzülme şimdi senin durumundan dolayı seni duygusal yönünü kullanmasına izin verme ağırlığını koy gerçekten seviyorsa engelleri aşar böyle düşün

Adamın yerinde olsaydım yalan söylediğiniz için sizden ayrılırdım daha mantıklı şu konuya bakarak . Neden bi insanla duygusal yola girip vaktini alıp kendınıze alıştırıp sonrasında söylüyorsunuz durumunuzu ki

Öbür konuya gelınce daha kendı düşüncesi bile yok, ailesini koymuş önünüze

Düşüncesi var da bunun kendi düşüncesi zihniyeti olduğunu söyleyecek cesareti yok aslında, bal gibi de kendisi istemiyor boşanmış biriyle evlenmek aile de işin bahanesi işte.

Aynen katılıyorum.
Bir arkadaşımın ablası ilk eşinden şiddet vb sebeplerle boşanmıştı, ki boşandığı seneler 80’ler, o yıllardan bugüne her ne kadar kadın hakları, boşanan kadına toplumun bakış açısı gibi konularda çok da yol almış olmasak da 80’lerde boşanmış kadına toplumun bakışı daha bir sığdı.

O ablamız evliliğe ve erkeklere inancını yeniden kazandıracak biriyle tanıştı, abi hiç evlenmemiş biriydi, aile profilini de çizeyim ama yanlış anlaşılmasın, tablo tam olarak gözünüzde canlansın diye belirtiyorum, abinin ailesi doğulu muhafazakar bir aileydi lakin insanları yargılamayan güzel bir aileydi doğrusu.

Evlenmeye karar verdiler, aile ablanın boşanmış olduğunu biliyordu ama asla itiraz edilmedi aksine hoşlukla karşıladılar, onların evlendirme gelenekleri nelerse hepsini yaptılar biz çeyiz yerleştirmeye gittik çok güzel ağırladılar, kapımıza kadar arabayla getirilip götürüldük vs ama herkes kendi toplumunu çevresini tanır bilir, abla ve kendileri yıpranmasın insanların ağzında dolanmasın diye ablanın boşanmış olduğunu herkesten sakladılar.

Diyeceğim o ki, gerçekten seven erkek hangi kültüre hangi eğitime çevreye veya aileye sahip olursa olsun, sevdiği kadının geçmişiyle ilgilenmiyor geçmişini bahane etmiyor.

Kaldı ki toplumda gerçekten bir çifte standart var, erkekler bekarken birçok kadınla geziyor tozuyor birlikte oluyor, eskortlarla dahi beraber olanlar oluyor veya evleniyorlar ama eşlerini aldatıyorlar, boşanıyorlar birlikte yaşıyorlar, yine evleniyorlar yine boşanıyorlar vs onlara gelince erkeğin boşanmışı olmaz düşüncesi hakim oluyor, kadın yalnızca tek bir kişiyle birlikte olsun ovvvv kıyamet kopuyor ahlak namus naraları atılıyor.

KK ‘da bile hymen diktirme ve vajinismus konuları dolu çünkü toplum kadının sırtına yüklemiş bir yük, ömrü billah taşıyacaksın demiş.
Kadın nüfusunun neredeyse yarısı vajinismus, niye ? Çünkü ahlak ve namus kadının hymenine sıkıştırılmış, yine kadınların bir kısmı da hymen diktirmek için uğraşıyor çünkü yine ahlak ve namus hymende, hymen yerinde durmalı ki ahlaklı olduğu resmiyet kazansın ama öte yandan erkek toplumunun çoook küçücük bir kesimi cinsel sorununu dile getirip tedavi olması gerektiğini dillendirir, geri kalanlarının ağzından asla benim de şöyle bir cinsel sorunum var cümlesini duyamazsınız çünkü erkekliklerine zeval gelir, hiç kimseyle beraber olmamıştır veya olamamıştır fakat avcı hikayeleri gibi atıp tutar şu kadınla oldum böyle yaptım şöyle ettim, boyunu ölçtüğü pamuklara sardığı tek organı vardır, yine bir başka konu bir tane bile konu bulamazsınız ki erkek desin ki eşime yetemiyorum, yetersizlik hissi de kadına yüklenmiştir çünkü.

O yüzden kadınlar yaşadıkları her şeyin önce kendileri arkasında duracak, hiçbir erkeğe bu konuda söz hakkı bile tanımayacak, karşılarında ezilip büzülmeyecek.
Evlenip boşanmak ayıp değil ama eğer bu bir yükse sadece kadının sırtında bir yük değil, keza sevip özgür iradelerinle bir erkekle beraber olmak da ayıp değil, he ayıp deniyorsa o zaman erkeğe de ayıp, namus ahlak sadece biriyle beraber olmakla sınırlanamaz, sınırlanır diyen erkeğe de namusunu soracak o zaman.

Kendinizi ilk birkaç konuşmadan sonra tanıtırsanız daha iyi olur. En başından henüz bir bağ oluşmadan tanışıp karşı tarafın size uymayan huyları varsa vazgeçmek en kolayı. Böyle şeyleri söylemeyi ertelemeyin. Eğer en başından söyleseydiniz ve böyle saçma bir tepki verseydi direkt vazgeçerdiniz. Aranızda herhangi bir paylaşım olmasan vazgeçmek daha kolay olur.

Hayatımda en güzel hareket yaptığım evlilikti 2 tane de çocuğu var baba diye hitap ediyorlar ve benim oğlumu asla ayırt etmeden seviyorlar(anne bir) ve Rabbime böyle ahlaklı temiz ve anlayışlı bir kadın çıkardığı için şükürler olsun

Ben en başta söylemeyerek adama haksızlık yaptığınızı, şu anda da gerçeklere gözünüzü kapattığınızı düşünüyorum.

Herkesin evleneceği kişide belirlediği kriterler vardır. İlişkinin başında bu kadar büyük bir konuyu saklamanız adamın karar hakkını elinden almak. En başta bilse bu ilişki hiç başlamayacaktı, siz de bu hayal kırıklığını yaşamayacaktınız.

Gerçeklere de adamın sizi olduğunuz gibi kabul etmediğini görmeyerek gözünüzü kapatıyorsunuz. Ailesi kabul etmez ya da kendisi, bunun bir önemi yok. Sizin zorlamanızla ite kaka evliliğe gitseniz bile yeniden boşanacaksınız. Burada geçenlerde bir konu açılmıştı, kadın resmen adamı zorla nikah masasına oturtmuş, bir de eve bağlamak için çocuk yapmış. Şimdi çocukla boşanmış, adam yeniden evleniyor diye kıskançlık krizlerine giriyor. Eğer zorlamaya devam ederseniz sizin sonunuzu da aynı görüyorum.

Evlenip ayrılmak dünyanın sonu değil. Flört döneminde “başımdan bir evlilik geçti bilgin olsun” dediğinizde gülüp geçecek, bir daha konusunu dahi açmayacak dünya kadar adam var. Böyle biriyle ilişkide olmayı tercih etmez misiniz? Onun yerine konunuzdaki adama ömür boyu kendinizi beğendirmeyi, “kusurlu” gibi boynunuzu bükmeyi mi tercih edersiniz?

Ayrılacaksınız. Adam haklı haksız olayına girmiyorum ama neticede bir tercih belirtmiş, gayet net de açıklamış kendini. Devam etme ısrarı neden?

Of o evlenip boşanmış olsaydı hiç evlenmemiş bir bekar gibi hayatına devam ederdi.Ama siz o ve onun gibilerin standartlarına göre "dul"sunuz.Çok klasik bir toplumsal ikiyüzlülük.

Ne yapmanız gerektiğini belli aslında.Adam baştan renk vermiş.Bu ilişki devam ederse de hem onun hem ailesinin tarafından daha önce evlenip ayrılmış olmanızın sürekli yüzünüze vurulacağı kanaatindeyim.Bu şekilde mutlu olamazsınız.

2 ayın heba olmuş daha da etme bence çok istiyorsa o koşsun peşinden.

Beyefendi ?

Dayı sen çok yanlış gelmişsin.

Başta boşandığını saklamaman gerekirdi. Şuan sindiremeyen birisi ilerde kavga ve tartışmalarda sözleriyle incitir emin ol ne kadar sevdiğinin bir önemi yok akıllı seçim yapmak zorundasın.Yani bir kadın olark bile erkeğin öncesinde boşanmış yada çok kız arkadaş edinmiş yada uzun süreli ilişkileri olmuş bi adam asla söz konusu olamazdı benim için hani kıskanç sahiplenen insanlar asla kaldıramaz diyebilirim durur durur aklına gelir birşeyi gözünle görmek gerekmiyor biliyo olman bile yeterli 10 yılık evliyim hala bile arada darlıuorum bi ağzından kaçırsın die çapsaz sorguya tutuyorum, ama kimi insanlar bu konuda daha toleranslı. Bekarlara her zaman söyle başında, yahut evlenmiş boşanmış çocuksuz birini tercih etmen daha problemsiz olur bunun içinde ağlayıp kendini üzme erkekler aynı rengin farklı tonları evlenmeden önce hepsi çok iyi kimse için ağlamana değmez işin var ne güzel kariyerim iyi diyosun evlenip napıcan ya aman ağlıycak şey bulmuşsun şu çocuk meselesi olmasa bi boka yaradıkları yok 1 sene sonra aa bu salağamı aşık olmuştum dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…