Boşanmış Kadına Yönelik Bakış Açısı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ruyamd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Konu sahibi bende boşandım daha sonra hiç evlenmemiş biriyle evlendim.
Ailesi benimle ilgili ne dediyse bana yansıtmadı birgün tesadüfen telefonda görümcemin mesajını gördüm ismim geçtiği içib baktım yalan söylemicem.
anne babası üzülmüş benim boşanmış olmama eşimin cevabı çok netti.
Bridaha bu konuyu açarsanız hepinizin kalbini çok feci kırarım o an birkez daha aşık oldum ve kimse de bana tek laf etmedi bununla ilgili.

Size tavsiyem damga gibi ifadeler kullanmayın lütfen yıl 2025.
Görğştüğünüz insanlara da ilk görüşmede zamanında böyle böyle oldu diye çok kısa 2 3 cümleyle özet geçin.
2.görüşme için ararsa o adım atarsa ok zaten bunu sorun etmiyor demektir.
Karşınızdaki insan size bununla ilgili en ufak bir yargılamada bulunursa direkt çıkartın hayatınızdan böylelerinden size hayır gelmez.
Lütfen bu insandan da erkek arkadaşım diye bahsetmeyin işe yaramazın teki.

Bu da sana ders olsun. Direkt her şeyi konuşmadan ilişkiye başlama. b u kişiyle de devam etme. o zaten senden ayrılacak. o senden ayrılmadan sen efendice ayrıl. ağla sızlan ama artık daha dürüst ol.

Bu konu niye böyle bildirim geldi anlamadım da o damgayı toplumdan önce siz kendinize vuruyorsunuz gizleyerek bende yıllardır boşanmış biriyim bir gün bile kimse böyle davranmadı üstüne de evlilik teklifleri aldım hiç evlenmemiş insandan da aldım sen kendine nasıl muamele edersen insanlarsan göreceğin muamele de o sen kusur gibi saklarsan millet de çomak sokar ama sen saklamazsan zaten işine gelmeyenle işin olmaz işin olanın da umrunda olmaz

Damga kelimesine yorumlarda açıklık getirdim

Ailesine sormuş mu? Böyle tepki vermişler mi gerçekten? Yalan söylediği o kadar belli ki. Sizi resmen aptal yerine koyuyor. Çok sinirlendim

Damga kelimesine yorumlarda açıklık getirdim
Görmedim yorumları damga kelimesine de takılmadım zaten benim demek istediğim şu eğer boşanmanı bir sırmış gibi saklarsan karşındaki insana böyle bu bir kusurmuş da bir hata yapmışsın da gibi böyle çekine çekine anlatırsan uzun uzun açıklarsan bu bir hataymış gibi davranırlar
ama dünyanın en büyük hatasını da yapsan(boşama değil ciddi bir hata) bunu sıradan bir şeymiş gibi lanse edersen bu sıradan bir şey olur yani bu bir taktiktir ben bu şekilde davranıyorum ben çok büyük bir hata da yapsam nolmuşkine ya dermiş gibi davranıyorumyani ne olmuş hayırdır bu sıradan bir şey bi de bayıl feriha der gibi takılırım ee böyle olunca da kimse ciddiye almıyor çünkü ben ciddiye almıyorum
Bak düşen çocuğa bile koşarak telaşla gidersen daha çok ağlar olaylar her zaman senin sunumuna göre tepkine göre şekillenir

Siz neden bunu bir kusurmuş gibi düşünüp saklayıp gizleyip duruyorsunuz ki? Ben buyum, günahımla sevabımla hayatıma sahip çıkıyorum diyen bir tavrınız olmalı. Ki bu günah da değil. Siz ezik durdukça herkes kusurluymuşsunuz gibi davranacak.

Bence siz anlamadınız bu konuşmanız hayret etme şaşırma anlamlandırmaya çalışma ama konu sahibinin dediği siz kimsiniz çekmek aaa hayatta ailemi sizinle denk göremem ne münasebet gibi karşıdaki seni bir çekiyosa aşağı sen iki çekeceksin acıma hiç siz bize denk değilsiniz cahiller çek adama o senin üzülmeni umursamadı sende umursama

7 yıl önce çok kısa bir evlilik yaşamışsınız çocuğunuz yok bu konu sizin aranızda kalabilirdi. Ailesine söylemek zorunda değil, bu kişi sizin onu sevdiğiniz kadar sizi sevmiyor. Çünkü boşanmış biriyle gelecek düşünmüyor. Ailesini öne sürüyor

Kesinlikle çevrenizi degistirin. Herseyden once farketmeden kendinize bu damgayi siz vuruyor olabilirsiniz. Kendinize bakis acinizi degistirdikten sonra cevrenizde degisir diye düşünüyorum. Boşanmak evlenmek kadar normal. Kizimin arkadaslarinda bircok ornek var bana soruyor anne neden bazılarının 2 evi olur diye. 7 yasindaki cocuga boşanmanın ne oldugunu normal oldugunu onemli olan saglikli iletisim kurarak iliskilerin devam etmesi gerektigini gerekirse anne babalarinin ayrildigini vs yasina uygun anlatiyorum. Kafasinda bunun acayip bir durum olmadığını kavrasin , normallestirsin diye ugrasiyorum. Benim gibi bir suru yetiskin var cocuguna bunu ogreten. Siz bu yetiskinlerin ve cocuklarin oldugu bir cevre edinseniz sorunlariniz cozulecek

Sevgiliniz size sizinle ilgili bir durum hakkında açıkça ne söylediğini dile getirmiş ve ailesi hakkında da bilgi vermiş. Buna rağmen zorlayarak hem kendinizi hem de karşınızdaki insanı zor durumda bırakıyorsunuz. Onun gözünde iliskiniz ailesini karşısında alacak kadar güzel ve değerli değil demek ki. Bugün ayrılmazsınız yarın mutlaka bu ayrılık gerçekleşecek. Ailesi ile çok mücadele edeceksiniz - ki sevgiliniz bunu istemiyor. 2 ay önce tanışalan bir insan için bu çaba çok fazla. Sevgililik zaten birini tanımak için bir süre ve siz şimdiden uygun olmadığınızı anladınız. Ayrılın ve kendinize uygun birini bulun.

Bunlardan daha önemli bir sey, boşanmış olmak damgalanmak değil. Bunlar çok çirkin ifadeler. Düşüncenizi degistirin ve bu zihniyette olmayan biriyle birlikte olun.

Aaa bibiye noldu

siz de en başından beri böyle hissetmiş düşünmüşsünüz çevre yüzünden
böyle hissetmeye düşünmeye devam ederseniz bu sizin yakanızı hiç bırakmaz
o kişi ile ayrılın ve her gün ben değerliyim kimse beni üzemez vs diyerek kendinizi telkin edin

karşınızdaki adam güçsüz hadi bunu aştınız başka herhangi bir sorunda da ailesiyle aranızdaki dengeyi kuramayacak belli

Hangi devirdeyiz konu sahibi ne damgası Allah aşkına:)

Ne zorlaması yahu ,kim kimi neye zorlayabilir yorum yaparken mantık süzgecinden geçirerek yorum yapın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…