Boşanmış Kadına Yönelik Bakış Açısı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ruyamd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arada kalma meselesi bizim toplumda çok gerçekçi değil ya illaki bir yerlerden duyuluyor ama adam ailesi karşısında ağırlığını koyabilecek biri olsa kesinlikle kimse bir şey diyemezdi.

Allah biliyor ya erkek arkadaşım Aleviydi beni mezhebimden dolayı ailesinin asla istemeyeceğini söyledi oysa herşey çok güzeldi tek şartı onun mezhebimde olmamdı aile yapılarımızda çok uyumsuzdu ve olmadı.

Ailesine medeni durumunuzu ve vukuatli nufus kaydinizi bildirmek zorunda olmadığınız halde (cocuk yok sonucta?) bu tavirlari cok sacma ve kirici.

Bence kendisini cope atmalisiniz, yanlis tercihmis.

Adama ısrar etmen ne peki ilişkiyi sürdürmek için?
Adam ben senden ayrılmak istiyorum demedi konuyu bir kez daha okuyun,” bu ileride sorun olur “haberin olsun dedi .İlla ilişki yaşayalım benden ayrılmazsın gibi bir zorlama yaşanmadı

Sanki suç işlemişsiniz gibi tepkiler yok ailem asla kabul etmez falan çok abartı. Boşanmakta gayet olağan bir şey. Görüştüğünüz kişi oldukça korkar biriymiş. Seni çok sevdiği falan yok. Bittiği için sevinmelisin.

Adam ben senden ayrılmak istiyorum demedi konuyu bir kez daha okuyun,” bu ileride sorun olur “haberin olsun dedi .İlla ilişki yaşayalım benden ayrılmazsın gibi bir zorlama yaşanmadı
Bu ilerde sorun olur haberin olsun demek beklentiye girme arkanda durmam demek zaten.

Adam sizinle ilişkiyi sürdürmek istemiyor ailesi ve kendisi için bir sorun olduğunu söylemiş. Bu cümleleri bu anlama geliyor. Siz duygusal yaklaştığınız için kabul etmek istemiyorsunuz. Doğrudan ayrılmak istiyorum deme cesareti yok korkak da aynı zamanda. Sizin ayrılmanızı bekliyor.

Bu adamla evlenirseniz ikinci boşanmanız gerçekleşir. Bundan sonra tanıştığınız insanlara en baştan daha önce başınızdan bir evlilik geçtiğini söyleyin.

Bence siz adamın kurduğu cümlelerin ne anlama geldiğini anlamıyorsunuz

Şöyle düşünün demekki o arakadaş DOĞRU kişi değil eğer doğru kişi olsaydı konusu dahi olmazdı sizi her şeyinizle sever sayardı size değer vermeyen insanlara hayatınızda yer vermeyin

De ki 7 yıl önce evlenmediniz de sevgiliniz oldu. Bu sevgiliniz bunu yine aman ailem ne der şeklinde karşılar mıydı? Kaldı ki eski konularda yine böyle abuk bir adamdan bahsediyorsunuz. O adamı da sevgilinize anlattınız mı? Siz kendi kafanızda doğru yanlış nedir karmaşası yaşarken, bunu sizden ayrılma bahanesi yapan çok olur. Adam tabi ki ben ayrılmak istiyorum demez. Çünkü o kadar kişiliği eksik bir tip ki aileyi bahane etmiş. Sanki daha önce kırk tane boşanmış kadın getirdi de ailesi reddetti.

daha şimdiden sizi koruyamıyor ailesine korkusundan sizi savunamıyor ileride nasıl koruyup savunacak. bence bu zihniyette biriyle olmayın. bende evliyim boşanmış olsam bir adam gelip boşandım diye böyle konuşacak bir dakika beni göremez birdaaha

Benim geleneksel, muhafazakar çevremde dahi gençler kimle istiyorsa onunla evleniyor. Aile istediği kadar başta olmaz desin. Gerçekten isteyen kimseye ailesi dahi engel olmuyor, olamaz. Siz 33 yaşında görünüyorsunuz, sevgilinizi de o yaşlarda kabul edersek, koca adam direkt ailesini bahane ediyorsa bu ilişkiden hiçbir şey beklemeyin.
Velev ki ailesinin fikrini bilse dahi size yansıtmayan çözmeli bunu.
Bunu yapamayacak kadar aciz bir adam ve ailesiyle bu meseleyi aşsanız başka sıkıntılar yaşarsınız.

Son düzenleme:
Soğuk davranıyorsa kendine hiç yazık etme, evlenirken kimse boşanmayi düşünmüyor, bu senin elinde olan bir şey değildi. Aksini düşünüyorlarsa Kendi kirli zihniyetleriyle baş başa kalsınlar.

Bazı kadınlar konuşur konuşur, komşular öyle diyor der ya.. o gibi.

Ayrılalım da der yakın zamanda.İlerde sorun olur haberin olsun demiş daha ne desin.
Gerçekte kendisi de istemiyor olabilir.Boşanmış kadınlara ikinci el muamelesi yapan leş fikirli adamlardan biri.
Ailesi istemediği için kendi kararlarını almayı beceremeyen bir tipse de yine leş biri.Sonucu değiştirmez.
Bir defa gerçekten seven değer veren adam bunu böylece söylemez.Kırmaktan imtina eder,seviyorsam herşeyiyle kabulüm der.Üzgünüm adam olamamış işte.Böyle erkekleri de nasıl seviyorsunuz inanın aklım etmiyor artık.

Sizin hatalariniz 1) iliskiye basladiginiz bir insana bosanmis oldugunuzu soylememek
2)2 aylik bir insan icin hungur hungur aglamak 3)bunun lafini yapan adamdan şak diye oracikta ayrilmamak, ikna etmeye calismak.

Yaftalanmak konusuna gelirsek de bu durum aileniniz, cevrenizin sosyokulturel haliyle ilgili. Mesela benim 13 kuzenim var 8i bosanmis hatta 3 kere bosanan bile var yani bana gore cok normal olagan birsey. Ben bosansam da kimsenin umrunda olmayacak bisey. Ama gorev sebebiyle bulundugum bir karadeniz ilinde beraber eve cikacagim kadin memurla ilgili “ama bosanmis emin misin” tarzi bana konusanlar olmustu. Bu onlarin sosyokulturel duzeyi.

Ailem bunu asla kabul etmez, ben ailemi karşıma alamam” gibi cümleler kurdu.
Endişeliyim, ailem çok keskin, fikirleri çok sabit, bunu aşabileceğimizi sanmıyorum” diyor ve bana karşı soğuk davranıyor.
Bir yandan beni çok sevdiğini, benimle mutlu olduğunu söylüyor; diğer yandan da bu durumu kabullenemeyeceğini ifade ediyor.
Ailemi karşıma almam demiş, bunu aşamayız demiş, soğuk yapmış, durumu kabullenemem de demiş daha ne desin nasıl desin sizi istemediğini, bugün değilse yarın ayrılacağını?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…