- Konu Sahibi pamukannesi
-
birçok kişi okula çocugu gidince bu acı gercekle karsılasıyor dediğiniz gibi:) ancak dediğiniz işleri yapmakta velinin grevi değil pano olayı ögretmenin işidir yada dolap içi malzeme düzenlenecekse cok iş varsa rica edilir gnüllü olan veli yardım eder.. temizlk olayıda tammaen velilerin iş güzarlığı benceBence yazan cogu kısının okuyan cocugu yok :)
toplantıya velılerın katılması zorunlu degıl ancak ılgılenmelerı beklenıyor malum
bu kararı cogu kısı kabul etmıs buda baska bı sorun , ıkıncısı ıse sınıflarda ellerınde cıf yer cıflemıyorlarmıs okuduysanız eger sınıfı derleyıp topluyorlar panolar duzeltiliyormuş
haha laf sokmuş size aklınca .. sayın herseyden anlayan sınıf annemiz dip köşe temizlk için parayı hademeye teklif edin bakalım nasıl yapıyor gözleri fal taşı gibi olur deyin:)Hademeler haftada bi yerleri silip süpürüyolarmış. Ve diğer velilere göre bu yeterli gelmiyormuş. Cam silme de içinde dip köşe temizlik yapılacakmış. Şimdi de herkes bana tavır aldı. temizlik konusu açılmamak üzere kapanmıştır. benimle birlikte çaba sarfeden Birlik yolunda benimle beraber Olanlara teşekkür ederim diye yazmış sınıf annesi
Velilerin sınıf temizlediğini de ilk defa duyuyorum. Hangi ileri zekalının aklına gelmiş te böyle bir uygulama yapmışlar anlamak mümkün değil. Gidip nasıl bir teizlik yapacaklarmış ayakkabıyla girilen yere. En fazla bi paspas atılıp sıraların tozu alınır. Onu da okulun görevlisi yapar zaten.Merhaba kızlar.. Canım çok sıkkın... Oğlum devlet okulunda 1. Sınıfa gidiyor. Geçen toplantı vardı.. Ben katılamadım.. Orda bi karar alınmış.. Her Persembe günü, 4'er veli, sırayla, öğle araların da sınıfı temizlesin diye... Çalışan 5 veli varmış onlardan da 5 lira toplanacakmış malzeme parası. Neyse benim haberim yoktu bundan. WhatsApp grubu kurmuştuk veliler arasında. Bugün sınıf annesi oraya yazdı perşembe günü Temizlik sırası şunda şunda diye.. Bnde açıköğretim okuyorum. 2 senedir bi dersi vermeye çalışıyorum. Kursa gidiyorum.. Bu dönem de haftada iki gün kursa gidicem, diğer günler ders çalışacağım boş bulduğum zaman.. dedim.. arkadaşlar ben katılamıcam, kusura bakmayın, 5 lira vereyim dedim.. Gerekcemi gayet güzel açıkladım... Ki zaten haftada bi gün kırk dakikalık öğle arasında sınıfta oluşabilecek kazalara karşı, sınıfta duruyorum 40 dk... Ona katıldım.. Şimdi bi de 1,5 saatlik temizlik işi çıktı.. Ciddi anlamda o gün ya kursta olacam ya da derse zaman ayıracam.. Neyse ben katılamıcam diye açıkladım, 5,6 veli bir oldu bana demediklerini bırakmadılar... Karar alınmış, uzatmaya gerek yokmuş, mecbur gelecekmişim. Bu konu burda kapanmış, çocuğum için bir saat fedakarlık yapmam gerekliymiş... Haksızlık yapıyormuşum, duyarlı değilmişim, madem öyle temizlik iptalmiş... daha neler nelerhepsi cephe oldu bana karşı... Okulumuzun temizlik görevlisi var zaten.. Hiç temizlenmese tamam başka yolu yok dersin.. Ama bu dönem ciddi anlamda çalışıp, bu dersi vermem gerek. O gün kursta olacam Diyorum, hala bana bi saatini ayır diyorlar.. Haksız mıyım arkadaşlar... Dışlandım resmen... Çocuğum için fedakarlık yapmıyormuşum. Öyle diyorlar.. Ne yapıyım, nasıl davranıyım bilmiyorum... Her okulda var mı böyle bi uygulama anlamadım
Japonya'da hademe diye bir şey yok okullarda. Sınıf ve tuvalet temizliğini öğrenciler yapıyor.Zaten temizlik konusunda bana kalırsa öğretmenin öğrencileri teşvik edip onlara bazı şeyleri yaptırması gerekir. Hem çocuklar da biraz sorumluluk ve bilinç kazanır. Her işi anneye yüklersen o çocuk 30una gelir kendi işini halledemez.
Ben köy okulunda okudum karda kışta 4 km yürüyerek okula giderdik. Sınıf buz gibi olurdu. Okula odun taşırdık sobayı öğretmenimizle beraber yakardık.Küçücükken okulun sınıfın temizliğini düzenini öğretmenimizle beraber biz yapardık. Şimdiki çocuklar hiç bir iş yapmayıp hazırcı yetişiyorlar..
Merhaba kızlar.. Canım çok sıkkın... Oğlum devlet okulunda 1. Sınıfa gidiyor. Geçen toplantı vardı.. Ben katılamadım.. Orda bi karar alınmış.. Her Persembe günü, 4'er veli, sırayla, öğle araların da sınıfı temizlesin diye... Çalışan 5 veli varmış onlardan da 5 lira toplanacakmış malzeme parası. Neyse benim haberim yoktu bundan. WhatsApp grubu kurmuştuk veliler arasında. Bugün sınıf annesi oraya yazdı perşembe günü Temizlik sırası şunda şunda diye.. Bnde açıköğretim okuyorum. 2 senedir bi dersi vermeye çalışıyorum. Kursa gidiyorum.. Bu dönem de haftada iki gün kursa gidicem, diğer günler ders çalışacağım boş bulduğum zaman.. dedim.. arkadaşlar ben katılamıcam, kusura bakmayın, 5 lira vereyim dedim.. Gerekcemi gayet güzel açıkladım... Ki zaten haftada bi gün kırk dakikalık öğle arasında sınıfta oluşabilecek kazalara karşı, sınıfta duruyorum 40 dk... Ona katıldım.. Şimdi bi de 1,5 saatlik temizlik işi çıktı.. Ciddi anlamda o gün ya kursta olacam ya da derse zaman ayıracam.. Neyse ben katılamıcam diye açıkladım, 5,6 veli bir oldu bana demediklerini bırakmadılar... Karar alınmış, uzatmaya gerek yokmuş, mecbur gelecekmişim. Bu konu burda kapanmış, çocuğum için bir saat fedakarlık yapmam gerekliymiş... Haksızlık yapıyormuşum, duyarlı değilmişim, madem öyle temizlik iptalmiş... daha neler nelerhepsi cephe oldu bana karşı... Okulumuzun temizlik görevlisi var zaten.. Hiç temizlenmese tamam başka yolu yok dersin.. Ama bu dönem ciddi anlamda çalışıp, bu dersi vermem gerek. O gün kursta olacam Diyorum, hala bana bi saatini ayır diyorlar.. Haksız mıyım arkadaşlar... Dışlandım resmen... Çocuğum için fedakarlık yapmıyormuşum. Öyle diyorlar.. Ne yapıyım, nasıl davranıyım bilmiyorum... Her okulda var mı böyle bi uygulama anlamadım
Arkadaşlar herşeyi çocuklarımız için yapmıyor muyuz? Herkes bi şeylerden fedakarlık ediyor mutlaka... Bunları seve seve yapmalıyız. Bu tür anlaşmazlıklar çok üzücü. Birine katılamıyorsan diğerine katılırsın lütfen biraz duyarlılık yazmış biri de.. Ben ne diyorum onlar ne diyo daha... Oy oyyy
Şimdi okula gittim oğlumu almaya. Hepsi ters ters baktı bana.
Siz temizliğe gidemem parasını vereyim demediniz mi?İşte bu şekilde birine katıldınız.Arkadaşlar herşeyi çocuklarımız için yapmıyor muyuz? Herkes bi şeylerden fedakarlık ediyor mutlaka... Bunları seve seve yapmalıyız. Bu tür anlaşmazlıklar çok üzücü. Birine katılamıyorsan diğerine katılırsın lütfen biraz duyarlılık yazmış biri de.. Ben ne diyorum onlar ne diyo daha... Oy oyyy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?