Böyle bir tepki beklemiyordum. Çok üzgünüm...

birçok kişi okula çocugu gidince bu acı gercekle karsılasıyor dediğiniz gibi:) ancak dediğiniz işleri yapmakta velinin grevi değil pano olayı ögretmenin işidir yada dolap içi malzeme düzenlenecekse cok iş varsa rica edilir gnüllü olan veli yardım eder.. temizlk olayıda tammaen velilerin iş güzarlığı bence

haha laf sokmuş size aklınca .. sayın herseyden anlayan sınıf annemiz dip köşe temizlk için parayı hademeye teklif edin bakalım nasıl yapıyor gözleri fal taşı gibi olur deyin:)

Velilerin sınıf temizlediğini de ilk defa duyuyorum. Hangi ileri zekalının aklına gelmiş te böyle bir uygulama yapmışlar anlamak mümkün değil. Gidip nasıl bir teizlik yapacaklarmış ayakkabıyla girilen yere. En fazla bi paspas atılıp sıraların tozu alınır. Onu da okulun görevlisi yapar zaten.

Ya veli neden okulu temizlesin. Gerçekten çok mantıksız. Siz kimse ile muhattap olmadan doğrudan okul müdürünün yanına gidin ve durumu anlatın. Bu konuda okuldan şikayetçi bile olabilirsiniz.

Hatırlıyorum ilkokulda biz sınıfca tenizlerdik sınıfımızı, öğretmenimiz de yardımcı olurdu, normal temizliği hadememiz yapıyordu ama kadınların bahar temizliği gibi 3 5 ayda bi haydin.çocuklar derdi öğretmenimiz

Ne ruhaf şey.
Ne alaka yani? Tamam problem vardır sınıf pistir,okul görevlisi yetişemiyordur vs toplanır 5er tl yaptırılır temizlik. 5tl vermemek için mi bunca sorun cıkarıyorlar?
Ayrıca o toplanan paraları ne yapıyorlar anlamadım? Hem para topla hem temizlet ne alaka?

Zaten temizlik konusunda bana kalırsa öğretmenin öğrencileri teşvik edip onlara bazı şeyleri yaptırması gerekir. Hem çocuklar da biraz sorumluluk ve bilinç kazanır. Her işi anneye yüklersen o çocuk 30una gelir kendi işini halledemez.

Ben köy okulunda okudum karda kışta 4 km yürüyerek okula giderdik. Sınıf buz gibi olurdu. Okula odun taşırdık sobayı öğretmenimizle beraber yakardık.Küçücükken okulun sınıfın temizliğini düzenini öğretmenimizle beraber biz yapardık. Şimdiki çocuklar hiç bir iş yapmayıp hazırcı yetişiyorlar..

Ayrıca bu tip şeylerde gönüllülük esastır. Toplantıda para veririm ,yapamam diyen velilerede trip atmışlar mı merak ettim. İsteyen temizliğe gider,istemeyen parasını verir,çok gereksiz uzatmışlar.
Sonuçta siz beni ilgilendirmez demiyorsunuz,orta yolu bulmaya çalışıyorsunuz.

Japonya'da hademe diye bir şey yok okullarda. Sınıf ve tuvalet temizliğini öğrenciler yapıyor.

İyi de hademe de varmış. Hademe ne iş yapar o zaman? Dip köşe yapmıyorsa o zaman işini aksatıyor demektir, düzgün bir hademe tutsunlar.

Aciklama bile yapmak zorunda değilsin. Karar sana haber verilmeden alınmış. Sen de uyamiyorsun bu kadar basit. Seni etkileyecek bir karar var ve senin adına kim tamam dediyse o yapsın temizliği.

Toplantıda bu karar alınabilir ama sana neden çalışan kisilere gösterdikleri toleransi göstermiyorlar. Hem sana sormadan senin adına temizlik yazıyorlar, sana bu karari arayip aciklama geregi bile duymuyorlar bir de üzerine laf mi ediyorlar. Seni bence pasif görmüşler. Ele başı kimse bunların whatsapp dan ona saldır.

Whats app mesajlarını da ekle madem hepsine kk olara teker teker yanıt verelim. :)

Arkadaşlar herşeyi çocuklarımız için yapmıyor muyuz? Herkes bi şeylerden fedakarlık ediyor mutlaka... Bunları seve seve yapmalıyız. Bu tür anlaşmazlıklar çok üzücü. Birine katılamıyorsan diğerine katılırsın lütfen biraz duyarlılık yazmış biri de.. Ben ne diyorum onlar ne diyo daha... Oy oyyy

Annelik yarışı başlamış grupta, tatlı tatlı laf sokmuş bu sevgi kelebeği de

İlişiğinimi keserim böyle insanlarla, veli okulun temizliğinden sorumlu değil, ne yazışırım ne de konuşurum, çok istiyorlarsa gidip yapsınlar, ben olsam vaktim olsa da yapmam

Siz temizliğe gidemem parasını vereyim demediniz mi?İşte bu şekilde birine katıldınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…