Bu babalık mı ? Haksız mıyım(siz olsanız ne yapardınız)

Ooo kayınpederi zaten haklı buluyordum şimdi dahada haklı. Bu parayla o altınlar 1 buçuk 2 senede ödenirdi üstelik bu kadar zarar etmeden. Bariz paranın üstüne yatmak istemişler.
Kayınbaba bunu bildiği için istiyor ya zaten. Yazık, çocuklarına milyonlar dağıtan adamın ne tefeciliği kaldı ne işgüzarlığı.

Ya adamin olan iki ev gözünüze nasıl kiymetli gelmiş. Siz annenizin babanızın altindan cekip alirisniz artik.
Kp evi varsa malını ölmeden, yemeleri mi lazim kv yaşıyor. Kp ölse burda akil verirsiniz, kvdeyi almayin yanınıza sizin. düzeniniz var diye.
Hanları hamamlari yok konu sahibi her ne kadar ağiz sularini akitarak anlatsada, 2ev var birinde kendi oturuyorsa diğeri kiradir bu adaminda eşi var. 40 bin maas mi gözünüze cok geldi ne geldi. 60 yaş üstü ölsün mantığındasiniz ama insan gibi çocuğuna çoluğuna muhtaç olmadan güzelce yaşasın.
Konu sahibi veya sizin düşüncedekiler kp istese vermezsiniz bile borcun ödemesini istemeyi birak.

Yav hehe sizin zihniyetiniz bu iste biz daha gecen ay kayinpederim ev alirken eksigi var diye yuz bin verdik son birikim yaptigimiz paramizdi ihtiyaci vardi verdik geride istemiyoruz yardim olsun diye yaptik yani. Ayrica toplam 3 evi bir yazligi bir arabasi var bize hicbir katkisi yok ama ev alacakti parasi cikmiyordu destek olduk yani ac aciktada degildi bilmem boyle bir durumu anlayabilirmisiniz? Bizimde borcumuz vs var ama olsun kenarda vardi verdik birikimizi sorun degil. Sizin bunu anlayabilmenizi beklemiyorum kafa belli yazdiklarinizdan daha fazla bisey soylemeye gerek yok ev alirken aileler birbirine destek olabilir bu cok normal durum varsa karsiliksiz yapilabilir buradaki tum herkes okadar hesapci ki aksini mumkun saymiyorlar isteyen istedigini dusunsun

Bizim zihniyetimiz evet aynen bu annemizin, babaminizin kp ve kv denin parasına göz dikmemek. Çalışmış 60 küsür yaşına gelmis emekli olup oh be diyeceği zaman parasini vermiyor diye bu nasıl baba , babalik bu mu diye sormamak. Zihniyetimi güzel tahlil etmişsiniz.

Aynen öyle. Herkes iyi olsun. Allah acılarını göstermesin. İmtihanımız burdan olsun. :)

Ben kendi evinden hariç 2 tane daha evi var sanarak o sekilde yorum yazdim, zaten yorumumda da bu kadar kendilerini zora sokarak borca girmelerinin yanlis oldugunu belirttim. Asla ailelerin her seyi yapma ve birikimlerini cocuklarin onune serme gibi bir zorunluluğu da yok bence zaten. Ben sadece konu acarken yazdigi bilgiye gore bir yorum yapmistim, kayinpederini cok varlikli maddi durumu iyi gibi anlatinca bu sekilde yazdim. Simdi bana bir arkadas daha epey sert bir cevap yazinca baktim ki ikisinin maasi 130 bin lira civarıymış kayınpeder o kira ve emekliyle geciniyorsa, zaten bir zahmet odesinler borclarini. Yorumum da demistim siz uyaniklik yapip nakite sabitlemeye calismissiniz borcunuzu. Eger boyle bir sey talep etmeseler adam zaten 6 ay icinde odeyin demezdi.

Sahsen ben de olsam onceligimiz cocuga verirdm nasilsa esimle kamu calisaniyim eninde sonunda ev alirirz derdim.

Sizi anliyorum, kendi oturduğu evden haric iki evi varsa normalde bu evleri oğullarına verip hic ev alma derdiyle sizi ugrastirmayabilirdi.
Ben sadece ilk konu acarken ki yazdıklarına istinaden cevap yazdim, kayınpederini gayet varlikli ve kendi evinden haric 2 evi daha var sandigim icin oyle dedim. Yoksa tabiki burda sizin yazdiginiz gibi yazan bircok yorumla ayni fikirdeyim. Maaslari bile 130 bin civariymis , bunu yeni okudum mesela. Detaylar sayfalar icinde ilerledikce gelmis, iyi maasa sahip iki insan evlendiyse bir zahmet evlerini de alabilmeli aileler karşılıksız yardim etmek zorunda değil. Biz hala ev alamadik mesela, cnku boyle kimseden odeyemeyecegim borclarin altina girmem cunku. Muhtemelen bu borcu alirken geri odemeyiz yada kafamiza gore oderiz dusuncesiyle aldilar. Alinti yaptigim mesajlarimda da yazdim uyaniklik edip nakite sabitlemek istedikleri icin adam hemen odeyin demis, yoksa bekliyormuş zaten.

Demek istediğim suydu ozet olarak, aileler kendini gecindirebiliyorsa ve yardim ettiklerinde kendi hayat standartlari düşmüyorsa tabiki cocuklarina destek olup onlarin hayata bir sifir onde baslamalarina yardimci olabilirler ama bu bir tercih meselesidir yine de bunu da yapmak zorunda degiller. Yoksa altindaki arabayi kendi oturdugu evi karsiliksiz cocuguna verip yasli haliyle surunsunler dolmus otobus beklesinler degil. İyi insanlara denk gelelim en guzel dilek bu olsa gerek bu devirde artik.

Çok doğru bir yaklaşım ve her şeyin cevabı gerçekten de burada...

Benim ailem de bu şekilde bu yüzden bana normal geldi açıkçası.
Biz de evimizi alırken babamdan dolar aldık. O arada dolar artarsa sabitlerim sizi mağdur etmem dedi.
Dolar çok arttı.
Ama bu sefer babam mağdur olacaktı. Sabitlemeyelim teklifi bizden geldi. Babam da yani ben de öyle diyecektim dedi. Ve normal aydan aya dolar olarak ödemeye devam ettik.
Bu arada benim babamın da ihtiyacı yok. Muhtemelen sizinkinden daha iyidir. Lüks bir yaşantısı var. İstanbul’da iyi semtte evleri var kiralarla geçiniyor. Kendi keza harika bir yerde yaşıyor yazlık arabalar falan böyle biri. Ama bunlar ona ait bize değil :) kendi kazandı. Sağolsun ev alırken destek oldu dedik geçtik biz.
He bazen insan diyor biz iki kişi maaşlı zorlanıyoruzz oğlumu bırakıp işe gidiyorum. benim konforumu biraz arttırsa iyi olur ama içinden gelmiyorsa yapacak bir şey yok ki.
Bir de eşinizin kardeşi de var.
Kayınpederiniz muhtemelen elden ayaktan düşecekleri günleri düşünüyor. Zorda kalmak istemiyor konforundan ödün vermek istemiyor.
Geçim sıkıntısı yok diye size altın bağışlamasını bekleyemeyiz.

Çok doğru bir yaklaşım ve her şeyin cevabı gerçekten de burada...
Cevabını vermiş sabitlemezmiş güncel fiyatından istermiş.Babanın bir sucu yok ki adam istememiş bile iki kardeş uyanıklık yapınca adam sinirlenmiş arabasını satıp veriyor o parayla adam yaşlılıgında kendini güvenceye alacaktı belki adamın bir oturduğu ev birde baska evi varmış alt tarafı 2 ev olunca zengin oluyor galiba emekli maaşı ve kira ile geciniyor dur zaten.

Objektif yorum olarak yorum sipariş etmisseniz demekki size çok kişi tarafından haksız olduğunuz soylenmistir. Evvela bizler yetişkin insanlarız herhangi birinden döviz altın gibi borç aldığınızda bunu bizim ülkenin lopopo ekonomik dengesini düşünerek borç alacaktiniz. Adam ihtiyacınız olduğunda borç vermiş destek olmuş. Herhangi birinden borç alsaydiniz aynı şekilde ödeme yapmanız gerekecekti ayrıca adam neden kuru sabitlesin. Adamın kötü gün parasıdır yada güvencesidir. Birde tup bebek gibi masraflı bir işe girerken araya ev almayı sıkıştırmak zaten başlı başına hatalı bir hamle. Su saatten sonra bu duruma ne yapılabilir derseniz borcunuz olan kişiden biraz daha esneklik talep etmek olur.

Bu yorumunuza katılamadım. Ozaman herkes ayağına yorganına göre uzatmalı. Eski insanlar kitkanaat gecinerek birşeylere sahip oluyor. Bugün birçoğumuzun evinde türlü türlü elektronik aletler var bizler rahatimizdan ödün vermeyip evi süpürmek için bile robot alıyoruz. Eski insanlar işten artmaz dişten artar diyerek bu malı mülkü yapmış tabiki belli ölçüye kadar mali kıymetli olur. Borç eşine de versen babandan da alsan borc borctur. Ununu eleyip aşmış ama siz gelin onlara sorun hangi cefalarla yapmışlar

Baba o parayı kazanırken çocuklarla birlikte mi kazanmış peki. TL olarak isteselerdi ozaman parayı. Herkes bilirki borç alırken dolar Euro altın bunlar riski en yüksek borclardir. Ülkenin durumu malum kur dalgalı. Borc alırken baban bile olsa gözönünde bulundurmak gerekir. Belki adamın kaç yıllık birikimi. Sizin olmayan parayı vermek çok kolay yaziliyor

Yani 29 değil 39 yaşındayım falan deseniz tüp bebek için koşturmanızı anlarım.
Fakat daha önünüzde zaman var bebek maddi olarak bu dar zamana doğacak yazık değil mi o bebeğe ?
Siz zaten işe ara vereceksiniz maaş teke düşecek.
Yani ev almanız çok iyş olmuş borçta ödenir gider bir şekilde ama bence esas mesele bebek olayı.
Zamanlama doğru mu sizce ?

Mallar mal sahibi öldüğünde çocuklara kalir sağ iken değil. İlerde bu insanlar yaşlandığında elindeki parayla kendine belki bakıcı tutacak geçim saglayacak ne diye hibe edecek yani. Valla ana baba eline bakarak bir yere kadar ev düzen kurulur yardimci olursun ama sizce bu hibe edilecek bir meblami. Ozaman kesesine göre ev alsaydı konu sahibi borc borctur. Bir de tüp Bebek olayı bunun sizce zamanımı borcunu harcını bitir nasipse o da olur. Borcun sıkışıkligin içine zor değilmi. Yani kendi hayat planlarını yaparken herşey güzel geliyor ama amasi var işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…