- 23 Kasım 2022
- 14.367
- 58.475
- 548
- Konu Sahibi cansucansucan
-
Kayınbaba bunu bildiği için istiyor ya zaten. Yazık, çocuklarına milyonlar dağıtan adamın ne tefeciliği kaldı ne işgüzarlığı.Ooo kayınpederi zaten haklı buluyordum şimdi dahada haklı. Bu parayla o altınlar 1 buçuk 2 senede ödenirdi üstelik bu kadar zarar etmeden. Bariz paranın üstüne yatmak istemişler.
Ya adamin olan iki ev gözünüze nasıl kiymetli gelmiş. Siz annenizin babanızın altindan cekip alirisniz artik.Evet boyle dusunuyorum sonucta mallar çocuklarına kalacak durumu iyiyse bu sekilde cocuklari skistirmasi dogru degil hibede edebilrdi zaten dugunlerinde hicbisey yapmamis ben aile yapmak zorunda degil bla blaci degilim ailede varsa yapacak benim dusuncem bu ailem yapti ev alirken verdi geri de istemedi bende ilerde cocuguma aynisini yaparim imkanim olursa
Yav hehe sizin zihniyetiniz bu iste biz daha gecen ay kayinpederim ev alirken eksigi var diye yuz bin verdik son birikim yaptigimiz paramizdi ihtiyaci vardi verdik geride istemiyoruz yardim olsun diye yaptik yani. Ayrica toplam 3 evi bir yazligi bir arabasi var bize hicbir katkisi yok ama ev alacakti parasi cikmiyordu destek olduk yani ac aciktada degildi bilmem boyle bir durumu anlayabilirmisiniz? Bizimde borcumuz vs var ama olsun kenarda vardi verdik birikimizi sorun degil. Sizin bunu anlayabilmenizi beklemiyorum kafa belli yazdiklarinizdan daha fazla bisey soylemeye gerek yok ev alirken aileler birbirine destek olabilir bu cok normal durum varsa karsiliksiz yapilabilir buradaki tum herkes okadar hesapci ki aksini mumkun saymiyorlar isteyen istedigini dusunsunYa adamin olan iki ev gözünüze nasıl kiymetli gelmiş. Siz annenizin babanızın altindan cekip alirisniz artik.
Kp evi varsa malını ölmeden, yemeleri mi lazim kv yaşıyor. Kp ölse burda akil verirsiniz, kvdeyi almayin yanınıza sizin. düzeniniz var diye.
Hanları hamamlari yok konu sahibi her ne kadar ağiz sularini akitarak anlatsada, 2ev var birinde kendi oturuyorsa diğeri kiradir bu adaminda eşi var. 40 bin maas mi gözünüze cok geldi ne geldi. 60 yaş üstü ölsün mantığındasiniz ama insan gibi çocuğuna çoluğuna muhtaç olmadan güzelce yaşasın.
Konu sahibi veya sizin düşüncedekiler kp istese vermezsiniz bile borcun ödemesini istemeyi birak.
Bizim zihniyetimiz evet aynen bu annemizin, babaminizin kp ve kv denin parasına göz dikmemek. Çalışmış 60 küsür yaşına gelmis emekli olup oh be diyeceği zaman parasini vermiyor diye bu nasıl baba , babalik bu mu diye sormamak. Zihniyetimi güzel tahlil etmişsiniz.Yav hehe sizin zihniyetiniz bu iste biz daha gecen ay kayinpederim ev alirken eksigi var diye yuz bin verdik son birikim yaptigimiz paramizdi ihtiyaci vardi verdik geride istemiyoruz yardim olsun diye yaptik yani. Ayrica toplam 3 evi bir yazligi bir arabasi var bize hicbir katkisi yok ama ev alacakti parasi cikmiyordu destek olduk yani ac aciktada degildi bilmem boyle bir durumu anlayabilirmisiniz? Bizimde borcumuz vs var ama olsun kenarda vardi verdik birikimizi sorun degil. Sizin bunu anlayabilmenizi beklemiyorum kafa belli yazdiklarinizdan daha fazla bisey soylemeye gerek yok ev alirken aileler birbirine destek olabilir bu cok normal durum varsa karsiliksiz yapilabilir buradaki tum herkes okadar hesapci ki aksini mumkun saymiyorlar isteyen istedigini dusunsun
Aynen öyle. Herkes iyi olsun. Allah acılarını göstermesin. İmtihanımız burdan olsun. :)Rabb'im yâr ve yardımcınız olsun
Sizin için herşeyin en güzeli olsun hiç kendinizi üzmeyin emin olun ki ilahi adalet mükemmel bir şekilde işleyecektir
En güzeli kendi emeğinle kazandığındır
Rabb'im size en iyisini en güzelini nasip etsin
Çoğu yerlerde kız çocuk yok sayılıyor malesef hiç üzülmeyin
En azından kimseye bir minnet borcunuz yok
Ben kendi evinden hariç 2 tane daha evi var sanarak o sekilde yorum yazdim, zaten yorumumda da bu kadar kendilerini zora sokarak borca girmelerinin yanlis oldugunu belirttim. Asla ailelerin her seyi yapma ve birikimlerini cocuklarin onune serme gibi bir zorunluluğu da yok bence zaten. Ben sadece konu acarken yazdigi bilgiye gore bir yorum yapmistim, kayinpederini cok varlikli maddi durumu iyi gibi anlatinca bu sekilde yazdim. Simdi bana bir arkadas daha epey sert bir cevap yazinca baktim ki ikisinin maasi 130 bin lira civarıymış kayınpeder o kira ve emekliyle geciniyorsa, zaten bir zahmet odesinler borclarini. Yorumum da demistim siz uyaniklik yapip nakite sabitlemeye calismissiniz borcunuzu. Eger boyle bir sey talep etmeseler adam zaten 6 ay icinde odeyin demezdi.Babanın 3 evi yok ki 2 evi var bir oturduğu ev birde 2.evi var oda kirada olsa emekli maaşı+kira ile geciniyor demek ki karı koca.
Ayrıca baba para düşkünü değil 1 yıl önce vermiş altını istememiş bile 1 yıl sonra kardeşler kendi kendine altını sabitleyelim demiş babada kabul etmemiş onun üzerine ödeme planı vermiş kardeşler böyle bir şey yapmasaydı babaları böyle bir şey yapmazdı.Konu sahibi bile demiş yorumlarda kendiside kayın aileye altın vermiş olsa güncel fiyatından alacagını sabitlemeyecegini.
Belkide bu altın adamın geleceği için birikimdi ileride birşey olursa o para ile kendine bakıcı tutacaktır sağlık sorunlarını Halledecektir.
3 ev değil, kendi oturdukları ve kiradaki diğer ev var sadece. Kayınpeder veya kayınvalide ciddi hastalansa, elden ayaktan düşse, kaza geçirseler özel hastanede tedavi görmek özel bakım almak isteseler bir güvenceleri olmasın. Devlet hastanesinde aylarca sıra beklesinler çünkü tüm malı mülkü yatırımı oğullarına ve gelinlerine vermek zorundalar. Konu sahibiyle kocası memur ve toplam 130 bin TL maaşları var ama kayınpederin sadece 40 bin TL emekli maaşı var. Bırak evi, adamın borç olarak verdiği 220 bini 450 bin olarak geri ödemeyi bile istemiyorlar. 1 sene boyunca hiç ödemedikleri gibi adama tefeci diyorlar.
Kayınpeder bugün sattığı arabasını almak istese birikmiş parası yok çünkü iki oğluna vermiş. Dolmuşa otobüse binsin, ona araba layık değil. Hastalığı sağlığı geçtim, artık yaşlanmış çoluk çocuğunu evlendirmiş insanların gezmeye tozmaya kendi paralarını harcamaya hakları yok mu?
Tum bunların haricinde arkadaslar da soylenis cam balkon falan biraz gereksiz olmus. Evi almissiniz hazir, borcu azaltip elinizde oldukça yapabilirdiniz tadilatlarinizi. Birde bebek icin hem tup bebek sureci hem dogumdan sonrasi epey maddi guc isteyenler seyler. Bebeginiz olduktan sonra ev alabilirdiniz, yada biraz borcunuzu bitirip tedaviye oyle devam edebilirdiniz.
Sahsen ben de olsam onceligimiz cocuga verirdm nasilsa esimle kamu calisaniyim eninde sonunda ev alirirz derdim.
Ben sadece ilk konu acarken ki yazdıklarına istinaden cevap yazdim, kayınpederini gayet varlikli ve kendi evinden haric 2 evi daha var sandigim icin oyle dedim. Yoksa tabiki burda sizin yazdiginiz gibi yazan bircok yorumla ayni fikirdeyim. Maaslari bile 130 bin civariymis , bunu yeni okudum mesela. Detaylar sayfalar icinde ilerledikce gelmis, iyi maasa sahip iki insan evlendiyse bir zahmet evlerini de alabilmeli aileler karşılıksız yardim etmek zorunda değil. Biz hala ev alamadik mesela, cnku boyle kimseden odeyemeyecegim borclarin altina girmem cunku. Muhtemelen bu borcu alirken geri odemeyiz yada kafamiza gore oderiz dusuncesiyle aldilar. Alinti yaptigim mesajlarimda da yazdim uyaniklik edip nakite sabitlemek istedikleri icin adam hemen odeyin demis, yoksa bekliyormuş zaten.Sizi anliyorum, kendi oturduğu evden haric iki evi varsa normalde bu evleri oğullarına verip hic ev alma derdiyle sizi ugrastirmayabilirdi.
Çok doğru bir yaklaşım ve her şeyin cevabı gerçekten de burada...Gerçekten dürüst olmak gerekiyorsa kendinize şu soruyu sorun siz kayın babanıza altın olarak borç verseydiniz eşimin bir tek bir babası deyip o borcu sabitleyip kalır mıydınız yoksa aynı verdiğiniz altını mı isterdiniz ? Aslında sorunuzun cevabı sizde
Kızlar herkese merhabalar sizinle birkaç gün önce yaşamış olduğumuz bir olayı paylaşmak istiyorum lütfen dürüst bir şekilde yorum yaparsanız çok mutlu olacağım ben 29 yaşında üç yıllık evli tüp bebek ile uğraşan bir anne adayı üç kez denenmiş negatif tüp bebeklerim var ve dondurulmuş embriyolarım var hayatım en çok bu yönde ilerliyor ama geçen sene yaşamış olduğumuz ilde kiracı olduğumuz evden ev sahibinin defalarca bizi çıkarma tehditleriyle baş edemeyip eşimle bir ev almaya karar verdik ikimiz de kamuda çalışıyoruz belirli bir birikimimiz vardı ama tabii ki de bir ev almak için yetmiyordu bunun üzerine en yakınlarımız olan ailelerimize başvurduk benim kendi annem karşılıksız olarak geçen senenin kuruna göre 200.000 TL'lik altın verdi ve ben onu kullandım aynı şekilde o sıralarda kayınbabam arabasını satmıştı ve bize dedi ki ben size altın vereyim istediğiniz zaman ödeyin dedi biz de eşimin ailesi olduğu için yabancı olmadığı için bu teklifi kabul ettik normalde ben kimseden bu kadar altın almam kayınbabamın yine geçen sene bana vermiş olduğu altın 220.000 TL yapıyordu şu an ise yaklaşık 450.000 civarı yapıyor gel zaman git zaman aradan yaklaşık bir sene geçti biz bir miktar ödeme yaptık ama çok fazla ödeme yapamadık beni ev alanlar anlarlar ilk sene kendimizi zor geçinirdik birimizin maaşı krediye giderken yaklaşık 50.000 TL kredi ödüyorum diğer imizin maaşıyla da sağı sola olan başka borclari ödemeye çalıştık eve ister istemez cam balkon gibi bir şeyler yaptırdık her neyse kayınbabamın iki tane evi var arabası var hiçbir geçim sıkıntısı yok kendisi emekli 65 yaşında aynı zamanda bizim gibi arabayı sattığı sırada kaynım da ev almıştı aslında arabanın yüklü bir miktarını kaynıma da altın olarak borç vermişti kaynımın ki o zaman bile 1 milyon yapıyordu şu an borcu yaklaşık 1.800 000 yüze yakın eşim iki kardeşler abisi ve kendisi kaynım da bizim gibi aylık 70.000 TL ev kredisi ödüyor aynı zamanda kayınbabama borç ödemeye çalışıyor bunun üzerine altın çok fazla artınca kaynım ve eşim kendi arasında konuştu ve babalarıyla altını sabitleme isteğinde bulundular yani aslında kayınbabam ikimizden de %100 hatta %110 kar etti ama bu teklifi duyduğunda sinir krizleri geçirdi ardından bize bağırdı çağırdı bir sürü laflar etti ve bize dün gece bir tane ödeme planı çıkarıp aylık ödememiz normalde 50.000 TL yanında bugünün kuruyla sabitleyip aynı zamanda borclari bir sene içinde ödememiz için bir ödeme planı hazırlamış bizim bu ödeme planına uyma şansımız sıfır bunu duyan ben ve eşim tabii ki de çok sinirlendik eşim bayağı kötü oldu bense eşime ailesiyle bir daha görüşmek istemediğimi bir şekilde o parayı ödeyebileceğimi ama bir daha babasıyla görüşmek istemediğini söyledim çünkü çok sinirlendim biz zaten çok ağır şeylerle uğraşıyoruz tüp bebek başlı başına çok ağır bir masraf aynı zamanda ev kredisi aynı zamanda bir de kayınbabama aylık 50.000 TL ödemek istemedim ve borcumuzu bizim altı ay içinde bitirmemizi bekliyor bizim şu an öyle bir ödeme yapabilecek halimiz yok kayınbabamın herhangi bir ihtiyacı yok zarar etmemek için açıkçası bu kadar kısa sürede bitirmek istiyor ama ben çok üzülüyorum iki günden beri başım ağrıyor hem bebeğimin olmaması bunun için çaba göstermem her yerim delik deşik iğnelerle uğraşıyorum bir taraftan bunlar artık ben çok yoruldum ve bıktım lütfen objektif bir şekilde yorum yaparsınız çok sevinirim sizce ben onlarla görüşmeme konusunda haksız mıyım bu arada şunu da eklemek istiyorum düğünümüzü eşimle kendimiz yaptık gelinliği ime kınalıma kadar kendi paramla aldım evimde bir tane eşyaları yok hiçbir şekilde düğünde altın vs herhangi bir şey takıp vermediler artık burama kadar geldi ne yapacağımı bilemiyorum babama bizim satacak herhangi bir şeyimiz olmadığını ve bu parayı ödeyemeyeceğimizi söylediğimde ne yaparsanız yapın beni ilgilendirmez gerekirse evinizi satın dedi yani siz olsanız ne yaparsınız ben bu adamdan bıktım evimize geldiği zaman bir tane ampul değiştiriyor ampulün dahi parasını isteyen bir adam aşırı cimri ve çok terbiyesiz bana bu şekilde gece saat 1:30'da ödeme planı yapması kendi kafasına göre bir de bize bunu atması beni iyice delirtti
Cevabını vermiş sabitlemezmiş güncel fiyatından istermiş.Babanın bir sucu yok ki adam istememiş bile iki kardeş uyanıklık yapınca adam sinirlenmiş arabasını satıp veriyor o parayla adam yaşlılıgında kendini güvenceye alacaktı belki adamın bir oturduğu ev birde baska evi varmış alt tarafı 2 ev olunca zengin oluyor galiba emekli maaşı ve kira ile geciniyor dur zaten.Çok doğru bir yaklaşım ve her şeyin cevabı gerçekten de burada...
Objektif yorum olarak yorum sipariş etmisseniz demekki size çok kişi tarafından haksız olduğunuz soylenmistir. Evvela bizler yetişkin insanlarız herhangi birinden döviz altın gibi borç aldığınızda bunu bizim ülkenin lopopo ekonomik dengesini düşünerek borç alacaktiniz. Adam ihtiyacınız olduğunda borç vermiş destek olmuş. Herhangi birinden borç alsaydiniz aynı şekilde ödeme yapmanız gerekecekti ayrıca adam neden kuru sabitlesin. Adamın kötü gün parasıdır yada güvencesidir. Birde tup bebek gibi masraflı bir işe girerken araya ev almayı sıkıştırmak zaten başlı başına hatalı bir hamle. Su saatten sonra bu duruma ne yapılabilir derseniz borcunuz olan kişiden biraz daha esneklik talep etmek olur.Kızlar herkese merhabalar sizinle birkaç gün önce yaşamış olduğumuz bir olayı paylaşmak istiyorum lütfen dürüst bir şekilde yorum yaparsanız çok mutlu olacağım ben 29 yaşında üç yıllık evli tüp bebek ile uğraşan bir anne adayı üç kez denenmiş negatif tüp bebeklerim var ve dondurulmuş embriyolarım var hayatım en çok bu yönde ilerliyor ama geçen sene yaşamış olduğumuz ilde kiracı olduğumuz evden ev sahibinin defalarca bizi çıkarma tehditleriyle baş edemeyip eşimle bir ev almaya karar verdik ikimiz de kamuda çalışıyoruz belirli bir birikimimiz vardı ama tabii ki de bir ev almak için yetmiyordu bunun üzerine en yakınlarımız olan ailelerimize başvurduk benim kendi annem karşılıksız olarak geçen senenin kuruna göre 200.000 TL'lik altın verdi ve ben onu kullandım aynı şekilde o sıralarda kayınbabam arabasını satmıştı ve bize dedi ki ben size altın vereyim istediğiniz zaman ödeyin dedi biz de eşimin ailesi olduğu için yabancı olmadığı için bu teklifi kabul ettik normalde ben kimseden bu kadar altın almam kayınbabamın yine geçen sene bana vermiş olduğu altın 220.000 TL yapıyordu şu an ise yaklaşık 450.000 civarı yapıyor gel zaman git zaman aradan yaklaşık bir sene geçti biz bir miktar ödeme yaptık ama çok fazla ödeme yapamadık beni ev alanlar anlarlar ilk sene kendimizi zor geçinirdik birimizin maaşı krediye giderken yaklaşık 50.000 TL kredi ödüyorum diğer imizin maaşıyla da sağı sola olan başka borclari ödemeye çalıştık eve ister istemez cam balkon gibi bir şeyler yaptırdık her neyse kayınbabamın iki tane evi var arabası var hiçbir geçim sıkıntısı yok kendisi emekli 65 yaşında aynı zamanda bizim gibi arabayı sattığı sırada kaynım da ev almıştı aslında arabanın yüklü bir miktarını kaynıma da altın olarak borç vermişti kaynımın ki o zaman bile 1 milyon yapıyordu şu an borcu yaklaşık 1.800 000 yüze yakın eşim iki kardeşler abisi ve kendisi kaynım da bizim gibi aylık 70.000 TL ev kredisi ödüyor aynı zamanda kayınbabama borç ödemeye çalışıyor bunun üzerine altın çok fazla artınca kaynım ve eşim kendi arasında konuştu ve babalarıyla altını sabitleme isteğinde bulundular yani aslında kayınbabam ikimizden de %100 hatta %110 kar etti ama bu teklifi duyduğunda sinir krizleri geçirdi ardından bize bağırdı çağırdı bir sürü laflar etti ve bize dün gece bir tane ödeme planı çıkarıp aylık ödememiz normalde 50.000 TL yanında bugünün kuruyla sabitleyip aynı zamanda borclari bir sene içinde ödememiz için bir ödeme planı hazırlamış bizim bu ödeme planına uyma şansımız sıfır bunu duyan ben ve eşim tabii ki de çok sinirlendik eşim bayağı kötü oldu bense eşime ailesiyle bir daha görüşmek istemediğimi bir şekilde o parayı ödeyebileceğimi ama bir daha babasıyla görüşmek istemediğini söyledim çünkü çok sinirlendim biz zaten çok ağır şeylerle uğraşıyoruz tüp bebek başlı başına çok ağır bir masraf aynı zamanda ev kredisi aynı zamanda bir de kayınbabama aylık 50.000 TL ödemek istemedim ve borcumuzu bizim altı ay içinde bitirmemizi bekliyor bizim şu an öyle bir ödeme yapabilecek halimiz yok kayınbabamın herhangi bir ihtiyacı yok zarar etmemek için açıkçası bu kadar kısa sürede bitirmek istiyor ama ben çok üzülüyorum iki günden beri başım ağrıyor hem bebeğimin olmaması bunun için çaba göstermem her yerim delik deşik iğnelerle uğraşıyorum bir taraftan bunlar artık ben çok yoruldum ve bıktım lütfen objektif bir şekilde yorum yaparsınız çok sevinirim sizce ben onlarla görüşmeme konusunda haksız mıyım bu arada şunu da eklemek istiyorum düğünümüzü eşimle kendimiz yaptık gelinliği ime kınalıma kadar kendi paramla aldım evimde bir tane eşyaları yok hiçbir şekilde düğünde altın vs herhangi bir şey takıp vermediler artık burama kadar geldi ne yapacağımı bilemiyorum babama bizim satacak herhangi bir şeyimiz olmadığını ve bu parayı ödeyemeyeceğimizi söylediğimde ne yaparsanız yapın beni ilgilendirmez gerekirse evinizi satın dedi yani siz olsanız ne yaparsınız ben bu adamdan bıktım evimize geldiği zaman bir tane ampul değiştiriyor ampulün dahi parasını isteyen bir adam aşırı cimri ve çok terbiyesiz bana bu şekilde gece saat 1:30'da ödeme planı yapması kendi kafasına göre bir de bize bunu atması beni iyice delirtti
Bu yorumunuza katılamadım. Ozaman herkes ayağına yorganına göre uzatmalı. Eski insanlar kitkanaat gecinerek birşeylere sahip oluyor. Bugün birçoğumuzun evinde türlü türlü elektronik aletler var bizler rahatimizdan ödün vermeyip evi süpürmek için bile robot alıyoruz. Eski insanlar işten artmaz dişten artar diyerek bu malı mülkü yapmış tabiki belli ölçüye kadar mali kıymetli olur. Borç eşine de versen babandan da alsan borc borctur. Ununu eleyip aşmış ama siz gelin onlara sorun hangi cefalarla yapmışlarböyle düşünmek pek doğru değil. Onlar daha yolun başındalar. çocuk yapacaklar vs. ama kayınbabası tüm düzenini oturtmuş. ununu elemiş eleğini asmış misali. Evet yaşlanınca da bence iyi bir gelirinin olması şart. bir hastalık olsa çocukları bakmayacak belki ve o birikmişiyle kendi yolunu çizecek. ama zaten şuan ödüyorlarmış çok sıkıştırmaya gerek yok
Baba o parayı kazanırken çocuklarla birlikte mi kazanmış peki. TL olarak isteselerdi ozaman parayı. Herkes bilirki borç alırken dolar Euro altın bunlar riski en yüksek borclardir. Ülkenin durumu malum kur dalgalı. Borc alırken baban bile olsa gözönünde bulundurmak gerekir. Belki adamın kaç yıllık birikimi. Sizin olmayan parayı vermek çok kolay yaziliyorGarabet yorumlar gerçekten, çocuğum olsa ev alacak olsa para veririm. Vermeyip ne yapıcam mezara mı götürücem .... adamın varyemez olduğu altın istemesinden belliymiş zateninsan evladına borç verir mi , verirse altınla mı verir aklım almıyor
TL cinsinden parasını verirdim adam tefeci olmuş oğlunu gelinini tefeliyor resmen. Daha temizi parayı toptan vermezdim dava edecek haliyok ya
Mallar mal sahibi öldüğünde çocuklara kalir sağ iken değil. İlerde bu insanlar yaşlandığında elindeki parayla kendine belki bakıcı tutacak geçim saglayacak ne diye hibe edecek yani. Valla ana baba eline bakarak bir yere kadar ev düzen kurulur yardimci olursun ama sizce bu hibe edilecek bir meblami. Ozaman kesesine göre ev alsaydı konu sahibi borc borctur. Bir de tüp Bebek olayı bunun sizce zamanımı borcunu harcını bitir nasipse o da olur. Borcun sıkışıkligin içine zor değilmi. Yani kendi hayat planlarını yaparken herşey güzel geliyor ama amasi var işteEvet boyle dusunuyorum sonucta mallar çocuklarına kalacak durumu iyiyse bu sekilde cocuklari skistirmasi dogru degil hibede edebilrdi zaten dugunlerinde hicbisey yapmamis ben aile yapmak zorunda degil bla blaci degilim ailede varsa yapacak benim dusuncem bu ailem yapti ev alirken verdi geri de istemedi bende ilerde cocuguma aynisini yaparim imkanim olursa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?