Bu babalık mı ? Haksız mıyım(siz olsanız ne yapardınız)

81 binle kira odemeden iki kisi nasil gecinemiyor ya?
450 bin bir sene sonra altinin yukselmesiyle geldigi yer bir de. Ilk aldiklarinda 200 bin civarinda almislar. Ilk sene duzenli odeseler ayda 20 bin civarinda odeyip bitirirlermis pekala. Islerine gelmemis.

Sizi anliyorum, kendi oturduğu evden haric iki evi varsa normalde bu evleri oğullarına verip hic ev alma derdiyle sizi ugrastirmayabilirdi.
3 ev değil, kendi oturdukları ve kiradaki diğer ev var sadece. Kayınpeder veya kayınvalide ciddi hastalansa, elden ayaktan düşse, kaza geçirseler özel hastanede tedavi görmek özel bakım almak isteseler bir güvenceleri olmasın. Devlet hastanesinde aylarca sıra beklesinler çünkü tüm malı mülkü yatırımı oğullarına ve gelinlerine vermek zorundalar. Konu sahibiyle kocası memur ve toplam 130 bin TL maaşları var ama kayınpederin sadece 40 bin TL emekli maaşı var. Bırak evi, adamın borç olarak verdiği 220 bini 450 bin olarak geri ödemeyi bile istemiyorlar. 1 sene boyunca hiç ödemedikleri gibi adama tefeci diyorlar.

Kayınpeder bugün sattığı arabasını almak istese birikmiş parası yok çünkü iki oğluna vermiş. Dolmuşa otobüse binsin, ona araba layık değil. Hastalığı sağlığı geçtim, artık yaşlanmış çoluk çocuğunu evlendirmiş insanların gezmeye tozmaya kendi paralarını harcamaya hakları yok mu?

Hastalığı sağlığı geçtim, artık yaşlanmış çoluk çocuğunu evlendirmiş insanların gezmeye tozmaya kendi paralarını harcamaya hakları yok mu?
Yok. 60 yasini gectiyseniz eve kapanıp omrun bitmesini beklemeniz gerekiyor. Cunku çocuğunuz var!! Ne demek artik cocugu evlendirdim biraz kendim yasayayim demek.
Adam zaten 40 bin emekli maasiyla ne kadar hayatini yasayabilir o da ayri konu.

Kendileri adamin 2,5 katı maas alirken gecinemiyor ama o yaşlı oldugu icin gecinsin işte nolacak.

Adam istemekte haksiz diyemem ama sizi sıkıştırmakta haksız. Neticede ihtiyaci yok ama bir belge senet sizden almadiği için onun yaptigi plani bosverin her ay 2 3 4 nekadar alabiliyorsaniz gram alin ve ona teslim edin gerekirse imza attirin biz bukadar odeyebiliyoruz baska bisey yapamayiz artik sen istersen mahkemeye ver diyip kenara cekilin kendi kendine kudursun

Hiç üşenmediniz bir cümleye 1 sayfa yazmaya

Cidden böyle mi düşünüyorsunuz?
Adamın verdiği parayı alırken iyiydi 1 sene adam arkasına düşmemiş şimdi istedi diye suçlu oldu birde ne yaparsan yap biz bu kadar veriyoruz ister kabul et ister kudur öyle mi ?
Yazık gerçekten o adama o para havadan yağmadı
Çok biliyor ise konu sahibi ve eşi az yiyip çok çalışıp kendileri halletseydi herşeyi

80 bin alıp 200 binlik hayat yaşıyor iseler geçinemezler
Paranın üstüne yatmaya çalışmışlar gibi sanki

Haksız mıyım demişsiniz ya

Benim kayinpederim yillarca buyuk bir sirkette ust duzey yoneticilik yapti, yeni esinin aile sirketinden miras kalma bir suru evi var, ikisinin mal varliklari cok fazla. Araba alacagimiz zaman, pesin pesin, eksiginiz varsa kredi cekin dedi hatta banka onerisinde bulundu.

İhtiyacı olsun olmasın aldığınız borcu aldığınız şekilde ödemeniz gerekiyor.

Yaziklar olsun bir anne baba ne icin mal yapar evlatlarina kalsin diye hibe etse ne olurdu mezarami goturecek.Ben olsam yine nasil oduyorsam oyle oder yuzunede bakmazdim
Bu ana baba her şeyi yapsın her şeyini versin diyen kafadakiler nerden çıktı ben hiç anlamıyorum yani böyle bir kültürümüz de yok böyle bir kültüre de maruz kalmıyoruz aslında. Garip valla. Bu ülkede böyle bir adet de yok. Ana baba dediğin önceden patron demekti. Çocuklar da onların işçileriydi. Esnafsa dükkanda çocuk çalışırdı, çiftçiye tarlada, hayvancılık yapiyorsa hayvanlara cocuklari bakıyordu. En fazla düğünde birkaç bilezik yaparlardı.
Batıya baksan onlar zaten 18 yaşından sonra kira istiyor çocuklarından.
Sizi büyütüp okutup evlendiridikten sonra nasıl hala bu kadar beklenti içinde olabiliyorsunuz. Ev icin altin vermezse yüzüne bakılmıyor falan.

Altin borc aldiysaniz ayni sekilde odeyeceksiniz altinin bu kadar yukselmesi adamin sucu degil birde adami biliyorsunuz sonucta o zaman o borcu vermeseydi bugun hala kira ile ugrasiyor olacaktiniz bu kadar sıkışıklıgin icinde tup bebek diyorsunuz bebekler bu hayatta bedavami geciniyor

Bize annemizden babamizdan birsey kalmadi zaten kendi gecimlerini ancak sagliyor olsala birsey de beklemem.Ben burada kendi cocugum icin konustum.Benim tek bir cocugum var esimin bu kadar calismasi mal mulk edinmeye calismamiz onun hayatini garantiye almak icin.Bize 1 tane ev yeter ama 2. olsun onun da bir garantisi olsun yarin oburgun hsyatinda birseyler yolunda gitmezse başını sokacak evi olsun biz yanin da olmazsak birinde oturur birinden kira alır gibi düşüncelerle kızımızın biz öldükten sonra gözumuz arkada kalmasin derdindeyiz babası da bende.Konu sahibi kayinpederinin 2 evi geliri arabasi oldugunu soyluyor.Mal obur tarafa goturulen birsey degil.Ne var durumum iyiyse kimseye muhtaç degilsem neden cocuklarima borç vereyim ardi önü bir araba yada neden odeme plani sunayim odeyinde odeyin diye bogazlarina yapisayim ne var yani ben ölünce yine onların olacak zaten neden üzryim.Hatta evladimin cocugu olmuyorsa benim dutumum iyiyse tüp bebek parasını da veririm.Annelik babalik böyle birsey benim gozumde o nedenle beni hedef alıp durmayin ben düşüncenin arkasindayim.

Peki basta para veripte sizi rahatlattigi gunleride hatirlar misiniz

Göcmenlerde var anne baba her şeyi yapsin kültürü. Bulgaristandan gelen Türklerin erkek cocuklarinin evi daha evlenmeden hazir olurdu eskiden ki hala öyle çoğu. Yerlilerde ben de pek duymadim oyle eskilerden ogluna kizina bu kadar ev bark veren. Daha cok anne baba beklentide olurdu hala oglundan kizindan bekleyeni de var.

Ogluna kizina ev bark yapmak birakmak kotu degil bence bu arada ama bu şekilde mecbur gibi triplere girmek yanlis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…