- 20 Haziran 2022
- 401
- 129
- 53
- 29
- Konu Sahibi cansucansucan
-
Kuzum aslında özeleştiriye oldukça açık biriyim şunun da farkındayım aynı durumda olsa ben bunu isterdim ama ben bir baba olsaydım sabitlemeye hadi geçtim normal altın olarak da ödense her ay ben çocuğumu sıkıştırıp hadi benim paramı öde bu ay para göndermediniz veya işte ne zaman ödeyeceksiniz sürekli bu şekilde sorularla çocuğumu bunaltmazdımGerçekten dürüst olmak gerekiyorsa kendinize şu soruyu sorun siz kayın babanıza altın olarak borç verseydiniz eşimin bir tek bir babası deyip o borcu sabitleyip kalır mıydınız yoksa aynı verdiğiniz altını mı isterdiniz ? Aslında sorunuzun cevabı sizde
Çok haklısın aslında suç bende kendi ailem gibi zannettim eşimin ailesini ama öyle değilmişO kadar çok borcunuz ödemeniz varsa çocuk için acele etmemelisiniz bence. Şimdi hemen çocuk oluverse tek maaşla çocuğun her ihtiyacını karşılayabilecek misiniz?
Ayrıca kayınbabanız ihtiyacınız varken çıkarıp vermiş. Tabi ki ödeyip bitirin adamın borcunu. Siz şöyle böyle yapalım diye teklif götürünce ödemeyecekler sanmıştır. Adam hem parasını vermiş hem kötü olmuş. Herkes anneniz gibi davranmak zorunda değil
böyle düşünmek pek doğru değil. Onlar daha yolun başındalar. çocuk yapacaklar vs. ama kayınbabası tüm düzenini oturtmuş. ununu elemiş eleğini asmış misali. Evet yaşlanınca da bence iyi bir gelirinin olması şart. bir hastalık olsa çocukları bakmayacak belki ve o birikmişiyle kendi yolunu çizecek. ama zaten şuan ödüyorlarmış çok sıkıştırmaya gerek yokGerçekten dürüst olmak gerekiyorsa kendinize şu soruyu sorun siz kayın babanıza altın olarak borç verseydiniz eşimin bir tek bir babası deyip o borcu sabitleyip kalır mıydınız yoksa aynı verdiğiniz altını mı isterdiniz ? Aslında sorunuzun cevabı sizde
bu şekilde yapıyorsa sabitlemeyin. ayda 2 gram ödeyin durumumuz bu diyin. mahkemeye vermeyecek yaCanım aslında benim niyetim de borcunu ödemek ama en azından biraz zamana yayarak ben yine altın şeklinde ödeyeceğim kaynım sabitleme teklifinde bulunduğu için biz de ister istemez katılmak zorunda kaldık tabii ki de bizim işimize geldi ama bu kez de sabitleyince kayınbaba altı ay içinde ödenmesi gerekiyor diyor yani o yüzden ben kayınbabamın bu kadar bizi sıkıştırmasına bozuluyorum açıkçası
kayınbabam arabasını satmıştı ve bize dedi ki ben size altın vereyim istediğiniz zaman ödeyin dedi
alemin uyanığı siz misiniz?kaynım ve eşim kendi arasında konuştu ve babalarıyla altını sabitleme isteğinde bulundular yani aslında kayınbabam ikimizden de %100 hatta %110 kar etti ama bu teklifi duyduğunda sinir krizleri geçirdi ardından bize bağırdı çağırdı bir sürü laflar etti
Bir de arabalar da arttı mesela vergi vs geldi belki adam sıfır araba alacaktıEvet haksızsınız. Kp size altın olarak borç vereceğini söylemiş. Altın son 6 ayda böyle yükselişe geçmedi ya.
Siz ev sahibinden, kiradan yakınırken başka bir kiraya geçmek yerine şartları zorlayıp ev almışsınız, üstüne masraflarımız var derken tüp bebekle uğraşıyorsunuz.
Gelinliğini, kınanızı kendiniz yapmanız normal olan. Bunlar borç aldığınız paraya çökmek için bir karşılık değil.
Adam baktı oyalıyorsunuz tabi isteyecek parasını. Çocuk olunca masrafınız azalacak mı sanıyorsunuz? Siz hayatınıza devam ederken insanlar sırf yaşlı kategorisinde diye kendi parasının dilencisi mi olsun. Ne pişkin insanlarsınız karı koca.
Ya bunaltma konusunda haklı olabilirsiniz ama o zaman o parayı bankadan çekmiş olsaydınız bizim borcumuz var ödeyemeyiz diyebilecek miydiniz hayır bir şekilde bir yerlerden kısıp o borcu ödemek için çabalayacaktınız ve faiziyle ödeyecektinizKuzum aslında özeleştiriye oldukça açık biriyim şunun da farkındayım aynı durumda olsa ben bunu isterdim ama ben bir baba olsaydım sabitlemeye hadi geçtim normal altın olarak da ödense her ay ben çocuğumu sıkıştırıp hadi benim paramı öde bu ay para göndermediniz veya işte ne zaman ödeyeceksiniz sürekli bu şekilde sorularla çocuğumu bunaltmazdım
Konu sahibine göre ihtiyacı yok ama belki adamın kafasında alacak vereceği vardır. Evlatlarına bu kadar parayı veren adamın haksız yere sıkıştıracağını düşünmüyorum. İki oğluna da kesesini sonuna kadar açmış.Altın borcu altın olarak gibi ödenir ama ihtiyacı da yokken bir babanın çocuklarını bu kadar sıkıştırması doğru değil diye düşünüyorum. O da biliyordu sonuçta bu kadar kısa sürede ev kredisi öderken, kendisine kısıtlı ödeme yapabileceğinizi.
Diğer taraftan balkona cam yaptırmanın nasıl bir gerekliliği vardı?
Bu kadar borcun ve çalışma gerekliliğinin içinde tüp bebek için doğru bir zamanda değilsiniz açıkçası. Her şey aynı anda olamaz.
Cimri adamın hibe etmesini bekleyemezsin altın sana vermeseydide çıkacaktı her türlü kar edecekti senin üzerinden etmiyor kariCanım zaten ben borcunu ödeyeceğim sadece sitem ettiğim şey şu kayınbabamın bizi bu kadar sıkıştırmasına sitem ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?