Bu defa son noktadayım! eşim ve borçları.

Evlendiginde öyle bir adam degildi diyorsun, ve sonrada taa askerlikten önce bir cok borc yaptigini ve bu borcu bile halen kapatamadiginizi söylüyorsun.

Yani kisacasi, bu adam bildik bileli borc yapiyormus, sadece sen ya fark etmedin, ya gözlerini yummaya tercih ettin.

Eger bu adam bir zamanlar "iyi kazanmis" olsa bile, o yine borclarini, vergilerini ödemediginden dolayi olmustur. Yani hic bir zaman iyi kazanmadi adam, sadece öyle yalan bir görüntü vermis.

neden sorumsuz eşinizin arkasını toplamaya çalışıyorsunuz .. tamam evlilikte herşey ortaktır fakat, siz sürekli ödeyip eşiniz sorumsuzca borç yapıyor ve sizi dinlemiyorsa burada insan kendini enayi gibi hissediyor çok iyi anlıyorum sizi...

sizin yapacağınız yavrunuzu da alıp annenizin evine taşınmak eşinizede bu borçlar bitene kadar eve gelmeyeceğinizi çocuğunuzun rızkını onun borçlarına verme gibi niyetinizin olmadığını anlatacaksınız.. gerçekten de borçlar bitene kadar eşinizin yanına dönmeyeceksiniz... şayet sizi seviyorsa ne yapar eder o borçlar biter yoksa bu işin içinden asla çıkamazsınız...
siz sürekli vermek zorunda kalırsınız.. ver ver nereye kadar sonra sizde bitip tükeneceksiniz ki tükenmiş durumdasınız.. fakat yavrunuz var eşinizden çok daha önemli onun için sizin ayakta durmaktan ona bakmaktan başka çareniz yok...

yok canım.
Senin konunda da bahsetmiştim ev de dükkan da kira.
Aylık 1500 liraya yakın sadece kira ödememiz var.
bence kocanla güzelce konuş ayrılmak kolay yuvayı dik tutmak zor herkese kolay geliyor boşanmak dayan bugünlerde geçecek canım benım

Aslında çok haklısın ama durum şu.
Tanıştığımızda daha önce iş batırdığını çok borç ödeyip zor günler geçirdiğini ama artık atlattığını ve çok az bi miktar ödemesi gerektiğini söylemişti.
Ben nişanlıyken düğüne günler kala kayınvalidem anlattı işin aslını.
Vergi borcununda 3binlira kadar olduğunu söylemişti, 9binlira yoktu hesapta.
İyi kazanmış çünkü kazandığını yemeyi tercih etmiş, devlete ödemesi gereken tutarıda çatır çatır yemiş.
Şimdi hiç bişey yokmuş gibi normal bişeymiş gibi davranıyor.. herkesin borcu varmış bilmem ne abisi bi yapılandırma y apmış bilmem kaç milyar borç çıkmış, o napsınmış.
Onun eşi çocuğu yokmuymuş? lan banane bilmem ne abinden?

Yemin ediyorum daha 10dk önce sigara içerken (bu ara çoğalttım ) bunu düşündüm.
Tamam boşanmayayım ama çekip gideyim ailemle yaşayayım, borçların bitene kadar tanıma beni diyeyim dedim.
Sonra ne kadar saçmaladın evi nasıl dağıtacaksın, dağıttın nasıl toparlayacaksın diye düşünmüştüm.
Benim haricimde sen de düşünebildiğine göre o kadarda mantıksız bi fikir değilmiş demekki.

ge
bence kocanla güzelce konuş ayrılmak kolay yuvayı dik tutmak zor herkese kolay geliyor boşanmak dayan bugünlerde geçecek canım benım
Geçer diye diye 3,5 yıl geçirdim.
bu sürede çok şey yaşadım balım.
Her bitti dediğimde yeni bi borç kapı gibi dikildi önüme.
Belki milyon kere konuştum ki bu konularda burnundan kıl aldırmaz zaten.
Bizim ilişkimizde bu konu konuşularak değil harekete geçerek çözülebilir sadece.
Ama ne yapacağımı nasıl hareket edeceğimi bilmiyorum işte.

O zaman bunlar ailece sorumsuzlar demek ki. Onlar icin borclar cok dogal birsey, ki elbette degil. Ondan dolayi bu adam asla degismez. Hani bi seferlik aptallik yapsa ve pismanlik duysa, hani olabilir, hayat bu derdim amaaa adam hem borc yapiyor, sonrada bir daha borc yapiyor ve bunlarin hepsinin normal oldugunu düsünerek calismak bile istemiyorsa,..... Kusura bakma fakat esin asla adam olmaz.

bak diorum ya yuvayı dik tutmak önemli milletin ne dediğine bakma allah bi şekilde yolunu açar yeterki sabırlı ol boşan boşan boşan diolar sanki kolay

hiç de saçma değil, evinide dağıtmıyorsun ki annenin yanına yerleşip eşinde sorumluluklarını yerine getirene kadar ayrı kalacaksın.. en azından çocuğuna daha çok vakit ayırıp kendi kafanı toparlarsın oda yaptığı borçlar içinde boğulur mu çıkar mı düze kendi karar versin...
çok zor bir durum biliyorum fakat yapacakta çok bir şey kalmıyor geriye.. çünki eşiniz size çok güveniyor sizin ne yapıp edip bu borçları da sırtlanacağınız ve ödeyeceğinizin farkında...

"Ailecek" konusunda çok iyi bi tespit yaptın,
kayınbabam 45 yaşına kadar hiç çalışmamış, birine girmiş birine çıkmış.
Kayınvalidem hesap sorunca bakacak oğulların ben onlara az mı baktım diyormuş.
Son 5 senedir kesintisiz çalışıyormuş.
Aralarında sadece kaynım var dikkatli, borcuna sadık, düşünerek hareket edebilen.
Ömürleri hep borçla geçmiş, onlar için değişen bişey yok, gayet doğal bi durum.

evi dağıtmak derken kirada olduğum için boşuna kira ödemektense evi boşaltmayı düşünür muhtemelen.ki mantıklısıda bu değil mi? sonuç.ta 800 lira kira ödeniyor.

Bu borclari sizmi oduyosunuz yoksa esinizmi.oduyorum derken anlayamadimda

mesela nasıl koparırdın kıyameti?
samimi soruyorum.

canım daha demin bende onu sordum ya küçük bi kıyamet dedş
kıyamet koparmak sözüne neden takıldığınızı anlamadım ikinizin de.
dalga geçilecek bişey yazdığımı düşünmüyorum.
yaşca da sizden epey büyüğümdür heralde.yaş 38.
özellikle hnf_50 senin imalı mesajın çok tuhaf (
derdi olan senmisin konu sahibi mi!
scrolllock hayat senin hayatın, vereceğin irili ufaklı her tepki senin bileceğin şey.
hadi selametle.

Bu borclari sizmi oduyosunuz yoksa esinizmi.oduyorum derken anlayamadimda
o yada ben ne farkeder ki?
Neticede ikimizin kesesi kazancı bir.
Benim bebeğim çok küçük olduğu için henüz 1 aydır çalışıyorum.
Bu güne kadar eşim çalışıyordu sadece.

canım benım dalga geçmiyorum ayrıca imalı konuştuğumuda düşünmüyorum konu sahibine yardımcı olmaya çalışıorum ayrıca ha scrolllockun derdi ha benım derdim farketmez ben kimseye ayrım yapmam cnm sadece ne demek istediğini anlayamadık o kadar

AH biz kadınlar sorumluğu tüm omuzlarımıza yüklüyoruz.erkeklerde otomatik olarak hep bizlere güveniyor.eminim borçlarını hep senin maaşına göre çalışmana göre ayarlıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…