- Konu Sahibi scrolllock
-
Gayet samimi olduğumu belirttim aslında neden yanlış anlaşıldım bilmiyorum.kıyamet koparmak sözüne neden takıldığınızı anlamadım ikinizin de.
dalga geçilecek bişey yazdığımı düşünmüyorum.
yaşca da sizden epey büyüğümdür heralde.yaş 38.
özellikle hnf_50 senin imalı mesajın çok tuhaf(
derdi olan senmisin konu sahibi mi!
scrolllock hayat senin hayatın, vereceğin irili ufaklı her tepki senin bileceğin şey.
hadi selametle.
Ama sanki sizi calistirip kendi yatiyo gibi davraniyosunuz.o yada ben ne farkeder ki?
Neticede ikimizin kesesi kazancı bir.
Benim bebeğim çok küçük olduğu için henüz 1 aydır çalışıyorum.
Bu güne kadar eşim çalışıyordu sadece.
"Ailecek" konusunda çok iyi bi tespit yaptın,
kayınbabam 45 yaşına kadar hiç çalışmamış, birine girmiş birine çıkmış.
Kayınvalidem hesap sorunca bakacak oğulların ben onlara az mı baktım diyormuş.
Son 5 senedir kesintisiz çalışıyormuş.
Aralarında sadece kaynım var dikkatli, borcuna sadık, düşünerek hareket edebilen.
Ömürleri hep borçla geçmiş, onlar için değişen bişey yok, gayet doğal bi durum.
Kesinlikle cok haklisin..konu sahibinin eşide ztn bunu alışkanlık haline getirmiş oturduğu yerden para batırmış yani çok sinir bozucu..paşa torunu demek ki adam.
valla bunu diyen benim eşim olsa kıyameti kopartırım.
etin ne budun ne değil mi.
imkanın olsun tamam çalışma.
ama böyle bür lüksü yokken ,sıkıya gelemeyip te burun kıvırmak ta neyin nesidir.
insan evine ekmek götürmek için her işi yapar benim bildiğim.
ben de senin gibi konu sahibinin fazlaca tavizkat olduğunu düşünüyorum.
Haklisiniz cok eşinizin ağzı çok iyi laf yapiyor demekki..ama sizde bu durumun farkina varmissiniz artik bence önlem almanin vakti geldi..sizede yazık günah degilmi? Böyle düşün düşün nereye kadar Allah korusun hasta olursunuz üzüntüden..bence kesinlikle biran önce eşinizin gözünü korkutmalisiniz"Sokakta ayakkabı boyarım, hamallık yaparım ama yine de birinin yanında emir altında çalışmam" diyor.
Taviz verdim evet çünkü ona çok güvendim..
Sadece hata yapan sonra da hatasını kabul edip özür dileyip çözüm arayan bi adam değil bu adam tam aksine hata yapar, yüzüne vurursun asla kabullenmez, sana o kadar güzel şeyler anlatır ki durumuna şükredersin.Şöyle olacak böyle olacak, bunu halledersem şu zamana hepsi bitecek.. konuşma sonunda sen gülümsüyor olursun.
Saf değilim inanın, buna sadece ben kanmıyorum, kv kp görümcem, kaynım hatta benim ailem bile ikna kabiliyetinin altında ezilip kalıyor.Ama sadece çenesinin iş yaptığını anladığımızda çok geç olmuş oluyor maalesef
Ama sanki sizi calistirip kendi yatiyo gibi davraniyosunuz.
Adamin bagkur borcu varsa keyfinden degildir.siz ve bebeginiz dra gidebilsin diye devam ettirmek zorunda oldugu bi yukumluluktur.kredi karti borcu varsa tek basina oturup yememistir onlari eminim.
Daha onceki borclarinida odeyemiyodur cunku evlenonce uzerine yenileri eklenmistir.
Ortak olan seylerin borclari ikinizindir bitek onun degil.
Sadece bi aydir calisiyosunuz ama verdiginiz psikolojik baski maddi desteginizden daha fazla geldi bana.
Hem 3bucuk sene nedirki ya.ben esimle nerdeyse 7yillik evliyiz halaaaaa biton borcumuz var.bigun demedim bunlar senin borcun diye.kazandigini ele yedirseydi yada kariya kiza ozmn hakliydiniz.
Tmm cok zor sizede haksizsiniz demiyorum bakin cok cok iyi anliyorum caresizliginizi.esin baska iste calisamam diyosa bence calisamaz.dukjani kapatip bi ise girerse bi ay bile devam edemez daha kotu olursunuz busefer maddi sikintilarin uzerine bide evdeki huzurunuzda gider.
Biz mesela iki gun once butun borclarimizi bi kagida yazdik kredi karti krediler vs..
Esim bi kredi cekti hepsini kapattik.tek odemeye dustuk.ve guzelce konustuk.artik boyle olamayacagini bu sekilde devam edemeyecegimizi konustuk.maasindan kalan paradan kendimize haftalik harclik alarak idare etmeye calisicaz.
Sizde butun borclarinizi kapatmak icin bi kredi cekseniz.geliri gideri bi guzel hesaplasaniz belki duze cikabilirsiniz.rabbim yardimciniz olsun.
peki nasıl korkutabilirim bi fikrin var mı arkadaşım?Haklisiniz cok eşinizin ağzı çok iyi laf yapiyor demekki..ama sizde bu durumun farkina varmissiniz artik bence önlem almanin vakti geldi..sizede yazık günah degilmi? Böyle düşün düşün nereye kadar Allah korusun hasta olursunuz üzüntüden..bence kesinlikle biran önce eşinizin gözünü korkutmalisiniz
Canim al karşına çok ciddi bir şekilde konuş tavrın net olsun bu şekilde devam ederse hemen boşanıcağını ve artk dayancak gücün olmadigini söyle ne şekilde ağzi laf yaparsa yapsin tavrin net olsun inanma..hatta bikac gün gidebilcegin biyer varsa annen,arkadaşın,akraban vs. Gidip orda kal 2 3 gün bakalim napicak o sıradapeki nasıl korkutabilirim bi fikrin var mı arkadaşım?
haklısın 800 kira olunca en mantıklısı bu gibi..evi dağıtmak derken kirada olduğum için boşuna kira ödemektense evi boşaltmayı düşünür muhtemelen.ki mantıklısıda bu değil mi? sonuç.ta 800 lira kira ödeniyor.
Hesapsız kasaplık yapmış sürekli.Etrafa hava atmak adına sizi soktuğu bu durum korkunç.Ben size akıl gerçekten verebilmeyi çok isterdim ama o kadar arada derede kalmışsınız ki inanın ne diyeceğimi bilemedim.Empati yapmaya çalıştığımda sanırım ailemin yanına gider ve bu huylarından vazgeçip, adam akıllı silkelenip kendine gelmedikçe beni ve çocuğunu unutmasını söylerdim.Aklıma başka bir yol gelmedi scrolllock, gerçekten çok zor bir durum yaşadıkların.Madem bu kadar ayrıntılı yazdınız ben de ayrıntılı bi şekilde anlatayım;
Kredi kartlar benim adıma, evlendiğimde her ikisinide sıfırlamıştım, zaten belirttiğim konuda da anlattım.
2 yıl önce biz borç içinde boğuşurken evlilik yıldönümümüzde bana 2000liraya yakın ödeme yaparak bi telefon almış.
(ben borcumuz olduğu için bişey alamayacağımı belirtmiştim)
2 ay sonra doğum günümde hiç bişey almayalım dememe rağmen tek taş yüzük aldı yaklaşık 500 lira kadar.
Bi sonra ki sene ya bi çiçek al sadece dedim gitti 450 liralık saat aldı.
Bunlar için evet gerçekten çok sevindim, beni düşünmüş almış deyip kıramadım içimde patladı söylemek istediklerim isyanım.Biz kimizde böyle pahalı hediyeler hayırdır?
Bu sene uçan kuşa borcumuz varken 1 haftalığına bodrum için tatil yeri ayırtmış.
3 ay boyunca bunun kavgasını ettik, hem bebeğim küçük olduğu için hem de maddi açıdan gitmek istemedim.
Olayı evi terkederim ben nereye sen oraya ya kadar getirdi.
Geldik ben kurban kesmek istiyorum deyip kurban kesti..
suan çalıştığı dükkanı satın alırken çok büyük bi kısmını nakit verdi.
(düğünde takılan takılarımızı bozdurup)
Kalan 3 binlira kadarını milyon kere söylememe rağmen karttan çekti taksit yaptı ödemedi..
Elimizde ki nakit beklerken neden karta borç yapıyoruz çok saçma dedim anlatamadım.
Sonra o parayla gidip kahvaltı dolabı aldı, elinde patlayacak alma dedim.Elinde patladı şimdi satamıyorda..
ve bunların hepsi benim kartlarımdan yapıldı.
Daha anlatayım mı? :)
Dışardan bakıldığında harcamaların geneli benim için ama benim insiyatifimin dışında.
Bak scrolllock' un eşi neler almış ona dedirtebilmek millete caka satabilmek için.
Bunu tavırlarından da gayet anlayabiliyorum zaten çünkü bişey aldığında annene gösterdin mi? ablan gördü mü? ne dedi? gibi sorular soruyor.
Aileme sıkıntı çektirmiyorum bakın scrolllock' un herşeyi var imajı vermeye çalışıyor.
Ve bunun faturasını bana ödetiyor.
Şimdi bi de vergi borcu çıktı..
Daha ne diyim?
Madem bu kadar ayrıntılı yazdınız ben de ayrıntılı bi şekilde anlatayım;
Kredi kartlar benim adıma, evlendiğimde her ikisinide sıfırlamıştım, zaten belirttiğim konuda da anlattım.
2 yıl önce biz borç içinde boğuşurken evlilik yıldönümümüzde bana 2000liraya yakın ödeme yaparak bi telefon almış.
2 ay sonra doğum günümde hiç bişey almayalım dememe rağmen tek taş yüzük aldı yaklaşık 500 lira kadar.
Bunlar için evet gerçekten çok sevindim, beni düşünmüş almış deyip kıramadım içimde patladı söylemek istediklerim isyanım.Biz kimizde böyle pahalı hediyeler hayırdır?
Bu sene uçan kuşa borcumuz varken 1 haftalığına bodrum için tatil yeri ayırtmış.
3 ay boyunca bunun kavgasını ettik, hem bebeğim küçük olduğu için hem de maddi açıdan gitmek istemedim.
Kalan 3 binlira kadarını milyon kere söylememe rağmen karttan çekti taksit yaptı ödemedi..
Elimizde ki nakit beklerken neden karta borç yapıyoruz çok saçma dedim anlatamadım.
Sonra o parayla gidip kahvaltı dolabı aldı, elinde patlayacak alma dedim.Elinde patladı şimdi satamıyorda..
Dışardan bakıldığında harcamaların geneli benim için ama benim insiyatifimin dışında.
Bak scrolllock' un eşi neler almış ona dedirtebilmek millete caka satabilmek için.
Bunu tavırlarından da gayet anlayabiliyorum zaten çünkü bişey aldığında annene gösterdin mi? ablan gördü mü? ne dedi? gibi sorular soruyor.
Aileme sıkıntı çektirmiyorum bakın scrolllock' un herşeyi var imajı vermeye çalışıyor.
Daha ne diyim?
çok sağol arkadaşım,Hesapsız kasaplık yapmış sürekli.Etrafa hava atmak adına sizi soktuğu bu durum korkunç.Ben size akıl gerçekten verebilmeyi çok isterdim ama o kadar arada derede kalmışsınız ki inanın ne diyeceğimi bilemedim.Empati yapmaya çalıştığımda sanırım ailemin yanına gider ve bu huylarından vazgeçip, adam akıllı silkelenip kendine gelmedikçe beni ve çocuğunu unutmasını söylerdim.Aklıma başka bir yol gelmedi scrolllock, gerçekten çok zor bir durum yaşadıkların.
Boyle yaparak kocalik yaptigini saniyo.cevremde cok boyle insanlar.ayaklarinda marka ayakkabilar ellerinde son model tlfonlar sizin tabirinizle caka satiyo.ama onlarda sizin kocaniz gibi borc batagindalar.Madem bu kadar ayrıntılı yazdınız ben de ayrıntılı bi şekilde anlatayım;
Daha ne diyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?