Bu evlilik bitti mi?gurursuzluk mu yapıyorum onunla aynı yerde durarak

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
948
813
53
yeni eve taşınacaktık ben hevesle arabayla bir iki eşya götürelim dedim kırılacak ya da paketlenmeyecek bir iki bişey hem de evi tekrar görürüm diye kendimce hevesliyim.
Eşim akşam 5.30 işten eve gelince yatıcam dedi ben kızınca bana sorun çıkarma yatıp dinlenicem yoruldum dedi. Sonra uyandırdım 7 gibiydi acıktı yemek yoktu çünkü taşınacağız uğraşmıyorum dışardan yer diye.
Önce eve gidelim dedi kendisi. Gittik eşyaları koyduk. Sonra yanına gidince bana bi kötü koku geldi öf ağzın kokuyo dedim. Bi anlık demiş oldum bunu.
ben miyim bunu diyen bana bağırdı yanımda 21 aylık çocuğum korktu ağladı kafasızsın sen dedi ne diyeceğini bilmiyosun salaksın bu gibi sözleri tekrarlayıp bağırdı aşağı indik arabaya bindik arabadan korktuğumu biliyo beni korkuttu sonra yemek yemeye gidicez konu kapanır sandım tam o taraflara giderken ben seninle uğraşamam dedi eve sürdü ben kendi anahtarımı almamıştım anahtarım yok dedim sonra böyle davrandı diye arabadan indim çocuğu kucağıma aldım arabayı bastı gitti ben çocukla dışarda kaldım onla yürüdüm öyle ağlayarak. yarım saat sonra geldi yoldan aldı beni. Bebeği uyuttum gel diye çağırdı ben gitmeyince bak bi daha çağırmam gelmem dedi. ( hep tartışmalarımızda güya barışmak amacıyla gel diye çağırır ama hep ben kendimi ispat etmeye çalışırken şundan dedim bundan yaptım gibi açıklamalar yaparken bulurum kendimi o nedenle gitmedim)
Ayrı uyudu, sabah oldu suratsız yüzüme bakmyo. Sen beni sahipsiz mi saf mı sandın bana nası böyle davranırsın dedim. Sen de kokuyosun ben sana söylüyo muyum dedi söyleseydin ne var bunda dedim kendimde diyorum ter koktum iyice duşa giremedim gibi laflar söyliyorum kendime zaten dedim. Ben onu çok aşağılamışım olmadık durduk yerde demişim evet dedim de bu mudur sizce tepki böyle mi olmalıydı?
Ben bağırıp çağırınca bana s..tir git dedi. Ben de or.p ço.. diyecektim yeminle öyle anlık oldu ki 5 senelik evliliğimde böyle sözler kullanmadım ben somra devamını getirmedim. Böyle bok gibi bi evlilik oldu yani ben sinir krizi geçirdim şimdi o lafı kullanıyo sen bana bunu dedin diye
bi de bu acıkınca böyle birine dönüşüyo ben mi hatalıyım yani bu aşağılamak mı oldu bi anda öyle olduysa bile böyle tepkiler normal mi.

5 yıllık kocasına da ağzın kokuyor dediği için adamın bu kadar delirmesi de ilginç.
Yani ben kendi eski evliligim uzerinden degerlendirdigimde bu tarz seyler bizim icin cildirmalik seyler degildi, orayi bende anlayamadim ama belliki bu ciftin evliliginde kirmizi cizgiymis, iki tarafta bu cizgilerin ya farkinda degil yada bilerek isteyerek asip sanslarini zorluyorlar.

Ben hic anlamadim bu durumu yalan yok.

Yani sizin tiksinir gibi söylemeniz çok ayrı, adamın büyütmesi çok ayrı. Ancak mantıken düşünürsek, aç olarak uyuyup uyanan bi insanın ağzı kokması çok normal.
Yani neresinden tutarsam elimde kalır gibi. Ben en samimi olduğum insana bile açıkça öfff ağzın kokuyo diyemem. Nazikçe şeker vs uzatır veya o mesafeden uzaklaşırım. Bilemedim kırıcı olmuş, şahsen kocam bana bi anda öff ağzın kokuyo dese bende çok kırılırdım galiba

Sonunu okudum da ağzınızdan o.c tarzı birşey çıktı ve kocanızda duyduysa geçmiş olsun. Kavgada dahi edilmeyecek küfürleri kocanıza ediyorsanız. Kocanız sg dedi diye sizde edecek değilsiniz ay bilemedim çok iğrenç bi evliliğiniz var saygınız yok sınırınız yok

Şöyle söyleyim bizim aramızda cinsellikle ilgili sorunlar var, ben ona yetişemiyorum o çocuk uyanıkken bile beni sıkıştırıyo ve o an onu tersliyorum böyle hareketler yapınca ben baskı hissediyorum sürekli zorunluymuşum gibi bişey bu. O da bana benim ona hiç gitmediğimi istemediğimi hep kendisinin istediğini söylüyodu. Yani hiç fırsat vermedi ki istememe her gün istiyor bense dinlenmek istiyodum bebek uyuyunca, bunlar önceki olaylar . Sırf kavga çıkarmasın diye istemediğim halde gittiğim zamanlar oldu benim.
Bu konuda hiç cinsellikle alakası yokken onu aşağıladığımı düşündürdü gerçi biraz alakası da var, yok değil öpmek istemediğim zamanlar oldu bu yüzden

7 yıl flört, ilk 3 yıl sonrası özenilecek bir evlilikten buraya kadar geldi işte çok tuhaf, bebekten sonra sorumluluk ikimize de fazla geldi

7 yıl flört, ilk 3 yıl sonrası özenilecek bir evlilikten buraya kadar geldi işte çok tuhaf, bebekten sonra sorumluluk ikimize de fazla geldi
Sorumluluktan ziyade, sizde biraz saygı sorunu var gibi. Bence öncelikle birbirinize olan saygıyı geri kazanmaya bakın

Tamamen istemsiz çıktı ben bunu bilerek söylemedim malesef hiç düşünmeden oldu bundan sonra sen bana bunu dedin diyecek

Çok uzulerek tamamen aydinlanmaniz adina durustce yaziyorum.

Seven sevdigini kirmamak icin elinden gelenin fazlasini yapar.

Agzindan kufur (salak gibi basit cocukca kufurler dahi) cikmaz. Ya da kovmaz kovamaz.
Lök diye agzin kokuyo demez, karsiliginda sende ter kokuyosun demez.

Cunku kaybetmekten korkan insan karsidakini hicbir kosulda incitmez.

Hanimefendi siz karsilikli olarak sevgi beslemiyorsunuz, sevgi cidden boyle birsey degil.

Ben sizi tek taraflı suçlamiyorum, ortada sevgi kalmadigi icin karsilikli olarak birbirini rahatca kiran, hoyrat davranan iki insan goruyorum.

Hem kendin hem kocan hem çocupun için o ağzın nerede ne diyeceğini bilmeli. Ağzın kokuyor da dahil. Ağzın kokuyor derken ses tonuyla aşağılamak ,yüz ifadesi vs çok şeyi değiştirir. Söylemek var söylemek var. Ve çoğunlukla toksik ilişkiden kurtulmanın ilk şartı da toksiklikten kurtulmaktır. Siz ne kadar seviyeli olursanız , nerde ne konuşacağını bilirseniz eşinizde ona göre davranır. Cinsellik sizin temel sorununuz. Öpmek bile istemediğinizi eşiniz anlıyor. Ona kendinizin yorgun olduğunu ve istemediğinizi, size karşı daha anlayışlı olması gerektiğini güzelce anlatın. Hepimiz hatalar yaptık ,ilişkilerimizin kötü olduğu dönemler de oldu. Ama kendimizden başlarsak düzeldi çoğu şey.

kocanızın tepkileri gerçekten abartı ama burada bunları söyleyip sizi şişirmenin bi anlamı yok, üstelik ben ortada evliliği bitirecek haklı sebepler de görmüyorum. ama eğer bir şeyler değişsin istiyorsanız, önce kendiniz değişin.

konuyu okurken ben daraldım. siz o an gitmeye heveslendiniz diye aynı heyecanı o da duymak zorunda değil, gerçekten yorulmuş olabilir. gidip adama kükremeniz bence tahrik edici. adam da belki eve gider bir sıcak yemek yerim diye heveslenmiş ama siz de ona hevesli değilmişsiniz mesela.
bunun üstüne adamı aşağılamışsınız. buna tepki alınca da nazlanmayı tercih etmişsiniz. yeni eve araba ile gitmediniz mi, o zaman da korkmuyor muydunuz? arabadan inmek sizin tercihinizmiş, ama gururunu bırakıp tekrar gelmiş kendince yine de gitmemişsiniz.

uyumuş uyanmışsınız. adam kırıldığı şeyi söylemiş sen de bana söyle diyorsunuz. sizin günah çıkartmak için ay çok kokmuşum demenizle başkasının size “ıyyy kokmuşsun” demesi aynı şey değil, her insan bunu duyunca incinir. geri bağırıp çağırmışsınız falan filan.

herkesin psikoloğu kocasını değiştirmeye çalışıyor ama benimki bana iletişim dili öğretiyor. benim de cinselliğe çok düşkün, dünyanın yükünü taşısa sevişerek dinlenen bir kocam var. üstelik kolay sinirlenmese de bazı konularda çabuk öfkelenen birisi ve kimi zaman öfkesini kontrol etmekte zorlanıyor. eğer geçinmek istiyorsanız size düşen eşinizin hassas noktalarına dikkat etmeniz, iletişim kurarken daha saygılı ve kibar olmanız, suçlayıcı sen dilini bırakmanız gerekir. her iki taraf da sakinken beklentilerinizi ben diliyle açıkça aktarın, siz değişirken o değişmiyorsa o halde belki evliliğin bitmesinden bahsedebilirsiniz.

bu arada benim annem de böyle bir kadın. babamla konuşurken hiç incinir mi kırılır mı düşünmez, başkalarının yanında dalga geçer, kendi aklına koyduğu her şeyi babamın hemen yapmasını ister, babam yapıcı olmaya çalışsa mağdur edebiyatına yatar bağırır çağırır. babam da biz küçükken anneme bir kaç kez bu sebeple vurdu. şimdiyse annem iyi kötü ne konuşursa konuşsun artık yalnızca susuyor. babamın anneme vurması beni ne kadar yaralıyorsa annemin de babama bu kadar saygısızca davranması beni o kadar yaraladı. koca kadın olmama rağmen ben hala ikisi için de üzülmeyi aşamadım. bunu çocupunuza yapmayın

Evde butun gun oturup oturup eve yeni giren insana direkt şuraya gidelim şunu yapalim şeklinde yaklaşmak çok dusuncesizce. Evde yemek yok bisey yok işten gelinmiş eve esya götürelim???
Ben de calismiyorken hep yemek hazirlamiyordum canim yemek yapmak istemiyorsa disardan soyluyordum ama esimin eve gelme saatine göre sipariş ediyordum.

Ulke degistirdigimizde ben eşimden önce işe başlamiştim eve geldigimde yemegim hazir olurdu bi dinlenir yemek yerdim önce.

Adam ona ragmen kalkmis yemek yemeden eve goturmus sizi bi de agzin kokuyor demissiniz (ben gitmezdim)
Işleri cok buyutup cirkinleştirmissiniz buralara varmasi gerekmiyordu tabi ama karsilikli olarak hep boyke bencil dusuncesiz davraniyorsaniz bi noktada buraya varmasi normal olmus.

Evlilik bitmiş mi onu bilemem ama saygı bitmiş. Yeni ev heyecanınızı anladım ama adam işten geliyor, belki yorgun, belki aç yani apar topar hadi kırılacak eşyaları götürelim ben evi görmek istiyorum denmemeli. Yemek yapmadıysanız bile hadi yemek sipariş edelim ya da gidip yemek yiyelim belki oradan eve geçeriz deseniz daha doğru olmaz mıydı?
Adam gelmiş yatmış belli ki yorgun, niye kızıyorsunuz? Bu kızılacak bir şey mi?
Adama durduk yere ağzın kokuyor demişsiniz, aç çünkü ondan olabilir mi?
Ha bütün suç sizin mi? Hayır. Eşinizin de aşağı kalır tarafı yok. Kırılmış olabilir ama bağırıp çağırmalar, hakaretler, karşılıklı küfürler, arabadan atmalar.
Arabadan korkma olayını da anlamadım, nasıl arabadan korkuyorsunuz? Yeni eve giderken neyle gittiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…