- 15 Haziran 2022
- 949
- 816
- 53
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Ben zaten giderken söyledim yoldan yemek alalım gidelim diye ama almadı önce eve gidelim dedi.Evlilik bitmiş mi onu bilemem ama saygı bitmiş. Yeni ev heyecanınızı anladım ama adam işten geliyor, belki yorgun, belki aç yani apar topar hadi kırılacak eşyaları götürelim ben evi görmek istiyorum denmemeli. Yemek yapmadıysanız bile hadi yemek sipariş edelim ya da gidip yemek yiyelim belki oradan eve geçeriz deseniz daha doğru olmaz mıydı?
Adam gelmiş yatmış belli ki yorgun, niye kızıyorsunuz? Bu kızılacak bir şey mi?
Adama durduk yere ağzın kokuyor demişsiniz, aç çünkü ondan olabilir mi?
Ha bütün suç sizin mi? Hayır. Eşinizin de aşağı kalır tarafı yok. Kırılmış olabilir ama bağırıp çağırmalar, hakaretler, karşılıklı küfürler, arabadan atmalar.
Arabadan korkma olayını da anlamadım, nasıl arabadan korkuyorsunuz? Yeni eve giderken neyle gittiniz?
Girer girmez gidelim demedim aslında o hep işten gelince uyumak istiyo yemeği zaten taşındığımız için dışardan söylüyorum bir iki gündür bunu biliyor yolda giderken alalım dedim eve uğradıktan sonra alırız dediEvde butun gun oturup oturup eve yeni giren insana direkt şuraya gidelim şunu yapalim şeklinde yaklaşmak çok dusuncesizce. Evde yemek yok bisey yok işten gelinmiş eve esya götürelim???
Ben de calismiyorken hep yemek hazirlamiyordum canim yemek yapmak istemiyorsa disardan soyluyordum ama esimin eve gelme saatine göre sipariş ediyordum.
Ulke degistirdigimizde ben eşimden önce işe başlamiştim eve geldigimde yemegim hazir olurdu bi dinlenir yemek yerdim önce.
Adam ona ragmen kalkmis yemek yemeden eve goturmus sizi bi de agzin kokuyor demissiniz(ben gitmezdim)
Işleri cok buyutup cirkinleştirmissiniz buralara varmasi gerekmiyordu tabi ama karsilikli olarak hep boyke bencil dusuncesiz davraniyorsaniz bi noktada buraya varmasi normal olmus.
Yemek yapmadığımı biliyodu zaten 2 gündür dışardan söylüyodum dün de yoldan alalım dedim eve uğradıktan sonra alırız dediAdam uyumuş uyanmış aç ağzının kokması normal sabahları hiç kendinizin farkına varmıyor musunuz? Ben olsam yemek yapsaydında ağzım açlıktan kokmasaydı derdim
E tamam işte, dönerken yemek yiyecekmişsiniz zaten. Evde her şey sakinken tiksinir gibi öff ağzın kokuyor denir mi? Cinsellik konusunda bunaldığınızı anladım, adamı bazen öpmek istemiyormuşsunuz. Muhtemelen konuyu buna da bağladı, herkes bağlardı diye düşünüyorum.Ben zaten giderken söyledim yoldan yemek alalım gidelim diye ama almadı önce eve gidelim dedi.
Her gün işten gelince uyumak istiyor ben de akşama kadar ev taşınacak diye eşya topluyorum ve o arada çocuğumuza bakıyorum ve yakında işe de başlayacağım ücretsiz izindeyim. Akşam gelince o zaman ben de uyuyacam dersem çocuğumuza kim bakacak
Zaten korkuyorum trafikte ve sinirlenince arabayı hızlı sürüp ani hareketler yaptı
Öncelikle belirteyim ikinizde hatalısınız.bi de bu acıkınca böyle birine dönüşüyo ben mi hatalıyım yani bu aşağılamak mı oldu bi anda öyle olduysa bile böyle tepkiler normal mi.
Evlilik bitmiş mi bilmiyorum ama arada ki saygı duvarı kalkmış maalesef.yeni eve taşınacaktık ben hevesle arabayla bir iki eşya götürelim dedim kırılacak ya da paketlenmeyecek bir iki bişey hem de evi tekrar görürüm diye kendimce hevesliyim.
Eşim akşam 5.30 işten eve gelince yatıcam dedi ben kızınca bana sorun çıkarma yatıp dinlenicem yoruldum dedi. Sonra uyandırdım 7 gibiydi acıktı yemek yoktu çünkü taşınacağız uğraşmıyorum dışardan yer diye.
Önce eve gidelim dedi kendisi. Gittik eşyaları koyduk. Sonra yanına gidince bana bi kötü koku geldi öf ağzın kokuyo dedim. Bi anlık demiş oldum bunu.
ben miyim bunu diyen bana bağırdı yanımda 21 aylık çocuğum korktu ağladı kafasızsın sen dedi ne diyeceğini bilmiyosun salaksın bu gibi sözleri tekrarlayıp bağırdı aşağı indik arabaya bindik arabadan korktuğumu biliyo beni korkuttu sonra yemek yemeye gidicez konu kapanır sandım tam o taraflara giderken ben seninle uğraşamam dedi eve sürdü ben kendi anahtarımı almamıştım anahtarım yok dedim sonra böyle davrandı diye arabadan indim çocuğu kucağıma aldım arabayı bastı gitti ben çocukla dışarda kaldım onla yürüdüm öyle ağlayarak. yarım saat sonra geldi yoldan aldı beni. Bebeği uyuttum gel diye çağırdı ben gitmeyince bak bi daha çağırmam gelmem dedi. ( hep tartışmalarımızda güya barışmak amacıyla gel diye çağırır ama hep ben kendimi ispat etmeye çalışırken şundan dedim bundan yaptım gibi açıklamalar yaparken bulurum kendimi o nedenle gitmedim)
Ayrı uyudu, sabah oldu suratsız yüzüme bakmyo. Sen beni sahipsiz mi saf mı sandın bana nası böyle davranırsın dedim. Sen de kokuyosun ben sana söylüyo muyum dedi söyleseydin ne var bunda dedim kendimde diyorum ter koktum iyice duşa giremedim gibi laflar söyliyorum kendime zaten dedim. Ben onu çok aşağılamışım olmadık durduk yerde demişim evet dedim de bu mudur sizce tepki böyle mi olmalıydı?
Ben bağırıp çağırınca bana s..tir git dedi. Ben de or.p ço.. diyecektim yeminle öyle anlık oldu ki 5 senelik evliliğimde böyle sözler kullanmadım ben somra devamını getirmedim. Böyle bok gibi bi evlilik oldu yani ben sinir krizi geçirdim şimdi o lafı kullanıyo sen bana bunu dedin diye
bi de bu acıkınca böyle birine dönüşüyo ben mi hatalıyım yani bu aşağılamak mı oldu bi anda öyle olduysa bile böyle tepkiler normal mi.
kendini böyle mi kandırıyorsunbu acıkınca böyle birine dönüşüyo
Ben bana hakaret edip üstüne küsüp susup oturdu mu dayanamıyorum eskiden sarılırdı korkardı üzülmemden o sustukça gidip ben bağırıyorum ağlıyorum önceden tam tersi o peşimden gelirdi yanlış yaptığımu bile bile yapıyorum dayanamıyorumBir erkek kelimelerini dikkatli seçemiyorsa o evlilikten olmaz olmuyor. Bende yaşadım.
Eski eşim çok toksik konuşan, hakaret eden, insanı kıran biriydi. Babası zamanında annesine ve ailesine ne laflar edermiş. Aynı rol model kalıbını eski eşimde benimsemiş. Evlendikten sonra iyice terbiyesiz biri oldu. Evlenmeden rol yapmış. Maalesef çok sonra ne kadar terbiyesiz biri olduğunu anladım.
Burada yapılacak ne biliyor musunuz? Sınırlar koymak. Tartışmak değil, cevap vermek değil, o sizinle öyle konuştuğu an onu muhatap almayı bırakmak.
Mesela size hakaret mi etti. Yapacağınız şey şu; benimle böyle konuşamazsın.. Ben burada iletişimi tamamen kesiyorum deyip orayı mekanı terk etmek. Bu sınırlarınız olduğunu öyle bir gösterir ki bin cümle kurmanıza gerek bile kalmaz. Eğer size hakaret ederse iletişimi hemen keseceğinizi gösterir.
Ben bunu maalesef yapamadım bana da hakaret edildi, ağladım kendimi açıklamaya çalıştım. Adım ağlak zırlak oldu. Şimdi bir erkek karşımda hakaret etse anında iletişimi keser, mekanı terk ederim ve ilişkiyi bitiririm.
Erkekler öyle açıklama vs anlamaz..onlara öyle bir sınır koyma ile tepki vereceksiniz ki anında anlayacaklar. Eşinize kendinizi açıklamayın. Ne zaman yanınıza güzel bir üslup ile gelir o zaman konuşun. Yoksa konuşmayın. Siz ona hakaret etmeyin. Hakaret etmek zayıf insanların işidir. Güçlü insan hakaret etmeden de karşındakine haddini bildirir. Öfke kontrolü çok az kişide var. Duygu durum kontrolü olan biri her türlü sorunu çözer. Sakin kalın sınır çizin.
Ben cok sasirdim konunuzu okuyunca. 7 yil evli kaldim ve bir kez olsun bu sozlerin yanindan gecmedi sozlerimiz. Ta ki 7 yildan sonra ailesine uydu cirkinlesti, sozleri hali tavri.. uzerine de siddet uygulamaya kalkti ve ertesi gun bosanma davasi actim. Tabii baska baska anlasmazliklar, uyumsuzluklar vardi ama, ben o aileye ragmen tek kelime kotu soz kullanmadim. Inanin anlatsam burada herkes kufreder.. Gelelim agiz kokusuna. Yine kendimden bir ornekle anlatayim. Normal dogum yapmis odaya cikmistim. Rahmetli annem yataga 3 kat alez sermis, odayi cicek bahcesi yapmis bana sarilip operken, eski esimi dogum gomlegimin alt tarafina degen kana igrenirken bakarken gordum.. Ayakta duramazken ablama yalvardim beni banyoya gotur ben iyi hissetmiyorum diye.. Bu an benim hafizamdan hic gitmez. Eger esiniz de benim gibi hissettiyse valla telafi edilmez bir sey yapmissiniz. Zira benim hissettigimin telafisi mumkun olmadi.yeni eve taşınacaktık ben hevesle arabayla bir iki eşya götürelim dedim kırılacak ya da paketlenmeyecek bir iki bişey hem de evi tekrar görürüm diye kendimce hevesliyim.
Eşim akşam 5.30 işten eve gelince yatıcam dedi ben kızınca bana sorun çıkarma yatıp dinlenicem yoruldum dedi. Sonra uyandırdım 7 gibiydi acıktı yemek yoktu çünkü taşınacağız uğraşmıyorum dışardan yer diye.
Önce eve gidelim dedi kendisi. Gittik eşyaları koyduk. Sonra yanına gidince bana bi kötü koku geldi öf ağzın kokuyo dedim. Bi anlık demiş oldum bunu.
ben miyim bunu diyen bana bağırdı yanımda 21 aylık çocuğum korktu ağladı kafasızsın sen dedi ne diyeceğini bilmiyosun salaksın bu gibi sözleri tekrarlayıp bağırdı aşağı indik arabaya bindik arabadan korktuğumu biliyo beni korkuttu sonra yemek yemeye gidicez konu kapanır sandım tam o taraflara giderken ben seninle uğraşamam dedi eve sürdü ben kendi anahtarımı almamıştım anahtarım yok dedim sonra böyle davrandı diye arabadan indim çocuğu kucağıma aldım arabayı bastı gitti ben çocukla dışarda kaldım onla yürüdüm öyle ağlayarak. yarım saat sonra geldi yoldan aldı beni. Bebeği uyuttum gel diye çağırdı ben gitmeyince bak bi daha çağırmam gelmem dedi. ( hep tartışmalarımızda güya barışmak amacıyla gel diye çağırır ama hep ben kendimi ispat etmeye çalışırken şundan dedim bundan yaptım gibi açıklamalar yaparken bulurum kendimi o nedenle gitmedim)
Ayrı uyudu, sabah oldu suratsız yüzüme bakmyo. Sen beni sahipsiz mi saf mı sandın bana nası böyle davranırsın dedim. Sen de kokuyosun ben sana söylüyo muyum dedi söyleseydin ne var bunda dedim kendimde diyorum ter koktum iyice duşa giremedim gibi laflar söyliyorum kendime zaten dedim. Ben onu çok aşağılamışım olmadık durduk yerde demişim evet dedim de bu mudur sizce tepki böyle mi olmalıydı?
Ben bağırıp çağırınca bana s..tir git dedi. Ben de or.p ço.. diyecektim yeminle öyle anlık oldu ki 5 senelik evliliğimde böyle sözler kullanmadım ben somra devamını getirmedim. Böyle bok gibi bi evlilik oldu yani ben sinir krizi geçirdim şimdi o lafı kullanıyo sen bana bunu dedin diye
bi de bu acıkınca böyle birine dönüşüyo ben mi hatalıyım yani bu aşağılamak mı oldu bi anda öyle olduysa bile böyle tepkiler normal mi.
Ohooo bu nasıl adam? Neresinden tutsan elinde kalıyor? Böyle şeyler yazmayı da saygısızlık olarak görüyorum ama bu kadarı da fazla.kocan iğrenç biri.Şöyle söyleyim bizim aramızda cinsellikle ilgili sorunlar var, ben ona yetişemiyorum o çocuk uyanıkken bile beni sıkıştırıyo ve o an onu tersliyorum böyle hareketler yapınca ben baskı hissediyorum sürekli zorunluymuşum gibi bişey bu. O da bana benim ona hiç gitmediğimi istemediğimi hep kendisinin istediğini söylüyodu. Yani hiç fırsat vermedi ki istememe her gün istiyor bense dinlenmek istiyodum bebek uyuyunca, bunlar önceki olaylar . Sırf kavga çıkarmasın diye istemediğim halde gittiğim zamanlar oldu benim.
Bu konuda hiç cinsellikle alakası yokken onu aşağıladığımı düşündürdü gerçi biraz alakası da var, yok değil öpmek istemediğim zamanlar oldu bu yüzden
Ağız kokusuyla aynı şey mi bilemedim.kalkar 20 saniyede fırçalarsın gider ya da ağzına bir iki lokma atarsın.bana o kadar büyük bir olay gibi gelmedi.eee tabi yine kirılırdım ama bu derece değil.insan kendi kendine bile öff leş gibi ağzım kokmuş falan diyor.o kadar hassas olan insan da kendisi düşünecek bu tarz şeyleri.insan farkediyor kendi kendine.Ben cok sasirdim konunuzu okuyunca. 7 yil evli kaldim ve bir kez olsun bu sozlerin yanindan gecmedi sozlerimiz. Ta ki 7 yildan sonra ailesine uydu cirkinlesti, sozleri hali tavri.. uzerine de siddet uygulamaya kalkti ve ertesi gun bosanma davasi actim. Tabii baska baska anlasmazliklar, uyumsuzluklar vardi ama, ben o aileye ragmen tek kelime kotu soz kullanmadim. Inanin anlatsam burada herkes kufreder.. Gelelim agiz kokusuna. Yine kendimden bir ornekle anlatayim. Normal dogum yapmis odaya cikmistim. Rahmetli annem yataga 3 kat alez sermis, odayi cicek bahcesi yapmis bana sarilip operken, eski esimi dogum gomlegimin alt tarafina degen kana igrenirken bakarken gordum.. Ayakta duramazken ablama yalvardim beni banyoya gotur ben iyi hissetmiyorum diye.. Bu an benim hafizamdan hic gitmez. Eger esiniz de benim gibi hissettiyse valla telafi edilmez bir sey yapmissiniz. Zira benim hissettigimin telafisi mumkun olmadi.
Bir de suna takildim ben, esinizin karakteri nasil olursa olsun, sizin sarfettiginiz bu sozu kullanan bir kadin hayal edemiyorum. Aklim almadi. Karakterinden hosnut degilseniz konusun, cozmeye calisin, duzelmiyorsa ayrilin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?