- 15 Haziran 2022
- 949
- 816
- 53
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
İşten gelir gelmez uyuyacağım diyo ben zaten geldiğinde ne istediğini sorup yemek söylüyorum kendi hemen uyumak istedi,Allah aşkına bu kadar da prenses olmayın. Karşınızda ki hayat arkadaşınız.
Onunda mutlaka hataları var ama siz de tüy dikmişsiniz.
Taşınıyor olsanız bile evde neden bir yemek pişmiyor? Tencere kaynamayan evde hiçbir şeyin bereketi olmaz.
Kimse sizden kuzu çevirme beklemez.
En kötü bir mermek çorbası bir soslu makarna yapsaydınız hadi diyelim o da hiç mümkün değil eşiniz gelmeden yemek siparişini verseydiniz işten yorgun argın gelen adama ilaç gibi gelirdi.
Birlikte bir kahve içer eşyalarınızı keyifle götürürdürdünüz.
Diğer şeylere hiç girmiyorum.
Tamam erkekleri tepemize çıkarmayalım ama merhametsiz de olmayalım.
İşten gelir gelmez uyuyacağım diyo ben zaten geldiğinde ne istediğini sorup yemek söylüyorum kendi hemen uyumak istedi, bebeğim için kabak yemeği yapmıştım ama eşim sebze yemez ayrıca ona da çok nadir de olsa dışardan yemek yedirebiliyorum zor da kaldığımdaEv taşınıyor diye 21 aylık bebek de mi hep dışarıdan yiyor? 2 tencere tava vs son gün de götürülür, yani işten gelen insan için de yemek yapılır yani. Kimse sofra donatın demiyor ama en azından açlığını bastıracak bir şey yapabilirdiniz, çocuklu evde yemek olmalı.
Eşya kısmına gelecek olursak niye bazı şeyleri kendiniz halletmiyorsunuz akşama kadar adamın gelmesini bekliyorsunuz? Ehliyetiniz yok mu, arabayı bir kaç gün bana bırak bazı eşyaları götüreyim vs diyemiyor musunuz? İşten gelip yemek yememiş uyuyup uyanmış adamın ağzının niye koktuğu belli değil mi de söylüyorsunuz?
Acıkınca sinirli oluyor yazdınız bir yerde. Kan şekeri düşüyor hormonlar bozuluyor, sinirli öfkeli olunuyor. Madem böyle bir sorunu var bazen yemek işini de kendi halletsin. Çocuğa kabak yemeği yapıp adama da fırında basit bir yemek pişebilir. Yani yapmak zorundasınız demiyorum yanlış anlamayın kazık kadar adam alsın yesin bir şey ama B planınız da olsun. Buzdolabı fırın tabak çanak hepsi kutulandı mı? Ben mesela tez canlıyımdır, böyle taşınma kırılacak eşya vs getir götürmede kendim hallederim. Akşam eşim gelene kadar beklemem, yapabileceklerimi yaparım. Ehliyetiniz yok diye mi eşinizi bekliyorsunuz? Eğer öyleyse bir an önce ehliyet alın. Bu adamla evli kalın ya da boşanın orası sizin kararınız ama kimseye bağımlı kalmayın. Her yere eşle gidilecek diye bir şey yok.İşten gelir gelmez uyuyacağım diyo ben zaten geldiğinde ne istediğini sorup yemek söylüyorum kendi hemen uyumak istedi, bebeğim için kabak yemeği yapmıştım ama eşim sebze yemez ayrıca ona da çok nadir de olsa dışardan yemek yedirebiliyorum zor da kaldığımda
Aslında konu yemek değil sadece açlıktan bana sinirlenmesi ben ona demiştim giderken alırız diye bunu biliyodu zaten
Merhaba çocugunuz olduğu icin bu yasadiklarınıza ayrica uzuldum. Sizi asagilayip salak gerizekali gibi asagilayici sozler soyleyip sonra sizin sakin kalmanızı beklemeside tuhaf. Buradaki insanlarında adam icini bosaltmis ne olduki baska diyen var, size nasil bu halr geldiniz diye soranda var. Her ne yasanirsa yasansin sizin aranizda birbirinize saygı kalmamis ne var agzin kokuyo demende bende esime diyorum dislerini fircalar misin bile diyorum keza esimde yeri gelince bana diyor evlilikte bunlar onemli seyler değil bazi seylere sessiz kalmamiza gerek yok. Esinizde size, seninde kokuyoe ben sana diyor muyum demis demiyosa problem var zaten bunu icinde tutmana gerek yok ne gerek var yani.yeni eve taşınacaktık ben hevesle arabayla bir iki eşya götürelim dedim kırılacak ya da paketlenmeyecek bir iki bişey hem de evi tekrar görürüm diye kendimce hevesliyim.
Eşim akşam 5.30 işten eve gelince yatıcam dedi ben kızınca bana sorun çıkarma yatıp dinlenicem yoruldum dedi. Sonra uyandırdım 7 gibiydi acıktı yemek yoktu çünkü taşınacağız uğraşmıyorum dışardan yer diye.
Önce eve gidelim dedi kendisi. Gittik eşyaları koyduk. Sonra yanına gidince bana bi kötü koku geldi öf ağzın kokuyo dedim. Bi anlık demiş oldum bunu.
ben miyim bunu diyen bana bağırdı yanımda 21 aylık çocuğum korktu ağladı kafasızsın sen dedi ne diyeceğini bilmiyosun salaksın bu gibi sözleri tekrarlayıp bağırdı aşağı indik arabaya bindik arabadan korktuğumu biliyo beni korkuttu sonra yemek yemeye gidicez konu kapanır sandım tam o taraflara giderken ben seninle uğraşamam dedi eve sürdü ben kendi anahtarımı almamıştım anahtarım yok dedim sonra böyle davrandı diye arabadan indim çocuğu kucağıma aldım arabayı bastı gitti ben çocukla dışarda kaldım onla yürüdüm öyle ağlayarak. yarım saat sonra geldi yoldan aldı beni. Bebeği uyuttum gel diye çağırdı ben gitmeyince bak bi daha çağırmam gelmem dedi. ( hep tartışmalarımızda güya barışmak amacıyla gel diye çağırır ama hep ben kendimi ispat etmeye çalışırken şundan dedim bundan yaptım gibi açıklamalar yaparken bulurum kendimi o nedenle gitmedim)
Ayrı uyudu, sabah oldu suratsız yüzüme bakmyo. Sen beni sahipsiz mi saf mı sandın bana nası böyle davranırsın dedim. Sen de kokuyosun ben sana söylüyo muyum dedi söyleseydin ne var bunda dedim kendimde diyorum ter koktum iyice duşa giremedim gibi laflar söyliyorum kendime zaten dedim. Ben onu çok aşağılamışım olmadık durduk yerde demişim evet dedim de bu mudur sizce tepki böyle mi olmalıydı?
Ben bağırıp çağırınca bana s..tir git dedi. Ben de or.p ço.. diyecektim yeminle öyle anlık oldu ki 5 senelik evliliğimde böyle sözler kullanmadım ben somra devamını getirmedim. Böyle bok gibi bi evlilik oldu yani ben sinir krizi geçirdim şimdi o lafı kullanıyo sen bana bunu dedin diye
bi de bu acıkınca böyle birine dönüşüyo ben mi hatalıyım yani bu aşağılamak mı oldu bi anda öyle olduysa bile böyle tepkiler normal mi.
Evet çalışıyorum ücretsiz izindeyim ben ne bulursam atıştırırım bastırmak için yemek hazır olana kadar ama o öyle yapmaz zaten yemek söyleyeceğimi biliyodu ama uyuyacağı için dışarı çıkınca alırız dedim daha çabuk yer diye o da eve gidelim sonra bakarız dedi.bu sıcakta işten gelen aç bir insana bu tavırlar hiç çekilmez.
siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama kendinizi onun yerine koyun.
ben işten gelicem bu sıcakta aç aç bi de trip çekemem kusuru bakmayın yani, adam işten gelmiş aç ve sen ağzın kokuyor diyorsun? mide açken salgılanan şeyler koku yapar, çamaşır suyu içmeyecekse.
O kadar alıngan adam bir zahmet leş gibi ağız kokusuyla eşinin yanına gelmesin.uyandıktan sonra gidip 2 saniyede bir ağzını çalkalayıversin.ne var bir de bunda bu kadar yani? Gider fırçalarsın biter gider yani.ne var bu kadar alınacak? Evlilik bu.bir de kazık kadar adamın ne yiyip ne içeceğini kadın mı planlamak zorunda.şu yorumunuzu bir okuyun. Sanki yetişkin birinden değil de küçük bir cocuktan bahsediyorsunuz.kocanı zamanında doyurmazsan başına bunlar gelir demişsiniz resmen. gercekten bu konudaki yorumlar şaka gibi.ne oldu size anlamadım ki?.bu sıcakta işten gelen aç bir insana bu tavırlar hiç çekilmez.
siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama kendinizi onun yerine koyun.
ben işten gelicem bu sıcakta aç aç bi de trip çekemem kusuru bakmayın yani, adam işten gelmiş aç ve sen ağzın kokuyor diyorsun? mide açken salgılanan şeyler koku yapar, çamaşır suyu içmeyecekse.
Almak istedim ama ehliyet alamıyorum arabada üzerimize geliyomuş gibi hissettiğim diğer arabalardan dolayı çok kalbim çarpıyor o da ayrı bir konuAcıkınca sinirli oluyor yazdınız bir yerde. Kan şekeri düşüyor hormonlar bozuluyor, sinirli öfkeli olunuyor. Madem böyle bir sorunu var bazen yemek işini de kendi halletsin. Çocuğa kabak yemeği yapıp adama da fırında basit bir yemek pişebilir. Yani yapmak zorundasınız demiyorum yanlış anlamayın kazık kadar adam alsın yesin bir şey ama B planınız da olsun. Buzdolabı fırın tabak çanak hepsi kutulandı mı? Ben mesela tez canlıyımdır, böyle taşınma kırılacak eşya vs getir götürmede kendim hallederim. Akşam eşim gelene kadar beklemem, yapabileceklerimi yaparım. Ehliyetiniz yok diye mi eşinizi bekliyorsunuz? Eğer öyleyse bir an önce ehliyet alın. Bu adamla evli kalın ya da boşanın orası sizin kararınız ama kimseye bağımlı kalmayın. Her yere eşle gidilecek diye bir şey yok.
Ağız kokusu için daha nazik olabilirdiniz. Küfürler hakaretler havada uçuşmuş, gerek var mıydı? Konularınızı bilmiyorum belki eşiniz mağara adamının önde gidenidir ama yine de kelimeleri doğru seçmekte fayda var.
Saçmalamişlar ya.ben de şok oldum yorumlara.sqnki koskoca adam değil de küçük çocuktan bahsediyorlar.resmen kocanın karnını zamanında doyurmazsan başına bunlar gelir demişler.Evet çalışıyorum ücretsiz izindeyim ben ne bulursam atıştırırım bastırmak için yemek hazır olana kadar ama o öyle yapmaz zaten yemek söyleyeceğimi biliyodu ama uyuyacağı için dışarı çıkınca alırız dedim daha çabuk yer diye o da eve gidelim sonra bakarız dedi.
Ağzı da her zaman kokuyodu ben söylüyodm önceden dişini fırçala diye mesela sanki çok dikkat eden biriymiş gibi bu kadar büyük tepki göreceğim aklıma gelmezdi gerçi hep böyle oldu benim bir cümleme hep bağırıp çağırıp küsüp oturuyo son 1.5 senedir ben peşinden gidiyorum bu alışkanlık oldu resmen ben de eski düzeni özlüyorum o benim yanıma gelirdi önceden ne olursa olsun
Eşim akşam 5.30 işten eve gelince yatıcam dedi ben kızınca bana sorun çıkarma yatıp dinlenicem yoruldum dedi.
İşten gelince uyuması benim için sinir bozucu bir şey o saatte uyuyup sonra geç saate kadar oturuyo ben ondan önce uyuyorum bu sefer ve ben de çalışıcam yakında ücretsiz iznim bitecek ben de uyursam olur mu yemeği kim hazırlıywcak çocuğumuza kim bakacak uykuya bayılır kendisi o zaman bile diyecek ben biliyorumBence sorun burada başlamiş dışarıdan eve yorgun gelen insana bir süre negatif şeyler aktarmamanız gerekiyor cinsiyet farketmeksizin
Dedirtmeseydin diyerek üstüne gidin. Bende küfür etmem ama eşiniz o kadar abartmış ki. Insan eşine ağzın kokuyor diyemeyecek mi, ne var bunda?Tamamen istemsiz çıktı ben bunu bilerek söylemedim malesef hiç düşünmeden oldu bundan sonra sen bana bunu dedin diyecek
Ferhans hayırdır, evli çocuklu kadınları yerden yere vurmaktan vaz mı geçtiniz? Saçmalamışlar ne demek, herkes fikrini yazamayacak mı? Kimse koca güzellemiyor ama hemcinsimiz diye sende sıfır hata ez geç diye gaz mı verelim? Yani bana kalsa böyle bir adamla evli kalmak vakit kaybı. Ben de ağzının payını verir altta kalmam ama niye bu noktaya gelsin? Benim eşim de acıkınca sinirli olur ama adam kendini bildiği için bulur yiyecek bir şey ya da bana sorar evde var mı bir şey diye. Küfürler hakaretler karşılıklı havada uçmuş. Oç demek de kabul edilmemeli.Saçmalamişlar ya.ben de şok oldum yorumlara.sqnki koskoca adam değil de küçük çocuktan bahsediyorlar.resmen kocanın karnını zamanında doyurmazsan başına bunlar gelir demişler.
Önce adam o tarz birşey söylememiş mi? Kadın hatasiz demiyorum da adam başlatmış diye anladım.biri de bana o tarz birşey söylese ben de karşılık veririm.Ferhans hayırdır, evli çocuklu kadınları yerden yere vurmaktan vaz mı geçtiniz? Saçmalamışlar ne demek, herkes fikrini yazamayacak mı? Kimse koca güzellemiyor ama hemcinsimiz diye sende sıfır hata ez geç diye gaz mı verelim? Yani bana kalsa böyle bir adamla evli kalmak vakit kaybı. Ben de ağzının payını verir altta kalmam ama niye bu noktaya gelsin? Benim eşim de acıkınca sinirli olur ama adam kendini bildiği için bulur yiyecek bir şey ya da bana sorar evde var mı bir şey diye. Küfürler hakaretler karşılıklı havada uçmuş. Oç demek de kabul edilmemeli.
Bunu annesi gibi eşi mi düşünecek? Ondan sonra da eşinize annelik yapmayın deyip duruyorlar.gerçekten kadınlar ne yapsa suç.üstelik kadınlar da buna çanak tutuyor.Agzi devamli kokuyorsa diseti problemi olabilir. Ben her gun fircalasam bile kokar, genetik bir hastaligim var. Surekli gargarayla calkaliyorum,dis fircasi yetmiyor, klorheksidinli gargara var arada onla da calkaliyorum ama o devamli kullanilmiyor. O yuzden esine soylerim koku hissedersen cekinme soyle diye.
Acken ben de cok sinirli olurum, diyet yaparken esime bana bulasma derim hatta, babam da oyledir, kan sekeri hemen duser, bayilacak gibi oluyor bazen. O yuzden disarda bir is olacaginda annem atistirmalik ufak tefek, uzum olur, kraker olur, ekmek arasi peynir olur bir kaba koyar mutlaka. Karsilikli ikiniz de saygiyi ve anlayisi kaybetmisssiniz, umarim toparlarsiniz
Bebekten sonra mı böyle oldu sadece?İşten gelince uyuması benim için sinir bozucu bir şey o saatte uyuyup sonra geç saate kadar oturuyo ben ondan önce uyuyorum bu sefer ve ben de çalışıcam yakında ücretsiz iznim bitecek ben de uyursam olur mu yemeği kim hazırlıywcak çocuğumuza kim bakacak uykuya bayılır kendisi o zaman bile diyecek ben biliyorum
Erkeklerin çoğu ağlayan kadından nefret ediyor.ben bunu gözlemledim.kizsan da bağırsan da hakaret de etsen onları ağlamak kadar sinirlendirmiyor. Bütün dengeleri bozuluyor.biz şefkat beklerken onlar daha da sinirlenmiş oluyor.mümkün olduğunca ağlamamak lâzim.Bir erkek kelimelerini dikkatli seçemiyorsa o evlilikten olmuyor. Bende yaşadım.
Eski eşim çok toksik konuşan, hakaret eden, insanı kıran biriydi. Babası zamanında annesine, ailesine ne laflar edermiş. Aynı rol model kalıbını eski eşimde benimsemiş. Evlendikten sonra iyice terbiyesiz konuşan biri oldu. Evlenmeden rol yapmış. Maalesef evlendikten sonra sonra ne kadar terbiyesiz konuşan biri olduğunu anladım.
Burada yapılacak ne biliyor musunuz? Sınırlar koymak. Tartışmak değil, cevap vermek değil, o sizinle öyle konuştuğu an onu muhatap almayı bırakmak.
Mesela size hakaret mi etti. Yapacağınız şey şu; benimle böyle konuşamazsın. Ben benimle böyle konuştuğun için iletişimi tamamen kesiyorum, bu konuşmayı devam ettirmiyorum deyip mekanı terk etmek lazım. Bu sınırlarınız olduğunu öyle bir gösterir ki bin cümle kurmanıza gerek bile kalmaz. Eğer size hakaret ederse iletişimi hemen keseceğinizi gösterir.
Ben bunu maalesef yapamadım bana da hakaret edildi, ağladım kendimi açıklamaya çalıştım. Adım ağlak zırlak oldu. Ezik sandılar. Değerim düştü. Ama şu an akıllandım, artık ne yapmam gerektiğini biliyorum. Şimdi bir erkek karşımda bana hakaret etse anında iletişimi keser, onu terk eder ve onunla ilişkimi bitiririm.
Erkekler öyle açıklama vs anlamaz..onlara öyle bir sınır koyma ile tepki vereceksiniz ki anında anlayacaklar. Eşinize kendinizi açıklamayın. Ne zaman yanınıza güzel bir üslup ile gelir o zaman konuşun. Yoksa konuşmayın. Siz ona hakaret etmeyin. Hakaret etmek zayıf insanların işidir. Güçlü insan hakaret etmeden de karşındakine haddini bildirir. Öfke kontrolü çok az kişide var. Duygu durum kontrolü olan biri her türlü sorunu çözer. Sakin kalın sınır çizin.
Ay sizi de anlamıyorum yani,koca diyebilir sinir anında ama kadın diyemez mi? Ağzından kaçırmış işte kokuyor lafı,ne büyütüyor da çocukla karısını yolun ortasında bırakıyor? Bırakın erkeklere olan bu iltimasları,şaşırmayın ya aaaYani sizin tiksinir gibi söylemeniz çok ayrı, adamın büyütmesi çok ayrı. Ancak mantıken düşünürsek, aç olarak uyuyup uyanan bi insanın ağzı kokması çok normal.
Yani neresinden tutarsam elimde kalır gibi. Ben en samimi olduğum insana bile açıkça öfff ağzın kokuyo diyemem. Nazikçe şeker vs uzatır veya o mesafeden uzaklaşırım. Bilemedim kırıcı olmuş, şahsen kocam bana bi anda öff ağzın kokuyo dese bende çok kırılırdım galiba
Sonunu okudum da ağzınızdan o.c tarzı birşey çıktı ve kocanızda duyduysa geçmiş olsun. Kavgada dahi edilmeyecek küfürleri kocanıza ediyorsanız. Kocanız sg dedi diye sizde edecek değilsiniz ay bilemedim çok iğrenç bi evliliğiniz var saygınız yok sınırınız yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?