Bir erkek kelimelerini dikkatli seçemiyorsa o evlilikten olmuyor. Bende yaşadım.
Eski eşim çok toksik konuşan, hakaret eden, insanı kıran biriydi. Babası zamanında annesine, ailesine ne laflar edermiş. Aynı rol model kalıbını eski eşimde benimsemiş. Evlendikten sonra iyice terbiyesiz konuşan biri oldu. Evlenmeden rol yapmış. Maalesef evlendikten sonra sonra ne kadar terbiyesiz konuşan biri olduğunu anladım.
Burada yapılacak ne biliyor musunuz? Sınırlar koymak. Tartışmak değil, cevap vermek değil, o sizinle öyle konuştuğu an onu muhatap almayı bırakmak.
Mesela size hakaret mi etti. Yapacağınız şey şu; benimle böyle konuşamazsın. Ben benimle böyle konuştuğun için iletişimi tamamen kesiyorum, bu konuşmayı devam ettirmiyorum deyip mekanı terk etmek lazım. Bu sınırlarınız olduğunu öyle bir gösterir ki bin cümle kurmanıza gerek bile kalmaz. Eğer size hakaret ederse iletişimi hemen keseceğinizi gösterir.
Ben bunu maalesef yapamadım bana da hakaret edildi, ağladım kendimi açıklamaya çalıştım. Adım ağlak zırlak oldu. Ezik sandılar. Değerim düştü. Ama şu an akıllandım, artık ne yapmam gerektiğini biliyorum. Şimdi bir erkek karşımda bana hakaret etse anında iletişimi keser, onu terk eder ve onunla ilişkimi bitiririm.
Erkekler öyle açıklama vs anlamaz..onlara öyle bir sınır koyma ile tepki vereceksiniz ki anında anlayacaklar. Eşinize kendinizi açıklamayın. Ne zaman yanınıza güzel bir üslup ile gelir o zaman konuşun. Yoksa konuşmayın. Siz ona hakaret etmeyin. Hakaret etmek zayıf insanların işidir. Güçlü insan hakaret etmeden de karşındakine haddini bildirir. Öfke kontrolü çok az kişide var. Duygu durum kontrolü olan biri her türlü sorunu çözer. Sakin kalın sınır çizin.