- 20 Aralık 2017
- 9.841
- 32.126
- 548
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Çok haklısınız..Konunuzu ara ara takip ediyorum. Gordugum kadariyla bir sekilde bu adamla barissaniz da insanin omrunu tuketecek kadar kibirli bir havasi var. Boyle surekli kendini hakli goren, burnundan kil aldirmayan, sucu surekli karsisindakine atan bir insanla bir omur gecirmek sizi ne kadar mutlu edebilir ki? Tabi ki guzel anilariniz da vardir, sonucta bir yuva kuracak kadar sevmissiniz birbirnizi ama insanin boyle anlar da karsisindakinden anlayis gormeye, desteklenmeye ihtiyaci var. Esiniz hep bana hep bana modunda. Su an adim atsaniz donecek gibi ama bu hep sizin adim atmaniz anlamina gelecek. Ben boyle yasarim, hakli da olsam ben alttan alirim diyecekseniz barisin. Ama sinirine hakim olamayip etrafa saldiran bir insanin esinin neden cocuk istemedigini oturup dusunmesi gerekirken hala bunu sacma sapan bir sekilde kazik attin diye yorumlamasi gercekten insanda sinir birakmaz. Boyle kendi kendinizi yer durursunuz bu adamla. Herkes mutlu olmayi hak ediyor. Surekli bagirip cagiran ve her olayi kendi hakliymis gibi yorumlayan bir adam beni mutlu edemezdi. Onunuze bakin lutfen. Cocuk yokken kendi hayatiniza bakin.
Bu adam terk edilmeyi o kadar cok hak ediyor ki. Bosverin, mutlu olmaya bakin.Çok haklısınız..
Ben şuan bile mesaj attığım İçin pişmanım kaldı ki ona dön diyeceğim...
Akşam bana dediğim gibi yapıcı hiçbir cümle kurmadı.. hayatını mahvetmişim,yakıp yıkmışım.. bir tek onun hayatı öyle oldu sanki.. şu 1 ayda ben nasıl yaşıyorum,kaç kilo verdim.. ve şunu da kabul etmiyor,boşanmayı sen istedin dedim, ben öyle bir şey demedim diyor.. ben bunamadım, o gün ne konuşulduğunu hala çok iyi hatırlıyorum.. madem boşanalım demedin de gittin 1 ay ailenin dibinde ne işin var, al karşına eşini konuşmaya çalış..
Hani umut vaat eden bir şey deseydi bana ben onun ardına takılırdım,devam edelim mi diye teklif ederdim...
Ama onun o konuşmalarından sonra bu fikrin hiçbir anlamı yoktu..
Anlattıgınıza benzer bir olay ben de duydum, kadin baska birine kacip sonra kocasina donuyor ve kocasi kabul ediyor yani bir Türk erkegi icin en olmayacak sey ama bunu bile kabullenen erkekler varken ben ne yaptim da duzelmiyor diyorsunuz.
Siz barismak istiyorsunuz. Tum yorumlari okuyamadim ama belli ki esiniz hic caba gostermedigi icin yapacak bisey bulamiyorsunuz keske evlilik terapistine ikna edebilseniz.
Ek: Onceki konularinizdan ve yorumlardan sonra eger takintili bir yapiniz oldugunu siz de kabul ediyorsaniz en guzel hareket siz destek almaya baslayip esinize hatalarinizi fark edip duzeleceginizi soyleyebilirsiniz ki bosansaniz bile takintilardan kurtulmak size cok iyi gelecektir tabii eger kendinizi takintili buluyor ve tedavi olmak istiyorsaniz.
@1var1yok ben arkadaşların aksine senin eşinin "takıntılı " birisi olduğunu düşünüyorum.Cocuk olayinda da onun taviz vereceğini sanmıyorum. (Ona gore ertelemek kesinlikle taviz vermek demek) aslında konunun çocukla ilgili bir tarafının da olduğunu düşünmüyorum.Nasil sen onu sevmediğini bile söylerken seni takıntı yaptı ve seninle evlenme amacına ulaştı (ki aslında onun istedigi gibi birisi değilsin her anlamda seni değiştirmeye çalışıyor) ,nasıl okulu takıntı yaptı, şimdi de bu çocuk konusuna tüm enerjisini veriyor.Senin ne istediğinin,hazır oluştuğunun ,yaşam amaçlarının bu bağlamda bir anlamı yok bence
Olabilecek miyim bilmiyorum . Bir gün arkama baktığımda bu olayların beni hiç üzmediği güne uyanacak mıyım.. çok mu uzun sürecek bu süreç ,eğer öyle ise işim çok zorBu adam terk edilmeyi o kadar cok hak ediyor ki. Bosverin, mutlu olmaya bakin.
Haklisiniz kotu bir travma ama artik yetiskinsiniz bu durumdan kurtulmak mumkun, kitaplar var, terapi secenegi var, ben boyleyim diye kabul etmek zorunda degilsiniz ki cogumuzun gecmisinde travma var ama oyle bir gecmis yasadik diye omur boyu bunun yukunu cekmek zorunda degiliz ve baskalari da bizi cekmek zorunda degil, iyilesebiliriz, duzelebiliriz.Evet .. her şeyi çok irdelerim .. bu bana da çok zarar veriyor.. çocuk yaşta tanıştığım babamın anneme olan ihaneti buna sebep olan diye düşünüyorum.. benim hayatımı her açıdan etkileyen , hiçbir insana güvenmeyişime sebep olan...
Zor ama olacak. Zaman her seyin ilaci. Allah can sagligi versin yeter ki, insan her seyin ustesinden gelir.Olabilecek miyim bilmiyorum . Bir gün arkama baktığımda bu olayların beni hiç üzmediği güne uyanacak mıyım.. çok mu uzun sürecek bu süreç ,eğer öyle ise işim çok zor
Kendi yasam şekline-hayatina yön vetemedikten ,sevdigin adama birşey soylerken onun öfke nöbetinden korktuktan sonra ne çok sevmenin anlamı kalıyor,ne de çok sevilmeninBİlmiyorum doğrudur..
Siz de benim konularıma genel anlamda yorum yapıyorsunuz, hakimsiniz çoğu şeye ve her şeyi değerlendirerek yapıyorsunuz bu yorumu sonuçta..
Şu aşamada artık bir an önce şöyle oldu böyle oldu meselelerinden uzaklaşıp kendi hayatıma bakabilmek istiyorum.. bir an önce toparlanmam lazım.. bu anlamda ne yapmam gerekli onu da bilmiyorum
Selamlar, aslında dahabönceden de okumuştum konunu. Şöyle ki senin eşinin olgunlaşmaya ihtiyacı var. Olayları sadece kendisine olan etki çerçevesinden görüyor. Senin için empati kurabilmesi gerekir mesela. Öğrenci ilken çocuk sahibi olanlar var. Aile ortamı düzgün olur, çocuk sağlıklı büyür. Ama bu anlattıklarına bakarak şuna istemememekte haklısınız. Gizlice de korunun. Hazır olunca Allah nasip eder inşallah.
Anne babalar genelde çocuklarının hatalarını kabul etmek istemezler. Çok bir kıymetlidir.
Oğullarının ihanetini ispatladığı halde gelinine ‘sen çekip çevircen’ diyen; gelinin psikolojisi bozulunca da ‘ böyle kadını napcak oğlum, haklı, gitsin öbürünü getirsin’ diyen kaynanaları duyuyoruz.
Bu yolda kendin senin de gelecegini şekillendirmek adına karar vereceksin. Hakkında hayırlısı olsun
Aynen öyle .. herkes bana diyor ya ailesini neden çağırdın işin içine karıştırdın,velisine şikayet eder gibi şikayet ettin diye .. ama öyle değil işte.. ben o gün konuştuklarımı eşimle yalnız konuşacak olsam ya avazı çıktığı kadar bağırır,kendi saçını başını yolmaya kalkardı, ya camdan atlamaya kalkardı.. ya da en sonun da bana da şiddete baş vurabilirdi..Kendi yasam şekline-hayatina yön vetemedikten ,sevdigin adama birşey soylerken onun öfke nöbetinden korktuktan sonra ne çok sevmenin anlamı kalıyor,ne de çok sevilmeninbence en büyük ilaç zaman...zamana birakmani tavsiye ederim. İs arayışına devam etmeni de...Hakkında herşeyin hayırlısı olmasını dilerim.
Senin eşinin ailesini sürece çekme nedenini anlayabiliyorum. Belki iyi bile yaptın çünkü eşinin kendi söylediklerini "sinirle söylemiştim ,aslında gerçek düşüncelerim bu değil" şeklinde bir açıklaması yok şu anda da..."ben öyle birşey söylemedim" diyerek inkâra eğilimli. Canini sıkmak istemem ama adamın dilinin de kemiği yok agir da konuşuyor; "Senle evlenecegime bir Suriyeli ile evlenseydim daha mutlu olurdum" cümlesini kullanan birisi ile hangi düşünce çerçevesinde uzlaşmayı umuyorsun?Aynen öyle .. herkes bana diyor ya ailesini neden çağırdın işin içine karıştırdın,velisine şikayet eder gibi şikayet ettin diye .. ama öyle değil işte.. ben o gün konuştuklarımı eşimle yalnız konuşacak olsam ya avazı çıktığı kadar bağırır,kendi saçını başını yolmaya kalkardı, ya camdan atlamaya kalkardı.. ya da en sonun da bana da şiddete baş vurabilirdi..
Aslında bu çok acı bir şey.. onunla başkalarının olduğu ortamda konuşmaya çalışmak.. o gün bile o kadar sinirliydi ki,yerinde duramıyor bi oraya gidiyor bi buraya,bi kalkıyor bi oturuyor..
Bu süreç benim için çok zor ve yıpratıcı geçecek belli..
Benden bu kadar çabuk vazgeçecek, bu evliliği bu kadar küçük bir sebepten bitirmeyi göze almış bir insanla nasıl evlendim ,ona nasıl kandım diye kendimi affetmeyeceğim mesela..
Onun 1 aydır bu kadar aktif whatsapta olma sebebini hiç öğrenemeyeceğim mesela..
Benim yerime bir başkasını bulmuş olma ihtimali çok yüksek,bunu bana sevdiğini söylediği birine nasıl yapar diye düşünüp duracağım, hiç mi vicdanı sızlamadı diye düşüneceğim mesela...
Allah yardımcım olsun ne yapacağım hiç bilmiyorum ..
Ben de esinden ayrilmis tek basina cocuk buyuten bir anneyim. Ama benim ayrilmak icin cok ciddi sebeplerim vardi. Bu yazdiklarin bana gore sebep degil mesela. Ama sizin cocugunuz yok. O yuzden ona niye katlanayim ki diyebilirsiniz.. Ama davranislariniz şu yonde. protokol hazirlayip veriyorsunuz ondan imzalamasini tam istemiyorsunuz aslinda. Tepki bekliyorsunuz hayir imzalamiycam demeisni istiyorsunuz.Iste bunu hissediyorsaniz o protokolu ona vermeyeceksin. Sizin hatalariniz burda. Veriyorsaniz da o imzalamiycam dese de artik sizin icin hic bir onemi olmamali. Bilmiyorum bana hala duzelebilirdi gibi geliyor. Esinizin duygularinin bittigine inanmiyorum. Whatsapta zaman gecirmesi de inadini kirip size yazmamak icin birileriyle oyalanmasi olabilir. Bunu boyle de dusunun derim. Ben evlilik kurumun kolay yikilmamasi taraftariyim. Bana gore aldatma siddet sevgisizlik ilgisizlik disinda çoğu şey aşılabilir.Blöf değildi benim yaptığım.. ailesini çağırdım ki biz eşimle ikimiz baş başa iken beni asla dinlemiyor.. duvara yumruk atıyor,kapıyı çarpıyor,bir şeyi alıp bir yere çarpıyor... bana avazı çıktığı kadar bağırıyor,alta üste rezil ediyor ne acı ki ben içimdekileri ona anlatmak İçin yanımızda insanların olmasını seçtim..
Düşünsenize eşinizle iletişim kuramadığınız için birilerinin yanında konuşmaya çalışıyorsunuz içinizdekileri...
O gün ben bak şöyle şöyle yapalım dedim hiçbirini de kabul etmedi.. ben boşanmak dışında çözüm önerileri sunmuştum..
Akşam konuşmalarına baktım da yine hiç pişmanlık vs yok.. sadece beni suçlamak var.. suçlu benim ben ona kazık atmışım ,attığım kazığı ömür boyu unutmazmış.. attığım kazık da çocuk istemeyişim..
Bu yuva yıkılıyor ve onun da umrunda değil hiç, protokolü imzalayıp yolla diye yazdım dedim ben imzalarım yazmış... hiçbir çaba itiraz vs onda hiç yok.. siz olsanız benim yerimde daha ne yapardınız ki??
Daha önce 1-2 defa ayrılık yaşadık ve ben adım attım onda bile en ufak tartışmada bana “ ben o gün gitmiştim,ayrılacaktık,sen aşık attın da barıştık” şeklinde konuştu.. siz olsanız ne yapardınız bu durumda .. ben kendimi ifade edemiyorum pek galiba ..
Aynen evet o sözü bile söylemişti..Senin eşinin ailesini sürece çekme nedenini anlayabiliyorum. Belki iyi bile yaptın çünkü eşinin kendi söylediklerini "sinirle söylemiştim ,aslında gerçek düşüncelerim bu değil" şeklinde bir açıklaması yok şu anda da..."ben öyle birşey söylemedim" diyerek inkâra eğilimli. Canini sıkmak istemem ama adamın dilinin de kemiği yok agir da konuşuyor; "Senle evlenecegime bir Suriyeli ile evlenseydim daha mutlu olurdum" cümlesini kullanan birisi ile hangi düşünce çerçevesinde uzlaşmayı umuyorsun?
Benim de hatalarim oldu,senin de haklilik payin vardi diyecek birisi mi esin ? Kafanda "hani beni seviyordu,watsaptan kimle konuştu,nasıl bu kadar çabuk vaz geçti" konuşmalarını sonlandirmalisin.
Ya hep aynı noktaya vardigin labirentte hayatını surdureceksin ya da labirentten çıkmak için başka yollar deneyeceksin.
Allah yardımcınız olsun..Ben de esinden ayrilmis tek basina cocuk buyuten bir anneyim. Ama benim ayrilmak icin cok ciddi sebeplerim vardi. Bu yazdiklarin bana gore sebep degil mesela. Ama sizin cocugunuz yok. O yuzden ona niye katlanayim ki diyebilirsiniz.. Ama davranislariniz şu yonde. protokol hazirlayip veriyorsunuz ondan imzalamasini tam istemiyorsunuz aslinda. Tepki bekliyorsunuz hayir imzalamiycam demeisni istiyorsunuz.Iste bunu hissediyorsaniz o protokolu ona vermeyeceksin. Sizin hatalariniz burda. Veriyorsaniz da o imzalamiycam dese de artik sizin icin hic bir onemi olmamali. Bilmiyorum bana hala duzelebilirdi gibi geliyor. Esinizin duygularinin bittigine inanmiyorum. Whatsapta zaman gecirmesi de inadini kirip size yazmamak icin birileriyle oyalanmasi olabilir. Bunu boyle de dusunun derim. Ben evlilik kurumun kolay yikilmamasi taraftariyim. Bana gore aldatma siddet sevgisizlik ilgisizlik disinda çoğu şey aşılabilir.
Eşim de böyle diyor. Asla inanmıyorum. Birkaç aya en geç birkaç yıla evlenirler. Çünkü erkekler bekar kalamıyo hele belli bi yaştan sonra. Ya aslına bakarsan ben senin eşine çok da sinirlenemiyorum. Zaten sevilmediğini düşünüyodu birisi tarafından sevilmenin nasıl bi duygu olduğunu unutmuştur o duygusal boşlukta gitmiş sarılmış demek ki birine. Hani hem sana yazıp hem onunla mesajlaşsa dersin ki döneceksen ne diye konusuyosun? Ama zaten bosanma yolundaydı o da. Bu arada hiçbi şey talep etmediğin için pişman olacağını ben de düşünüyorum. Yazdığına bu kadar pişman olman da beni şaşırtıyor eşini biraz aşağı görüyosun gibi hissettim sanki.. : (Wp ta yazarken bir anda son mesajım iki tik mavi oldu anında çıktı ve interneti kapandı..
Konuşmalarından yazmalarından ben biriyle konuştuğunu düşünüyorum şu mesaja bakar mısınız “Ben bu hayatın üstüne sandığın gibi kimseyi alamam kimse de benimle senin sandığın gibi konuşmaz koşa koşa da gelmez” bu mesaj ne sizce.. sandığın sandığın..
Ciddi bir konuşmam yok ,ama eğleniyorum mu demek ?
Aşağı görmek değil. Beni takip etmiş,merak etmiş diye sevinip durmuştur..Eşim de böyle diyor. Asla inanmıyorum. Birkaç aya en geç birkaç yıla evlenirler. Çünkü erkekler bekar kalamıyo hele belli bi yaştan sonra. Ya aslına bakarsan ben senin eşine çok da sinirlenemiyorum. Zaten sevilmediğini düşünüyodu birisi tarafından sevilmenin nasıl bi duygu olduğunu unutmuştur o duygusal boşlukta gitmiş sarılmış demek ki birine. Hani hem sana yazıp hem onunla mesajlaşsa dersin ki döneceksen ne diye konusuyosun? Ama zaten bosanma yolundaydı o da. Bu arada hiçbi şey talep etmediğin için pişman olacağını ben de düşünüyorum. Yazdığına bu kadar pişman olman da beni şaşırtıyor eşini biraz aşağı görüyosun gibi hissettim sanki.. : (
+1 @1var1yok da onun için takıntıydı. Sevdiğini sandı. Sevgi aşk insana huzur verir üzüyosa hırstır@1var1yok ben arkadaşların aksine senin eşinin "takıntılı " birisi olduğunu düşünüyorum.Cocuk olayinda da onun taviz vereceğini sanmıyorum. (Ona gore ertelemek kesinlikle taviz vermek demek) aslında konunun çocukla ilgili bir tarafının da olduğunu düşünmüyorum.Nasil sen onu sevmediğini bile söylerken seni takıntı yaptı ve seninle evlenme amacına ulaştı (ki aslında onun istedigi gibi birisi değilsin her anlamda seni değiştirmeye çalışıyor) ,nasıl okulu takıntı yaptı, şimdi de bu çocuk konusuna tüm enerjisini veriyor.Senin ne istediğinin,hazır oluştuğunun ,yaşam amaçlarının bu bağlamda bir anlamı yok bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?