Bu evlilik bu defa bitti...

@1var1yok ben arkadaşların aksine senin eşinin "takıntılı " birisi olduğunu düşünüyorum.Cocuk olayinda da onun taviz vereceğini sanmıyorum. (Ona gore ertelemek kesinlikle taviz vermek demek) aslında konunun çocukla ilgili bir tarafının da olduğunu düşünmüyorum.Nasil sen onu sevmediğini bile söylerken seni takıntı yaptı ve seninle evlenme amacına ulaştı (ki aslında onun istedigi gibi birisi değilsin her anlamda seni değiştirmeye çalışıyor) ,nasıl okulu takıntı yaptı, şimdi de bu çocuk konusuna tüm enerjisini veriyor.Senin ne istediğinin,hazır oluştuğunun ,yaşam amaçlarının bu bağlamda bir anlamı yok bence

Çok haklısınız..
Ben şuan bile mesaj attığım İçin pişmanım kaldı ki ona dön diyeceğim...
Akşam bana dediğim gibi yapıcı hiçbir cümle kurmadı.. hayatını mahvetmişim,yakıp yıkmışım.. bir tek onun hayatı öyle oldu sanki.. şu 1 ayda ben nasıl yaşıyorum,kaç kilo verdim.. ve şunu da kabul etmiyor,boşanmayı sen istedin dedim, ben öyle bir şey demedim diyor.. ben bunamadım, o gün ne konuşulduğunu hala çok iyi hatırlıyorum.. madem boşanalım demedin de gittin 1 ay ailenin dibinde ne işin var, al karşına eşini konuşmaya çalış..

Hani umut vaat eden bir şey deseydi bana ben onun ardına takılırdım,devam edelim mi diye teklif ederdim...
Ama onun o konuşmalarından sonra bu fikrin hiçbir anlamı yoktu..

Bu adam terk edilmeyi o kadar cok hak ediyor ki. Bosverin, mutlu olmaya bakin.

Evet .. her şeyi çok irdelerim .. bu bana da çok zarar veriyor.. çocuk yaşta tanıştığım babamın anneme olan ihaneti buna sebep olan diye düşünüyorum.. benim hayatımı her açıdan etkileyen , hiçbir insana güvenmeyişime sebep olan...

Bİlmiyorum doğrudur..
Siz de benim konularıma genel anlamda yorum yapıyorsunuz, hakimsiniz çoğu şeye ve her şeyi değerlendirerek yapıyorsunuz bu yorumu sonuçta..

Şu aşamada artık bir an önce şöyle oldu böyle oldu meselelerinden uzaklaşıp kendi hayatıma bakabilmek istiyorum.. bir an önce toparlanmam lazım.. bu anlamda ne yapmam gerekli onu da bilmiyorum

Haklisiniz kotu bir travma ama artik yetiskinsiniz bu durumdan kurtulmak mumkun, kitaplar var, terapi secenegi var, ben boyleyim diye kabul etmek zorunda degilsiniz ki cogumuzun gecmisinde travma var ama oyle bir gecmis yasadik diye omur boyu bunun yukunu cekmek zorunda degiliz ve baskalari da bizi cekmek zorunda degil, iyilesebiliriz, duzelebiliriz.

Selamlar, aslında dahabönceden de okumuştum konunu. Şöyle ki senin eşinin olgunlaşmaya ihtiyacı var. Olayları sadece kendisine olan etki çerçevesinden görüyor. Senin için empati kurabilmesi gerekir mesela. Öğrenci ilken çocuk sahibi olanlar var. Aile ortamı düzgün olur, çocuk sağlıklı büyür. Ama bu anlattıklarına bakarak şuna istemememekte haklısınız. Gizlice de korunun. Hazır olunca Allah nasip eder inşallah.
Anne babalar genelde çocuklarının hatalarını kabul etmek istemezler. Çok bir kıymetlidir.
Oğullarının ihanetini ispatladığı halde gelinine ‘sen çekip çevircen’ diyen; gelinin psikolojisi bozulunca da ‘ böyle kadını napcak oğlum, haklı, gitsin öbürünü getirsin’ diyen kaynanaları duyuyoruz.
Bu yolda kendin senin de gelecegini şekillendirmek adına karar vereceksin. Hakkında hayırlısı olsun

Olabilecek miyim bilmiyorum . Bir gün arkama baktığımda bu olayların beni hiç üzmediği güne uyanacak mıyım.. çok mu uzun sürecek bu süreç ,eğer öyle ise işim çok zor
Zor ama olacak. Zaman her seyin ilaci. Allah can sagligi versin yeter ki, insan her seyin ustesinden gelir.

Kendi yasam şekline-hayatina yön vetemedikten ,sevdigin adama birşey soylerken onun öfke nöbetinden korktuktan sonra ne çok sevmenin anlamı kalıyor,ne de çok sevilmenin bence en büyük ilaç zaman...zamana birakmani tavsiye ederim. İs arayışına devam etmeni de...Hakkında herşeyin hayırlısı olmasını dilerim.

Boşanacağız artık korunmaya gerek yok.
Haklısınız.. dediğiniz gibi hayatımı yaktın yıktın beni rezil ettin diyor... benim de hayatım öyle halbuki bunu söylediğimde ise “buna sen sebep oldun” diyor bana..
Her şeyin sorumlusu benim Yani..
Mesela bu olayların olduğu gün konuştuğum şeylerden hiç evet doğru şu noktada haklısın, şöyle yapmaya çalışalım vs hiçbiri yok akşam bunu gördüm yine..
ben de diyordum yalnız kalıp ta o günkü konuşmaları hatırladığında bana haksızlık ettiğini vs anlar belki pişman olur diye.. ama bünün zerresi yok..

Şuan içim acıyor gerçekten sol yanımda bir ağırlık hissediyorum.. ama inşallah geçer bu günler.. umarım bir an önce

Aynen öyle .. herkes bana diyor ya ailesini neden çağırdın işin içine karıştırdın,velisine şikayet eder gibi şikayet ettin diye .. ama öyle değil işte.. ben o gün konuştuklarımı eşimle yalnız konuşacak olsam ya avazı çıktığı kadar bağırır,kendi saçını başını yolmaya kalkardı, ya camdan atlamaya kalkardı.. ya da en sonun da bana da şiddete baş vurabilirdi..

Aslında bu çok acı bir şey.. onunla başkalarının olduğu ortamda konuşmaya çalışmak.. o gün bile o kadar sinirliydi ki,yerinde duramıyor bi oraya gidiyor bi buraya,bi kalkıyor bi oturuyor..

Bu süreç benim için çok zor ve yıpratıcı geçecek belli..
Benden bu kadar çabuk vazgeçecek, bu evliliği bu kadar küçük bir sebepten bitirmeyi göze almış bir insanla nasıl evlendim ,ona nasıl kandım diye kendimi affetmeyeceğim mesela..
Onun 1 aydır bu kadar aktif whatsapta olma sebebini hiç öğrenemeyeceğim mesela..
Benim yerime bir başkasını bulmuş olma ihtimali çok yüksek,bunu bana sevdiğini söylediği birine nasıl yapar diye düşünüp duracağım, hiç mi vicdanı sızlamadı diye düşüneceğim mesela...
Allah yardımcım olsun ne yapacağım hiç bilmiyorum ..

Senin eşinin ailesini sürece çekme nedenini anlayabiliyorum. Belki iyi bile yaptın çünkü eşinin kendi söylediklerini "sinirle söylemiştim ,aslında gerçek düşüncelerim bu değil" şeklinde bir açıklaması yok şu anda da..."ben öyle birşey söylemedim" diyerek inkâra eğilimli. Canini sıkmak istemem ama adamın dilinin de kemiği yok agir da konuşuyor; "Senle evlenecegime bir Suriyeli ile evlenseydim daha mutlu olurdum" cümlesini kullanan birisi ile hangi düşünce çerçevesinde uzlaşmayı umuyorsun?
Benim de hatalarim oldu,senin de haklilik payin vardi diyecek birisi mi esin ? Kafanda "hani beni seviyordu,watsaptan kimle konuştu,nasıl bu kadar çabuk vaz geçti" konuşmalarını sonlandirmalisin.
Ya hep aynı noktaya vardigin labirentte hayatını surdureceksin ya da labirentten çıkmak için başka yollar deneyeceksin.

Ben de esinden ayrilmis tek basina cocuk buyuten bir anneyim. Ama benim ayrilmak icin cok ciddi sebeplerim vardi. Bu yazdiklarin bana gore sebep degil mesela. Ama sizin cocugunuz yok. O yuzden ona niye katlanayim ki diyebilirsiniz.. Ama davranislariniz şu yonde. protokol hazirlayip veriyorsunuz ondan imzalamasini tam istemiyorsunuz aslinda. Tepki bekliyorsunuz hayir imzalamiycam demeisni istiyorsunuz.Iste bunu hissediyorsaniz o protokolu ona vermeyeceksin. Sizin hatalariniz burda. Veriyorsaniz da o imzalamiycam dese de artik sizin icin hic bir onemi olmamali. Bilmiyorum bana hala duzelebilirdi gibi geliyor. Esinizin duygularinin bittigine inanmiyorum. Whatsapta zaman gecirmesi de inadini kirip size yazmamak icin birileriyle oyalanmasi olabilir. Bunu boyle de dusunun derim. Ben evlilik kurumun kolay yikilmamasi taraftariyim. Bana gore aldatma siddet sevgisizlik ilgisizlik disinda çoğu şey aşılabilir.

Aynen evet o sözü bile söylemişti..
Sonra da Suriyeli biri ile dilimiz bile bir değil ,ama onunla anlaşabilirdim diye çevirdi.. ama beni eleştirmeden,agresifleşmeden tartışma anında bile normal konuşarak uzlaşmayı hiç denemediği için benim anlaşılmayacak biri olduğumu düşünüyor..
Bu söz o kadar ağır ki ben bugüne kadar karşıma şununla evlensem daha mutlu olurdum diye kendi karşıma kimseyi koymadım..

O bana sokaktan çevirdiğim herhangi biriyle evlensem bile seninle olduğumdan çok daha mutlu olurdum lafını da etti.. bu laf da kalbime dokundu.. ben mesela bu lafı edemem,7 yıldır tanıdığım biriyle anlaşamıyorum, sokaktan tanımadığım huyunu suyunu bilmediğim biriyle nasıl anlaşabilirim,akıl mantık var mı ben bu tarz laflar etmedim ona hiç...

Akşam sadece onun da canı yanar belki diye sırf bu sebepten dedim ki “ benim de hayatımda biri olacak ,ama bu evlilik devam ederken değil” dedim.. ona bile ne dedi biliyor musunuz .. mobilyaları o yüzden mi istiyorsun dedi...
Lafa bakar mısınız..
Uzun lafın kısası, empati yapmayan, kendi hatasını göremeyen, ya hangi tartışmada hep bir taraf hatalı olabilir.. böyle at gözlüğü takmış bir insanla olmayacağını biliyordum..
Ama dediğim gibi beni ayrılacak olmaktan çok bu başka biri olma durumu yaraladı...

Çünkü bu durum benim bir daha hiç kimseye güvenmeyecek olmama sebep.. Allah karşıma adam gibi adam olan birini çıkarır inşallah ama bana “seni seviyorum” dediğinde ona nasıl güveneceğim mesela...
Bunca yıl sevildiğimi sanmışım mesela, beni kaybetmemek için çabalamak yerine eline geçen ilk fırsatta başkasına sarılmak mesela ... bunlar bana çok ters ve benim karakter yapıma çok ters şeyler...
Şunu emin ve net şekilde söylüyorum ki benim hayatımda yıllarca kimse olmayacak...

Bu acıları sarıp ,kalbimi iyileştirip,kafamda,kalbimde her şeyi sıfıra indirmeyi becerebilirsem Allah ta karşıma düzgün,karakterli,sadık bir insan çıkarırsa ancak o zaman...

Allah yardımcınız olsun..
Ben onu sevdim ya,sonradan sevdim ama yalansız sevdim..aylardır çocuk istemiyorsan hala ben bu sebepten boşanırım diye diye sevdim.. ona sarıldığımda bir gün hiç sarılamayacağımı bilerek sarıldım.. bunları düşününce benim gözlerimden yaşlar boşalırdı,o görmezdi..
Ben böyle hissederken şuan bu hayatı yaşıyorum..
O gün öyle davranmam gerekti olayların olduğu gün ve öyle davrandım.. ben elimden gelen çabayı o gün gösterdim ama baktım hiçbir çözüm önerisine yanaşmayan gerçekten de çocuk konusu yüzünden benden ayrılmayı göze almış insan benden zaten gider diye göz aldım ben de ...

Ama İnsan ister istemez evliliğimizi kurtaralım,yıkılmasın,ben seni seviyorum,boşanmam demesini bekliyor..
Çünkü diğer türlü böyle kolay vazgeçiş geçmişte yaşadığımız her şey mi yalandı,söylediği sözler diyor..
Demişsiniz ya protokolü verirken emin değildiniz diye..
ben 1 ay bekledim tam, ondan ses çıkmayınca ben böyle bir girişimde bulundum..
Ama duygularım tam bitmediği için bir de değerli olduğumu hissetmek için belki de en azından son bir konuşma yapma talebinde bulunur diye düşünmüştüm..

Eşim de böyle diyor. Asla inanmıyorum. Birkaç aya en geç birkaç yıla evlenirler. Çünkü erkekler bekar kalamıyo hele belli bi yaştan sonra. Ya aslına bakarsan ben senin eşine çok da sinirlenemiyorum. Zaten sevilmediğini düşünüyodu birisi tarafından sevilmenin nasıl bi duygu olduğunu unutmuştur o duygusal boşlukta gitmiş sarılmış demek ki birine. Hani hem sana yazıp hem onunla mesajlaşsa dersin ki döneceksen ne diye konusuyosun? Ama zaten bosanma yolundaydı o da. Bu arada hiçbi şey talep etmediğin için pişman olacağını ben de düşünüyorum. Yazdığına bu kadar pişman olman da beni şaşırtıyor eşini biraz aşağı görüyosun gibi hissettim sanki.. : (

Yazık gerçekten.İnsan ister istemez üzülüyor.Zamanında doğru yaklaşımlar ve yönlendirmelerle düzelebilecek olan şeyler için,bir evlilik daha bitiyor.Ama,iki tarafında kendine ait sorunlu davranışlarını düzeltmeyi istemesi gerekirdi bunun için.Bir insanın bu kadar çözüme kapalı olması herşeyi çıkmaza sürüklüyor.Oysa,bir evlilik terapistinden bir süre terapi alabilmeyi başarabilseydiniz bu aşamaya gelmezdiniz.Evet,eşiniz gerçekten çok zor ve inatçı bir kişilik.Siz,enazından hatalı olduğunuz noktaları kabul ediyorsunuz.Yaşınız genç ve çocuğunuzunda olmaması şuan bir avantaj sizin için.Bu karakterdeki bir adamla çocuklu olsanız işiniz daha zor olurdu.Ama,halen içinizde acabalarınız varsa,yinede dönüş yapabilirsiniz çok geç olmadan.Boşanma davasını hemen açmak zorunda değilsiniz.Size,bu boşanma işini karşı karşıya gelerek konuşmanız gerektiğini,hatta çok istiyorsa madem boşanma talebinde bile eşinizin bulunması gerektiğini yazmıştım daha önce.Aklın ve kalbin arasında kalıyorsun şimdi.Adam daha hiçbir adım atmazken bile size sessiz mesajlar göndermiş,şu fil olayında olduğu gibi.Devamında aranızda başka görüşme geçtimi bilemem ama,dün geceki gönderdiğiniz mesajın ve onun verdiği cevabın sonrasında eşinize çok sinir oldum.Yalnız,siz de boşanma dilekçesini imzala diyecektim diyerek lafa giriş yapmışsınız.Olmamış yani.Neden? O,''bundan sonra uzun süre hayatıma biri girmeyecek'' yazdıktan sonra.Sizde daha farklı yaklaşarak''benimde öyle,oysa herşey farklı olabilirdi,çözüm önerilerimi dikkate alsaydın gibi cümleler kurarak yaklaşmadınızki.Hatta'' eğer ''Artık istemiyorsan imzalı dilekçeyi gönderiyorum.Düşün kararı sen ver.Boşanmayı gerçekten istiyorsan elinde dilekçe gidip açarsın.İstemezsen ararsın görüşürüz''gibi yazmadınız ki.Adama hiçbir sorumluluk yüklemediniz.Hepsini siz yüklendiniz.Ağır geliyor şimdi.Dediğim gibi yaklaşsaydınız,siz bu kadar üzülmezdiniz.Sonu ayrılık olsa bile.

Aşağı görmek değil. Beni takip etmiş,merak etmiş diye sevinip durmuştur..
Onu şu aşamada sevindirmek istemem..
Ben onu seviyordum artık, aramız iyi olduğu zamanlar bunu da hissettiriyordum.. diyecek bir şey yok duygusal boşluksa ben de duygusal boşluktaydım.. ben kimseye gidip sarılmadım. Allah bunun hesabını soracaktır elbet. . Diyeceğim başka bir şey yok..
Arabası var dediğim gibi parasının bir kısmını babası verdiği için ve hala 1 yıl ödemesi olduğu İçin ona ortak olmak istemem..
Ev eşyaları ile ilgili de dün akşam mobilyaları alacak mısın dedim, lazımsa sana kaldın hepsi dedi.. tamam dedim. Ne yapacaksın eşyaları dedi, orda yalnız yaşayacağım dedim.. ohh dedi kurulu düzen hazır eşya oturcan dedi..
Ben de al madem o zaman dedim..
Bilmiyorum ala da bilirim almaya da bilirim dedi, o eşyalarda benim de hakkım var dedim, ne hakkın varmış ki diyor bana..
Borcunu beraber ödedik...
Karakteri tamamen çıktı ortaya , diyecek bir şeyim ok.

+1 @1var1yok da onun için takıntıydı. Sevdiğini sandı. Sevgi aşk insana huzur verir üzüyosa hırstır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…