bu evlilik devam etmeli mi?

xpreiaZ

(Eski nick: Xpreia Z )
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2014
12.534
23.227
348
selam herkese.. 2.5 senelik evliliğim var. evliliğimi başından beri düşündüğümde nasıl bir evlilikti diye şu an ki psikolojimle sanki ilk günden beri bu kadar kötüymüş gibime geliyor. bencil , dünyanın merkezine kendi oturmuş, kendi isteklerinden başka kimsenin zerre kadar önemi olmayan bir koca.. her yaptığına kafamda güzel anlamlar verip, her sessizliğini duymak istediklerimi düşünüyor düşüncesi ile doldurduğumdan ve zaman zaman sadece birlikte aynı evde yaşayan iki insanız diye düşünüp beklentilerimi sıfıra indirdiğimden mutlu olduğumuzu zannettiğim günler hatta haftalar oldu.

çocuk istiyorduk ve olmuyordu, birazda bu konunun üstünde çok fazla durduğumuzdan evliliğimiz nasıl gidiyor , biz nasılız diye pek düşünmedik daha doğrusu düşünmedim. eşimin pek düşünme özelliği yok. o hala düşünmüyor

ama işin özü hiç de mutlu olmadığım.. paylaşmak istediğim hiçbirşeyi eşimle paylaşamıyorum. ne gelecek hayallerimiz, ne bugün kü heveslerimiz , ne günlük hayatımız hiçbirinde ortak bir payda yok. nasıl bulmuşuz birbirimizi diyorum artık.

gün geçtikçe soğuyorum uzaklaşıyorum. çocuk istediğimiz halde cinsel hayatımız yok denecek noktaya geldi. yatakta bile bencilliği hiç bırakmadı. 1-2 aydır artık benim de isteklerim olduğunu , bu şekilde devam ederse artık benden hiçbirşey beklememesini söyledim. öncesinde sarılmasını öpmesini vs sevdiğini hissettirmesini, sadece birlikte olmak için birlikte oluyormuşuz hissiyatından kurtarmasını istedim. geçiştirdi.. 10 gündür cinsel münasebetimiz yok. işlerimiz yoğun değil, yorgun değiliz ve kafamıza taktığımız herhangi bir sıkıntı yok. 2 ay geçti ve baktı ki ben isteklerimden taviz vermiyorum, dün gece bayağı çirkinleşti. "hayatında kaç erkek oldu daha önce, yok sarılmıyorsun yok öpmüyorsun diyorsun" dedi

yani sanki bütün taşlar yerine oturdu kafamda o bunu söyleyince. sanki başından beri aramızda duygusal bir bağ oluşmamasının nedeni, geçmişimi aramıza koyması. geçmişimle alakalı çok şey bilmez. tahmin edebilir sadece. ben de keza onunkini. ve gayet de benzer geçmiş yaşantımız olduğunu düşünüyorum.

28 yaşında hormonları normal çalışan bir kadınım. cinsel isteğim de normal olduğunu düşündüğüm seviyede var ama iki yabancı gibi olunca istemiyorum o anda, öpmeden sarılmadan gözlerimin içine bile bakmadan

düşünüyorum kocam değil sevgilim olsa arkama bile bakmadan kaçardım şu anda.. bir daha ömrümün sonuna kadar görmesem üzülmem yüzünü. ama ailem , sülalem.... onlara ne diyeceğim. klasik olacak ama aldatmadı, dövmedi, kumarı yok içkisi yok... ben ne diyerek boşanacağım? boşanmazsam ömrümün sonuna kadar duygusal bağ kuramadığımı anladığım bu adamla nasıl yaşayacağım.....

şimdi mesaj atmış dün gece seni istemeden üzdüm diye... bu kadar mı? o sözlerin üstünü kapatmak bu kadar mı?

Cocuk konusunda bi daha dusun bence. Evliligindeki bu durumunuda iyi dusun tum omrunu boyle gecirebilicekmisin mesela... Duygusal olarak cok yipranmislik var. Ne diyerek bosanacagim deme sadece istediginden emin ol ve yap cunku memnun olunmayan bi hayat var ortada.

Sevgi ve saygı seviyesinde ciddi bir Azalma var aranızda.

Cinsel konuda ise kesinlikle haklısınız. Ne demek ön sevişmeyi reddetmek? Şişme Bebek alsın ..

Kadın doğası gereği saniyesinde hazır olamaz cinselliğe. Sadece ruhsal değil fiziksel sorunlarınız da olur sizin bu tarz ilişkilerde ( yırtılma, yaralanma,Canınızın yanması vs nin getireceği hastalıklar)

Çok mu cahil bu Adam? Bu devirde böyle koca kaldı mı?

Çok büyük terbiyesizlik yapmış. Sevmediğin duygusal bağ kuramadigini düşündüğün biriyle öpüşmeyi istemende garip eğer aranızda duygusal bağ yoksa sende işini bitir kalk kafasında olman lazımdı ama demekki senin içinde biseyler var iyi düşün.

Ben bunun bir dönem olduğunu düşünüyorum, dördüncü senemizi doldurcaz çocuk olmuyor ve zaman zaman bu adamla neden evliyim ortak neyimiz var ki düşünceleri oluşuyor.
Hatta bazen "galiba biz boşanacağız bu yüzdende çocuğumuz olmuyor" diye bile düşünüyorum.
Ama geçiyor sonra. Bir şekilde sevdiğimi ve sevildiğimi hissediyorum. Onun yanında rahat olduğumu güvende olduğumu hissedince b.k yeme müge otur yerine diyorum :)

Severek evlendiyseniz büyük anlaşmazlıklarınız yoksa böyle bir dönemdesindir.
Yatak konusu ise bence aşılabilir konular bunlar. Bu arayı değerlendirip( ki o söyledikleri için ağzından burnundan getir kesinlikle mallık yapmasın) yatakta reform isteğinizi göstermelisin. Mesela fantazi yapıyor musunuz? Bir konsept sevişmesi ayarlayabilirsin? Baktın yine bir gelişme yok terapi önerirsin. o da olmazsa artık cidden problem olursa başka şeyler düşün derim ben.

O ne der bu ne derlerle hayatlarımızı mahvetmiyor muyuz...kim ne derse desin senin hayatın ve sen bu hayatı birkere yasayacaksın...sen seni ne mutlu edecek sadece onu düşün derim...öyle kararını ver..ve cocuk icin sakın acele etme

Burada ne demek istediniz? Geçmişte ne yaşamıştınız?

Her evlilik aynı değil her insan da aynı değil. Sürekli sen yaparsan evlilik yürüyebilir evet ama bu olay seni sen olmaktan da çıkarabilir. İyi düşünmen gerek sürekli verici olunca belli bir yaşa geldiğin zaman keşke dememek için. Çünkü keşkeler ahmakların sermayesidir derler

Sarılmadan öpmeden yakınlaşmasının sebebi sizde veya kendisinde ağız veye vücut kokusu olduğundan çekiniyor olabilir mi?Geçenlerde okumuştum o da sebep oluyormuş.

çocuk olmadan kararınızı verin. o zaman işler değişiyor. belki de bu sizin şansınızdır.

Cocuk olmamasi isabet olmus Degerlendirmeyi siz yapicaksiniz , kimin ne diycegini bi kenara birakip omrunuzun kalan kismini bu insanla gecirmek istermisiniz diye bi dusunun ,sonuca gore yol alin...
dün akşam aynı cümleyi düşündüm, ne kadar şanslıymışım ki böyle bir adamdan çocuğum olmamış dedim... her işte bir hayır vardır zaten.. hiç yana yakıla çocuk istiyorum ruh haline girmedim. bir hayır vardır ben göremiyorum diye düşündüğümden..

konu sahibi bu tarz bir evliliğiniz olduğunu düşünmemiştim.
sizi bazı yorumlarınızdan hatırlıyorum.
eşinize bazı insanlar katlanabilir ama siz çok duygusalsınız. yazık eder bu adam size gibi geliyor bana.

boşanın diyemem, ama kıymetinizi anlaması için biraz ayrı evlerde şansınızı denemenizi önerebilriim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…