bu evlilik devam etmeli mi?

Seni güzel yorumlar yapan biri olarak bilirim. Konuyu okuyunca üzüldüm. Bazı şeyler çözülebilir gibi gelse de beni sevdiğini hissedemiyorum noktasına bir çıkar yol bulamadım. Umarım en kısa zamanda öyle ya da böyle sorununu çözebilirsin.

Her şey tamam da 3 gunde bir sevişmek neden zorunluluk olsun ki, ben bu konudaki genellemelere karşiyim. Yani her çiftin ozel hayati farklidir, neden normali olsun

Her şey tamam da 3 gunde bir sevişmek neden zorunluluk olsun ki, ben bu konudaki genellemelere karşiyim. Yani her çiftin ozel hayati farklidir, neden normali olsun
Bunu istatistiksel bir sonuç olarak değil insanın fizyolojik ihtiyacı bakımından söyledim. hormonal değerleri normal, sağlıklı olgun bir erkek üç günde bir bunu ihtiyaç olarak hisseder bu büyükanne kuralı değil bilimsel bi mesele.
eşler arasındaki cinsellik de evliliğin yürümesi açısından çok önemli. tensel temas aradaki duygusallığı arttırır bağı kuvvetlendirir.
Biz aile terapistine gittiğimizde terapistin de ilk değindiği konu cinsellikti. bizim paylaşım konusunda da büyük problemlerimiz var dememize rağmen önce cinselliği çözmeliyiz dedi. aldığı seminerlerde ilk adım hep cinsellik olarak vurgulanmış... tabi cinselliğin niteliği de önemli. yat kalk bitti değil.mutlu olunan iyi bir birliktelik...

Su anda cocuk dusuncesini bi kenara birakip evliliginize odaklanin. Inan cocuk olunca evlilik daha bi zorlasiyor belkide ondan olmuyor daha bide boyle dusun. Oturup konusmaniz lazim anca konusarak asilacak seyler bunlar. Ciddi ciddi evliligimizi kurtarmak adina konusma istiyorum de.

Esinin caba gosterdigini soyluyosun ya esas mesele bu iste. Yeter ki bi problem oldugunu kabullensin o zaman mutlaka çözüm de bulunur. Buna cok sevindim çünkü anlasilan adam sana deger veriyor. Cinsellik istedigin noktaya gelmezse de bi uzman destek alın ihmal etmeyin.
Küçük yerler bunaltir insanı. Onun da etkisi vardir uzerinizde. Insallah tayin alırsınız. Olumlu yönde etkileyecek iliskinizi ben inaniyorum...

Tabi ki cinsellik onemli ve bir ihtiyaç ama kac gunde bir isteyecegimiz kisiden kisiye 'degisir' bunun normali olamaz. Yani 3 gunde bir bunu yasamayan insana anormal bir cinsel hayati var vs demenin anlami yok.

Bence terapistin soyledikleri de şart veya norm belirlemez. Bu hayatin normal akisinda ilerlemesi gereken bir konu. Hormonun da normali olmaz ki, mesela kimi zaman tavan yapar, dalgalanmasi olur vs. Yani bu gunde şu kadar ml şu vitamine ihtiyacimiz var gibi bir mevzu degil. Benim demek istedigim, 3 gunde bir 'olmali' psikolojisiyle degil, hayatin dogal akisinda, canin istediginde, saati zamani olmaksizin icinden geldigi gibi yasanmali, rutin gibi degil veya 4. Gun hala birlikte olmadiysaniz, uzulup vicdan azabi ceker gibi, kendini anormal hissetmen 'gerekmez' şartlanmadan, akisina birakarak... Duygu lazım bana, bilimsel veri degil.

evet bilinçaltında kadının sevişirken zevk alması kötü birşey düşüncesi yatıyor olabilir. bir türk filminde idi galiba kadın zevk almıyorum deyince adam zevk alıp da o... mu olacan diye kadına tokat atarak susturuyordu.
elbette böyle bir şeyi açıkça söyleyemez ama içten içe kendinin de bilmeden hissettiği böyle birşey olabilir sanırım. açığa çıkarmak için çok konuştum, ama kabul etmiyor ben onu demek istemedim diyerek özür diledi. gerçekten onu demek istemedi mi bilmiyorum. o günden beri iyiyiz... ama bahsettiğim bağı hissetmem birkaç günde lacak birşey değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…