BU EVLİLİK OLMAZDI DİYEN EŞİM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar yorum yazdım gelişme bekliyorum inatla.
Ailemin yanına geldim birkaç gün kafamı dinlemeye
Birkaç gün sonra yaşadığım şehre döneceğim inşallah ayrı ev tutmayı düşünüyorum, doğuma az bir süre varken boşanma davası açıp kendimi şu an bunla yıpratmalı mıyım emin değilim sadece

Annemlerdeyim, sizce boşanma davasını şimdi açmak mantıklı mı yani hamileyim doğuma az kaldı yıpranır mıyım
Bekleyin derim şu an önceliğiniz sağlıklı bir şekilde doğuma girmek olmalı. Kendinize ve bebeğinize odaklanın ve hiçbir şeyin moralinizi bozmasına izin vermeyin.

Annemlerdeyim, sizce boşanma davasını şimdi açmak mantıklı mı yani hamileyim doğuma az kaldı yıpranır mıyım
Çok üzüldüm böyle olmasına . Eşinizin bu süreçte hatasını gerçekten anladığında dair birşey olmadı mi ? Kendinizi en iyi nasıl hissedeceksiniz öyle yapmanız daha sağlıklı olur .su an en önemli şey sizin ve bebeğinizin sağlığı

Aslında eşimle net bir boşanma konuşması yapmadım, sadece üstü kapalı bir şekilde belirttim. Onda da bana "hayırdır nereden geldi bu özgüven bebeğe mi güveniyorsun" dedi. Bu cümleyi kurabilecek kadar alçak bir insan siz düşünün.
Olayların üzerinden 2 hafta geçti henüz kafamı toplamak ve boşanma düşüncesini önce kendi içimde sindirmek istedim, ben sindirdim çok şükür artık hazırım.
Kurduğu cümlelerin yanlışlığından kırıcılığından hiç bahsetmedi bile eşim, çünkü ona göre benle devam ediyor olması "lütuf", zira bebek olmasa her şey farklı olurmuş, kısacası eş kişisi şuurunu falan kaybetmiş bence, benden ayrılmaya bu kadar meraklı adam neden bebek yapmak ister ki, yaptığı tonlarca tutarsızlık, kırıcılık ve şuursuzluk var, bunlar da onunla aynı yolda bile yürümemem için yeterli sebepler, buradaki hanımlara teşekkür ederim onların sayesinde kendi değerimin farkına vardım

Siz bu adama karşı çok mu özgüvensiz , pasif bir duruş sergilediniz de bu zamana kadar şimdi böyle cümleler kurma haddinde bulunuyor ? Eğitimsiz değilsiniz , parasız değilsiniz , aileniz arkanda... Sadece avukatlığına mı güveniyor erimiş peynir beyinli ?

Galiba çok sevdiğim için farkında olmadan evet özgüvensiz bir duruş sergilemişim, bu yüzden kurduğu cümlelerin tek bir açıklaması olabilir, beni çantada keklik sanıyor. Babam bile kızdı bana "o adam karşısında özgüvenini kaybettin, ben seni böyle mi yetiştirdim, kendini ezdirme" dedi. Aslına bakarsanız doktor olduğum için bunu da kendine yedirememiş gibi duruyor, bunu da kendine yediremediği için cümleleriyle egosunu tatmin etmeye çalıştı benim üstümden hepsi bu

şu kv oğullarından vazgeçememesini anlamıyorum gerçekten bi salın artık ya

Aslında ailesi konusunda hiç geri adım atmadım, ailesine karşı pasif değildim, o da ailesine beni hiç ezdirmedi ama ev içinde kendi içimizdeki problemlerde meğer çabalayan taraf benmişim, adam bunaldım diye diye alıngansın şöylesin böylesin diye diye beni gerçekten sindirdi, beni eleştirdiği ne kadar sorun varsa hep çözmeye çalıştım, hatta psikoloğa bile gidiyordum, "bak çabalıyorum işte psikoloğa da gidiyorum elimden gelen her şeyi yapıyorum" diyordum ama beyefendi hep beni eleştirmiş, hep benim değişmemi istemiş kendisini dört dörtlük sanıyormuş.. bunların yeni farkına vardım işte

E ama trip atta bugün yıldönümmüş sadece onumu cezalandırdın..
Üstelik buna gitmedin diye bidahaki sefer oda bişey yapmayacak..
Biz hanımlarında ayarı yok.. Evet tadınız kaçmış ama oda konuşmak ve o günü bozmamak sizi süprizine götürmek için bişeyler yapmaya çalışmış..
Belliki içinde bi yerde takıldığı bi noktaya sizin şakanız tuz biber serpmiş..
gitmemekle yanlış yaptınız

Siz olayların çok gerisinde kalmışsınız evet bana çok güzel bir sürpriz yaptı, "boşanmak istiyormuş"

Anladım. Özünü bulmanıza sevindim o zaman. Babanızın da ellerinden öpün benim için. Ne babalar okuduk buralarda... Az sayıda var sizinkinden. :) Koca olacak kişiye de "Güveneceğim çok şey var bebek bunlardan biri sadece. Yeni mi fark ettin ? " deseydiniz keşke.

eşiniz şu gaslighting denen şeyi uygulamış sanırım size. ezdikçe ezmeye çalışmış. kendinizi suçlu hissetmişsiniz hatalı oyken.
kimseye ayrıl, boşan demem kolay kolay ama sizin konunuzda ayrılıktan öte köy yok.
şu durumda bile kendini haklı görüp adım atmayan, burnundan kıl aldırmayan adam devam ederseniz daha çok mobbing uygular size.

Evet annem de babam da sağolsunlar beni anlayışla karşıladılar, özellikle babam haklı olarak çok kızdı bana, biliyor musunuz ben doktorum ama hiç doktor egosu falan yok bende, işte bu yüzden kızdı babam, "sen doktorsun kendine gel farkına var artık" dedi ve "ben seni o adama verdim ne altın ne eşya ne şatafat hiçbir şey istemedim, çocuklar mutlu olsun yeter dedim, karşılığını böyle mi veriyor" dedi. Demek ki ailemin de benim de iyi niyetimiz onlara ağır geldi. Valla babam çok haklı sizler gibi
Babam adına teşekkür ederim size

Doktor olduğunu nasıl yediremedi? Bilmiyor muydu? Tıp fakültesini gizli mi okudun? Bir anda ta taaam diye çıktın mı karşısına, kocacım doktor oldum diye? Ya da evlenirken gizledin mi naptın?

Alçak gönüllü ve iyi niyetli olduğunuz buradan bile belli oluyor. Kalbiniz güzel kısaca. Eminim yüzünüz de öyledir. Ama kendi değerimizi bilmek iyidir. Hele ki böyle kötü niyetli , içten pazarlıklı kişiliksizlere.

Doktor olduğunu nasıl yediremedi? Bilmiyor muydu? Tıp fakültesini gizli mi okudun? Bir anda ta taaam diye çıktın mı karşısına, kocacım doktor oldum diye? Ya da evlenirken gizledin mi naptın?
Bir yerden sonra doktor eş ona ağır geldi taşıyamadı beni galiba, aksi halde bir eş hamile karısına "evlenmeden birkaç gün önce arkadaşım bana dedi ki, sen bu kızı sevmiyorsun bununla evlenme dedi bana" gibi bir cümle neden kursun ki. Sizce de bu cümle egosunu tatmin etmek istediğini göstermiyor mu
Bu arada mesajınıza çok güldüm ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…