- 1 Ocak 2017
- 2.110
- 904
- 73
- 32
- Konu Sahibi Combativeenemy
-
Aynen vazife gibi yaparsan iyisin yapmazsan sendn kötüsü yokEski yorumlarima bakilirsa su cumleyi hic kurmadiysam belki 100 kere kurmusumdur ;
- iyilik yapma vazifen olur!
Tabiki iyilik yapmaliyiz ben hep yaparimda ancak sinirlari bilene
HemfikirimKız orada kendini mi geçindirsin aileye para mı versin?
Bence vermemeli
Yani o şekilde düşünen hiç yok kredi çekmedi birsey almadi paşa paşa verecek kafasındalarAile çok dara düştüyse verilebilir. Ailenin bunu beklemesi bana çok tuhaf geliyor ne bileyim. Okuyan kardeşi varsa atıyorum destek olur. Ama her ay her ay zor. Arada hediye alınır. Ama kendi sıkışık olmamalı arkadaşlar da demiş iyilik vazifen olur diye kısaca. Bu sözü hiç sevmem ama hep mi haklı çıkar.
" İyilikten maraz doğar."
Kardesiniz para biriktirmeye başlasın aileniz de ondan artık beklentiye girmesin. Ailenizle siz de konusun ama alttan alta. Kız vermek istese bile kabul etmesinler. Yazık evlenmeyecek mi bu kiz.
Onu düşünen de yokKız orada kendini mi geçindirsin aileye para mı versin?
Bence vermemeli
Siz alttan alta ailenizle konuşun. Yazık ona da. Ya da hakikaten krediye girip araba alsın. Borçluyum diyip veremez.Yani o şekilde düşünen hiç yok kredi çekmedi birsey almadi paşa paşa verecek kafasındalar
Evlilik düşündüğünden öyle bir sey yapmak istemiyor da ben de zamanında bu durumdan muzdariptim cok kavga ettik en son evlendim rahatladım iyiliklerim hep unutuldu nankör oldum o yüzden konuşmanın bir mantığı yokSiz alttan alta ailenizle konuşun. Yazık ona da. Ya da hakikaten krediye girip araba alsın. Borçluyum diyip veremez.
Hmm evlenince de araba lazım olurEvlilik düşündüğünden öyle bir sey yapmak istemiyor da ben de zamanında bu durumdan muzdariptim cok kavga ettik en son evlendim rahatladım iyiliklerim hep unutuldu nankör oldum o yüzden konuşmanın bir mantığı yok
Cocuk haziran gibi istiyorda kardeşim çeyiz falan birseyi olmadığından diger yaza istiyor o zamana kadar da yapar herseyini krediye ihtiyac kalmazHmm evlenince de araba lazım olurne zaman düşünüyorlar evliliği? Yakınsa ihtiyaç kredisi de çekebilir. Çeyizini düzer.
O zaman yapacak bir şey yok para göndermeyecek hediye falan almayıp para biriktirecek.Cocuk haziran gibi istiyorda kardeşim çeyiz falan birseyi olmadığından diger yaza istiyor o zamana kadar da yapar herseyini krediye ihtiyac kalmaz
Ya bzde bir mecburiyet olustu artik vucdan yapıyorz ailem anlayışlı degil vs vs uzayip gidiyor vicdanimizi rahatlatmaya çalışıyoruz sadece doğru mu yanlis mi yapıyoruz görüyorum ki bizden safı yokO zaman yapacak bir şey yok para göndermeyecek hediye falan almayıp para biriktirecek.
Ee iste böyle anlayışla karşılayan kimse yokki sen bekarsın senin para bitmeezzz tabi bizede verecen cinnet gecirtiyorlarVermek zorunda değil kendini düşünmeli önce .kızın da kirası ,faturası cartı,curtu falan var sonuçta . Alıştırmış aileyi demekki .
Çok lazım olmadıkça vermemeli .
Öyle işte ne yapacaksınız. Aynı evde yaşarsın giderlere destek olursun tamam. Ailenin durumu kötüdür verirsin tamam. Acil bir ihtiyaç olur verilir o da tamam. Ama böyle ihtiyaç yokken verilip durunca vazife oluyor ilk vermeyiste de nankör olup çıkıyorsunuz . Her halükarda nankör olacak bari şimdi vermesin de para biriktirsin. Parasız hem nankör hem enayi olmaktansa paralı nankör olmak daha mantıklı.Ya bzde bir mecburiyet olustu artik vucdan yapıyorz ailem anlayışlı degil vs vs uzayip gidiyor vicdanimizi rahatlatmaya çalışıyoruz sadece doğru mu yanlis mi yapıyoruz görüyorum ki bizden safı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?