• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuyu halledemiyoruz

Eki Görüntüle 2637445

Bunu gordukten sonra bu konuya denk gelmem😅
Haklisiniz
😂 Bu yazıyı yıllar önce görmüştüm. Evliliğin anlamını sorulatacak cinsten. İnsan neden evlenir daha iyi bir hayat, paylaşım ve mutluluk için. Yani evlilik bir tarafı zora sokuyorsa ne anlamı kalıyorki. Kim der mesela şimdi yaşadığım hayat güzel rahat ama evlenince böyle olmayacak hadi evleneyim o zaman diye.

erkek de olsa kiz da olsa bir anne devamli arkasini toplarsa, sorumluluk almasina izin vermez, o bir is yapmadan dur sen kirarsin dokersin, dur ben yapayim, yok sen anlamazsin, dur odani ben toplayayim yaparsa.. hangi cocuk hayir anne bana birak ben kendim ogrenmeliyim der?

cocuk egitiminden bahsediyorum. 30 yasina gelmis evlendigimiz adamlardan evle ilgili sorumlulugu almasini bekliyoruz. cay ictik diyelim tepsi var boslar var bos tatli tabaklari var sehpada. erkeklerin yuzde kaci mutfaga su icmeye gidiyorum. elim bos gitmeyeyim bunlarinda gitmesi lazim der ve toplar goturur? bir de makinaya dizer bulasiklari? konu sahibi boyle bir sorumluluk bekliyor. o egitim caginda egitilmeden cok zor sonradan yaptirmak.. bu da annenin yapacagi bir sey oldugu icin kiziyorum. benim annem erkek kardesime her seyi yaptirirdi kavga dovus de olsa.. simdi tabiki hanimi soylemeden yapiyor yardim ediyor. bundan bahsediyorum.

bu konuda hangi erkek kendimi gelistirmeliyim artik evliyim ben de dagittigimi toplamaliyim der ki? hepsi pasazade yetistirildikleri icin. o yasa kadar annesi hizmet etmis o yastan sonra da karim hizmet edecek saniyorlar, bekliyorlar.
Çok alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü kvdem hala çocuklarının ağzına yemek sokma derdinde olan bi kadın :27: ki eşimde hiç öyle bir adam olmamış nasıl olmuşsa ben çalışmadığım halde evde birçok şeyi yapar kendi kiyafetlerini sepete atmak istesem bile ben atamiyormuyum diye çıkışır :deli:başak burcundan kaynaklıda olabilir :70:

Paşazade yetistirmekten bahsetmiyorum herhalde.
Valla hiç öyle demeyin 5 parmağın 5 i bir mi? Kardeslerde böyle ayni anne babadan ne hamarat ve ne umursamaz insan çıkıyor sanki hiç şahit olmadınız.
Annesine kızıyorum demeniz çok sacma yani bari ikisine birden kızın. Ki benim kv o yapsın tabi hıı evlenmek öyle kolay mi diyen tiplerdenken ben bunu söylüyorum. Sizinki suclu aramak. Hadi kendi başına aklına gelmiyor diyelim ki çok saçma siz soylediginiz halde yapmiyorsa kendi kalasligidir.
bana cevap veriyorsunuz ama siz cok baska bir seyden bahsediyorsunuz ben baska seyden.. ben yetistirilis tarzini begenmiyorum esimin. annesi susayan cocuguna bile su getirmis. kalk kendin al dememis. simdi kendi yaslandi. su istedi gozumun onunde yemin ederim getiren olmadi ben getirince icmem dedi benim evlatlarimdan biri kaldirmadi bir tarafini dedi.. hic ogretmemissin ki su getirmeyi.. simdi evine bir supurge tutamiyor. ogretseydi ogullarina sen supur ben sileyim deseydi.. yasliliginda ona bir supurge tutan olurdu..

ilk cevabinizda bana diyorsunuz ki annesi kizmasina ragmen esine yardim eden erkekler var. benim dedigim bu degil. kendi batirdigini temizleme sorumlulugu almasi gerektigi anne baba tarafindan ogretilmemis kocalarimiz var sonra niye dusunmuyor sorumluluk almiyor diye sikayet ediyoruz.

bizim bir is yapabiliyor olmamiz veya yapilacak olan isi goruyor olmamis da annemizin bizi egitmesinden geciyor da o sebeple diyorum. ayni sekilde bir kadin da kiz cocuguyken annesi tarafindan sorumluluk verilmediyse ogretilmediyse ayni sorunlari evlenince o da yasiyor. var benim akrabam bosandi bu sebeple. adam ac yemek yapmiyor. ev almis basini gidiyor bu habire telefon elinde oynuyor.. adam goruyor her yer toz perdeler gri olmus, banyo tuvalet desen girilecek gibi degil.. kadin asla rahatsiz olmuyormus.. akli gidiyordu ki evine bir misafir gelecek diye.. misafir kabul etmiyordu bu pasakliligindan.. bu kadinin da tamamen sorunu annesi.. annesi asla bir sey ogretmemis, yapacak oldugunu da elinden almis.
Kac sene okula gitim annem gel yemek yap vs demedi evlendikten sonra ise yaotiklarima ben bile şaşırdım. Sizin akrabada is yokmuş anasina yormayin yine. İnsanin eli bir yemek yapacak tutmuyorsa kalpazandir anasiyla ne ilgisi var

Bende eve yardım etmiyorum demek çok garibime gitti nedense
Yani ataerkil takılacaksak öyle takılalım madem işlere ortak olmuyorsan beni de ev hanımı farzet demeye getirdim. Ayrıca tabiki diğer türlüsünü tercih ederim.

Neden annesine kızıyorsunuz ? İnsan kendini gelistirir. Bu suçu başkasına atmak oluyor. İçinden gelecek insanın ne erkekler var annesi kızdığı halde eşine yardim eden
Komik olmayın. Biz de öğrenmedik evlenmeden önce. Sanki biz ev hanımı olarak yetistirildik kadınlar olarak. Şimdi nasıl biliyoruz bir şekilde bazı şeyleri? Asıl kadını çıkaralım karakter olarak hizmetçi diyelim ozaman nasıl olur?
Ben bu görüşlere katılmıyorum ben resmen hizmetci gibi yetistirildim ailem istiyor ki öğretmen olayım(kadinlara uygun meslek diye),hemen evleneyim,cocuk yaoayım,parami kocama vereyim,çocuk yapayım,tüm ev islerini yapayım kalibimi basarim ki türkiye deki ailelerin %60 ı böyle. Anneler oğullarına yaptırmıyor resmen hizmet ediyorlar kiz kardeslerini de hizmet ettiriyorlar paşa gibi büyütüyorlar, sevgilisi olunca ya da esi olunca oğluna tembihliyor eşin yapsın her şeyi diye adama garip geliyor bir kadının onun işini görmemesi gayette anneler suclu valla

bana cevap veriyorsunuz ama siz cok baska bir seyden bahsediyorsunuz ben baska seyden.. ben yetistirilis tarzini begenmiyorum esimin. annesi susayan cocuguna bile su getirmis. kalk kendin al dememis. simdi kendi yaslandi. su istedi gozumun onunde yemin ederim getiren olmadi ben getirince icmem dedi benim evlatlarimdan biri kaldirmadi bir tarafini dedi.. hic ogretmemissin ki su getirmeyi.. simdi evine bir supurge tutamiyor. ogretseydi ogullarina sen supur ben sileyim deseydi.. yasliliginda ona bir supurge tutan olurdu..

ilk cevabinizda bana diyorsunuz ki annesi kizmasina ragmen esine yardim eden erkekler var. benim dedigim bu degil. kendi batirdigini temizleme sorumlulugu almasi gerektigi anne baba tarafindan ogretilmemis kocalarimiz var sonra niye dusunmuyor sorumluluk almiyor diye sikayet ediyoruz.
Allah aşkına yaşlı anasına su getirmeyi ayrica mı öğretmesi gerekiyor kadının. Vicdansizmislar işte insan el su istese getirir.
Yetiskin bir birey batirdigi şeyi temizlemeyi akil edemiyorsa kendini gelistirmemis olgunluğa erisememistir. Anadan babadan aldiklarimizla kalmiyoruz neticede kendini gelistiriyorsun hayat galesnde. Ayni seyden bahsediyoruz ayri şeyden değil

Hiç anneye suç bulmayin insanın içinde olacak. Benim eşim beş erkek kardeş. Hepsi de birbirinden farklı. Esime söylememe bir şeye hiç gerek yok. Hatta ben pisim onun yanında . Kendisi açar süpürgeyi ve bana söylenir. Kendi esinizin eksikliğini genellemeyin ama ya.
hicbir konu butunuyle anne yetistirmesi veya karakter meselesi degildir.

benim erkek kardesimin karakterinde hic yoktu. daginikti. annem egite egite dusunmesi gereken gormesi gereken noktalari ogretti ona.. simdi anneme de supurge tutar esine de yapar evde..

annesi ogretmeyenin de karakterinde vardir. ben bir tek seyi savunmuyorum. diyorum ki konu sahibine esinin dusunmemezliginden yakiniyor. o dusunmeyen karakterdeyse annesi ogretmeliydi. bu yastan sonra bir kadin kadar sorumluluk almasini beklemek cok zor o yas kadar o yapida olmayan erkege.

Ben bu görüşlere katılmıyorum ben resmen hizmetci gibi yetistirildim ailem istiyor ki öğretmen olayım(kadinlara uygun meslek diye),hemen evleneyim,cocuk yaoayım,parami kocama vereyim,çocuk yapayım,tüm ev islerini yapayım kalibimi basarim ki türkiye deki ailelerin %60 ı böyle. Anneler oğullarına yaptırmıyor resmen hizmet ediyorlar kiz kardeslerini de hizmet ettiriyorlar paşa gibi büyütüyorlar, sevgilisi olunca ya da esi olunca oğluna tembihliyor eşin yapsın her şeyi diye adama garip geliyor bir kadının onun işini görmemesi gayette anneler suclu valla
Bende bunu diyorum dostum. Anne onu diyebilir kv de de öyle benim. Ama bunu akli melekesi yerinde olan adam kendini gelistirmis olan der ki. Eve ikimizde yorgun geliyoruz ne demek sadece esim yapacak ya da yardim etsem taş mı taşımış olacağım.
Anlamadiginiz şey annelere sucsuz demedim 2 msjdir söylüyorum onlarda suçlu ama kendini gelistimeyen adam daha suçlu.

Allah aşkına yaşlı anasına su getirmeyi ayrica mı öğretmesi gerekiyor kadının. Vicdansizmislar işte insan el su istese getirir.
Yetiskin bir birey batirdigi şeyi temizlemeyi akil edemiyorsa kendini gelistirmemis olgunluğa erisememistir. Anadan babadan aldiklarimizla kalmiyoruz neticede kendini gelistiriyorsun hayat galesnde. Ayni seyden bahsediyoruz ayri şeyden değil
ben kendi ornegim uzerinden konu sahibine cevap verdim. herkesin kocasi boyle diyebilir miyim..

kiminin karakteri oyledir. annesi pis olsa bile cocuk temizdir. karakteri oyle olmayanin da anne cocugu egitmek durumundadir. batirdigini temizlemek ayri. kisilik meselesi. konu sahibi belli bir kadin kadar yemek ve temizlik dusunmesini bekliyor esinin. o da o yasa kadar yapmadiysa zor..

bizim bir is yapabiliyor olmamiz veya yapilacak olan isi goruyor olmamis da annemizin bizi egitmesinden geciyor da o sebeple diyorum. ayni sekilde bir kadin da kiz cocuguyken annesi tarafindan sorumluluk verilmediyse ogretilmediyse ayni sorunlari evlenince o da yasiyor. var benim akrabam bosandi bu sebeple. adam ac yemek yapmiyor. ev almis basini gidiyor bu habire telefon elinde oynuyor.. adam goruyor her yer toz perdeler gri olmus, banyo tuvalet desen girilecek gibi degil.. kadin asla rahatsiz olmuyormus.. akli gidiyordu ki evine bir misafir gelecek diye.. misafir kabul etmiyordu bu pasakliligindan.. bu kadinin da tamamen sorunu annesi.. annesi asla bir sey ogretmemis, yapacak oldugunu da elinden almis.
babaniz iyi bir anne egitimi almis da o sebepten.. bir yerde zincir kiriliyor.. bizler iyi erkek evlat yetistirisek onlar es oldugunda esine yardim edecek, baba oldugunda evladina ogretmeyi gec ornek olacak.. evde erkegin de is yaptigini sorumluluk aldigini gorecek.. ama bir yerde zincirin kirilmasiyla olur bu.. hepimiz bir annenin egittigi yada egitemedigi erkeklerle evliyiz.. biz egitsek cocugumuz babasini is yapmaz goruyor..

herkes uzaga gitmiyor aile yaninda okuyan, calisan direkt oradan evlenip kendi evine gecen de cok. sudan cikmis baliga donuyor kizlar yemek yaoamiyor, erkekler sorumluluk almiyor.
Babamlar üç erkek kardeşler ve üçü de birbirinden çok farklı bu konuda. Aile eğitimi tek başına birşey ifade etmiyor. Karakter ve insanın kendini yetiştirmirmesi de çok önemli.

Eşlerimize olan hıncımızı, onların sevmediğimiz özelliklerini ailelerine bile değil annelerine yükleyerek işin içinden çıkamayız. Bu bakış bile kadına yapılan büyük bir ayrım bana göre.

Ailesinden gördüğünün, öğrendiğinin üzerine hiçbir şey katamamıs insanları kendi vizyonsuzluklariyla suçlamak daha adil bir olur.

Kac sene okula gitim annem gel yemek yap vs demedi evlendikten sonra ise yaotiklarima ben bile şaşırdım. Sizin akrabada is yokmuş anasina yormayin yine. İnsanin eli bir yemek yapacak tutmuyorsa kalpazandir anasiyla ne ilgisi var
herhalde bir tek beni annem egitti herkes agac kavugundan cikmis. kendi temizlik terbiyesini de yemek yapma becerisini de kendi ogrenmis ben bunu anladim. simdi ergen genc kizlar elinde telefon, internet vs vakit geciriyor. annesi gel yardim et sofrayi kurlaim, gel corba karistir vs bir sey ogretmezse evlenince de ne yapacak telefonu eline alip oturacak..

Neden açıkça söylemeniz gerekiyor sorusunun cevabı basit aslında bugüne dek kimse ona söylememiş dolayısıyla kendi düşünüp akıl edeceği bir durum değil. Minimum 20 senedir var olan bir durumu bir anda çözmeyi beklemeyin.

Erkekler ya kendileri içlerinden gelip yapıyor ya küçüklükten alışmış oluyor. Evlendikten sonra bir anda ev işi yapan erkek sayısı azdır ne yazık ki. Söylediğinizde yapıyorsa bence problem yok söylendiği halde yapmayan bir dünya erkek var.

İkinizde çalışıyorsunuz madem yardımcı kadın almanızı öneririm. Evin giderlerine ortak olmam demeniz sorunu çözmez aksine daha da çok büyütür.

Benim ailem de gelenekçi hem de fazlasıyla. Ama öyle yetistirilmedik 3 kız. Eşimin ailesi daha da gelenekçi 5 erkek bir kizlar. Hatta kızlarına davranışlarına oldukça gicigim ama yine de dediğiniz gibi yetiştirilmemis. Nasıl yüzde 60i öyle olabilir.

ben kendi ornegim uzerinden konu sahibine cevap verdim. herkesin kocasi boyle diyebilir miyim..

kiminin karakteri oyledir. annesi pis olsa bile cocuk temizdir. karakteri oyle olmayanin da anne cocugu egitmek durumundadir. batirdigini temizlemek ayri. kisilik meselesi. konu sahibi belli bir kadin kadar yemek ve temizlik dusunmesini bekliyor esinin. o da o yasa kadar yapmadiysa zor..
Benim kv de ben mutfakta yeni gelinken şş otur o yapcak evlenmek kolay mi diyen insan. Kendini zaten gelistirememis bir kadın çocuğunu ne kadar gelistirebilir ki? Bunun için o kadınında bu bilincte ve kendini gelistirmis olmasi gerekli ama bu cok zor. Bize düşen eşi yontmak. Tabiki bir kadın gibi bekleyemeyiz is yapmasını bunu kendini düstur edinmemis bir adamdan. Toplumsal rolller gereği. Ama ne oldu o roller puff kadin calismazdi o zamanlar ev isi yapardı cocuga bakardi şimdi çalışıyor. O zaman o da o popoyu kaldircak valla 5 kere soylerm gene yaptırım işi anasına mâl etmem bunu kendi algilamak istemiyor aslında icinden hic gelmiyor derim. Dedigim gbi anneler de purupak değil ama o kadina suc bulmak beni 1 gram ilerletmez o yüzden kocadan devam😂

Babamlar üç erkek kardeşler ve üçü de birbirinden çok farklı bu konuda. Aile eğitimi tek başına birşey ifade etmiyor.

Eşlerimize olan hıncımızı, onların sevmediğimiz özelliklerini ailelerine bile değil annelerine yükleyerek işin içinden çıkamayız. Bu bakış bile kadına yapılan büyük bir ayrım bana göre.

Ailesinden gördüğünün, öğrendiğinin üzerine hiçbir şey katamamıs insanları kendi vizyonsuzluklariyla suçlamak daha adil bir olur.
bes yuzuncu kez soyleyeyim; tek basina annesi demiyorum. benim esimle ben yasiyorum.. annesini ben biliyorum.. benim ornegimde sorumluluk annesinde. annesinin yanlislarini goruyorum. bunu soyluyorum herkesin yasam tecrubesi kendisine.

bazi orneklerde de annesi egitmemistir ama adamin icinden geliyordur temizlik duzen..

sadece anne egitimi veya sadece karakter meselesi degil..

esimle ilgili hincim yok. ama evde yardimci olmasi gereken noktalardaki beklentilerimi karsilamadiginda goruyorum ki annesinin hatalari var. erkek supurge yapmaz diye elinden alinmis bir erkek evlenince evinde esine yardim etmesi, supurge yapmasi gerektigini dusunmesi kolay olmayabilir.

hicbir konu butunuyle anne yetistirmesi veya karakter meselesi degildir.

benim erkek kardesimin karakterinde hic yoktu. daginikti. annem egite egite dusunmesi gereken gormesi gereken noktalari ogretti ona.. simdi anneme de supurge tutar esine de yapar evde..

annesi ogretmeyenin de karakterinde vardir. ben bir tek seyi savunmuyorum. diyorum ki konu sahibine esinin dusunmemezliginden yakiniyor. o dusunmeyen karakterdeyse annesi ogretmeliydi. bu yastan sonra bir kadin kadar sorumluluk almasini beklemek cok zor o yas kadar o yapida olmayan erkege.
Yahu biz de değildik öyle işte diyorum. Sizin anneniz size her şeyi öğretti ise bilemem.Ne meraklısıniz hemen her şeyde kadınları suclamaya

İkinizde calisiyorsaniz 3 gün disaridan ev yemeği söyleyin bir gün kadın alın. Diğer günlerde liste yapın. Atiyorum camasir yikama sizdeyse serme katlama onda olsun,yemek sizdeyse bulasik doldurup bosaltma onda olsun. Ütü bireysel. Ya da ev icin bir bütçe belirleyin 1000-1500 tl bölüşün yardimci abla tutun yemekleri iki günlük ysptirin temizliğe haftada bir gelsin her isinizi hallettirirsiniz ev isi kavgasi da cikmaz.
Bu işleri kendimizin yapıp paramızı da çocugun geleceği için biriktirmeyi istiyorum aslında. Bir çocugumuz var eve iyi para giriyor bir ev alsak ona da hayata 1-0 önden başlamış olacak. Çoğumuzun yılları ev kredisiyle geçiyor bu düşüncedeyim aslında. Eşim de eve düzenli temizlik için birinin gelmesini teklif etti bu tartışmalardan sonra zaten. Yine kendi sıyrıldı aslında.

Benim kayinvalidem de eşim ve abisine hiççç birşey yaptırmaz hala kıyamaz, eşim ev işleriyle gayet ilgilidir ama... ben bunun sadece annelerle ilgili olduğunu düşünmüyorum, eşim ev işi ben de yapacağım ki beraber daha fazla vakit geçirebilelim kafasindadir, bilir ki işleri 2kisi yapınca çabuk bitecek ve o vakit farklı değerlendirilecek... buna göre de eşiniz bencil diyebilirim, bence söyleyerek yaptırmaya devam edin belki bir süre sonra alışır.

Benim ailem de gelenekçi hem de fazlasıyla. Ama öyle yetistirilmedik 3 kız. Eşimin ailesi daha da gelenekçi 5 erkek bir kizlar. Hatta kızlarına davranışlarına oldukça gicigim ama yine de dediğiniz gibi yetiştirilmemis. Nasıl yüzde 60i öyle olabilir.
Valla %60 dedim siz %40ık dilimdeymissinizdir foruma sorun konu açın çogunluk ben cinsiyet ayrimciligiyla büyüdüm der.

Back
X