Bu konuyu halledemiyoruz

Ev işleri paylaşımı konusunu hallemiyoruz. Çalışmasam kabul yaparım her şeyi ama eve iki kişi de para getiriyorsa işler de paylaşılmalı düşüncesindeyim. Ben nasıl görev bildiysem eşimin de bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şunu yap bunu yap kaldır topla diye neden söylemem gerekiyor ben de söylemekten bıktım açıkcası. Evet söyleyince yapıyor ama neden söyleyeyim neyse kavga ettik yapma yemek temizlik kendine kadar yap o zaman dedi e öyle de olmaz ki. Ya işleri paylaşırsın ya da ev giderlerine ortak olmuyorum dedim ben de. Ortak olmasam ne olacak sanki maaş hesabımda duruyor birikiyor harcamam pek yok gün gelecek yine o para ortaya dökülecek. Tıpkı ev alırken yarı parasını benim biriktirmiş olmam gibi. O zaman ev giderlerine ortak olmuyorum dememin de pek anlamı kalmıyor sanki.
Ne kadardır evlisiniz bilmiyorum ama aynı problemleri yaşadım bende çok zor zamanlar bile oldu kavga da etsen İnan üzülen sen oluyorsun ben bu durumun üstesinden güzel konuşarak geldim sakin davranarak bazen çok zor oluyor sabırlı kalmak ama eşini seviyorsan olumlu konuşmalısın eşim tek çocuk bende öyle ama çok rahat yetiştirmişler hayat müşterek ama para mevzusu aranızda laf olarak kesinlikle geçmemeli diye düşünüyorum bu her insanın gururunu incitip soğutabilir ben de aynı şeyleri yaptığım için söylüyorum yanlış anlama ben şöyle yaptım yardım istedim bulaşık makinesi yerleştirirken bile yardım istedim İnan güzellikle söylediğinde ve yardım eder misin canım dediğinde sohbet ede ede beraber iş yapıyor olacaksınız umarım düzelir ama her güzel yol tatlı konuşmak parayı maddi şeyleri aranıza sokmayın 🙏 sevgiyle..

Babalar hangi konularda örnek olmakla görevli mesela merak ettim.
suanda esimizden bekledigimiz seyelri babamiz da yapiyor olsa bizlere ornek olmaz miydi.. her konuda.. evde temizlikte kadina yardim etme konusunda, sofrayi kurma kaldirma konusunda.. kirlilerini sepete atma, kalktigi yatagi toplama.. her konuda.. bir baba uyandiginda pijamasini katlayip koyarsa, cocugu da yapmaz mi.. cocuga pijamani katla diyosun.. ee babasi da yapmiyor anne yapiyor onun yerine de..

Hanımefendi siz cok mu pamuklara sarılarak altın kafeste büyütüldünüz ? İyi de siz de bdvdesiniz mesela sizin de derdiniz var i buradasiniz, bdvdekilerin derdi ev isi olacak değil konusurken anlatıyorlar işte. Benim ailemin egitim seviyesi yüksek olmasına rağmen böyle yetistirildim tanidigim her kız arkadaşımında ailesi böyle büyükşehir,kücüksehir,ilçe,köy bircok arkadaşım var ve hep bunlari anlatıyorlar.
Yahu gelenekçi bir ailem var dedim ya. 3 kiziz dedim. Başka da kardes yok. Erkeklerle çok konuşma ezandan önce evde ol dersine çalış oku altın bileziğini eline al diye büyütülduk. Pamuklara sarilmadik. Ama iş yapmayi beklemedi kimse siz yeter ki okuyun dendi. Ucumuz de okuduk calisiyoruz. On bin nüfuslu küçük bir yerde yetiştim lise ikiye kadar. Benim etrafımdakiler de benim gibiydi. Bir kere lisede kurabiye yapalım dedik arkadaşlarla bizim evde. Kimse bir şey bilmiyor. Oldu kurabiye aynı taş. Komsular sokakta oturuyor hep bize de dediler bize de getirin. Götürdük bu taş kurabiye ismi o. İnandılar hatta:) Demem o ki genelleme yapmayalım. Kızlar hep ev işi ogretilerek buyutulmuyor.

suanda esimizden bekledigimiz seyelri babamiz da yapiyor olsa bizlere ornek olmaz miydi.. her konuda.. evde temizlikte kadina yardim etme konusunda, sofrayi kurma kaldirma konusunda.. kirlilerini sepete atma, kalktigi yatagi toplama.. her konuda.. bir baba uyandiginda pijamasini katlayip koyarsa, cocugu da yapmaz mi.. cocuga pijamani katla diyosun.. ee babasi da yapmiyor anne yapiyor onun yerine de..
Örnek olacağı konu küçük ev işleri diyorsunuz yani. Yine tüm sorumluluk annede baba da işte arada bir şeyler yaparak örnek oluyor. Bir şey demiyorum artık.

Beni yalanci cikarcaksiniz vallahi iyi ki yazıyoruz da kanitliyorum. 😂 2 3 mesajdir yaşlı yazmamin sebebi acindirma değil sizin yaşlı demeniz. Ama şimdi annesi genc oldu ve dışardan geldi su istedi 😊
Ben bizim kata kadar çıkan kuryelere bile su ister misniz diye soruyorken (annem hic bir zaman kızım bak eve kurye gelince sor hee susamis mi diye demedi) annesinin su isteğini yanitsiz bırakan evlatlari benim aklim almıyor k. bakmayin. O zaman yetimhanede buyuyen insanlar bunu yapinca kime suç bulacagiz misal ? Bunu da soyleyin konu kapansin 😂
Birde su getirmeyi nasıl öğretti sizin aileniz benimkiler bunu da öğretmedi. Ben direkt benden su isteyince gidip surahiden alıp getirmem gerektigini anlamistim herhalde bende bir terslik var 😂
Bu arada hepimiz ayni gozlere sahibiz bakinca görür toz mu olmuş batmis mi gormezden gelir , banane yahu benim hanım temizler der.
yasli derken esimi 10-15 yasindayken egitmemis simdi esim 30 unu gecti ben mi egitebilirim araya 15-20 yil zaman girmis demek istedim. yasli derken kayinvalide olacak yasa gelmis yani illa 70-80 demek degil bu.. kayinvalide olmus, torunu olmus.. ne kendim yalan soyluyorum ne sizi yalanci cikariyorum. konu sahibine verdigim bir cevap sundugum bir tez var. burada herkes kendi tecrubesini yansitiyor oyle degil mi? benim tecrubem bu yonde.. katilmazsaniz okur gecersiniz.

esim de gercekten gormez batmis mi pis mi.. temizlik yaptim yoruldum desem temizdi zaten bir sey yoktu vs der.. onu da bir zahmet birakin ben bileyim. onu bari genellemeyin..

yasli derken esimi 10-15 yasindayken egitmemis simdi esim 30 unu gecti ben mi egitebilirim araya 15-20 yil zaman girmis demek istedim. yasli derken kayinvalide olacak yasa gelmis yani illa 70-80 demek degil bu.. kayinvalide olmus, torunu olmus.. ne kendim yalan soyluyorum ne sizi yalanci cikariyorum. konu sahibine verdigim bir cevap sundugum bir tez var. burada herkes kendi tecrubesini yansitiyor oyle degil mi? benim tecrubem bu yonde.. katilmazsaniz okur gecersiniz.

esim de gercekten gormez batmis mi pis mi.. temizlik yaptim yoruldum desem temizdi zaten bir sey yoktu vs der.. onu da bir zahmet birakin ben bileyim. onu bari genellemeyin..
Yahu ben mi anlatamıyorum siz mi anlamak istemiyorsunuz yok ana egitecek yok baba egitecek şimdi geldik sizin kocanizi egitmenize. Bu adamin aklının olduğunu neden hic dusunmuyorsunuz gerçekten anlamıyorum. 5 kere 10 kere söyleyip işi yaptirirsiniz. Simdi de kendi egitim gucunuzun zor olacaginizdan bahsediyorsunuz. Hani bunlara sebep olan adamin suçu?
Sizin yaptiginiz isin kiymetini de bilmiyor işte yoruldum diyorsunuz zaten temizdi boşa ugrastin diyor yani. Sizde ne kadar kaniksamissiniz bunlari

Yahu gelenekçi bir ailem var dedim ya. 3 kiziz dedim. Başka da kardes yok. Erkeklerle çok konuşma ezandan önce evde ol dersine çalış oku altın bileziğini eline al diye büyütülduk. Pamuklara sarilmadik. Ama iş yapmayi beklemedi kimse siz yeter ki okuyun dendi. Ucumuz de okuduk calisiyoruz. On bin nüfuslu küçük bir yerde yetiştim lise ikiye kadar. Benim etrafımdakiler de benim gibiydi. Bir kere lisede kurabiye yapalım dedik arkadaşlarla bizim evde. Kimse bir şey bilmiyor. Oldu kurabiye aynı taş. Komsular sokakta oturuyor hep bize de dediler bize de getirin. Götürdük bu taş kurabiye ismi o. İnandılar hatta:) Demem o ki genelleme yapmayalım. Kızlar hep ev işi ogretilerek buyutulmuyor.
Olay ev isi yapmak değil ki ev isi dedigin o evde yasayan kadın/erkek/cocuk herkesin görevidir. Olay şu mesela bulaşıklar yıkanacaktır erkeklere bugün de sen yap demez gelenekci aileler,kızım yapıver derler. Yoksa biz de 7/24 is yapmıyoruz.

Ev işleri paylaşımı konusunu hallemiyoruz. Çalışmasam kabul yaparım her şeyi ama eve iki kişi de para getiriyorsa işler de paylaşılmalı düşüncesindeyim. Ben nasıl görev bildiysem eşimin de bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şunu yap bunu yap kaldır topla diye neden söylemem gerekiyor ben de söylemekten bıktım açıkcası. Evet söyleyince yapıyor ama neden söyleyeyim neyse kavga ettik yapma yemek temizlik kendine kadar yap o zaman dedi e öyle de olmaz ki. Ya işleri paylaşırsın ya da ev giderlerine ortak olmuyorum dedim ben de. Ortak olmasam ne olacak sanki maaş hesabımda duruyor birikiyor harcamam pek yok gün gelecek yine o para ortaya dökülecek. Tıpkı ev alırken yarı parasını benim biriktirmiş olmam gibi. O zaman ev giderlerine ortak olmuyorum dememin de pek anlamı kalmıyor sanki.
Soylemeden yaptirmanin tek yolu is paylasimidir.
Bizde camasir bulasik makinasi bosalt ma ev supurme balkon yikama cop cikarma ve utu esimde. Geriye kalan yemek mutfak temizligi bulasik toz alma yer silme Banyo wc temizligi e detayli isler bende. Herkes isini yapar . Sorun olmaz ayda bir de yardimci gelir cam kapi kanepe perde halleder. Esinizi alistirnamiz lazim Cocuktan sonra daha da zorlasiyor bizde 1i bebek 2 çocuk var zor yetisiyorum.

Evin temiz ve duzenli olmasini istiyor mu peki? Daginiklik gorunce size neden diye soruyorsa tam agzina kurekle vurmalik.

Banyo ve mutfak hijyeni disinda gerisi bence hic onemli degil. Salon daginik camlar kirli olabilir. Esim rahatsizsa kendi istiyorsa kendi yapsin. Beni rahatsiz etmediği icin umrumda olmaz.

Genelde evin temiz ve duzenli olmasini kadin istedigi icin is ona kaliyor.

Gecen vardi adam yatak toplamayi ancak esi söyleyince yapiyormus. Yatak toplamayi esim soylese de yapmam. Kendi toplanmamis yataktan rahatsizca pek tabii toplayabilir. Ama bence gereksiz bir is. Buna vakit ve enerji harcamam.
Yok hiç rahatsız olmaz yap derse zaten kendin yap derim o da bildiği için susar ama yine ben yaparım. Camlardan falan ben de rahatsız olmam ama yerde saç görünce de oturamıyorum onları toplamadan yatak konusu da mesela rahatsız eder beni gözümü yorar eşime göre de gereksiz.

Örnek olacağı konu küçük ev işleri diyorsunuz yani. Yine tüm sorumluluk annede baba da işte arada bir şeyler yaparak örnek oluyor. Bir şey demiyorum artık.
bir bes yuz kere daha soylersem anlasilacak, azmettim.. ha gayret..

ister kucuk ev isleri olsun, ister kari koca iliskisi.. ister yerde buldugu bir cuzdanla ne yapacagi olsun, ister komsuyla iyi gecinip gecinmeyecegi olsun.. hayatta cogu sey ailede nesilden nesile aktarilan tutumlardir.. yeri gelir anne baba ornek olur yeri gelir baska aile buyukleri.. yeri gelir cocuk kendi titizdir odasini toplar, yeri gelir kiz cocugu da olsa bir yumurta kirmayi ogretmezsin..

bir kismi egitim, ornek almadir, bir kismi kisinin kendi karakteridir..

israrla siyah mi beyaz mi noktasina getirmeye calisiliyor buradaki tartismalari..

benim anne babamla olan deneyimim, simdi esimle olan deneyimim bu yonde.. senin ki baskaysa sen de kendininkini soyle okurum gecerim.. nedir bu ikna etme cabalari..

tamam. esimin elinden vakti zamaninda supurgeyi aldigi icin annesinin hic sucu yok,babasi bir kere evde supurgeye elini degdirmedigi icin hic sorumlu degil.. simdi esim ben temizlik yaparken supurgeyi alip supurmeyi akil edemedigi icin esim suclu.. bununla basinin etini yiyip durabilirim..

Olay ev isi yapmak değil ki ev isi dedigin o evde yasayan kadın/erkek/cocuk herkesin görevidir. Olay şu mesela bulaşıklar yıkanacaktır erkeklere bugün de sen yap demez gelenekci aileler,kızım yapıver derler. Yoksa biz de 7/24 is yapmıyoruz.
Dediğim gibi benim ailem de gelenekçi. Neyse ailemizi secemiyoruz ama eşi seçebiliriz. Bir zahmet kadınlar Odun, vicdansız, etrafındaki pisliği bile göremeyecek, bir kadın olmasa aç kalıp pislikten ölecek birini secmesinler. Sonra ona buna laf atıyorlar

bir bes yuz kere daha soylersem anlasilacak, azmettim.. ha gayret..

ister kucuk ev isleri olsun, ister kari koca iliskisi.. ister yerde buldugu bir cuzdanla ne yapacagi olsun, ister komsuyla iyi gecinip gecinmeyecegi olsun.. hayatta cogu sey ailede nesilden nesile aktarilan tutumlardir.. yeri gelir anne baba ornek olur yeri gelir baska aile buyukleri.. yeri gelir cocuk kendi titizdir odasini toplar, yeri gelir kiz cocugu da olsa bir yumurta kirmayi ogretmezsin..

bir kismi egitim, ornek almadir, bir kismi kisinin kendi karakteridir..

israrla siyah mi beyaz mi noktasina getirmeye calisiliyor buradaki tartismalari..

benim anne babamla olan deneyimim, simdi esimle olan deneyimim bu yonde.. senin ki baskaysa sen de kendininkini soyle okurum gecerim.. nedir bu ikna etme cabalari..

tamam. esimin elinden vakti zamaninda supurgeyi aldigi icin annesinin hic sucu yok,babasi bir kere evde supurgeye elini degdirmedigi icin hic sorumlu degil.. simdi esim ben temizlik yaparken supurgeyi alip supurmeyi akil edemedigi icin esim suclu.. bununla basinin etini yiyip durabilirim..
Bilmem memnun değilseniz yanlış eş seçen suçludur belki.

Dediğim gibi benim ailem de gelenekçi. Neyse ailemizi secemiyoruz ama eşi seçebiliriz. Bir zahmet kadınlar Odun, vicdansız, etrafındaki pisliği bile göremeyecek, bir kadın olmasa aç kalıp pislikten ölecek birini secmesinler. Sonra ona buna laf atıyorlar
Haklisiniz bu konuda dikkatli olmamız gerekiyor. Umarım hepimizin gönlüne göre olur 🌿

Beklentinize gore isleri bolebilirsiniz aslinda soylemek soylenmek sizi rahatsiz eftigi kadar onu da ediyordur diye dusunuyorum. Soylendikce de insanin yapasi kadar belki. Bazi islerde iyiyse onlari hep o yapabilir. Benim esim camasirlar akil edip makinaya kendisi atmaz ama kurutmanin filtresini hep o temizliyor oradan ilanlari hep o katliyor. Hic copu cikarmak kapici saatinden once aklina gelmez hep bej yapiyorum ama etli yemekleri yuzde 90 o yapiyor ben ellemiyorum. Cicekler mesela tamam esimde bakimi sulamasi vs. Daha rahat yaptigi aslinda tuttu seylerden siz tamamen ilginizi cekseniz yukunuz hafifler

Yahu ben mi anlatamıyorum siz mi anlamak istemiyorsunuz yok ana egitecek yok baba egitecek şimdi geldik sizin kocanizi egitmenize. Bu adamin aklının olduğunu neden hic dusunmuyorsunuz gerçekten anlamıyorum. 5 kere 10 kere söyleyip işi yaptirirsiniz. Simdi de kendi egitim gucunuzun zor olacaginizdan bahsediyorsunuz. Hani bunlara sebep olan adamin suçu?
Sizin yaptiginiz isin kiymetini de bilmiyor işte yoruldum diyorsunuz zaten temizdi boşa ugrastin diyor yani. Sizde ne kadar kaniksamissiniz bunlari
hic alakasi yok.. temizlik yaptim desem yemek yaptigimi gorunce kizar. neden disaridan istemedin ben getirirdim zaten yorulmussun der. temizlik icin tesekkur eder oper, gel yardim et sunu yapalim dedigimde de yapar.

kendiliginden gorup hadi kalk temizlik yapalim evimiz batmis demez mesele bu.

burada yazi dili oldugu icin duygulari ifade etmek zor. zaten pis degildi derken ben esimin evin pis oldugunu dusunmedigini soylemeye calsiiyorum, siz direkt yaptigin temizligi bile taktir etmiyor gormuyor'a bagliyorsunuz. boyle gorebilmek icin bardagin bos tarafina bakiyor olmaniz lazim.

adamin akli var. ama annesi hep kadinlar yapar diye ogretmis. supurgeyi yapmak aklina gelmiyor.. bu kadar basit.. ev isi gibi insan bedenine zor gelen keyif vermeyen konulari zorlamasan yapan kendiliginden dusunen insan azdir. cok az insan temizlik takintisinda veya keyif alarak yapar.

Bilmem memnun değilseniz yanlış eş seçen suçludur belki.
cevaplarimin hic bir yerinde esimden memnun degilim demedim. burada konu sahibine cevaben katildim bir seyler soyledim. bu saatten sonra konu sahibinin istedigi kivamda sorumluluk alamaz esi cunku icinden gelmiyor, annesi de zorlamamis belki de.. degistirmezsin demeye calistim. butun mesele bu.

hic alakasi yok.. temizlik yaptim desem yemek yaptigimi gorunce kizar. neden disaridan istemedin ben getirirdim zaten yorulmussun der. temizlik icin tesekkur eder oper, gel yardim et sunu yapalim dedigimde de yapar.

kendiliginden gorup hadi kalk temizlik yapalim evimiz batmis demez mesele bu.

burada yazi dili oldugu icin duygulari ifade etmek zor. zaten pis degildi derken ben esimin evin pis oldugunu dusunmedigini soylemeye calsiiyorum, siz direkt yaptigin temizligi bile taktir etmiyor gormuyor'a bagliyorsunuz. boyle gorebilmek icin bardagin bos tarafina bakiyor olmaniz lazim.

adamin akli var. ama annesi hep kadinlar yapar diye ogretmis. supurgeyi yapmak aklina gelmiyor.. bu kadar basit.. ev isi gibi insan bedenine zor gelen keyif vermeyen konulari zorlamasan yapan kendiliginden dusunen insan azdir. cok az insan temizlik takintisinda veya keyif alarak yapar.
Amaann boşverin aranizdaki muhabbet iyiyse söyleyince de yapıyorsa haftada 1 dersiniz yaparsiniz bunun için sıkmayın caninizi

Çalışan bir kadın olarak yazıyorum, üslubunuz hiç hoş değil. Erkeğin ev işlerine yardımcı olması için kıstas kadının da para kazanması mıdır? Erkek her şekilde elinden geldiğince eşi çalışsın veya çalışmasın eşine yardımcı olmakla yükümlüdür zaten. Sizin kafanızdaki şemaya uygun birisiyle evlisiniz aslında; kadın ev işlerinden sorumludur, erkek de para kazanıp evi geçindirmekle... son olarak da madem paranızı harcayacak yer bulamıyorsunuz evinize bir yardımcı alın. Hem işinizi yapar, hem yemeğinizi. Siz de para kazanan bir kadın olarak kazandığınızı eşinizin başına kakmazsınız böylece...

Back
X