Yurtdısi bu sartlar degil her şartlarda mantıkli benceEşim esnaf ben devlet memuruyum çocuğumuz var 5 yaşında. Ben 30 eşim 35 yaşında. Üniversite mezunuyuz ikimiz de. Önümüzdeki yaz yurtdışına daha spesifik tabirle Almanya ya da Hollanda’ya gidecek şekilde kendimizi ayarlamaya çalışıyoruz. Özellikle dil konusunda ilerlemeye çalışıyoruz. Zaten A2 İngilizcemiz var B1 yapmaya çalışıyoruz. Sonra tabiki Almanca da.
Aslında kazancımız orta halli ama son derece bunaldık artık. amacımız oğlumuzun yurtdışında özellikle Almanya’da üniversite okuması.
Onun dil eğitimi özel okulu vb derken kazancımızın çoğu çocuğun eğitime destek olmaya gidecek zaten.
Böyle düşününce ben devlet memurluğundan istifa edebilirim sorun olmaz. Ben de çalışırım. Markette manavda çalışırım gocunmam. Zaten İngilizcem var. Almanca daha önemli farkındayım onu da gece gündüz çalışır hallederim 1 senede
Çoğu insan oradaki bir devlet okulunun buradaki ozel okullardan cok daha ileride olduğunu söylüyor.
hem ben hem eşim fiziksel işlerde falan da çalışabiliriz. Özellikle eşim çalışır ben de dil konusunu halledip hasta bakımı vb alanlarda ausbildug yaparım. (2gun okul 3 gün çalışma şeklinde mesleki eğitim)
Bu arada Almanya ve Hollanda’da fiziksel işler konusunda zorlanmayız tanıdıklar var gelin diyorlar çok şükür. Eşim de inşaatta bile çalışırım sıkıldım artık gitmek istiyorum diyor.
Geçim noktasında da biliyorum kazancımız bize ancak yetecek kenara bisey atmak ev vs almak hayal yurtdışında farkındayım.
Ama burada da çok farklı değil artık çocuğun kreşi 6bin 1 aylık dil okuluna göndereyim dedim 10bin yani ekonomik durumu anlatmama gerek yok bence zaten
Allahtan bir evimiz bir arabamız var emeklilik için kötü gün dostu olur
Tereddütte değiliz aslında kesin deneyelim diyoruz
Neyi sorduğumu aslında ben de bilmiyorum
Umarım yanlış bir yolda değilizdir
Yüksek lisansta Erasmus yapılabiliyor mu hiç duymamıştım.master güzel bir başlangıç olabilir
hatta başka bir konuda önermiştim
tr'de bir master programına kaydolun erasmus yapın, AB projesi kovalayın diye
istifa etmeden yapılabilecek en kolay yol
gidene kadar başvuru için gereken belgeleri toplar, gidince orada bir mastera başvurup kalabilirsiniz
tabii ki yapılıyorYüksek lisansta Erasmus yapılabiliyor mu hiç duymamıştım.
Ales’im ve yds puanım var bu sene, o zaman başlayayım bir yerden. Teşekkür ederim öneriniz için.tabii ki yapılıyor
Doğru yoldasınız ama nasıl gideceksiniz ?Eşim esnaf ben devlet memuruyum çocuğumuz var 5 yaşında. Ben 30 eşim 35 yaşında. Üniversite mezunuyuz ikimiz de. Önümüzdeki yaz yurtdışına daha spesifik tabirle Almanya ya da Hollanda’ya gidecek şekilde kendimizi ayarlamaya çalışıyoruz. Özellikle dil konusunda ilerlemeye çalışıyoruz. Zaten A2 İngilizcemiz var B1 yapmaya çalışıyoruz. Sonra tabiki Almanca da.
Aslında kazancımız orta halli ama son derece bunaldık artık. amacımız oğlumuzun yurtdışında özellikle Almanya’da üniversite okuması.
Onun dil eğitimi özel okulu vb derken kazancımızın çoğu çocuğun eğitime destek olmaya gidecek zaten.
Böyle düşününce ben devlet memurluğundan istifa edebilirim sorun olmaz. Ben de çalışırım. Markette manavda çalışırım gocunmam. Zaten İngilizcem var. Almanca daha önemli farkındayım onu da gece gündüz çalışır hallederim 1 senede
Çoğu insan oradaki bir devlet okulunun buradaki ozel okullardan cok daha ileride olduğunu söylüyor.
hem ben hem eşim fiziksel işlerde falan da çalışabiliriz. Özellikle eşim çalışır ben de dil konusunu halledip hasta bakımı vb alanlarda ausbildug yaparım. (2gun okul 3 gün çalışma şeklinde mesleki eğitim)
Bu arada Almanya ve Hollanda’da fiziksel işler konusunda zorlanmayız tanıdıklar var gelin diyorlar çok şükür. Eşim de inşaatta bile çalışırım sıkıldım artık gitmek istiyorum diyor.
Geçim noktasında da biliyorum kazancımız bize ancak yetecek kenara bisey atmak ev vs almak hayal yurtdışında farkındayım.
Ama burada da çok farklı değil artık çocuğun kreşi 6bin 1 aylık dil okuluna göndereyim dedim 10bin yani ekonomik durumu anlatmama gerek yok bence zaten
Şu an mesela ne üzerine esnaflık yapıyor ve ne kadar kazanıyor ?Eşim esnaf ben devlet memuruyum çocuğumuz var 5 yaşında. Ben 30 eşim 35 yaşında. Üniversite mezunuyuz ikimiz de. Önümüzdeki yaz yurtdışına daha spesifik tabirle Almanya ya da Hollanda’ya gidecek şekilde kendimizi ayarlamaya çalışıyoruz. Özellikle dil konusunda ilerlemeye çalışıyoruz. Zaten A2 İngilizcemiz var B1 yapmaya çalışıyoruz. Sonra tabiki Almanca da.
Gecen sene bilegimi kirmistim.Acilde 12 saat bekledik en son gittiğimizde
ya bi bana mı cazip gelmiyor yurt dışı. ben öğretmenim niye yurt dışına gidip tuvalet temizleyim garsonluk yapayım ya hu. 2 çocuğum var yetenekli olurlarsa akademik anlamda ilerlerler spor ya da müzik hiçbiri olmazsa ara eleman olarak yetişirler özgüvenleri oldu mu hayatlarını kazanırlar. kendi ülkelerinde mis gibi yaşamak varken niye mülteci duruma düşsünler anlamıyorum cidden biri beni aydınlatsınEşim esnaf ben devlet memuruyum çocuğumuz var 5 yaşında. Ben 30 eşim 35 yaşında. Üniversite mezunuyuz ikimiz de. Önümüzdeki yaz yurtdışına daha spesifik tabirle Almanya ya da Hollanda’ya gidecek şekilde kendimizi ayarlamaya çalışıyoruz. Özellikle dil konusunda ilerlemeye çalışıyoruz. Zaten A2 İngilizcemiz var B1 yapmaya çalışıyoruz. Sonra tabiki Almanca da.
Malum bayram, bu konuya yazılan her yorumu okumaya vaktim yok, sadece sizin bana yazdıklarıniza cevap verdim. Birikimi evi arabasi olmayan pek gelemez zaten, veya işini gücünü önceden ayarlayamayan. Lakin cok büyük kalifiye işçi acigi var burda, bu sebeple Almancasi olmayan fakat ileri seviye İngilizcesi olanlar avantajlı.tatlım işte tr'den gelebilmek için, oturum alabilmek için mecbur ya hani 3 kişilik aile olarak o parayı göstermeye onu diyoruz....
devlet yardımını nasıl alacak o insan? a-la-maz. yardım da alamaz. kirayı da tam ödeyecek. kağıtları da ta göstermek zorunda onu anlatıyoruz sabahtan beri...
yahu konu sizin orada nasıl geçindiğiniz değil insanların tr'yeden nasıl geleceği neden tekrar tekrar açıklatıyorsunuz bunu?
bi de ülkemizi ve sağlık sistemimizi kimse beğenmez. yırt dışındaki sağlık sistemiyle ilgili böyle çok mesaj okumuştum. valla kötü şeyler elbette var ama vatanım da vatanım yani gitmem başka yere ancak param yetene kadar gezer dönerimAh kesinlikle bunlarıda eklemeliyim :)
Burada kağıt kürek işi çok fazla. Öyld e-devlet sistemi yok. Herkesin evinde içinde bütün evrakların olduğu dosyaları vardır. Düzenli olarak posta kutusu kontrol edilmeli :)
En ufak bi rahatsızlıkta hastaneye gidilmez, "ev doktoru" veya "mahalle doktoru" denilen doktorlara gidilir. Ben doktoruma gittiğimde doktora görünmek için 3 saat sıra beklerimHastanelerde 4-5 saat sıra beklemek çok normal, randevulu bile gitseniz. MR çektirmek için haftalarca bekleyebilirsiniz. vs vs
Eşim buraya ilk geldiğinde bunlara çok şaşırmıştı :)
Eşim esnaf ben devlet memuruyum çocuğumuz var 5 yaşında. Ben 30 eşim 35 yaşında. Üniversite mezunuyuz ikimiz de. Önümüzdeki yaz yurtdışına daha spesifik tabirle Almanya ya da Hollanda’ya gidecek şekilde kendimizi ayarlamaya çalışıyoruz. Özellikle dil konusunda ilerlemeye çalışıyoruz. Zaten A2 İngilizcemiz var B1 yapmaya çalışıyoruz. Sonra tabiki Almanca da.
Nasil gelinir ile ilgili bir guncelleme paylasmak istiyorum.Sizin ab vatandaşlığınız mi var nasıl gitmeyi düşünüyorsunuz Hollanda'ya Almanya'ya? Çünkü öyle ben gideyim gerekirse markette çalışırım diye bir şey yok, kendi mesleginizde uygun maaşta iş bulursanız gidebilirsiniz sadece. Bir kaç farklı fırsat da gelecek ama temeli kendi mesleğinizde iş bulmanız yani nitelikli iş gücü sağlamanız.
A1 dediğimiz şey üç beş kendini tanıtmak, gerçekten hiçbir işe yaramaz. Ayrica gidilecek ülkenin dili yerine İngilizce öğrenmeyi ben mantıklı bulmuyorum. 30 yaştan sonra önce İngilizce sonra almanca demek yıllar demek. Mantıklı bulmadım.
Kendi ülkemizde mis gibi yaşayamadığımız içinkendi ülkelerinde mis gibi yaşamak varken
38 yaşındayım.15. yılım ve evet öğretmenlik çok ayakaltında. ama ben bu konuda biraz fazla tutucuyum sanırım. ben gidersem sen gidersen çocuklarımız giderse nolucak bu vatan. birgün elbet anlayacağız ülkesi yoksa insanın dini dili ırkı kültürü de yok oluyor biz tutucaz vatanımızı. yönetimler değişir iktidarlar kişiler değişir ama bu vatan bizim ilelebet kalacak olan odur demiş ulu önderimiz. vatana küsülmez insanlar yönetimler için. bu benim düşüncem farklı düşünene bir şey diyemem tabi kiKendi ülkemizde mis gibi yaşayamadığımız içinYaşınızı bilmiyorum belki çocuklarınız yaşındayımdır, ülkede ne öğretmenliğin ne doktorluğun değeri kalmadı bana göre. Benim asıl mesleğim yerine imam hatip mezunları alınıyor mesela kadroya. Konu maddiyat da değil, verilen değer. Ha yurt dışı tecrübem yok gördüğüm okuduğum kadarıyla daha değerli geliyor insan oralarda.
Eee sonra ne olduGecen sene bilegimi kirmistim.
Direk acile gitmek diye birsey yok
Telefon ettim, tabii ki sira var. 60küsürüncü kisiydim. Acile araba ile gitmek 15dk surdu.
Iceri girdim,hala telefonda siradayim ama
Durumu anlattim. Telefonda doktor ile konusana kadar sira no su vermediler
Eee sonra ne oldu
Hangi ülke senin Arriettym?
Sende sağlık sektöründe çalışıyordun diye hatırlıyorum doğru mu hatırlıyorum?
Telde doktor acile git dedi. Acildeyim zaten dedim
Sonra ekrana dusuyor zaten bilgilerim,gelecegim filan diye.
Iskandinav ulkelerinden biri
Evet dogruSende sağlık sektöründe çalışıyordun diye hatırlıyorum doğru mu hatırlıyorum?
Darkmore eğer o tarz ülkeler düşünüyorsanız, Slovenyada nitelikli türkler için baya is imkanı varmış. 2 ay önce çok yakın bir arkadaşım ailesi ile yerleşti. Türk firmaları fabrikalar kurmuşlar, baya fazla giden varmış. Instagramdaki foto&videolarına bakarak fena gelmedi benim gözüme.Bence gidin derim,her koşulda Türkiyeden daha iyi yaşarsınız.
Ben de Yugoslav ülkelerinden birine göndermeyi düşünüyorum oğlumu. Liseye orada başlasın,küçük bir ev bulup bir de dükkan açabilirim. Veya fabrikada işçilik yapabiliriz karı-koca. Her türlü rahat yaşarız diye düşünüyoruz.
Sanki bizim ehliyet çipliye geçtiği için Avrupa'da da geçerli olacaktı ya da o başka bir şey miydi?6 aydan sonra Türk ehliyeti geçmiyor
genelde de türker araç almak kolay olduğu için ve bizimkiler de araba kullanmayı sevdiği (biraz da tembel olduğu için diyelim) araç alıyor, e nasıl kullanacak? mecbur ehliyet almak zorunda.
yoksa benim iş arkadaşlarımın çoğu bisikletle gidip geliyor mesela karda kışta bile ama, burası yokuş bir olmasına rağmen, Türk olup bunu yapan az ---tr'den sonradan gelenlerin bir kısmı hariç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?