Bu şartlarda yurtdışı mantıklı mı?

Yurtdısi bu sartlar degil her şartlarda mantıkli bence

Yüksek lisansta Erasmus yapılabiliyor mu hiç duymamıştım.

Doğru yoldasınız ama nasıl gideceksiniz ?

Şu an mesela ne üzerine esnaflık yapıyor ve ne kadar kazanıyor ?
Bunları bilmeden kesin bir şey söylemekte zor.
Ortalama rakamlar veririrseniz buradaki yaşam standartlarınızla ilgili daha objektif yorumlar yapalım.

Acilde 12 saat bekledik en son gittiğimizde
Gecen sene bilegimi kirmistim.
Direk acile gitmek diye birsey yok
Telefon ettim, tabii ki sira var. 60küsürüncü kisiydim. Acile araba ile gitmek 15dk surdu.
Iceri girdim,hala telefonda siradayim ama
Durumu anlattim. Telefonda doktor ile konusana kadar sira no su vermediler

ya bi bana mı cazip gelmiyor yurt dışı. ben öğretmenim niye yurt dışına gidip tuvalet temizleyim garsonluk yapayım ya hu. 2 çocuğum var yetenekli olurlarsa akademik anlamda ilerlerler spor ya da müzik hiçbiri olmazsa ara eleman olarak yetişirler özgüvenleri oldu mu hayatlarını kazanırlar. kendi ülkelerinde mis gibi yaşamak varken niye mülteci duruma düşsünler anlamıyorum cidden biri beni aydınlatsın
gerçekten anlamıyorum şaka değil
bu arada a2 ingilizce değil onu da söyleyim ortaokul çocuğu o düzey ingilizce bilir bence

Malum bayram, bu konuya yazılan her yorumu okumaya vaktim yok, sadece sizin bana yazdıklarıniza cevap verdim. Birikimi evi arabasi olmayan pek gelemez zaten, veya işini gücünü önceden ayarlayamayan. Lakin cok büyük kalifiye işçi acigi var burda, bu sebeple Almancasi olmayan fakat ileri seviye İngilizcesi olanlar avantajlı.

bu
bi de ülkemizi ve sağlık sistemimizi kimse beğenmez. yırt dışındaki sağlık sistemiyle ilgili böyle çok mesaj okumuştum. valla kötü şeyler elbette var ama vatanım da vatanım yani gitmem başka yere ancak param yetene kadar gezer dönerim

Nasil gelinir ile ilgili bir guncelleme paylasmak istiyorum.

Turist vizesi ile gelip belirli bir surenin icinde sanirim min 3000€ luk is buldugunuzda kalabiliyorsunuz. Ama bu 3000 € dedigim, markette calisilarak kazanilacak bir ucret degil.

Simdi gelelim konu sahibinin yurtdisina cikma kararina. Zaten kafaya koyulmus, karar belli. Cocuk icin dense de, aslinda bunu isteyen sizlersiniz, cocuk da bir bahane. He asla elestirmiyorum. Hatta gercekten cocuk icin cok iyi olacagina inaniyorum.

Ancak burada gulluk gulistanlik bir hayat olmadigini, gercekten Turkiye'den cok daha zor sartlarda hayata baslayacaginizi bastan kabullenmeniz gerekiyor. O lafta "insaatta da calisirim" denilse de, gercekten burda belki isci, belki tuvalet temizleyicisi olarak calisirken bunu sindirmis kabullenerek gelmis olmak gerekiyor (onemle belirtirim ki, Ben insanlari yok Doktor yok isci temizlikci diye asla ayirip siniflandirmam)

Ve gelelim dil konusuna. Almancayi iyi konusamamak, kendinize yapacaginiz en buyuk felaket olur. Bu en acil is. Buraya gelene kadar, ne kadar olursa, gelince de yilmadan ogrenmek gerek.

kendi ülkelerinde mis gibi yaşamak varken
Kendi ülkemizde mis gibi yaşayamadığımız için Yaşınızı bilmiyorum belki çocuklarınız yaşındayımdır, ülkede ne öğretmenliğin ne doktorluğun değeri kalmadı bana göre. Benim asıl mesleğim yerine imam hatip mezunları alınıyor mesela kadroya. Konu maddiyat da değil, verilen değer. Ha yurt dışı tecrübem yok gördüğüm okuduğum kadarıyla daha değerli geliyor insan oralarda.

38 yaşındayım.15. yılım ve evet öğretmenlik çok ayakaltında. ama ben bu konuda biraz fazla tutucuyum sanırım. ben gidersem sen gidersen çocuklarımız giderse nolucak bu vatan. birgün elbet anlayacağız ülkesi yoksa insanın dini dili ırkı kültürü de yok oluyor biz tutucaz vatanımızı. yönetimler değişir iktidarlar kişiler değişir ama bu vatan bizim ilelebet kalacak olan odur demiş ulu önderimiz. vatana küsülmez insanlar yönetimler için. bu benim düşüncem farklı düşünene bir şey diyemem tabi ki

Eee sonra ne oldu
Hangi ülke senin Arriettym?

Telde doktor acile git dedi. Acildeyim zaten dedim
Sonra ekrana dusuyor zaten bilgilerim,gelecegim filan diye.
Iskandinav ulkelerinden biri
Sende sağlık sektöründe çalışıyordun diye hatırlıyorum doğru mu hatırlıyorum?

Darkmore eğer o tarz ülkeler düşünüyorsanız, Slovenyada nitelikli türkler için baya is imkanı varmış. 2 ay önce çok yakın bir arkadaşım ailesi ile yerleşti. Türk firmaları fabrikalar kurmuşlar, baya fazla giden varmış. Instagramdaki foto&videolarına bakarak fena gelmedi benim gözüme.

A2 seviyesi de düşük ki başka dilden daha çok ülkenin dilini öğrenin. Niye İngilizceyle zaman kaybediyorsunuz ki?

Sanki bizim ehliyet çipliye geçtiği için Avrupa'da da geçerli olacaktı ya da o başka bir şey miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…