Bu Sefer Kararlıyım HEDEF--> 55

Bugün sabah kahvaltıdan sonra yediklerim tahmini 1 dilim karpuz, 15-20 tane yeşil erik şuanda süt içiyorum. Eriği hep gidip gelip yedim öle karpuzuda 3 gibi yedm sanırm :) akşam 7.30 da da 1 tabak ıspanak yemeğiyle yoğurt yicem bide soğuk ayran çorbası var 1 kase ondan içerim büyük ihtimal tabi 1 dilim de ekmek :)

Akşam ayran çorbasını yemedim 1 tabak ıspanakla yogurtla berbaer 1 dilim ekmek. Yarın oruçlu olcam ama yarın akşam fazla kaçırmamaya çalışcam :))

Kolay gelsin canim...Allah kabul etsin Canım orucunu da...akşamı hafif gecir...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sevgili günlüğüm dun aksam orucumu 1 kase soğuk ayran corbasiyla actim sonra da 1-2 tane kandil simidi yedim başka bisey yemedim. Ayyy ramazanda da boyle olur umarim yani kendime sahip cikabilirim :))

Bu sabah da kahvalti da 1 dilim peynir, salatalik, 1 küçük tabak menemen ve 2 dilim ekmek bugün arkadasimla buluşmaya cikcam inş. Disarida kacirmam ayrıca bu sabah 66.4düm :/

Pes ermek yooook

Sonunda hasta oldum ayyy çok mutluyum bugünlük diyetime gelince diyet falan kalmadı yani. Arkadım gelmişti Bilecikten sabahtan akşama kadar dışarıdaydık ondan dyet falan kalmadı bugün yarın da ablamlara gitcem aileyi toplucakmış. Teyzemler falan pazar günü de arkadaşlarla Eminönüne ayakkabı almaya gitcem yine dışarıda olcam ölee valla bu önümüzdeki 2 gün daha diyet-miyet kalmıcak gibi :(

Bugün yediklerim....

Kahvaltı 11:00 gibi
Domates-salatalık
2 tane haşlanmış yumurta
Sarellanın ucundun azıcık aldım :)

Öğlen
Yok

Akşam: 17:00 gibi
dürüm çiğköfte

Akşam
10 erik
5-6 kayısı

eve 21:00 gibi gelim ondan sadece meyve yedimmm :)

Bugün yediklerim....

Kahvaltı 11:00 gibi
Domates-salatalık
2 tane haşlanmış yumurta
Sarellanın ucundun azıcık aldım :)

Öğlen
Yok

Akşam: 17:00 gibi
dürüm çiğköfte

Akşam
10 erik
5-6 kayısı

eve 21:00 gibi gelim ondan sadece meyve yedimmm :)

Merhaba moonlight, nasilsin?
Guzel gidiyorsun gordugum kadariyla. Arada kacamaklarin olsa da benim gibi koyvermemissin en azindan. :/ Cok kotu bir haldeyim kac gundur. Yediklerimi yazmaya da korkuyorum zaten. O yuzden buralara da pek sık ugrayamiyorum eskisi gibi. Ama bugun en bastan baslamaya karar verdim. Insaallah devami gelir.

Cig kofteeee! /*** çok severim. Zaten Karatay'da da serbest, aksam icin gidip bir koşu alsam mi acaba, sen yazinca canim istedi. :))
Vee meyvee! Yaz geldi, bol bol meyve yemek gerek, en guzellerinden, en vitaminlilerinden. ♥♥♥

Merhaba moonlight, nasilsin?
Guzel gidiyorsun gordugum kadariyla. Arada kacamaklarin olsa da benim gibi koyvermemissin en azindan. :/ Cok kotu bir haldeyim kac gundur. Yediklerimi yazmaya da korkuyorum zaten. O yuzden buralara da pek sık ugrayamiyorum eskisi gibi. Ama bugun en bastan baslamaya karar verdim. Insaallah devami gelir.

Cig kofteeee! /*** çok severim. Zaten Karatay'da da serbest, aksam icin gidip bir koşu alsam mi acaba, sen yazinca canim istedi. :))
Vee meyvee! Yaz geldi, bol bol meyve yemek gerek, en guzellerinden, en vitaminlilerinden. ♥♥♥

İyiyim canim çok sağol sen nasilsin ?

Hasta oldum ondan mi bilmiyorum tartida hic bir eksilme yok. Hatta fazla var :/ Sen niye koyverdin yaaa sende gayet sıkı yapiyodun diyetinii koyverme ya vazgeçme

Karpuz şekerli ya bir ona dayanmaya çalisiyorum bi yiyince kaptiriyorum kendimi de iste ona dayanmak zor oluyor bizim erik agacimiz var ondan bol bol erik yiyorum ve kayisi evde olduğu zaman bagirsaklari calistirsin diye onu yemeye özen gosteriyorum. Öyle iştee

bende bir kaç gundur disaridayim ya ara ara bozdum mecburen offf disari cikinca diyete uymak çok zor oluyor

İyiyim canim çok sağol sen nasilsin ?

Hasta oldum ondan mi bilmiyorum tartida hic bir eksilme yok. Hatta fazla var :/ Sen niye koyverdin yaaa sende gayet sıkı yapiyodun diyetinii koyverme ya vazgeçme

Karpuz şekerli ya bir ona dayanmaya çalisiyorum bi yiyince kaptiriyorum kendimi de iste ona dayanmak zor oluyor bizim erik agacimiz var ondan bol bol erik yiyorum ve kayisi evde olduğu zaman bagirsaklari calistirsin diye onu yemeye özen gosteriyorum. Öyle iştee

bende bir kaç gundur disaridayim ya ara ara bozdum mecburen offf disari cikinca diyete uymak çok zor oluyor

Ben de iyiyim çok şükür.
Birkac misafirlik olayi oldu ardarda, mecbur bozmak zorunda kaldim diyetimi. Kendimi tutamıyorum, dayanamiyorum hamur islerini gorunce. Hele tatlılar da hesaba girince oooooff oofff... Hic sorma.
Sonra ben de cagirdim bir gun arkadaşlarımi aksam yemegine. Planım cok saglikli bir sofra kurmakti ama dur şunu da yapayim o şunu sever, aaa bunu da yapmazsam olmaz diye diye saglikli seyler sagliksizlarin arasinda kayboldu. :/

Evet, kavun karpuz cok sekerli. Ama bir o kadar da lezzetli meyveler. Hele bir de serin olunca, peynirle beraber dayanilmaz oluyor.

Ay ne guzel erik agaciiii!!! Cok guzel olmali! :) Bizim burda da bir komsunun dut ağacı var, gecen gun bir kova gondermisti bize, cok lezzetli gercekten. Dutu da cok severim. ♥ ama o da sekerli :/ aslinda meyvelerin bircogu sekerli zaten. Can erik, çağla cok lezzetli, tuzla yenebilen şekersiz meyvelerden. Onun disinda kayisi, muz, cilek, kiraz, seftali vs hepsi sekerli.

Avokado var ayrica benim bildiğim şekersiz olarak... Onu da zaten yilda bir iki kere yiyorum. :))) o da yağlı bayağı. Tabi sağlıklı yağlardan, cekinmeden yiyebiliriz.

Ben de iyiyim çok şükür.
Birkac misafirlik olayi oldu ardarda, mecbur bozmak zorunda kaldim diyetimi. Kendimi tutamıyorum, dayanamiyorum hamur islerini gorunce. Hele tatlılar da hesaba girince oooooff oofff... Hic sorma.
Sonra ben de cagirdim bir gun arkadaşlarımi aksam yemegine. Planım cok saglikli bir sofra kurmakti ama dur şunu da yapayim o şunu sever, aaa bunu da yapmazsam olmaz diye diye saglikli seyler sagliksizlarin arasinda kayboldu. :/

Evet, kavun karpuz cok sekerli. Ama bir o kadar da lezzetli meyveler. Hele bir de serin olunca, peynirle beraber dayanilmaz oluyor.

Ay ne guzel erik agaciiii!!! Cok guzel olmali! :) Bizim burda da bir komsunun dut ağacı var, gecen gun bir kova gondermisti bize, cok lezzetli gercekten. Dutu da cok severim. ♥ ama o da sekerli :/ aslinda meyvelerin bircogu sekerli zaten. Can erik, çağla cok lezzetli, tuzla yenebilen şekersiz meyvelerden. Onun disinda kayisi, muz, cilek, kiraz, seftali vs hepsi sekerli.

Avokado var ayrica benim bildiğim şekersiz olarak... Onu da zaten yilda bir iki kere yiyorum. :))) o da yağlı bayağı. Tabi sağlıklı yağlardan, cekinmeden yiyebiliriz.

Aynen baktığın zaman dün falan pek diyet yaptım sayılmaz Beykoz korusuna gezmeye gittik bayağı yürüdük falan acıktık yukarıda da sadece bakkal vardı su, çekirdek, meyve suyu falan aldık mecburdum yemeye 10da kahvaltı yapmıştım onları yediğimizde 5 falandı dayanamadım bakkaldan alıncak öle başka bişeyde yoktu. Eve de geldim tereyağlı bulgur pilavıyla yeşil fasulye yapmıştı annem onları yedim akşamın 9unda amaaa morel bozmadan bugün devam ediyorum sağlıklı beslenmeye

Evet ya meyveler çok lezzetli bir o kadar da şekerli dut ağacı bizde de var canım :) Yazın meyve konusunda şanslıyım avokadoyu hayatımda 1 kere yedm :)

Yaa 67.5dum bugün, dün diyeti bozduğumdan dolayı mı hastalığımdan dolayı mı öyle acaba neyse tabi hastalıktan dolayı 4 gündür sporda yalan oldu bende bitsinde tekrar başlayım spora yaaa

Örnek Karatay dyet listelerine baktığım gibi vazgeçtim bu ne arkadaş hep et var çalışmıyorum ben o kdr eti nasıl tüketiyim :(

Simdi kisaca sana Karatay diyetinde yasak olan seyleri yazacagim. Onun disinda serbest olan seylerden istedigin kadar yiyebilirsin. Illa et yiyeceksin diye bir sey yok ama et gercekten cok faydali, bunu untmamak gerek.
Bu diyetin tek bir mantığı var, o da saglikli beslenme.

1) Paketli bütün ürünler yasak! İster diyet, light, az yagli veya yagsiz olsun paketli bütün biskuviler, kekler, cikolatalar, dondurmalar, meyve suları, meyveli sodalar, hazir kahve tozlari, meyveli yogurtlar, galetalar, cubuk krakerler, tuzlu-soslu kuruyemisler, sekerli veya tuzlu, üstünde katkisiz bile yazsa marketten alinan paketli her sey yasak! Ve marketlerde satilan tavuk yasak!

2) Un ve unlu bütün gidalar yasak! Ister kepekli, ister cavdar olsun bütün ekmekler yasak. Simit, borek, poğaça, açma, çörek, kurabiye, kek, pasta, baklava, makarna, eriste, Şehriye çorbası, tost... Heeepsi yasak! ★2 haftada bir kere olmak kaydiyla lahmacun yenebilir. ★Ev yapimi tarhana yenebilir.

3) Şeker ve şekerli bütün gıdalar yasak! Ister esmer şeker olsun, ister tatlandırıcı olsun bütün şekerler ve sekerli seyler yasak!

4) Siviyagi ve margarin tamamen yasak! Yemeklerde sadece zeytinyağı, findik yagi ve tereyagi kullanılabilir. ★Hatta zeytinyagda sebze kizartmasi bile yenebilir.

5) Patatesin her türlüsü yasak! Ozellikle püre ve kizartma kesinlikle yasak. ★Cok zor durumda kalinirsa haşlayıp sogutularak yapilan patates salatasi yenebilir. Cunku soguyan patates haslamasinin zarari azaliyor. Ama soğusa bile pure kesinlikle yasak!

6) Pirinç yasak! ★Bulgur pilavı yenebilir. Yani kısır da yenebilir.

7) Salam, sucuk, sosis yasak! ★Pastirma yenebilir.

8) Havucun pişmiş hali yasak! ★Cig olarak yenebilir ama haslanmis veya kavrulmus veya kizartilmis havuc yasak.

9) Akşam meyve yemek yasak! ★Meyve sadece sabah kahvaltida yenebilir. O da yemekten önce sadece 1 porsiyon kadar olursa en güzeli. Istee gore kuru ve yas meyve yenebilir. Meyveler arasında cok sekerli olan kavun, karpuz, incir, üzüm ve ithal muzlar cok ama cok az yenmeli.

10) Araogun yapmak yasak! Gunde en fazla 3 ana öğün yenebilir. En güzeli sabah ve akşam yemek.

11) Aksam saat 8'den sonra yemek yasak! ★Illa yenecekse sadece yoğurt ve süt tüketilebilir.

12) Alkollu butun icecekler yasak! Hem saglik açısından, hem icindeki şeker miktarı acisindan yasak.

13) Saglikli bir hayat icin sigara yasak!

→Sofradan aç kalkmamak gerek. Yoksa butun gun akil yemekte oluyor. Tabii ki doyana kadar yenmeli, patlayana kadar degil.
→Her gün yumurta yemek gerek. Yumurta mumkun oldugunca çiğe yakin olarak yenmeli. Yani rafadan suda yumurtayi haslatarak yenebilir. Sari kismi sulu olmali. Ya da en fazla kayisi kivaminda olabilir. Ama kesinlikle kati olmamasina dikkat edilmeli. Ozellikle etrafinda morumsu, grimsi, yesilimsi bir tabaka olmussa transyaga donusmus demektir. Tavada yapılırken en guzeli tereyaginda once beyazini pisirmek sonra sarisini atıp ocağın altını ve tavanin kapagini kapatarak hafif yogunlasmasini bekledikten sonra yemek. Sabah-aksam yumurta yenebilir. En guzeli köy yumurtasi yemek. Köy sütü ve köy tavuğu.
→Her şeyin tam yaglisi yenmeli! Tam yağlı peynir, tam yagli süt... Kiyma da yagsiz kiyma yerine yaglisi tercih edilmeli.
→Yenebildigi kadar bol bol et yenmeli. Sakatat da yenmeli.
→Balık yerken küçük balık tercih edilmeli. Büyük baliklar daha fazla agir metal iceriyorlar.
→Yesil ve siyah zeytin bol bol yenmeli. Ama cok tuzlu market urunu degil de doğal pazar ürünleri tercih edilmeli.
→Sebzeler cogunlukla çiğ tüketilmeli.
→Baklagillere yer verilmeli. Fasulye, nohut, mercimek, bezelye yenebilir. Mercimek koftesi yenebilir.
→Her gun her ogun kavrulmamis kuruyemis yenmeli. Ceviz, fındık, fistik, badem, kaju doya doya yenebilir. ★Leblebi yasak!
→Her gun 2 litre su icilmeli. Su haricinde cay, kahve, maden suyu, bitki cayi, ayran bol bol icilebilir.
→Her gün yarim saat-40 dakika yürünmeli.

Son düzenleme:
Eksik veya yanlis bir sey yazmissam eger, farkettigim anda degistirmeye calisirim. Simdiden olasi hatalarim icin kusura bakma diyorum.

Son düzenleme:
Canim karataya basliyormussun...Bence de biraz masraflı oluyor bu...ben bu tarz diyetleri yapamam hic...evde ne varsa durumum neye yeterse Onu yiyorum...bir de onu sıkıntı etmeye degmez...

Canim karataya basliyormussun...Bence de biraz masraflı oluyor bu...ben bu tarz diyetleri yapamam hic...evde ne varsa durumum neye yeterse Onu yiyorum...bir de onu sıkıntı etmeye degmez...

Zaten evde ne varsa onu yiyin diyor bu diyet. Gidin sabah markete, misir gevrekleri alip kahvalti yapin demiyor, ara ogunlerde light biskuvi, light kola, light yogurt alin demiyor. Hatta aksine sütünü al, yoğurdunu evde kendin yap diyor. Margarin, misirozu yagi, ayçiçek yagi, un, şeker, ekmek, pirinç, makarna, sehriye, patates, salam, sucuk, sosis, krem peynir, meyve suyu, poşet çay ve hazir kahve asla ama asla evine sokma diyor. Bunun neresi masraflı ki? Asıl her gün diyete uygun bir seyler olsun diye marketten tonla alisveris yapmak ve kalori hesabiyla kafa patlatip surekli tetikte olmak stres ve sıkıntı yapıyor bence.

Son düzenleme:
Eksik veya yanlis bir sey yazmissam eger, farkettigim anda degistirmeye calisirim. Simdiden olasi hatalarim icin kusura bakma diyorum.

Ne kusuru canım ya :))

Çok teşekkürler artık evdekilerle bunları harmanlayıp bişeyler yapcam. evet haklısın et tüketmek lazım dyetisyenn verdiği listede de öyleydi de işte olmuyor sürekli :( Dün öğlen 1 tabak bulgur pilavı ve 1 tabak taze fasulye yedim çok yedim diye akşam sadece salata yememe rağmen bugün 67.3düm. O yüzden sabah sadece süt içiyorum.

Yeni bir taktik geliştirdim kendme haftada 1 kilo vercem kendimi şartlandırdım haftaya salı 66 olmaya çalışcam ben böyle haftada 1 kilo vercem diye şartlayınca diyelim haftanın dolmasına 3 gün kaldı ve 1 kilo verememişim acayip azimleniyorum spora dadanıyorum ve kaçamak yapmıyorum. Spor olarakda ip atlama ve bacak hareketleri yapcam veee tabikide yürüyüş ya pilates niyeyse istemiyorum artık. Bu sabah 67.3düm haftaya salı 66 olcam inş. :))

Back
X