Bu Sefer Kararlıyım HEDEF--> 55

Ne kusuru canım ya :))

Çok teşekkürler artık evdekilerle bunları harmanlayıp bişeyler yapcam. evet haklısın et tüketmek lazım dyetisyenn verdiği listede de öyleydi de işte olmuyor sürekli :( Dün öğlen 1 tabak bulgur pilavı ve 1 tabak taze fasulye yedim çok yedim diye akşam sadece salata yememe rağmen bugün 67.3düm. O yüzden sabah sadece süt içiyorum.

Yeni bir taktik geliştirdim kendme haftada 1 kilo vercem kendimi şartlandırdım haftaya salı 66 olmaya çalışcam ben böyle haftada 1 kilo vercem diye şartlayınca diyelim haftanın dolmasına 3 gün kaldı ve 1 kilo verememişim acayip azimleniyorum spora dadanıyorum ve kaçamak yapmıyorum. Spor olarakda ip atlama ve bacak hareketleri yapcam veee tabikide yürüyüş ya pilates niyeyse istemiyorum artık. Bu sabah 67.3düm haftaya salı 66 olcam inş. :))

Aslinda bir bakildiginda yiyecek cok sey bulunuyor gercekten. Ilk basta onyargiyla baslamistim ben de... Olur mu hic boyle diye ama sonra ne kadar fazla yenilesi Karatay'a uygun sey oldugunu farkedince ben bile sasirdim. Saglikli beslendigimin farkina varmak da isin en guzel tarafi.

Şartlandırmak gerçekten cok faydalı olur bence de. Ozellikle spora agirlik vererek dengelemeye calismak gerçekten cok faydali.

Aslinda bir bakildiginda yiyecek cok sey bulunuyor gercekten. Ilk basta onyargiyla baslamistim ben de... Olur mu hic boyle diye ama sonra ne kadar fazla yenilesi Karatay'a uygun sey oldugunu farkedince ben bile sasirdim. Saglikli beslendigimin farkina varmak da isin en guzel tarafi.

Şartlandırmak gerçekten cok faydalı olur bence de. Ozellikle spora agirlik vererek dengelemeye calismak gerçekten cok faydali.

aynen canımm bakalım nasıl olacak ramazana kadar olduğu kadar artık :) sabah 9.30da süt içtim saat 1 olmuş hala bişey yemedim yumurta yapıyım da yiyim bari yanınada zeytin falan artık :)

Eeee sen neler yapıyosun hiç bahsetmiyosun

Bu arada okuduğum bir kitapta "Yemek bir şehvettir. İbn-i Arabi hazretleri diyor ki, insanlar yaşlandıkça bütün şehvetleri unuturlar ama yemek şehveti hiç gitmez." Bununla ilgili bazı şeyler de anlatmıştı kitapta çok etkilendim ya ondan az yemek istiyorum. Adam 7 gün boyunca sadece 1 kase çorbayla bir parça kuru ekmekle besleniyor falan.

Bu arada okuduğum bir kitapta "Yemek bir şehvettir. İbn-i Arabi hazretleri diyor ki, insanlar yaşlandıkça bütün şehvetleri unuturlar ama yemek şehveti hiç gitmez." Bununla ilgili bazı şeyler de anlatmıştı kitapta çok etkilendim ya ondan az yemek istiyorum. Adam 7 gün boyunca sadece 1 kase çorbayla bir parça kuru ekmekle besleniyor falan.

Ah, ah, ah... Keşke nefsimizi bir derece kirabilsek de dünyayı bir adım bile olsa arkamiza atabilmeyi basarabilsek. Zaten o zaman ister istemez acilir en guzel kapilar, ister istemez kus gibi hafifler, kanatlar takinir, ucariz hic gorulmemis duyulmamis nice alemlere dogru...

Riyazat ise bambaşka bir şey. Ama her yigidin harci değil. Hele bizim gibi dünya çukurundan kendini kurtaramayanlar oarak bir denemeye kalksak, simdiki sevgimizin kirk misliyle geri döneriz dünyaya. Çünkü nerde bizde o sabır, o istek, o tahammül, o aşk? Ah, ah, ah...

aynen canımm bakalım nasıl olacak ramazana kadar olduğu kadar artık :) sabah 9.30da süt içtim saat 1 olmuş hala bişey yemedim yumurta yapıyım da yiyim bari yanınada zeytin falan artık :)

Eeee sen neler yapıyosun hiç bahsetmiyosun

Birkaç gün oruçla toparlamaya calistim kendimi. Bugun ise guzel bir Karatay kahvaltisiyla güne basladim. Hem yumurtam, hem peynirim, hem zeytinim, hem dd bir poesiyon meyvem... Cok mutlu oluyorum, boyle dogal kahvaltilar yaptigimda... Sonra ogleye dogru 5 km kadar yürüdüm. Ve simdi düdüklü tencerede etin haslanmasini bekliyorum. Birazdan tarhana corbasiyla beraber yiyecegim insaallah.

Ah, ah, ah... Keşke nefsimizi bir derece kirabilsek de dünyayı bir adım bile olsa arkamiza atabilmeyi basarabilsek. Zaten o zaman ister istemez acilir en guzel kapilar, ister istemez kus gibi hafifler, kanatlar takinir, ucariz hic gorulmemis duyulmamis nice alemlere dogru...

Riyazat ise bambaşka bir şey. Ama her yigidin harci değil. Hele bizim gibi dünya çukurundan kendini kurtaramayanlar oarak bir denemeye kalksak, simdiki sevgimizin kirk misliyle geri döneriz dünyaya. Çünkü nerde bizde o sabır, o istek, o tahammül, o aşk? Ah, ah, ah...

Aynen öyle canım tabi nerde bizde o sabır da hiç yapamayız diye tamamen de salmamak lazım elimizden geldiğince en azından dayanabildiğimiz kadar yapabilsek keşke. Bir çok kötü alışkanlığıma karşı geldim bir şekilde şimdiye kadar ama bu yemek olayında aynısını yapamıyorum maalesef ya ahhh ahhhh

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende bu gün yediklerim

Kahvaltı 9.15
1 büyük bardak süt

Öğle 14.00
Tavada az zeytinyağıyla biber kızartıp üzerine yumurta kırdım yumurtayı fazla pisirmedim.

Çok acıktım saat 17.00da 1 bardak süt içtim

Akşam 19.30
Menemen yaninda da bir parça peynir

Spor yaptim bugünnnnn :)) 23 dk tempolu yürüdük ablamla o birakti yürümeyi bende tek yürümeyi sevmedigim için 10dk kadar ip atladım.

Hadi hayirli olsun Karatay diyetim :)

Birkaç gün oruçla toparlamaya calistim kendimi. Bugun ise guzel bir Karatay kahvaltisiyla güne basladim. Hem yumurtam, hem peynirim, hem zeytinim, hem dd bir poesiyon meyvem... Cok mutlu oluyorum, boyle dogal kahvaltilar yaptigimda... Sonra ogleye dogru 5 km kadar yürüdüm. Ve simdi düdüklü tencerede etin haslanmasini bekliyorum. Birazdan tarhana corbasiyla beraber yiyecegim insaallah.

:46: Tebrikler canım umarım hep böyle gider :))

Şimdi ip atlamanın faydalarına baktım da tekrar ısındım bu spora... :1: her gün ısınma amaçlı 10-15 dk yürüş ve en az 20 dk ip atlıcam zamanında 1 ay kadar atlamıştım yanlış hatırlamıyorsam. Ya da 2 hafta asdsasdds tam hatırlamıyorum açıkcası ne zaman sıkışsam ip atlamıştım diyetisyene gidiyordum o zamanlar 2 haftada 2 kilo vermiş olcaksın diyordu kontrole gtmeye 1 hafta kala bakıyordum genelde yarım kilo anca vermiş oluyordum sonra doktorun verdiği sıkı diyet ve her gün yarım saat ip atlama ile 1 haftada 1.5 kiloyu hatta fazlasını veriyordum. Ahhh ahhh o zamanlar 2 ayda 10 kilo vermiştim şimdi tekrar 10 kilo versem yeter diye düşünüyorum. Bakalım hayırlı olsun yeni diyetim ve ve spor programım umarım sürekli olur :8::1:

Aynen öyle canım tabi nerde bizde o sabır da hiç yapamayız diye tamamen de salmamak lazım elimizden geldiğince en azından dayanabildiğimiz kadar yapabilsek keşke. Bir çok kötü alışkanlığıma karşı geldim bir şekilde şimdiye kadar ama bu yemek olayında aynısını yapamıyorum maalesef ya ahhh ahhhh

Evet, tabii ki haklısın. Denemek lazım, bir adım atmak lazım. Ama onlar gibi olmak gerçekten çok zor.

Bu sabah tartıldım 66.8 :D
Her gün tartılıp yazcam tartıda 100-200 gram gittiğini görünce insan daha çok motive oluyor. İlk hedefim 65 olsun bakalım kızlaar başarıcammm :52:

Canım gecenki rejimim de ben de her gün tartiliyordum...300-500 gram eksik cikiyordum...3 kilo verdim boyle 2 haftada...sonra durdu kilo vermem...iki gün hiç oynamadi...acayip moralim bozuldu...zaten ne olduysa ondan sonra oldu...motivasyonum dustu...ve biraktim saldim...şunu anladim ki her gün tartilmak bana yaramiyor...hevesim kiriliyor...Sen benim gibi degilsindir...belki seni gaza getirir bu durum...

Canım gecenki rejimim de ben de her gün tartiliyordum...300-500 gram eksik cikiyordum...3 kilo verdim boyle 2 haftada...sonra durdu kilo vermem...iki gün hiç oynamadi...acayip moralim bozuldu...zaten ne olduysa ondan sonra oldu...motivasyonum dustu...ve biraktim saldim...şunu anladim ki her gün tartilmak bana yaramiyor...hevesim kiriliyor...Sen benim gibi degilsindir...belki seni gaza getirir bu durum...

Senin dediğin durumu bende yaşadım o zamanlar 1-2 gün tartı aynı gösteriyor hatta 200-300 gram fazla bile gösteriyor ama diyeti bozmayıp devam edince 2-3 günün sonunda 700-800 gram falan gitmiş oluyor ve daha mutlu ediyor. Onun olmasının neden vücudun su topladığı için diye biliyorum örneğin geç saatte su içince bile farkediyor. Aynen gaza getirmesede tartı var ya evde hakim olamam ki ben kendime tartılırım illa

Darısı hepimizin başına aslında 66dan aşağı düştükten sonra sevinmem lazım şuan giden gramlar o diyeti bozduğum zamanki fazlalıklar normalde zaten 66yım son zamanlarda diyeti aşırı bozdum ondan ama olsun yine de çok sevindim :))

Ben de bugun tartildigimda cok sevindirici bir rakamla karsilastim. Gecen hafta cok görmezden gelerek her şeyden yemistim. Ama bu hafta iyi gidiyor demek ki ki 2 hafta onceki kilomdan 1 kg az ciktim. :)

Bugün yediklerimmmm

Kahvaltı 10:00
2 rafadan yumurta
1 tane salatalık

13:30 süt çtim temizlik yapıyodum yemek yiyene kadar tok tutsun diye süt içtim çünkü çok acıkmıştım

Öğle 15:30
1 kaşık kadar zeytinyağı koyup biberleri onda kızarttım üzerine de 2 domates vee tabi tuz, baharat (seviyorum bu tarz şeyleri)

Akşam 19:30
1 tabak bulgurlu kabak kavurması (5-6 kaşık ancadır)
Ve kaçamak :18: 4-5 tane patates kızartması yedim ve 1 dilim tam tahıllı ekmek

Ben ara öğünleri yemeye alıştım ya çok acıkıyorum en çok o zamanlar bozcak gibi oluyorum ya... Yarın da arkadaşımla kahvaltıya gtcez normal kahvaltılık yiyeceğimiz için bozmam :D

Yine spor zamanı yaklaşıyooooor... Karanlık iyice çöksün de çıkarım dışarıya ya bi ben miyim spor yapmayı sevmiyorum tamam başlayınca rahatlıyorum falan ama o spora başlayana kadar sanki eziyet çekcekmişim gibi geliyor ama başlayınca da kendmi çok rahatlamış hissediyorum kaslarım çalışıyor ya gerçekten mutlu oluyorum ama işte başlayana kadaaarrrr

Back
X