Bu toplum hasta

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
Geçengün bir konu hakkında birinin yardımını istedim atölyeye cikayim eleman bana bilgi versin dedim
Eleman istemez dedi
Tamam ok dedim iş için konuşurken konu konuyu açtı yardım istediğim konuda eleman bana yardım etmeye Adam da bağırmaya başladı
Bu ne saygısızlık ben sana yardım edemez dedim işini hallet çık diye bağırmaya başladı
Bana sen elemanı oyuna getirdin
Diyor
Inanın hiç niyetim bu değildi
Adamın gözlerinden alev çıkıyor
Hiç bir şey demeyip
Özür dileyip çıktım
Elamana mal etmesin diye telkinde bulundum
Dışarda herkes sinirli öfkeli
Trafikte kavga manavda kasapta okulda
Delirmiş mi bu millet nedir dertleri anlamıyorum
Ben mi abartıyorum acaba?

Son düzenleme:
Çoğu insan gergin mutsuz ve umutsuz.

Markette bile dikkat ediyorum herkes bezgin bir halde alışveriş yapıyor. Çok ekonomiye falan girmek istemiyorum ama ciddi şekilde bir geçim sıkıntısı mevcut. Hani hep vardı geçim sıkıntısı belki ,evet ama şuan orta gelirli dediğimiz aileler bile yetişemiyor hiçbir gidere. Trafikte yolda herkeste bir buhran hali mevcut gibi. Psikolojik olarak zaten zor bir toplumken bir de bu eklendi . Kimsenin kimseye tahammülü yok. Heran patlamaya hazır bomba gibi çoğu kişi.

Birşey desem adam saldıracaktı korktum inanki
Birde elemanının benim yüzümden problem yaşamasını istemedim
O an bir çok duyguyu beraber yaşayıp ne yapacagimi bilemedim
etraf haddini bilmez ve kendini bir halt sanandan geçilmiyor. Herkes edepli olsa ve haddini bilse zaten saygı kendiliğinden gelecek. Gelecek beni her geçen gün biraz daha korkutuyor.. Özellikle bir anne olarak...

etraf haddini bilmez ve kendini bir halt sanandan geçilmiyor. Herkes edepli olsa ve haddini bilse zaten saygı kendiliğinden gelecek. Gelecek beni her geçen gün biraz daha korkutuyor.. Özellikle bir anne olarak...
bizim zamanimizda internet yoktu bukadar sosyallesmemisdik saflık vardı cocuksuluk vardi... simdi nerde o sokakta oynayan cocuklar herkez internet derdinde kucucuk cocuk bile noluyo bu sekilde internette gördükce özentilik artıyo ve buda cogu kisiyi bozuyo..

Şimdi kendimizden pay biçelim.
Maneviyat çoğu insanda kalmadı. Bizde varsa bile karşımıza çıkan insan da yoksa bizim de zamanla deforme oluyor.
Maddiyat deseniz herkes geçim sıkıntısında. Olmayan parayı harcıyoruz hep birlikte.
E nasıl mutlu olalım ki ?
Kimsenin ne tahammülü kaldı ne de vicdanı... Allah hidayet versin her birimize.

bizim zamanimizda internet yoktu bukadar sosyallesmemisdik saflık vardı cocuksuluk vardi... simdi nerde o sokakta oynayan cocuklar herkez internet derdinde kucucuk cocuk bile noluyo bu sekilde internette gördükce özentilik artıyo ve buda cogu kisiyi bozuyo..
ne yazık ki böyle böyle yozlaştık. İnsanlar insan olmayı unutur oldu.. Tohumlar küçüklükten atılıyor, yani çoğu şey ailede özellikle annede bitiyor. Güzel evlat yetiştirsek insan gibi insan, merhametli, vicdanlı, duyarlı, empati yapabilen... Gibi gibi. Ahir zamanı yaşıyoruz ve yaşamak gittikçe zorlaşır tat vermez oldu..

ne yazık ki böyle böyle yozlaştık. İnsanlar insan olmayı unutur oldu.. Tohumlar küçüklükten atılıyor, yani çoğu şey ailede özellikle annede bitiyor. Güzel evlat yetiştirsek insan gibi insan, merhametli, vicdanlı, duyarlı, empati yapabilen... Gibi gibi. Ahir zamanı yaşıyoruz ve yaşamak gittikçe zorlaşır tat vermez oldu..
kizim 11 aylik bu zamanda büyütmeye korkuyorum. simdiden ilerde onu nasıl koruyabilirim kötü cevre kötü arkadas vs bunlari düsünüyorum Rabbim tüm annelerin yardimcisi olsun..

kizim 11 aylik bu zamanda büyütmeye korkuyorum. simdiden ilerde onu nasıl koruyabilirim kötü cevre kötü arkadas vs bunlari düsünüyorum Rabbim tüm annelerin yardimcisi olsun..
amin arkadaşım amin.. 2 oğlum var benim de Rabbim bağışlasın hepimizin evlatlarını, hayırlı insan olsunlar, hayırlılarla karşılaşsınlar inşallah..

Bu zamanda annelik gerçekten çok zor. Biz tv bile izlemezdik. Sokaklarda bahçelerde büyüdük. Bisikletle şehri turlardık nerdeyse. Şimdi öyle mi??? Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Annem geçen 7 yaşındaki oğlum için apartmanın önündeki çöp konteynırına çöpü atabilir mi diye sorunca yok atamaz niye atsın ki kendi başına niye çıksın ki dışarı da ya başına bisey gelirse demişim annem kızım ne oluyor 7 yaşında çocuk neyi abartıyorsun dedi eşimde atar ya ne var deyince yok ben atarim dedim ama dinletemedim gitti geldi ancak o iki dakika ben felaket senaryoları yazdım bu haldeyim işte gün geçtikçe paranoya ve şizofreniye doğru ilerleyeceğiz gibi :olamaz:

Geçengün bir konu hakkında birinin yardımını istedim atölyeye cikayim eleman bana bilgi versin dedim
Eleman istemez dedi
Tamam ok dedim iş için konuşurken konu konuyu açtı yardım istediğim konuda eleman bana yardım etmeye Adam da bağırmaya başladı
Bu ne saygısızlık ben sana yardım edemez dedim işini hallet çık diye bağırmaya başladı
Diyor
Hiç bir şey demeyip
Özür dileyip çıktım
Valla bizim de işyerinde Ramazan başından beri herkesin suratı 5 karış ve herkes aşırı gergin. Hele genel Müdürümüz sanki anasını babasını öldürmüşüz gibi davranıyo, sabah günaydın bile derken o kadar sinirli ki ağzının yarısıyla bile günaydın demiyo adam. En sonunda dün tepem attı. G.Müdürün asistanının yanındaydım, odaya girdi,bakışları nerdeyse dövecek gibi. X Bey oruç galiba sizi çok etkiledi dedim. Neden dedi. Başladığından beri herkesin suratı 1 karış, sizinki 5 karış da ondan, vallahi enerjimi düşürüyorsunuz dedim.Öyle mi hiç farkında değilim falan dedi. Bir aynaya bakın anlarsınız dedim. Adam dünden beri benim yanımdan gelip geçerken gülümsemeye başladı. Bence şekerler düşünce yüzler de ekstra düştü :) Genel durum da iyi değil ama, yine bi nebze ramazandan sonra rahatlarız diye düşünüyorum ;)

Eleman istemez dedi
Diyor
Hiç bir şey demeyip
Özür dileyip çıktım

Evet herkeste bir sinir, tahammül edememe, saygısızlık, hoşgörüsüzlük durumu var.
Ekonomik, kültürel ve sosyal çürümenin sonucu bunlar. Okullarda bencilliği, bireysel kazanmayı hedefleyen sınavlar oyunlar ile çocuklar sadece kişisel kazanmayı öğreniyorlar. Toplum içinde yaşamayı, toplumla beraber yaşamayı öğrenmiyorlar. Tek hedef sınav kazanmak yani kendi kurtuluşu. Ailede çocuklara saygı sevgi hoşgörü maalesef öğretilmiyor. Sonra en okumuşunda bile hoşgörüsüzlük, saygısızlık, tahammülsüzlük diz boyu.
Bu ülkeden umudumu maalesef kestim ben.

Back
X