- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hep soğanın cücüğünü yiyemiyoz diye bunlarAzıcık patates, soğan yiyebilsek fabrika ayarlarına geri dönecezde![]()
Yoo delirdi herkes bence haklisiniz. Kimsenin kimseye tahammulu yok. Ofke dalga dalga hissediliyor. Hissetmeyenler de zaten akil fikir yoksunlari. Hah iste onlar acayip mutlular. Keske biz de oyle olsak,bilmemek mutluluktur malum.Geçengün bir konu hakkında birinin yardımını istedim atölyeye cikayim eleman bana bilgi versin dedim
Eleman istemez dedi
Tamam ok dedim iş için konuşurken konu konuyu açtı yardım istediğim konuda eleman bana yardım etmeye Adam da bağırmaya başladı
Bu ne saygısızlık ben sana yardım edemez dedim işini hallet çık diye bağırmaya başladı
Bana sen elemanı oyuna getirdin
Diyor
Inanın hiç niyetim bu değildi
Adamın gözlerinden alev çıkıyor
Hiç bir şey demeyip
Özür dileyip çıktım
Elamana mal etmesin diye telkinde bulundum
Dışarda herkes sinirli öfkeli
Trafikte kavga manavda kasapta okulda
Delirmiş mi bu millet nedir dertleri anlamıyorum
Ben mi abartıyorum acaba?
Eğitim sistemi zaten çökmüş durumda.Ben sadece tatilden tatile Türkiyedeyim tabi, ama bizim kötü insanımız olduğu gibi iyi insanımız var. Mesela çocuklara çok cana yakın davranırlar mesela. Bizim insanımız la çok güzel sohbetler de edilir. Ama diğer tarafta tabi ki insanlarda hayat sıkıntısı mevcut. Mesela bir taksici ile sohbet ederken şunu söyledi: "ikinci çocuğu aslında çok istiyoruz da, ama maddi imkanlarımız yetmez" dedi. Cok Üzüldüm. Bir taraftan maddi sıkıntılar, diger taraftan stresli hayat şartları insanları acayip bunaltıyor. Trafik bile Türkiyede ayrı bir olay (tamam kimse kurallara uymayarak onu kendileri de yapıyor). En çok üzüldüğüm nokta çocuklar ve gençler oldu. Bazi yerlerde bir cok öğrenci anti depresan aldığını duydum (ne kadar doğru bilmiyorum) . Küçük yaştan irtibaren yarış atı gibi sınavdan sınava koşturuyor sistem çocukları. İçindeki ışık sönmesin de ne yapsın. Yani bilmiyorum zor. Aslinda bir cok sistem değişikliği gerekli bu konuda, ama bunu yapacak birileri lazım yani.
artık o birçok değil hemen hemen her öğrenci oldu....Ben sadece tatilden tatile Türkiyedeyim tabi, ama bizim kötü insanımız olduğu gibi iyi insanımız var. Mesela çocuklara çok cana yakın davranırlar mesela. Bizim insanımız la çok güzel sohbetler de edilir. Ama diğer tarafta tabi ki insanlarda hayat sıkıntısı mevcut. Mesela bir taksici ile sohbet ederken şunu söyledi: "ikinci çocuğu aslında çok istiyoruz da, ama maddi imkanlarımız yetmez" dedi. Cok Üzüldüm. Bir taraftan maddi sıkıntılar, diger taraftan stresli hayat şartları insanları acayip bunaltıyor. Trafik bile Türkiyede ayrı bir olay (tamam kimse kurallara uymayarak onu kendileri de yapıyor). En çok üzüldüğüm nokta çocuklar ve gençler oldu. Bazi yerlerde bir cok öğrenci anti depresan aldığını duydum (ne kadar doğru bilmiyorum) . Küçük yaştan irtibaren yarış atı gibi sınavdan sınava koşturuyor sistem çocukları. İçindeki ışık sönmesin de ne yapsın. Yani bilmiyorum zor. Aslinda bir cok sistem değişikliği gerekli bu konuda, ama bunu yapacak birileri lazım yani.
Eğitim sistemi zaten çökmüş durumda.
Okusan da mesleğini yapabilecek misin ki?
Öğretmenlik kazanıyorsun; binbir zorlukla oku, bitir formasyon al, kpss çalış, hatta senelerce çalış, iyi bir puan al, sonra sözlü mülakata gir ve elen.
Bunun için mi bu kadar emek?
Avrupa ülkelerinde bu sistem olsa o ülkede bu sisteme ciddi tepki gösterilirdi.
Bizde sadece kabullenme var.
Kimse tepki göstermiyor.Kimse de "Yahu bizim ihtiyacımız diyelim 50 bin öğretmen, biz yılda 700 bin mezun veren fakültelerin kontenjanını azaltalım.Çünkü geriye kalan 650 bin mezun hem telef oluyor hem de iş bulamıyorlar.Is bulsalar asgari ücrete çalışmak zorunda kalıyorlar." Demiyor.
Gene o taksici adamcağız tek çocuk sahibi.Çocuk sevgisi tatmış.Benim çevremde güvenip millet çocuk sahibi olamıyor.
Bu arada sizi çok bilinçli gördüm.Benim karşılaştığım çoğu yurt dışında yaşayan pembe gözlükleri ile ülkemize teşrif edip pollyannacılık oynuyor.Sizi çok takdir ettim.![]()
artık o birçok değil hemen hemen her öğrenci oldu....
Aaaa taksicide de hiç kafa yokmuş ama. Geçen ismi lazım değil bir meclis üyesi, her gün simit yiyerek asgari ücretle 5 kişilik bir ailenin gayet rahat geçinebileceğini matematiksel olarak hesaplamıştı. Yani bu kanıtlanmış (!) bilimsel bir gerçek. Taksiciyi bir daha görürseniz, 2 çocuk daha yapabileceğini söyleyin lütfen. Zaten ek gıdaya geçene kadar simit de yemeyecek bebe. Oradan artan parayla neler yapılır neler.Ben sadece tatilden tatile Türkiyedeyim tabi, ama bizim kötü insanımız olduğu gibi iyi insanımız var. Mesela çocuklara çok cana yakın davranırlar mesela. Bizim insanımız la çok güzel sohbetler de edilir. Ama diğer tarafta tabi ki insanlarda hayat sıkıntısı mevcut. Mesela bir taksici ile sohbet ederken şunu söyledi: "ikinci çocuğu aslında çok istiyoruz da, ama maddi imkanlarımız yetmez" dedi. Cok Üzüldüm. Bir taraftan maddi sıkıntılar, diger taraftan stresli hayat şartları insanları acayip bunaltıyor. Trafik bile Türkiyede ayrı bir olay (tamam kimse kurallara uymayarak onu kendileri de yapıyor). En çok üzüldüğüm nokta çocuklar ve gençler oldu. Bazi yerlerde bir cok öğrenci anti depresan aldığını duydum (ne kadar doğru bilmiyorum) . Küçük yaştan irtibaren yarış atı gibi sınavdan sınava koşturuyor sistem çocukları. İçindeki ışık sönmesin de ne yapsın. Yani bilmiyorum zor. Aslinda bir cok sistem değişikliği gerekli bu konuda, ama bunu yapacak birileri lazım yani.
Aaaa taksicide de hiç kafa yokmuş ama. Geçen ismi lazım değil bir meclis üyesi, her gün simit yiyerek asgari ücretle 5 kişilik bir ailenin gayet rahat geçinebileceğini matematiksel olarak hesaplamıştı. Yani bu kanıtlanmış (!) bilimsel bir gerçek. Taksiciyi bir daha görürseniz, 2 çocuk daha yapabileceğini söyleyin lütfen. Zaten ek gıdaya geçene kadar simit de yemeyecek bebe. Oradan artan parayla neler yapılır neler.Ay gidip kum torbamı mı yumruklasam, sokağa çıkıp bağıracak insan mı arasam karar verme aşamasındayım şuan.