Emin değilim ama enginar sanırım şefketi bostandan ıslah edilmiş ya da Kenger ikisi tip olarak benziyor arkadaşımın annesi söylemişti. Tad olarak benziyorlarEşiniz Egeliymiş ama Ege mutfağının zengin menülerinden haberi yok, evlerinde 3-5 çeşit yemek yapılıp durmuş zannımca.
Şevketi Bostan vardır ki kuzu etiyle pişirilir, Akdeniz mutfağıdır, zeytinyağ ve yeşilliği bol kullanırlar ama etli yemekleri de vardır, kaldı ki Ege’de memurlar, emekliler sebebiyle göç alan bir bölge bu yüzden mutfağı çeşitlendi.
Enginarı dahi bilmiyor oluşu
Tavuk ciğeri fakir yemeği miymiş :)))) tavuklara çok fazla hormon ve vitamin yüklediklerinden pek tercih etmiyorum ama doğal ortamda yetişmiş doğal beslenen bir tavuğun ciğeri çok faydalıdır, protein, vitamin, mineral ve demir ihtiyacını gidermek için sporcuların bile tercih ettiği tavuk ciğerine fakir yemeği dediğini duymasınlar, kasları arasında eritirler eşinizi
Enginarla aynı familyadan mı bende bilmiyorum ama görüntü olarak birbirlerinden farklılar.Emin değilim ama enginar sanırım şefketi bostandan ıslah edilmiş ya da Kenger ikisi tip olarak benziyor arkadaşımın annesi söylemişti. Tad olarak benziyorlar
Yok ölmezsinölmeyek, sonra arkamizdan açliktan batikon icerken öldü derler
Sushi denedim hem çiğ hem pişmiş bulunduğum şehirde tanınmış yer ama ben yiyemedim damak zevkime uymadı benim.Bakın mesela ben sushi denemedim ama o ne demiyorum :))) Lakerda yiyordum babam çok da güzel yapardı ama sushigerçekten lezzetli yapan bir yerde denemem lazım, bazı lezzetleri işin ehli yaparsa güzel oluyor bilmeyen yapınca bir daha yemek mi tövbe dedirtiyor
Hayır canım o değil onu biliyorum onu normal fasulye ayıklsr gibi ayıklayıp yiyoruz Deniz börülcesi ince ince saç gibi başlaması soyması zor ama lezzetliDeniz börülcesi mi zor hiç Mersin de görmedim.
Normal fasulye gibi olanı var burada hatta acebek diye satarlar.
Araştırdım aynı aileden farklı bir türü ıslah edilmiş baya romada bile yaygınmış bizden 2 bin yıl önce yaşayan insanlarla aynı şeyi yiyoruz domates patates bile 20. yyda gelmişken. Ben çok severim enginarı şevketli bostanı ege otlarını pancarın yaprağını vs ege akdeniz karadeniz otlarını severim hepEnginarla aynı familyadan mı bende bilmiyorum ama görüntü olarak birbirlerinden farklılar.
Tat olarak sanki şevketibostan daha hafif ama mayhoş, enginar bana daha ağır geliyor.
Portakalla aroma katarsam yiyebiliyorum, kerevizi de aynı şekilde.
Etli yemeğini yiyemem, zeytinyağlı olursa ve tadı portakalla yumusatılırsa veya direkt çiğden salatasını yaparsam.
Tantuni ye ne diyor eşin Dünyanın en iyi 3.dürümü seçilmişHayır canım o değil onu biliyorum onu normal fasulye ayıklsr gibi ayıklayıp yiyoruz Deniz börülcesi ince ince saç gibi başlaması soyması zor ama lezzetli
Demek aynı familya bitkisi ikisi de, yani bitkilerin geçmişinin çok eskiye dayanması doğal, insan üretimi olmadan toprakta kendi yetişen bitkiler çoğu, otları bende severim hepsini yedim diyemem illa içlerinden henüz tatmadıklarım da vardır ama ısırgan, ebe gümeci, hodan, pazı gibi otların kavurmasını severim, kuzu kulağı, semizotu gibi otları da salata olarak tüketmeyi seviyorum.Araştırdım aynı aileden farklı bir türü ıslah edilmiş baya romada bile yaygınmış bizden 2 bin yıl önce yaşayan insanlarla aynı şeyi yiyoruz domates patates bile 20. yyda gelmişken. Ben çok severim enginarı şevketli bostanı ege otlarını pancarın yaprağını vs ege akdeniz karadeniz otlarını severim hep
İki börülceyide çok seviyorum.Hayır canım o değil onu biliyorum onu normal fasulye ayıklsr gibi ayıklayıp yiyoruz Deniz börülcesi ince ince saç gibi başlaması soyması zor ama lezzetli
Kuzu kulağını ben de çok severim şuan kokteyli çok meşhur hatta annemin arkadaşı bolulu biz hatalıyız öyle aman aman ot yemeği yok bizde o çok yapar gidince yoğurtlu yumurtalı vs turşu kavurması lahana hodan sarması benim damak tadıma uygun yemekler. Semizotu yemeği de güzel oluyor ıspanak gibi pişirincrDemek aynı familya bitkisi ikisi de, yani bitkilerin geçmişinin çok eskiye dayanması doğal, insan üretimi olmadan toprakta kendi yetişen bitkiler çoğu, otları bende severim hepsini yedim diyemem illa içlerinden henüz tatmadıklarım da vardır ama ısırgan, ebe gümeci, hodan, pazı gibi otların kavurmasını severim, kuzu kulağı, semizotu gibi otları da salata olarak tüketmeyi seviyorum.
Salcasiz nohut yemeğiKızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Bayılıyor onaTantuni ye ne diyor eşin Dünyanın en iyi 3.dürümü seçilmiş
Tereyağı fakir işimi hahahfakir olan geleneksel yemek bizden başka kimsede yoktur dümdüz ekmek yaparlar Hızır lokması da olabilir onun üstüne bol tereyağı yoğurtyokluktan üstüne bi parça et suyu bile yok anadoluda egede tirit vs diyorlar en azından et suyu ile ıslanıyor bizde o da yok
Aşkım sizin aile nasıl bir aile hem ahtapot yiyonuz hem geyik hem papata ne o yaAnnem az once kendine sutlu papara yapti. Bu konudan haberi bile yok, bana iceriden "ozlemisim ama aslinda tam bir fakir yemegi" dedi ben koptum ahshdhd
Papara yiyerek para biriktirip ahtapot aliyoruzAşkım sizin aile nasıl bir aile hem ahtapot yiyonuz hem geyik hem papata ne o ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?