- 7 Mayıs 2020
- 4.159
- 10.546
- 208
Tirit deniyor ama eşimin köyünde papara diye geçiyorSizde paparadan bahsetmişsiniz. Anlattığınız hali biraz tiride benziyor.
Benim sonradan öğrendiğim bayat ekmeği minicik didikleyip yağda peynirle beraber kavurup yumurta kırıyorlar. Hangi yörenin bilmiyorum. İki tarifin arasında baya fark var.
Ahahahaha diye bir kahkaha atar senşn yemek kültürün, zevkin , bilgin yoksa ben ne yapabilirim der üste çıkardım. Şöyle yapınca çok güzel oluyor der pekiştirirdim bir de cümleyi. Annemler de çok sever mesela ama ben hiç sevmem tavuk ciğerini de normal ciğeri de. Yalnızca Edirne’de yediğim ciğeri begenmiştim . Damak zevkiyle alakalıdır ne alaka fakirlik ? ( sizin benim açtığım konuya neden tavuk ciğeri yazdıgınızı şimdi anşadım bu aradaKızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Kendini ezik hissetmiş de size de çyle hissettirip dengelemek mi istemiş acabaİşin tuhaf tarafı eşim Egeli ama ailesi çok az yemek bilir Saydan belki 5 ana yemek zor çıkarırlar pilav çorba birer çeşit olur ya tarhana pişer ya mercimek pilav hep bulgur . Ben çok çeşit bilirim mesela balık yapcam akşama demiştim ilk evlendiimiz zamanlar balıktan tek bildiği hamsiymiş bense her çeşitten yaparım param varsa lagosa kadar pişiririm yani yanına değişik mezeler koyarım hani öyle çok bilen bir ailede değil hatta levrek balığını ilk defa benden duydular
Nerenin egesi ya iç Ege mi?İşin tuhaf tarafı eşim Egeli ama ailesi çok az yemek bilir Saydan belki 5 ana yemek zor çıkarırlar pilav çorba birer çeşit olur ya tarhana pişer ya mercimek pilav hep bulgur . Ben çok çeşit bilirim mesela balık yapcam akşama demiştim ilk evlendiimiz zamanlar balıktan tek bildiği hamsiymiş bense her çeşitten yaparım param varsa lagosa kadar pişiririm yani yanına değişik mezeler koyarım hani öyle çok bilen bir ailede değil hatta levrek balığını ilk defa benden duydular
Bende Mersinliyim yerlisiyim tavuk cigerini severim bendeKızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Börülce çok lezzetli ama yapımı zor tek tek temizleniyoBende Mersinliyim yerlisiyim tavuk cigerini severim bende.
Mersin cok göç aldığı için yemek çeşitleri çoktur aslında.
Salcasız yemeğimiz olmaz mesela illa biber salçası olacakeşiniz belki çok salca kullanımını burada görmüştür.
SArmada -dolmada kuş.üzümü,fıstık,tarcın kullanılmaz mesela iç harcı kavrulmaz.
Mesela bende Deniz börülcesini merak ediyorum ama buralarda yok(normal börülce var)
Enginar kuşkonmaz cok tüketilmez.Annem enginar bulmuş onun yemeğini yaptı bir ara annem sevdi ama ben sevemedim.
Tavuk kanat fakir mangali itemiydi. Mangala kofte, pirzola, sucuk alamayan "fakirler" bir iki kilo kanat gotururdu hey gidi.Eskiden tavuk kanat da fakir yemeğiydi. Hayvanlar için aliniyormuş hatta daha öncesinde. Sonra patladı gitti. Yalnız şu taşlık denilen şey hep fakir yemeğiydi hala da öyle galiba
Deniz börülcesi mi zor hiç Mersin de görmedim.Börülce çok lezzetli ama yapımı zor tek tek temizleniyo
Var bazı kasaplar getiriyor ama pahalı üretim çiftlikleri de var ama nadir bazı yerler ithal donuk getiriyor bir iki kere yedim ben de gerçekten lezzetliydiYurtdisindaburada yok, zaten olsa da yanina yaklasilmaz herhalde fiyat bakimindan
Ay beyin dalak ciğer bunları bana robottan geçirip yedirirlerdi bi ara etten tamamen tiksindim kurban bayramı sağolsun. bi kere de babam balık tutmuş tezgaha koydu suyu görünce balık birden zıpladı üstümeBiz küçükken annem gelişelim diye işkembe, ciğer, beyin falan yapmış bir gün garibim kardeşlerim oturmuş tırtıklıyor , ben elimde çatal bıçak masada domuz gibi somurtup bunları onlar yesin ben kuzu pirzola yicem üstüne de sütlü nescafe içicem demişim ne alakaysa.
Annem de sinirlenmiş yok yok bunu ben doğurmuş olamam diye söylenirken , babam da hanım şükret etin yanına kırmızı şarap istemedi var o potansiyel bunda demiş
Robottan gecirerek sakatat yemek mi? Neden boyle iskence ettiler sana?Ay beyin dalak ciğer bunları bana robottan geçirip yedirirlerdi bi ara etten tamamen tiksindim kurban bayramı sağolsun. bi kere de babam balık tutmuş tezgaha koydu suyu görünce balık birden zıpladı üstümeuzun süre sadece patates kızartması yedim. 1 sene veganlık deneyimim var hatta şuan kemikten ılık sıyırıyorum. Sevgilim Uykuluk çok sever mesela salgı bezi... sanki yiyecek başka bir şey yok
Yemiyordum yemek tükürüp duruyordum annemin kafasında bunlar sağlıklıymış bi hastalık geçirmişim doktor sakatat yedirin demiş ciğer verin demiş o da haşlayıp robotta geçirip sucuk diye bana yediriyordu ya hatta ciğeri haşlayıp çilekle yediriyordu çilekli yoğurt diye. Bunu arada ben yapıyorumRobottan gecirerek sakatat yemek mi? Neden boyle iskence ettiler sana?
Yemiyordum yemek tükürüp duruyordum annemin kafasında bunlar sağlıklıymış bi hastalık geçirmişim doktor sakatat yedirin demiş ciğer verin demiş o da haşlayıp robotta geçirip sucuk diye bana yediriyordu ya hatta ciğeri haşlayıp çilekle yediriyordu çilekli yoğurt diye. Bunu arada ben yapıyorumbeyini haşlar robottan geçirip sucuk baharatıyla pişirirdi. İşte boyu uzun olsun akıllı sağlıklı olsun kafasıyla
Şuan ciğer yiyorum görünce küçükken yedirmek için çok uğraştım der... belki de o yüzden yemiyordum bilmiyorum çocukken tiksindim etten hala kurban eti vs yiyemem 6 6 7 yaşından 12 13 yaşıma kadar yemedim tavuk et balık. Bi ara sadece sucuk sosis yemişim sonra köfte yemeğe başladım lisede normal şekilde et yemeği yemeye başladım üniversitede vegan oldum. Şuan her şeyi yiyorum karides bile. Yurtdışında çiğ ciğeri yiyorlar hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?