Bunlar fakir yemekleri dedi

Tirit deniyor ama eşimin köyünde papara diye geçiyor
Bunda bayat ekmeği doğrayıp üzerine kemik suyunu boca edip sogan ve sumak ile yiyip sonra eti varsa eti yiyorsunuz
Bizim yaptığımız da da patatesi biberi küp küp doğrayıp yağda salça ile pişirip suyu Katip kaynatıp pişince bayat ekmek üzerine dökeriz

Ahahahaha diye bir kahkaha atar senşn yemek kültürün, zevkin , bilgin yoksa ben ne yapabilirim der üste çıkardım. Şöyle yapınca çok güzel oluyor der pekiştirirdim bir de cümleyi. Annemler de çok sever mesela ama ben hiç sevmem tavuk ciğerini de normal ciğeri de. Yalnızca Edirne’de yediğim ciğeri begenmiştim . Damak zevkiyle alakalıdır ne alaka fakirlik ? ( sizin benim açtığım konuya neden tavuk ciğeri yazdıgınızı şimdi anşadım bu arada )

Kendini ezik hissetmiş de size de çyle hissettirip dengelemek mi istemiş acaba

Nerenin egesi ya iç Ege mi?
Benim baba tarafım Muğlalı anne taradım göçmen ama iç Anadolu’da yaşıyorlar bilmem kaç kuşaktır. Anne tarafım iç anadoluda anca palamut hamsi yemişler. Baba tarafından mercan, levrek, mırmır bin tane balık yerler. Zeytin yağlı bin tane yemekleri vardır.
İçanadolu tarafındakiler de hamur işinde öyle bin çeşit bilir ama. Ispanaklı börek, pırasalı börek, patatesli börek, kıymalı börek, kavurma börek bin tane. Ama sor balık anca palamut yani
Seninkiler çakma Ege bence

Bende Mersinliyim yerlisiyim tavuk cigerini severim bende .

Mersin cok göç aldığı için yemek çeşitleri çoktur aslında.

Salcasız yemeğimiz olmaz mesela illa biber salçası olacak eşiniz belki çok salca kullanımını burada görmüştür.

SArmada -dolmada kuş.üzümü,fıstık,tarcın kullanılmaz mesela iç harcı kavrulmaz.

Mesela bende Deniz börülcesini merak ediyorum ama buralarda yok(normal börülce var)

Enginar kuşkonmaz cok tüketilmez.Annem enginar bulmuş onun yemeğini yaptı bir ara annem sevdi ama ben sevemedim .

Börülce çok lezzetli ama yapımı zor tek tek temizleniyo

Eskiden tavuk kanat da fakir yemeğiydi. Hayvanlar için aliniyormuş hatta daha öncesinde. Sonra patladı gitti. Yalnız şu taşlık denilen şey hep fakir yemeğiydi hala da öyle galiba

Eskiden tavuk kanat da fakir yemeğiydi. Hayvanlar için aliniyormuş hatta daha öncesinde. Sonra patladı gitti. Yalnız şu taşlık denilen şey hep fakir yemeğiydi hala da öyle galiba
Tavuk kanat fakir mangali itemiydi. Mangala kofte, pirzola, sucuk alamayan "fakirler" bir iki kilo kanat gotururdu hey gidi.

Konudan bagimsiz fakir yemekleri de ayri bir lezzetli olmuyor mu ya? Maliyeti dusuk olan yemeklere bakin mesela, yokluktan koylerde yapilan helvalara bakin. 2-3 malzemeli tatlilar… Hepsi de cok guzel muthis lezzetli bence.

Dizilerde fanusta büyüyüp ilk kez otobüse binince saçmalayan zengo oğlanlar olur ya o vibe'ı aldım sarımsaklı makarna yedim gaipten bir ses fakkır ve burslusun diyo

@Lyannamormont Ben daha eski tarihten bahsediyorum. Tavuk kanat ya çorbalık yada hayvanlara vermelikmiş! Gerçek! Benim hatırladığım bir anı: dayımlar tavuk kanat firinlamişlardı! AA ne güzel oluyormuş falan demişlerdi bizimkilar

Ay beyin dalak ciğer bunları bana robottan geçirip yedirirlerdi bi ara etten tamamen tiksindim kurban bayramı sağolsun. bi kere de babam balık tutmuş tezgaha koydu suyu görünce balık birden zıpladı üstüme uzun süre sadece patates kızartması yedim. 1 sene veganlık deneyimim var hatta şuan kemikten ılık sıyırıyorum. Sevgilim Uykuluk çok sever mesela salgı bezi... sanki yiyecek başka bir şey yok

Robottan gecirerek sakatat yemek mi? Neden boyle iskence ettiler sana?

Robottan gecirerek sakatat yemek mi? Neden boyle iskence ettiler sana?
Yemiyordum yemek tükürüp duruyordum annemin kafasında bunlar sağlıklıymış bi hastalık geçirmişim doktor sakatat yedirin demiş ciğer verin demiş o da haşlayıp robotta geçirip sucuk diye bana yediriyordu ya hatta ciğeri haşlayıp çilekle yediriyordu çilekli yoğurt diye. Bunu arada ben yapıyorum beyini haşlar robottan geçirip sucuk baharatıyla pişirirdi. İşte boyu uzun olsun akıllı sağlıklı olsun kafasıyla

Şuan ciğer yiyorum görünce küçükken yedirmek için çok uğraştım der... belki de o yüzden yemiyordum bilmiyorum çocukken tiksindim etten hala kurban eti vs yiyemem 6 6 7 yaşından 12 13 yaşıma kadar yemedim tavuk et balık. Bi ara sadece sucuk sosis yemişim sonra köfte yemeğe başladım lisede normal şekilde et yemeği yemeye başladım üniversitede vegan oldum. Şuan her şeyi yiyorum karides bile. Yurtdışında çiğ ciğeri yiyorlar hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…