• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar fakir yemekleri dedi

Bu arada esiniz eger gercekten asagilamak niyetiyle demediyse takilmistir. Ben de viski içen arkadaslarimin yaninda bira icerim, fakir gibi bira mi iciyorsun derler :D

Yeme icme kulturu cidden cok bölgesel degisiyor. Arkadasimin şırdanıyla dalga geciyorum ben de eger Adanali linci yemeyeceksem :D

Patates püresi yaptım birgün hayatımda böyle lezzetli birşey yemedim dedi ben şok oldum yani
Benim kaynanada benim saatlerce odun ateşinde kaynattığım ilikle et sularımı atıp aksamada yemeğe bulyon koymuştu.
Kokuyomuş et suyu, çingene mahallelerinde yapiyolarmis onu orda 😂😂😂
Ah ulan içine koyduğum safranın kilosu senin kocanın 2 senelik maaşı diyecektim de olmadı işte herkes herkese göre fakir işte

Hah işte o taşlıkları biz alır haşlardık hatta çok lezzetlidir yani bize göre bilmiyorum çok tuhafıma gitti
Bende severim tavuk ciğerini ailem vs yemez ama ben seviyorum ciğeri dana olsun kuzu olsun
Yani fakirlik ile ne ilgisi varmış onu anlamadım eskiden zengin fakir herkes bulgur yermiş herkes mi fakirdi adam köyde hayvancılık ile uğraşıyormus eskiden tavuk koyun bulgur bakliyat yermiş yemeklerin zenginlikle fakirlik ile ne ilgisi varmış onu anlamadım

Bende severim tavuk ciğerini ailem vs yemez ama ben seviyorum ciğeri dana olsun kuzu olsun
Yani fakirlik ile ne ilgisi varmış onu anlamadım eskiden zengin fakir herkes bulgur yermiş herkes mi fakirdi adam köyde hayvancılık ile uğraşıyormus eskiden tavuk koyun bulgur bakliyat yermiş yemeklerin zenginlikle fakirlik ile ne ilgisi varmış onu anlamadım
Çözemedim yani anlamaya çalışıyorum ama bilemiyorum

Tavuk ciğeri almak istese eşim bende başka bir şey bulamadın mı derdim açıkçası. 🫠 Eşim Adanalı ciğer çok sever ama tavuk ciğeri buna dahil değil. Eşiniz sizi aşağılamak için dememişse yemek kültürleri farklı farklı olduğu için dalga geçilecek noktalar oluyor aslında biz de aramızda yaparız bunu.

Kızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
İnsan eşine çok mu fakirdin demez ya

Benim kaynanada benim saatlerce odun ateşinde kaynattığım ilikle et sularımı atıp aksamada yemeğe bulyon koymuştu.
Kokuyomuş et suyu, çingene mahallelerinde yapiyolarmis onu orda 😂😂😂
Ah ulan içine koyduğum safranın kilosu senin kocanın 2 senelik maaşı diyecektim de olmadı işte herkes herkese göre fakir işte
Ah ah ah ilik suyu vazgeçilmezim eşime ağır geldiği için çorbalara yarım yarım hissettirmeden koyarım hatta bazen et yemeklerine de atarım dolabımda her zaman ilik suyum organik tavuk suyum olur k

tavuk cigerini ben sokak kedilerine mama yaparken alıyorum hem ucuz hem besleyici diye. ama cok igrenc kokuyor pişerken. bilmiyorum valla ben yemem. esin de sevmedigi yemegi soylemistir bence bunda alinacak birsey yok. fakir yemegi yani dogru demis. simdi baktim ayni sitede 1 kg tavuk bonfile 200e yakin 1 kg tavuk ciğeri 39 lira. 1 kiloyla 4 kisilik ailenin doyacagini düşünürsek evet fakir yemegi.
ama alinmayin herkesin damak tadi, kültürü baskadir . birinin sevdigini digeri de sevecek diye birsey yok.
ben Karadenizliyim bazen misafirlikte ozenip birseyler yapiyorlar allah affetsin yiyenin damak tadindan suphe ederim. igrenc igrenc otlari tatsiz tuzsuz tavada çeviriyorlar. gevis getiriyorsun gecmiyor bogazdan cigne cigne. ama onlar seviyor, misafirine yapilacak yemek onlar icin.
benim nisanlim da bazen sacma sapan yemekler yapiyor, bir daha tekrarlamasin diye begenmedigimi söylüyorum. surulebilir yer fıstıgiyla pilava sos yapiyor , haslanmis yumurtayı seker sirke ve limon dolu sapsari bir sosta pisirip getiriyor, yulafa su katip yiyor 🤢🤢
ben de dalga geciyorum yani yalan soyleyemem.
tutup marketten tavuk cigeri almak isteseydi de engel olurdum. neyse ki pesketaryen yoksa tavuk ayagi kizartmasi bile yapmak isterdi
Markette satılan hangi ürünü temiz bulup alabiliyoruz ki ben tavuk ve kırmızı et de yemiyorum zincir marketten ki çiğer hiç alınmaz oradan

Tavuk ciğeri almak istese eşim bende başka bir şey bulamadın mı derdim açıkçası. 🫠 Eşim Adanalı ciğer çok sever ama tavuk ciğeri buna dahil değil. Eşiniz sizi aşağılamak için dememişse yemek kültürleri farklı farklı olduğu için dalga geçilecek noktalar oluyor aslında biz de aramızda yaparız bunu.
Siz nerelisnz

Kurutulmuşlari ben de alıyorum. Inek memesi, kafa derisi, girtlak vs, ne varsa hepsini yiyorlar. Hatta tavşan kulagi falan veriyorum buldugumda. Hatta tavuk ciger, taşlık, akciger falan kurutup vermek icin onlara ozel kurutma makinasi aldim, usenmedigimde kendim kurutuyorum.

Tavuk ayagini taze, kurutulmamis ariyorum o yuzden heyecan yaptım. Firmalarla görüştüğümde hepsi ihrac edildigi icin anca paletle satiyorlardi. Bir palet ayagi nereye koyacağım dedim :D

Tesekkur ederim ama :)
rica ederim :) denk gelirsem tazesine mutlaka paylaşırım :bicak:

Ya ilginç şeyler mesela dalyanda salyangoz yiyolar olabilir bence ok
ben de salyangoz yedim fransada cok guzeldi. feslegen ve peynirimsi birseyle firinlanmiştı🤤🤤🤤
ama ikramdi, deniz ürünü sanip yedim. cok sonradan eski fotograflara bakinca ogrendim ne oldugunu:)
Aslında fakirlik belirten yiyecekleri de sormuştum ama olay ciğerde kaldı 😄😄
fakir yiyecegi bence tarhana
gecenlerde dinlenme tesisinden 250 liraya aldim bir kilodan biraz az. yap yap bitmedi. hala bir kilodan biraz az:)
dümdüz suya 3 kasik atiyorsun yemek oluyor. yani 250 liraya neredeyse 1 ay corban hazir :))
hadi o neyse besleyici en azindan. un corbasi tam fakir isi.
bim mantisi mesela fakir yemegi. yuz lira fazla versen zaten yufkacilarda ev mantisi satiliyor. veremiyorsan bim mantisi aliyorsun.
noddle fakir isi
5 paketi 120 lira, eskiden daha ucuzdu.
pilav da fakir yemegi. 1 kilosu 100 lira bazi marketlerde. hem doyurucu da. fakirsen bol bol pilav yaparsin ki karinlar cabuk doysun.
menemen yerine soganli yumurta yapmak, bebegine pirinc lapasi yapmak...bunlar fakir vibei veren yiyecekler bence.

Aklima bir video geldi, eti ekmek arasi yiyince fakir, aynı eti tabağin kenarina bilmem ne sosunu sadece koklatip uzerinede eti koyunca zengin oluyorsun diyordu o hesap işte

Ah ah ah ilik suyu vazgeçilmezim eşime ağır geldiği için çorbalara yarım yarım hissettirmeden koyarım hatta bazen et yemeklerine de atarım dolabımda her zaman ilik suyum organik tavuk suyum olur k
Bsk işte sende fakirsin 😂😂😂 adam doğru söylüyor et suyunu kendin çıkarmamalısın at bulyonu gitsin.

Hah işte o taşlıkları biz alır haşlardık hatta çok lezzetlidir yani bize göre bilmiyorum çok tuhafıma gitti
Yani hiç yenecek gibi birseye benzemıyor ama ilte işkembe fılanda oyle onları yıyorum. Onun ıcın bısey dıyemıcem alışkanlık meselesı demekkı

Şuan etrafımızda birisine babam avcılık yapardı kuş eti yerdik deseniz belki de zengin bir söylem çıkar ortaya hayat işte
Eheheh yok yok. Evlilik arefesinde bu konu gündeme gelmişti. Yani nasıl açıldı konu bilemiyorum ama eşimin taraftan bi şahıs dini kuralları ortaya koyarak bizi yermisti. Yokluğu darlığı ve çaresizliği bilmeyen bi baba olarak sadece kitabi bilgilerle konuşup belki de babamı da kırıp inciltmisti. Şahsen ben bu durumdan hiç gocunmadim yada boburlenmedim de. Engelli hasta çalışamayan bir erkek olarak babalık görevini yapmaya çalışıyordu. Bunu kolay kolay hiç bi erkek de çevre de anlayamazdi. Belki dinen gerçekten günaha girdik, ama o zamanlar böyle bi hayat yaşamak durumunda kalmistik. 🙄

Benim rahmetli anneannem koyun akciğeri yerdi. Küçükken tandırda yaparmış annesi hep. Annesi de yine o küçükken vefat etmiş. Ayda 1 kere muhakkak yerdi. Ben ona gider özel bi yerden alırdım. Ucuz da bi şey. Mesela ben yemem yiyemem. Ama o bunun hastasıydı.
Yani damak tadını hiç sorgulamam bu sebeple.
Tavuk ciğeri satan tonla lokanta da var diye biliyorum.

ben de salyangoz yedim fransada cok guzeldi. feslegen ve peynirimsi birseyle firinlanmiştı🤤🤤🤤
ama ikramdi, deniz ürünü sanip yedim. cok sonradan eski fotograflara bakinca ogrendim ne oldugunu:)

fakir yiyecegi bence tarhana
gecenlerde dinlenme tesisinden 250 liraya aldim bir kilodan biraz az. yap yap bitmedi. hala bir kilodan biraz az:)
dümdüz suya 3 kasik atiyorsun yemek oluyor. yani 250 liraya neredeyse 1 ay corban hazir :))
hadi o neyse besleyici en azindan. un corbasi tam fakir isi.
bim mantisi mesela fakir yemegi. yuz lira fazla versen zaten yufkacilarda ev mantisi satiliyor. veremiyorsan bim mantisi aliyorsun.
noddle fakir isi
5 paketi 120 lira, eskiden daha ucuzdu.
pilav da fakir yemegi. 1 kilosu 100 lira bazi marketlerde. hem doyurucu da. fakirsen bol bol pilav yaparsin ki karinlar cabuk doysun.
menemen yerine soganli yumurta yapmak, bebegine pirinc lapasi yapmak...bunlar fakir vibei veren yiyecekler bence.
Bebeğe pirinç lapası kilo aldın diyeymiş kız kalorisi yüksek diye . Bana en fakir vide ekmek ya ne bileyim sofraya ekmek gelince hep kendimi kötü hissediyorum

Back
X