Bunları yazdığım için utanıyorum(ailem)

peterkare

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2020
13
13
1
31
Kizlar fake hesap değil, kendi hesabımdan yazmak istemedim bu yüzden yeni hesap oluşturdum.

Ben yurtdışında yaşıyorum iki senedir.Evliyim.

Evlenmeden önce çalışıyordum ve aileme maddi anlamda destek sağlıyordum.maddi durumumuz kötü değil ailemizde herkes çalışıyordu ama kardeşimin yapmış olduğu borçlardan dolayı eve gelen 14 bine yakın paranın hayrını bir türlü göremiyorduk.

düğünümün olacağı zamanlar elimizde olan toplu parayı kullandığını öğrendik.borç harçla düğünü yaptık.kredi çekmiş bize verdi salalon ve altınların parasını ödedik.(ama biz o elimizdeki toplu parayı bize verdi sanıyoruz)

düğündn sonra yaşayacağım ülkeye geldik.tabi bir kaç ay sonra çektiği kredi ortaya çıktı zaten bir ton borcun üzerine ailem yine sıkıştı.(evlenip geldiğimde bu arada hiç bişeyimiz yoktu eşimin kendi çalışıp 1+1 ev Tutuk koltuk ve ikinci el masa derken sade olabilcegince az masrafli ev kurduk)aliem borçlar yüzünden sıkıntıya girdi diye 15 bin tl civarı para gönderdim.

Türkiye’ye gittiğimde yine borçları yüzünden 15 binTL ye yakın para verdim.

Sonra başka masrafları için 7 bin TL harcadım.(biz kenarda ayırdığımız para değil bu arada kendimizi bir iki ay sıkıntıya sokup yardım ettiğimiz paralar)

halada kardeşimin borçları bitmiş değil.
Şimdi evlenmek istiyor.eşinin absürt istekleri var.10 tane bilezik set ev gibi.ve bir çoğuna evet diyor.tamamen gösteriş için yapılan gelenek görenekler.gösterişi seviyorlar.bizimki de kızı sevdiği için bir çok şeyine tamam demiş.ailemde elinden geldiği kadardını tamamlamaya çalışıyor.(istediği altınları almak gibi)

benim düğünümde ve çeyiz olayımda 100 TL bile katkısı olmadı kimsenin.
Şimdi bunları görünce ister istemez üzülüyorum.biliyorum ailem kendini zora sokarak bunları yapıyor ben zaten istemezdim kendim için ama kimsede şu çöpü senin için aldık demedi.zaten düğünümdeki masrafları gönderdiğim para ile karşılamış oldum.

kardeşime hayır demedikleri için ve kardeşim sevgilisine hayır istemediği için bizimkiler son kuruşuna kadar ona bişeyler yapmak içinuğraşıyorlar.

kendilerinden bişeyi kıstıklarını gördükçe burda ben rahat etmiyorum.ne yapacağımı şaşırıyorum.

kıskançlık mi yapıyorum,birde ben burda bişeylerden kısıp ileride bişeylere sahip olmak isterken ailemin kardeşimin herşeyini dört dörtlük yapıp benden yardım beklemeleri canımı sıkıyor.tamam kardeşim ama ben evlenirken bekar evi gibi ev dizdim kendime kimse yardımcı olmadı çünkü yurt dışında yaşıyoruz ya herkes durumumuz çok iyi sanıyor.

Ailemde iyi insanlar ama para konusunda biraz bencil davrandıklarını düşünüyorum.böyle düşününce de onlar beni bu güne getirdi tabi yardımcı olacağım zor gününde diyorum.vicdanım el vermiyor.kenara koyamadığım beş kurusu onlar için harcıyorum.aile olmak böyle bişey mi lütfen vicdanımı rahatlatın ne yapmam gerekiyor

Son düzenleme:
Hayır aile olmak bu degil.
Kızını zora sokup sırf erkek çocuğu diye bir tek evladının sırtını sivazlamasi diğerinin de hiç hesaba dahi katılmaması onları iyi aile yapmaz konu sahibi. Bencil insanlar yapar
Bence artık para gönderme işini kesin.
Onlar sizi dünyaya sırtınıza binmek için getirmiş görünüyor buradan.
Yazık gunah.
Eşinizin ve dahi geleceginizin gözetmesi gereken taraflarından birisi de sensin.
Hakka giriyorsunuz.

Son düzenleme:
Vicdanen rahat edemiyorum onların yediklerinden içtiklerinden kısıp düğün için para ayırmaları zoruma gidiyor.burda boğazımdan geçmiyor.

Kardeşin evlenecek yaşa geldiyse borcunu ödeyecek, düğününü yapacak yaşa da gelmiştir. Çok şımartılmış bırakın kendi ne yapıyorsa yapsın. Onlar bencilse biraz da siz bencil olun
Keşke dediğiniz gibi olsa bulduğu kızda siz erkek tarafısınız her istediğimi yapmak zorundasınız diyen bir tip.kafayı yedirecekler bana hamileyim bunlar yüzünden strese giriyorum.

Ya kötü değil kardeşim ve ailem istesem canını verirler biliyorum.ama bizi çok zengin sanıyorlar.evet alım gücümüz yüksek ve eşim hiç birşeyi esirgemez ama yapacağımız yatırımdan kısıp biz istediklerimizi yapıyoruz.bu durum da zengin algısı yaratıyor

Vicdanen rahat edemiyorum onların yediklerinden içtiklerinden kısıp düğün için para ayırmaları zoruma gidiyor.burda boğazımdan geçmiyor.
Akıl bunun için var.
Gayette geçsin bogazinizdan.
Erkek kardeşiniz aymaz ve sorumsuz bir adam.
Buna çanak tutan da aileniz ve haliyle siz.
İyilikten maraz doğmuş.
Siz onun ailece sorumsuzca davranmasına vesile olmuşsunuz farkında mısınız ?
Borç yapmış odemissiniz. Zora düşmüş el atmışsınız.
Sizin paranızla kıza istediklerini alabilecek kadar tiynetsiz, gurursuz bir adama çanak tutmuşsunuz.
Etmeyin derim

Kocaman insanlar yaa. Yapmayın artık. Aynı paraları eşiniz de kendi ailesine yollasa karı koca başkaları için yaşıyor olacaksınız. Bir daha asla o paraları yollamayın. Anne babanızda Allah ın verdiği aklı borç ödemeye odaklanmak yerine gözünü açmalı artık

Kız erkek meselesi olarak düşünmeyin bence bunu. Ben de evlenirken her şeyimi kendim aldım öyle ki ailemin takacağı takları bile ben aldım. Diğer kardeşim evlenirken ailem aldı ama bence bir problem yok.

Onun ve borçları yüzünden hep varlık içinde yokluk çektik.eve giren o kadar para içinde ay sonunda elimde hiç para kalmazdı.şimdi de annem babam çekiyor.(kendimce karar aldım sadece annem babama arada harçlık göndereceğim öyle yüksek paralar vermek istemiyorum )

Harçlık işini siz bilirsiniz ama bence artık durma zamaniniz gelmiş.

Kız erkek meselesi olarak düşünmeyin bence bunu. Ben de evlenirken her şeyimi kendim aldım öyle ki ailemin takacağı takları bile ben aldım. Diğer kardeşim evlenirken ailem aldı ama bence bir problem yok.
Haklısın ama çeyiz ya sonuçta tek kızım bir parça bişey koyulamaz mıydı? Kardeşime bohça yapıldı kaneviçe işlemelerine kadar benim onları çok beğenmeme rağmen o zaman borçlardan dolayı yaptıramadım

Eşimde aynı benim gibi iki sene içinde 50 bin TL ye yakın Türkiye’ye para göndermişiz.

Tabi ki koyulabilirdi ama artık geçmiş zaman bunları düşünüp dertlenmenin size bir yararı yok. Unutun gitsin bence hayat çok kısa zaten

Tabi ki koyulabilirdi ama artık geçmiş zaman bunları düşünüp dertlenmenin size bir yararı yok. Unutun gitsin bence hayat çok kısa zaten
Bende zaten o sıra bunları hiç düşünmemiştim bi beklenti içine girmemiştim.şimdi istenildiğinde yapılabildiğini görünce insan üzülüyor.birde hamileyim iyice kafaya takar oldum herşeyi

Bende zaten o sıra bunları hiç düşünmemiştim bi beklenti içine girmemiştim.şimdi istenildiğinde yapılabildiğini görünce insan üzülüyor.birde hamileyim iyice kafaya takar oldum herşeyi
Hımm şimdi anlaşıldı hamilelikte olur böyle şeyler ama şöyle düşünün her şey zamanında güzeldir. O zaman bir sebepten kıl, yün, tüy neyse yapılmamış. Şimdi me yapılırsa yapılsın o anın yerini tutmaz o yüzden üzmeyin kendiniZi önünüze bakın

Aslında konu tam iki parça bez değil birikince olaylar insan patlıyor bir yerden.
Birde bu konuyu kimse ile paylaşamam böyle düşünüyor olamam ailemi üzebilir ama konuşmaya da ihtiyacım vardı

Yapacak bise yok.cok içinize sinmiyorsa gıda yardımı yapın para değil...çünkü yine bogazlarindan gecirmeyip kardeşinize verirler

Yapacak bise yok.cok içinize sinmiyorsa gıda yardımı yapın para değil...çünkü yine bogazlarindan gecirmeyip kardeşinize verirler
Bende artık çözümü öyle buldum ihtiyaçları olan şeyin parasını vereceğim ya da alacağım.

Bu durum öyle kafamı yoruyordu ki biriyle paylaşmaya ihtiyacım vardı.

Bir kuruş para göndermezdim ben olsam,tüm zorluğa katlanan sizsiniz,cefa cektiren kardeşiniz ama gel gelelim gelin adayının şımarık istekleri yüzünden cefa çekecek olan aileniz ve yine siz.Bırakın artık yardım etmeyi falan.Ellerinde olmayınca ne yapacaklar.Gereksiz işler,Allah yardımcınız olsun öyle kardeşten yana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…