Vicdanen rahat edemiyorum onların yediklerinden içtiklerinden kısıp düğün için para ayırmaları zoruma gidiyor.burda boğazımdan geçmiyor.Hayır aile olmak bu degil.
Kızını zora sokup sırf erkek çocuğu diye bir tek evladının sırtını sivazlamasi diğerinin de hiç hesaba dahi katılmaması onları iyi aile yapmaz konu sahibi. Bencil insanlar yapar
Bence artık para gönderme işini kesin.
Keşke dediğiniz gibi olsa bulduğu kızda siz erkek tarafısınız her istediğimi yapmak zorundasınız diyen bir tip.kafayı yedirecekler bana hamileyim bunlar yüzünden strese giriyorum.Kardeşin evlenecek yaşa geldiyse borcunu ödeyecek, düğününü yapacak yaşa da gelmiştir. Çok şımartılmış bırakın kendi ne yapıyorsa yapsın. Onlar bencilse biraz da siz bencil olun
Akıl bunun için var.Vicdanen rahat edemiyorum onların yediklerinden içtiklerinden kısıp düğün için para ayırmaları zoruma gidiyor.burda boğazımdan geçmiyor.
Kocaman insanlar yaa. Yapmayın artık. Aynı paraları eşiniz de kendi ailesine yollasa karı koca başkaları için yaşıyor olacaksınız. Bir daha asla o paraları yollamayın. Anne babanızda Allah ın verdiği aklı borç ödemeye odaklanmak yerine gözünü açmalı artıkVicdanen rahat edemiyorum onların yediklerinden içtiklerinden kısıp düğün için para ayırmaları zoruma gidiyor.burda boğazımdan geçmiyor.
Onun ve borçları yüzünden hep varlık içinde yokluk çektik.eve giren o kadar para içinde ay sonunda elimde hiç para kalmazdı.şimdi de annem babam çekiyor.(kendimce karar aldım sadece annem babama arada harçlık göndereceğim öyle yüksek paralar vermek istemiyorum )Akıl bunun için var.
Gayette geçsin bogazinizdan.
Erkek kardeşiniz aymaz ve sorumsuz bir adam.
Buna çanak tutan da aileniz ve haliyle siz.
İyilikten maraz doğmuş.
Siz onun ailece sorumsuzca davranmasına vesile olmuşsunuz farkında mısınız ?
Borç yapmış odemissiniz. Zora düşmüş el atmışsınız.
Sizin paranızla kıza istediklerini alabilecek kadar tiynetsiz, gurursuz bir adama çanak tutmuşsunuz.
Etmeyin derim
Harçlık işini siz bilirsiniz ama bence artık durma zamaniniz gelmiş.Onun ve borçları yüzünden hep varlık içinde yokluk çektik.eve giren o kadar para içinde ay sonunda elimde hiç para kalmazdı.şimdi de annem babam çekiyor.(kendimce karar aldım sadece annem babama arada harçlık göndereceğim öyle yüksek paralar vermek istemiyorum )
Haklısın ama çeyiz ya sonuçta tek kızım bir parça bişey koyulamaz mıydı? Kardeşime bohça yapıldı kaneviçe işlemelerine kadar benim onları çok beğenmeme rağmen o zaman borçlardan dolayı yaptıramadımKız erkek meselesi olarak düşünmeyin bence bunu. Ben de evlenirken her şeyimi kendim aldım öyle ki ailemin takacağı takları bile ben aldım. Diğer kardeşim evlenirken ailem aldı ama bence bir problem yok.
Eşimde aynı benim gibi iki sene içinde 50 bin TL ye yakın Türkiye’ye para göndermişiz.Kocaman insanlar yaa. Yapmayın artık. Aynı paraları eşiniz de kendi ailesine yollasa karı koca başkaları için yaşıyor olacaksınız. Bir daha asla o paraları yollamayın. Anne babanızda Allah ın verdiği aklı borç ödemeye odaklanmak yerine gözünü açmalı artık
Tabi ki koyulabilirdi ama artık geçmiş zaman bunları düşünüp dertlenmenin size bir yararı yok. Unutun gitsin benceHaklısın ama çeyiz ya sonuçta tek kızım bir parça bişey koyulamaz mıydı? Kardeşime bohça yapıldı kaneviçe işlemelerine kadar benim onları çok beğenmeme rağmen o zaman borçlardan dolayı yaptıramadım
Bende zaten o sıra bunları hiç düşünmemiştim bi beklenti içine girmemiştim.şimdi istenildiğinde yapılabildiğini görünce insan üzülüyor.birde hamileyim iyice kafaya takar oldum herşeyiTabi ki koyulabilirdi ama artık geçmiş zaman bunları düşünüp dertlenmenin size bir yararı yok. Unutun gitsin bencehayat çok kısa zaten
Hımm şimdi anlaşıldıBende zaten o sıra bunları hiç düşünmemiştim bi beklenti içine girmemiştim.şimdi istenildiğinde yapılabildiğini görünce insan üzülüyor.birde hamileyim iyice kafaya takar oldum herşeyi
Aslında konu tam iki parça bez değil birikince olaylar insan patlıyor bir yerden.Hımm şimdi anlaşıldıhamilelikte olur böyle şeyler ama şöyle düşünün her şey zamanında güzeldir. O zaman bir sebepten kıl, yün, tüy neyse yapılmamış. Şimdi me yapılırsa yapılsın o anın yerini tutmaz o yüzden üzmeyin kendiniZi önünüze bakın
Yapacak bise yok.cok içinize sinmiyorsa gıda yardımı yapın para değil...çünkü yine bogazlarindan gecirmeyip kardeşinize verirlerVicdanen rahat edemiyorum onların yediklerinden içtiklerinden kısıp düğün için para ayırmaları zoruma gidiyor.burda boğazımdan geçmiyor.
Bende artık çözümü öyle buldum ihtiyaçları olan şeyin parasını vereceğim ya da alacağım.Yapacak bise yok.cok içinize sinmiyorsa gıda yardımı yapın para değil...çünkü yine bogazlarindan gecirmeyip kardeşinize verirler
E size yazık. Gerçekten üzüldüm. Biraz kendi kıymetinizi bilinEşimde aynı benim gibi iki sene içinde 50 bin TL ye yakın Türkiye’ye para göndermişiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?