Bunları yazdığım için utanıyorum(ailem)

tipik evlat ayırımı diyoruz buna kız evlat ne yaparsa yapsın yaranamaz erkek herhaltı yer ama ailenin göz bebeğidir yine değişmez kural sana yapılmayanı diğer kardeşede yapılmaması gerekir hak yenmiş oluyor bir kere muhakkak ilerde bunun acısı cıkar inşallah ailen bu konudaki farklılığı er geç anlar diye söyleyebilirim yoksa ailenle aran ilerde acılabilir yada daha cok yakınlaşabilirsin gelecek olan geline baglı cünkü senin kardeşinide yöneten o olacak umarım aradaki fark kalksın yoksa emeklerine yazık olur

Bence para yollamayın kesinlikle ben de yurtdışındayım ama asıl bencilliği Türkiyedekiler yapıyor bencillerse sen de bencil ol sen para yollarsan eşin yollarsa sizin evliliğinizin hiçbir anlamı kalmıyor ki nasıl aile olup geleceğinizi düşüneceksiniz inanın kimse kimsenin umrunda degil herkes kendini düşünüyor yapmayın para yollamayın yine de siz bilirsiniz

Aynen ben de yurtdışında yaşıyorum ve geçen gün aynı konularda bir konu ben açmıştım ailem haksızlık yapıyor diye arkadaş ta zamanla anlıyacak

Aynen ben de yurtdışında yaşıyorum ve geçen gün aynı konularda bir konu ben açmıştım ailem haksızlık yapıyor diye arkadaş ta zamanla anlıyacak

aile işte bazen geçte olsa anlayabiliyor bazende asla düşüncesini değiştiremiyorsun

O kadınla bu adam evlendiğinde şu anki yaptığı borcun üç mislini yapmaya başlayacak, daha çok paraya sıkışacaklar. Sen verdikçe onlar alır, yardım etmeyi bırak artık ailen eşin. Kardeş başının çaresine baksın artık. Yok bende demeyi öğrenmelisin aksi takdirde evliliğin sıkıntıya girer.

bir kizim var simdi ve ilerisi icin yaptigim ve yapacagim hic bir sey icin bana borclu degil olamaz.
aile olmakla anlattiginiz seyin bir alakasi yok.
is kurae batirir olmaz anlarim yardim edilir.
ailecek bir ev alinacak olunur yardim edilir anlarim (bekarkn)
ama ayagini yorganina gore uzatmayan kimse icinde kilimi kipirdatmam kusura bakmasin
ben yiyemiyorum al sen ye demenin bir şekli bu yani.
evlenecek kadar buyuduyse evinide duzsun kardesiniz aileniz artik kim dizerse ama siz karismayin.

Karışma yeterince bişeyler vermişsin daha da verici taraf olma

Vicdanen rahat edemiyorum onların yediklerinden içtiklerinden kısıp düğün için para ayırmaları zoruma gidiyor.burda boğazımdan geçmiyor.
E alan razi bogazdan kismalarina
Verende bogazdan kismaya razi
Yardim etmek ahmaklik olur artik
Birakin ne yapiyolarsa yapsinlar siz ustunuze duseni fazlasiyla yapmissiniz
simarik kardesinizi daha fazla simartmaya gerek yok
eve yardim edersiniz araba isterler
arabaya yardim edersiniz
tatil parasi isterler
cocugu koleje gondermek isterler isterlerde isterler
Yani sonu gelmez bu isteklerin calisiyorsaniz kendi paraniz sizde ev alin takin takistirin bu merhametsizlik olmaz ama onlarin yaptigi arsizlik

E 50 bin ne demek iki yılda tabi ki buradaki ortalamaya göre zenginsiniz siz böyle olursanız daha çok yolunursunuz çocuğunuz la aç kalırsınız

Kusura bakmayın da ailenin kerizi siz olmuşsunuz. Kızın suçu yok aole hadi yapalım hadi yapalım derse ister tabi. Nasil sizden para alirken kardesin yoluna para döşemeye utanmadilar anlamadım.

Havalar cok sicak disaridan geliyor olabilir aslinda
Bizdede cikiyo ara sira ama ev 1. Kat bahceden gelir diye dusunuyorum
Yani her yaz gorurum ama evimide pire basmadi hic

Ailen ve siz, her derdine yara bandı olduğunuz için kardeşin düşmekten korkmuyor. Tutumunuz bu şekilde olduğu sürece ayakları yere basamayacak malesef, parazit gibi birilerine yapışmaya devam edecek. Yetişkin bir insanın hayatın zorluğu, gelirine göre gider vs gibi konuları öğrenmesi lazım.

Evlilik olayına gelirsek inan şimdiden ev, bilezik vs isteyen kadın evlenince çocuk/tatil/özel istekler derken kardeşini büyük borçlara sokabilir. Ha kardeşin mantıklı bir adam olsa bunu engelleyebilir ama tencere kapak evliliği olacak onların ki. Bu yüzden aileni ve hatta sizi de etkileyen büyük tartışmalarına şahit olacaksınız büyük ihtimal. Bunların önüne nasıl geçeriz derseniz, kardeşini evlilik sürecinde maddi olarak yalnız bırakarak. Bırakın biraz zorlansın, alamazsın, ödeyemesin ki yetinmeyi öğrensin.Tabi ki aile olarak yanında olacaksınız ufak tefek destekleriniz olacak. Ama iki yetişkin insan kendilerine hayat kurmak istiyorlarsa bunu el ele vererek yapacaklar. İstekleri boylarını aşıyorsa gerekirse mahrum kalacak daha alt modelini alacaklar ki, kazanmanın zorluğunu, yatırımın kıymetini bilsinler.

Tekstilde asgari ücretle çalışan bir yakınımızın oğlu sırf kız tarafı istiyor diye boyunu aşacak borçlara girdi, ailesini de peşinden sürükledi. Buzdolabını bile cam kapaklı almışlardı ki ailesi memleketelerinden tarla sattı oğlunu evlendirmek için. Aynı sene kızları üniversiteye hazırlanmak için dershane istedi göndermediler yada gönderemediler bilmiyorum ama iki türlü de sinir bozucu. Evli çift hala parazit gibi aileye yapışık, gelin aile ile anlaşamadı bir türlü, oğulları her ay başı anne baba ziyareti yapar ağlanır, paraları toplar gider. İnan hep arkaları toplanan çocuklar, yaşlanıp eleğini asan huzur arayan ailelerine ömür boyu yük oluyorlar.

Eğer vicdan yapacaksanız eşinizle ortak rızkınızı kardeşinizin bitmek bilmeyen borçlarına yedirdiğiniz için yapın. O para sizin doğmamış çocuğunuzun da geleceği aynı zamanda. Ve onların hakkına girip, kardeşinizi şımartıyorsunuz. Ailenizle bir güzel konuşun, "kardeşinizin ev geçindirecek bilinçte olmadığını, kızın prenses taleplerinden anlaşıldığı üzere onunda aynı kafa yapısında olduğunu, evliliklerinde de bütçelerini yönetemediklerinden yine onlara yansıtacaklarını, oğullarından başka evlatları olduğunu, bu sorunu evlenmeden çözemelerse çok başları ağrıyacağını" anlatın. Sizde maddi zorluk çektiğinizi sıkıştırın laf arasında ki talepleri olmasın bundan sonrasında.

Ha birde şunu unutmayın lütfen, kırk kere yaparsınız bir kere hayır dediğinizde kötü olursunuz. En baştan tavrınız net olmalı, zararın neresinden dönerseniz kârdasınız.

Babam evlenince ailesi ile birlikte oturmuş. İşleri çok iyiymiş. Elinde avucunda ne varsa ailesine yedirmiş, kardeşlerini okutmuş vs. Babamın işler bozulup başka şehire gitmesi gerekince kimse kılını kıpırdatmamış. Bir yatak, bir halı iki çocuk İstanbula geçmişler. Kimsenin bir kuruş yardımını görmemişler. Herkes babamdan çok önce ev bark, mal sahibi oldu. Babamsa daha yeni ev alabildi kendine.

Siz gurbette didinip çalışacaksınız , sırf kur farkından dolayı aileniz sizi zengin görüp maddi yardım bekleyecek. kusura bakmayın yok öyle bir dünya. Daha kendi borcunu ödeyemeyen birinin evlenmeye çalışması istenen bileziklere ,eve ses çıkarılmaması neye güvenerek yapılıyor? Birikiminizi yapın gezin tozun emeğinizi, eşinizin emeğini sırf kardeşiniz rahat etsin diye sömürtmeyin.Çok güzel bir hayatınız olsun

50 bin TL sadece benim aileme değil onun ailesi ve benim ailem için olan para
Yaziminiza gore siz sizinkilere 37.000 oda kalan 13.000 gondermis
Hayir illa yollayacagiz diyorsaniz esit yollayinda ilerde kimsenin kimseye dili uzamasin.
Siz hemen orada calismaya basladiniz mi?hamileymissinizde tahminim calismiyorsunuzdur.
Oradada sartlar agir yapmayin yahu adamada gunah

Ayrica arkadaslarda yazmis ilk hayirda kotu olacaksiniz erkenden durusunuzu alirsaniz herkes benimser iliskileriniz ona gore ilerler

afedersin ama seni kullaniyo ailen sen vicdanina merhametine yenik dusuyorsun kendin esin ve olacak cocuklarin icin birikim yapmalisin (ille birikim olsun diyosan) sen sana dusenin fazlasini misliyle yapmissin

Siz geçenlerde konu açmıştınız sanırım. Arkadaşlara katılıyorum. Önce eşinizi alın karşınıza konuşun. İkiniz ve gelecek çocuğunuz ile ayrı bir ailesiniz artık. İkiniz de dışarıya para aktarmayı bırakın, kendi geleceğiniz için birikim yapın.

Ailenizle de konuşun. Onların borçlarını zorlanarak ödediğinizi, bundan sonra maddi destekte bulunamayacağınızı anlatın. Euro ile para kazanıyorsanız o para Türkiye'de çok kıymetli olabilir ama yaşadığınız ülkede öyle olmadığını anlatın. Çocuğunuz olacağı için artık para artıramayacağınızı söyleyin.

Size güvenip milletin gönlünü eğlemeye çalışmasınlar.

Oh nasılsa ödeyen var diye istediği gibi borç yapıyor nasılsa düğünümü karşılacak var diye evleniyor kardeşinizin rahatı yerinde sizde ailenizin fekadarı bence para falan gönderme artık yârın birgün çocuğunuz olacak ona iyi bir gelecek hazırlamak için birikim yapın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…