Bunları yazdığım için utanıyorum(ailem)

E size yazık. Gerçekten üzüldüm. Biraz kendi kıymetinizi bilin
Yakında doğum yapacağım ailem yanıma gelmek istiyor bende istiyorum ama bunlar için bir para gerekli koronadan dolayı vize vermeyeceklerini söyledim ısrarla başvuralım belki çıkar dediler.bende bir sürü para gidecek işi riske atmış olacağız dedim.sonra da üzüldüm keşke başvursamıydık diye.inanın çok çok iyi duruma sahip değiliz ama ailem bizi zengin sanıyor

Bir kuruş para göndermezdim ben olsam,tüm zorluğa katlanan sizsiniz,cefa cektiren kardeşiniz ama gel gelelim gelin adayının şımarık istekleri yüzünden cefa çekecek olan aileniz ve yine siz.Bırakın artık yardım etmeyi falan.Ellerinde olmayınca ne yapacaklar.Gereksiz işler,Allah yardımcınız olsun öyle kardeşten yana
İnanın birileri ile dertleşmeye o kadar ihtiyacım var ki.yakınımda ki birine bile anlatamıyorum bu durumu.sağlık sorunlarım vardı zaten birde her aradığımda para mevzuları yüzünden hep bir konu var evde insan evinde rahat ekmeğini yiyemiyor.

Sana şu kadarını söyleyeyim, ilerde kendi çocukların olup da eşinle belli yaşınız kemale erince çooookk pişman olacaksın. Hatta bu yardımlarına şimdilik ses etmeyen eşin bile ileride bunlar yüzünden seninle kötü olacak büyük ihtimalle. Benzerlerini aile büyüklerinde gördüm. Yurtdışında olup durumları iyi sanıldığından turkiyedeki bütün kardeşlerine ailesine yardım yapan ama yaşlılığında da eşiyle bu konular yüzünden boşanma aşamasına gelenler var. Tabiki ailen canın kanın ama eşinin kazandığını ailene yollayarak eşinin vebaline de giriyorsun. Artık ikiniz bir aile kurdunuz, sınırını bilmen lazım. Gerekirse burda ev aldık borca girdik ,bana bir şey yapmadığınız icin her şeyi esim aldı borca girdik de, bebek de geliyor cok borcumuz var de para göndermeyi bırak. Ailen güçleri yetmediği halde kardeşin icin kendilerini zora sokuyorlarsa bu onların problemi. Sen hala eşinle evlendiğinin farkına varmamış gibi duygusal davranıyorsun . Esin kolay mı kazanıyor o paraları? Yurt dışının da kendine göre zorluğu var. Orda evini arabanı al birikim yapmaya bak. Ailene de artık gönderme. İlerde hepsi sırtını dönüp yine kardeşin hepsinin gözünde kıymetli olursa ben enayi miydim de kocamın parasını aileme gönderip eşimi,kendi çocuğumu kendimi sıkıntıya soktum diye dert sahibi olursun.

Sana güvendikleri icin belki de her şeyi yaparız ederiz diyorlar. Yardımcı olamayacağını söyle, ona göre kendileri başlarının çaresine baksın. Alıştırmışsın para yollamaya, böyle gider yoksa.

Birde hem sen hem eşin ailesine 50 bine yakın para yollamışsınız. Şimdiden az çok bir yerde hata yaptığınızın farkına varmışsın strese girdim diyorsun. İlerde bu şekilde gönderdiğiniz miktarlar daha da artarsa ve eşinle o kadar çalıştığınız halde kendi birikiminizi yapamamış olursanız kendinizi cok kötü hissedeceksiniz. Eşini al karşına konuş güzelce. Ben düşündüm artık kendimizi ve çocuğumuzu düşünüp ilerisi icin birikim yapmalıyız, ikimiz de artık göndermeyelim de .

Eşimde aynı benim gibi iki sene içinde 50 bin TL ye yakın Türkiye’ye para göndermişiz.

Herkes ayağını yorganına göre uzatsın! Para vs göndermeyin. Gelin hanımın isteklerine sadece erkek kardeşiniz değil ailenizde hayır diyememiş. Bedelini siz ödemek zorunda değilsiniz.
Hamileymişsiniz de. Ufak gibi gözüken meblalarla yatırım yapabilirsiniz. Bebeğinizin geleceği için arsa vs alabilirsiniz, emin olun ki her değerde arsa sene geçince fiyatını artıryor durduğu yerde.
İzne geldiğinizde annenize ufak tefek harçlıklar verin, mutfak ve giyim vs alışverişi yapın. Yeterli.

Şu ana kadar yapmışsınız tamam, artık kendi çekirdek ailenizle ilgilenin ikiniz de. Sağlık olur, zaruri ihtiyaçlar olur yine yardım edersiniz, ama keyfi istekleri duymayın (gerçi ilk hayır dediğinizde muhtemelen önceki yaptıklarınızın kıymeti kalmayacak ve hoş olmayan sözler duyacaksınız, kendinizi hazırlayın)

Ben yetişkinlere çok üzülemiyorum, yani bu durumdaki size ve eşinize. Çünkü düşünüp karar verecek iradeniz var, doğru ya da yanlış yapıp sonuçlarıyla yüzleşebilirsiniz. Ama çocuğunuza üzülürüm, bu süreçte bu ayrımı hissederse.

Muhtemel bir senaryo yazayım mı size;
Kardeşinizin, ailenizin gelin hanıma evet demesinin çok büyük sebebi sizsiniz. Yani o sözler siz yerine getireceksiniz ya da sonrasında borçları toplayacaksınız diye verildi. Hatta belki kız da o sebeple istedi, “abla yurtdışında yapar” diye (çevremizde duymadığımız şeyler değil bunlar) Hadi siz onları isteklerine göre evlendirin, ama iş orda bitmeyecektir. Daima onlara da bakmak zorunda olacaksınız. İleride çocuklarınız olacak sizin de, onların da. Siz zaten zenginsiniz(!) diye aileniz kardeşinizin çocuklarını destekleyecek ve sizin de desteklemenizi isteyecek. Ama o çocuk ruhu bu davranışı “onlar muhtaç” olarak anlamayacak, “biz sevilmiyoruz” diye hissedecek.

Bir gün eşinizin de, hatta sizin de sabrınız taşacak. Çünkü ben sizin orda çok çok kolay para kazanmadığınız düşünüyorum. Siz çalışıp, onlar hep daha iyi durumda yaşayacak ve bu durumu gözünüz götürmeyecek bir müddet sonra. Kendinizi huzursuz etmeye değer mi?

Ayrıca böyle (gereksiz) yardım ederek ailenize de kötülük yapmış oluyorsunuz.

Aileniz sizi zengin sanmasin
Anlatin durumu. Hatta acik acik soyleyin, ben ikinci el esyalarla evimi kuedum, bir baskasini keyfi isteklerine ayiracak param yok diyin.
Bebek geliyor, her seyi para diyin.
Surekli.laf aralarina sikistirin bu durumu.
Ve artik yardim etmeyin
Bebeginizin, ailenizin rizkini keyfinize gore dağıtamazsınız.
Siz kendinizi kullandirmayi secmissiniz bunca zaman, bu sizin bileceginiz is, ama ailenize bunu yuklemeye hakkiniz yok.

Yok artık o kadar parayı nasıl gönderdiniz? Aileniz size 5 kuruş destek olmadı ama kardeşinizin görgüsüz kız arkadaşına altın mı düzüyor gerçekten? Hayır diyemiyorlar mı? Siz de hiç uyarmıyor musunuz anne baba bu kız kardeşimi yolmanın peşinde diye? Hoş, yıllardır bunca borcu nasıl açmış kardeşiniz başınıza? Daha o zaman konuşmalıydınız ailecek ciddi şekilde. Sorumsuz insanlardan nefret ediyorum...

Yakında doğum yapacağım ailem yanıma gelmek istiyor bende istiyorum ama bunlar için bir para gerekli koronadan dolayı vize vermeyeceklerini söyledim ısrarla başvuralım belki çıkar dediler.bende bir sürü para gidecek işi riske atmış olacağız dedim.sonra da üzüldüm keşke başvursamıydık diye.inanın çok çok iyi duruma sahip değiliz ama ailem bizi zengin sanıyor
Yurtdışında yaşayanlara o gözle bakılıyor evet ama kendi akrabalarımdan biliyorum. Kimse de yatarak para kazanamıyor. Onlar orda çok zor şartlarda yaşayıp geçim sağlıyordu mesela.
Bence iyi yapmışsınız vize işlerine vs girmeyerek ama böyle kaçarak olmaz. Açık açık paramız yok deyin. Eğer siz yok demeye alıştırmazsanız her seferinde farklı bahane bulmak sizi yorar

Bence sevgi dolu bi ailede buyumussunuz..ve siz eksik biseyler anlattikca aileniz sizi guclu saniyor..az bucuk tahmin edebiliyorum bole bir aileyi.ailede olmayana verilir mantigi var..emin olun sizde olmadigini bilseler..yoktan var edip sizede yaparlar..kardesinizin de hep bole olcagini dusunmuyorumm..iyi bir is buldugunda..para biriktircegini dusunuyorumm..hata bence sizde ailenizde degil..artikk yok dmesini bilin..eger ciddi bir durum yoksa..saglik gibi..durumunuzun olmadigibi dile getirin..islerin kotu gittiginden bahsedin..maas alamadiginizdan yada artik kazanamadiginizdan..bi sure deneyin gorceksiniz..onlarda anlayisla karsilicaktir..

Vicdanen rahat edemiyorum onların yediklerinden içtiklerinden kısıp düğün için para ayırmaları zoruma gidiyor.burda boğazımdan geçmiyor.

Onlara sizin paranızı yemek zor gelmiyorsa bırakın onlar düşünsün. Ev aldık, kredi çektik benden para beklemeyin diyin. Resti çekin. Zaten bir dünya yardım etmişsiniz.

Haklısın ama çeyiz ya sonuçta tek kızım bir parça bişey koyulamaz mıydı? Kardeşime bohça yapıldı kaneviçe işlemelerine kadar benim onları çok beğenmeme rağmen o zaman borçlardan dolayı yaptıramadım
Neden surekli borc oduyorsunuz? Yani insanlar evet borc oduyorlar ama karsiliginda ev,araba,is bir sey sahibi oluyorlar.Siz yillardir neyin borcunu odediniz?

Kardesinize ne kadar verirseniz o kadar devam edecek bu modeller boyledir.Oda kendi totosuna degil,size guvendiginden evlilige girismis.
Calis didin gurbet elde 2. El masayla ev kur anne baba vicdan yaptirsin cok uzucu ya.

İlerde esinle asiri sorun olur bu isler.Simdi seninde evliliginin basi az zaman gecsin coluk cocuk olsun bunlar hep cikar onune.
Allah korusun yarin evlilikte sorunun olsa,bir sikinti olsa donup gitme durumlari vb bize gelme deseler (potansiyelde var gibi ya neyse) sap gibi kalirsin ortada ne ana babalar ne verici evlatlardan neler okuyoruz.İnsanoglu cok garip bir varlik,yapmaz dedigin yapiyor,sasmaz dedigin sasiyor.

Yani kisaca once Sen ve senin ailen.Bu kadar dertli,yapisik kopamayacaktiysaniz neden evlendiniz ki? Sunu bir erkek acsa suraya sayar soveriz valla.Yok evlendigini bilmiyor ,yok aile bagimlisi,yok cocugunun rizkini dagitiyor diye yalanmi?

Kardesininizin anasi babasi siz degilsiniz.O onlarin sorunu sorumlulugu.
Yeme icme gibi seylerine cok takildiysaniz, internetten migros sanal gibi mecralardan yapin aylik erzak alisverislerini, internettende odeyin eve gotursun biraksinlar

Hasta degiller acta degiller acikta degiller, geliriz falan dediklerine gore yasli baslida degiller, abartmayin lutfen
Siz evlat olarak yanlarinda olacaksiniz tabiki,ama bunun parayla veya cicis ogullarinin gonlunu yapmakla pek alakasi yok

Son düzenleme:
Kizlar fake hesap değil, kendi hesabımdan yazmak istemedim bu yüzden yeni hesap oluşturdum.

Ben yurtdışında yaşıyorum iki senedir.Evliyim.

Evlenmeden önce çalışıyordum ve aileme maddi anlamda destek sağlıyordum.maddi durumumuz kötü değil ailemizde herkes çalışıyordu ama kardeşimin yapmış olduğu borçlardan dolayı eve gelen 14 bine yakın paranın hayrını bir türlü göremiyorduk.

düğünümün olacağı zamanlar elimizde olan toplu parayı kullandığını öğrendik.borç harçla düğünü yaptık.kredi çekmiş bize verdi salalon ve altınların parasını ödedik.(ama biz o elimizdeki toplu parayı bize verdi sanıyoruz)

düğündn sonra yaşayacağım ülkeye geldik.tabi bir kaç ay sonra çektiği kredi ortaya çıktı zaten bir ton borcun üzerine ailem yine sıkıştı.(evlenip geldiğimde bu arada hiç bişeyimiz yoktu eşimin kendi çalışıp 1+1 ev Tutuk koltuk ve ikinci el masa derken sade olabilcegince az masrafli ev kurduk)aliem borçlar yüzünden sıkıntıya girdi diye 15 bin tl civarı para gönderdim.

Türkiye’ye gittiğimde yine borçları yüzünden 15 binTL ye yakın para verdim.

Sonra başka masrafları için 7 bin TL harcadım.(biz kenarda ayırdığımız para değil bu arada kendimizi bir iki ay sıkıntıya sokup yardım ettiğimiz paralar)

halada kardeşimin borçları bitmiş değil.
Şimdi evlenmek istiyor.eşinin absürt istekleri var.10 tane bilezik set ev gibi.ve bir çoğuna evet diyor.tamamen gösteriş için yapılan gelenek görenekler.gösterişi seviyorlar.bizimki de kızı sevdiği için bir çok şeyine tamam demiş.ailemde elinden geldiği kadardını tamamlamaya çalışıyor.(istediği altınları almak gibi)

benim düğünümde ve çeyiz olayımda 100 TL bile katkısı olmadı kimsenin.
Şimdi bunları görünce ister istemez üzülüyorum.biliyorum ailem kendini zora sokarak bunları yapıyor ben zaten istemezdim kendim için ama kimsede şu çöpü senin için aldık demedi.zaten düğünümdeki masrafları gönderdiğim para ile karşılamış oldum.

kardeşime hayır demedikleri için ve kardeşim sevgilisine hayır istemediği için bizimkiler son kuruşuna kadar ona bişeyler yapmak içinuğraşıyorlar.

kendilerinden bişeyi kıstıklarını gördükçe burda ben rahat etmiyorum.ne yapacağımı şaşırıyorum.

kıskançlık mi yapıyorum,birde ben burda bişeylerden kısıp ileride bişeylere sahip olmak isterken ailemin kardeşimin herşeyini dört dörtlük yapıp benden yardım beklemeleri canımı sıkıyor.tamam kardeşim ama ben evlenirken bekar evi gibi ev dizdim kendime kimse yardımcı olmadı çünkü yurt dışında yaşıyoruz ya herkes durumumuz çok iyi sanıyor.

Ailemde iyi insanlar ama para konusunda biraz bencil davrandıklarını düşünüyorum.böyle düşününce de onlar beni bu güne getirdi tabi yardımcı olacağım zor gününde diyorum.vicdanım el vermiyor.kenara koyamadığım beş kurusu onlar için harcıyorum.aile olmak böyle bişey mi lütfen vicdanımı rahatlatın ne yapmam gerekiyor

Senin değil ailenin utanması lazım (başlığa ithafen söylüyorum) tamam evlenmeden önce yardım etmişsin ailene artık kendine ve ailene bak evladına yazık.. durumunu da söyle kendimize anca yetebiliyoruz diye ne bu yazık yani size.. eşinize de yazık

Sız uzulup para gonderın onlar gelın hanıma altın yapsınlar. Bıtakın ne hallerı varsa gorsunler sıkısacaklarsada sıkısssın sızlık bısey kalmamıs. Bu soyle oluyor ben yemıyorum al sen ye gıbı yanı. Sız onları toplamaya calısırken onlar baskası ın gonlunu gormeye calısıuorsa uzulecek bısey yok yapmıcaksın

Esiniz nasil ses ediyor zaten evlenirken aileniz hic bir katkida bulunmamis.ustune bide surekli para veriyosunuz burda suclu sizsiniz kimse degil.niye sorumsuz biri icin rizkinizi veriyosunuz.

kusura bakma ama kardeşinin bu durumdda olmasının tek sebebi ailenmiş ,

bunu ögren lütfen , ve artık kendin için yaşa , kimsenin enayisi değilsin ailenin bile ,

birlafla ödeşirler senınle merak etme

Back
X