- 8 Mart 2013
- 380
- 987
- 313
Kizlar fake hesap değil, kendi hesabımdan yazmak istemedim bu yüzden yeni hesap oluşturdum.
Ben yurtdışında yaşıyorum iki senedir.Evliyim.
Evlenmeden önce çalışıyordum ve aileme maddi anlamda destek sağlıyordum.maddi durumumuz kötü değil ailemizde herkes çalışıyordu ama kardeşimin yapmış olduğu borçlardan dolayı eve gelen 14 bine yakın paranın hayrını bir türlü göremiyorduk.
düğünümün olacağı zamanlar elimizde olan toplu parayı kullandığını öğrendik.borç harçla düğünü yaptık.kredi çekmiş bize verdi salalon ve altınların parasını ödedik.(ama biz o elimizdeki toplu parayı bize verdi sanıyoruz)
düğündn sonra yaşayacağım ülkeye geldik.tabi bir kaç ay sonra çektiği kredi ortaya çıktı zaten bir ton borcun üzerine ailem yine sıkıştı.(evlenip geldiğimde bu arada hiç bişeyimiz yoktu eşimin kendi çalışıp 1+1 ev Tutuk koltuk ve ikinci el masa derken sade olabilcegince az masrafli ev kurduk)aliem borçlar yüzünden sıkıntıya girdi diye 15 bin tl civarı para gönderdim.
Türkiye’ye gittiğimde yine borçları yüzünden 15 binTL ye yakın para verdim.
Sonra başka masrafları için 7 bin TL harcadım.(biz kenarda ayırdığımız para değil bu arada kendimizi bir iki ay sıkıntıya sokup yardım ettiğimiz paralar)
halada kardeşimin borçları bitmiş değil.
Şimdi evlenmek istiyor.eşinin absürt istekleri var.10 tane bilezik set ev gibi.ve bir çoğuna evet diyor.tamamen gösteriş için yapılan gelenek görenekler.gösterişi seviyorlar.bizimki de kızı sevdiği için bir çok şeyine tamam demiş.ailemde elinden geldiği kadardını tamamlamaya çalışıyor.(istediği altınları almak gibi)
benim düğünümde ve çeyiz olayımda 100 TL bile katkısı olmadı kimsenin.
Şimdi bunları görünce ister istemez üzülüyorum.biliyorum ailem kendini zora sokarak bunları yapıyor ben zaten istemezdim kendim için ama kimsede şu çöpü senin için aldık demedi.zaten düğünümdeki masrafları gönderdiğim para ile karşılamış oldum.
kardeşime hayır demedikleri için ve kardeşim sevgilisine hayır istemediği için bizimkiler son kuruşuna kadar ona bişeyler yapmak içinuğraşıyorlar.
kendilerinden bişeyi kıstıklarını gördükçe burda ben rahat etmiyorum.ne yapacağımı şaşırıyorum.
kıskançlık mi yapıyorum,birde ben burda bişeylerden kısıp ileride bişeylere sahip olmak isterken ailemin kardeşimin herşeyini dört dörtlük yapıp benden yardım beklemeleri canımı sıkıyor.tamam kardeşim ama ben evlenirken bekar evi gibi ev dizdim kendime kimse yardımcı olmadı çünkü yurt dışında yaşıyoruz ya herkes durumumuz çok iyi sanıyor.
Ailemde iyi insanlar ama para konusunda biraz bencil davrandıklarını düşünüyorum.böyle düşününce de onlar beni bu güne getirdi tabi yardımcı olacağım zor gününde diyorum.vicdanım el vermiyor.kenara koyamadığım beş kurusu onlar için harcıyorum.aile olmak böyle bişey mi lütfen vicdanımı rahatlatın ne yapmam gerekiyor
tipik evlat ayırımı diyoruz buna kız evlat ne yaparsa yapsın yaranamaz erkek herhaltı yer ama ailenin göz bebeğidir yine değişmez kural sana yapılmayanı diğer kardeşede yapılmaması gerekir hak yenmiş oluyor bir kere muhakkak ilerde bunun acısı cıkar inşallah ailen bu konudaki farklılığı er geç anlar diye söyleyebilirim yoksa ailenle aran ilerde acılabilir yada daha cok yakınlaşabilirsin gelecek olan geline baglı cünkü senin kardeşinide yöneten o olacak umarım aradaki fark kalksın yoksa emeklerine yazık olur