Bunu kaynana dese küsersin ama kendi annen derse?

Bunu annem dese alınmam. Kaynanam dese de umursayip üzülmem ama ne haddine diye sinir olurum.
Anneler eleştirir öyle.
Takıntı yapmanın sırası mi kızım madem temizlik lazım şartlar belli mükemmel olmayiversin moduyla konuşmuş dan dun.
Yaa dan dun konuşmak en çok onların hakkı değil mi?
Herkes kendi evladına ama :)

Bunlar benim annemin her zamanki lafları hiç alınmak aklıma bile gelmedi

Çok haklısınız ben olsam bende üzülürdüm bir anneden destek beklenilen en hassas dönemlerdesiniz iş temizlik yapma konusundaki destekten bahsetmiyorum kesinlikle ama annenizin o son kurduğu cümle hoş olmamış.Bu kadar üzülmenizde hormonlarıda etkisi var ama başka zaman dese bu kadar canınız sıkılmazdı o yüzden düşünmeyin önemli olan siz eşiniz ve bebeğinizn sağlığı hayıryısıyla kucağınıza alın inşallah

Uzaktan misafir gelecek insan dolaplarinizin içini mi açıyor? Şu dolap içi silme olayını da hiç anlamam dolap içi toz olmasın diye değil mi zaten.

Kalkıp evinizi temizleyecek durumda değilsiniz, hamileliğiniz tehlikede ve uzaktan misafir mi bekliyorsunuz?
Anne konusuna gelince, ben kızını ev işi konusunda beğenen, tamam oldu bu kız diyen anne görmedim daha. Annem 50 yaşında , annaaennem bize geldiğinde yine söylenecek bir şeyler bulur. Sen bu çocukları bu yaşa kadar nasıl getirdin hala şaşıyorum bile der.Annemin tek yaptığıysa gülmek.

Yani öyle çok da hüngür hüngür ağlanacak bir durum değil bence. Ama sanırım hamilelik sinirlerinizi yıpratmış.

Annenizle daha başka önemli çatışmalarınız yoksa aldırmayın. Ya ben mi gurursuzum bilemiyorum annem yani yüzüme tükürse o gün biraz bozulur sabahına gene sırıtırım. Tabii ki kaynana olsa küserim elin kadını sonuçta üstümde ne emeği var, bence kıyaslamak bile abes

Öncelikle kendinizi üzmeyin. Canınızı sıkmaya değmez.
Konu başlığına gelince; ben annem de söylese kaynanamda söylese hiç umursamazdım.
Ama buradaki arkadaşların % 90’ı kaynanayı linç ederdi.
Size anneniz bu lafı söylediği için yumuş yumuş cevaplar verilmiş ve annenizin pek mevzusu bile edilmemiş. Klasik kk tarafsızlığı yani.

Gelecek misafir icin neden illa detaylı temizlik lazım ki?
Bir de temizlik yapamayacak oranda düşük riskiniz varsa misafir gelince ne yapacaksiniz?

Siz zaten evin durumunu oldukça kafaya takmışken üstüne böyle bir cümle duymak doğal olarak canınızı acıtmış.

Insan böyle anlarda "Aman ne var evinde? Her yer pırıl pırıl" gibi sihirli bir cümle duymak istiyor. Olur öyle hamilelik alınganlıklari ama kendini hırpalamaya gerek yok ki.

Eşinizle birlikte yapmayı deneseniz. Siz talimatları verin o yapsın. Kıyafet katlamalarını filan oturduğunuz yerden halledersiniz.

Ahhh ahhh bu analar ahhhhhhhh

Uzaktan misafir gelecek o yuzden detayli yapmak zorundayim

Kendini alıştırmaya bak evin bu durumuna. Çocuktan sonra hep böyle olacak çünkü :) en azından benim evim öyle. Önceden bayram temizliği vs çok saçma gelirdi bana. Her hafta evi güzelce siler süpürürdüm. Bir yer kirlenirse anında temizlerdim vs. Çocuktan sonra insanların bayram temizliğini niye yaptığını anladım. oğlum 2 yaşında, şu son birkaç aydır ev hiç bu kadar pis ve dağınık olmamıştır. Alışmaya çalışıyorum.

Bir de misafir gelmesine falan takılmayın. Gelecek kişiler sizin düşük tehlikeniz olduğunu biliyordur muhakkak. Ayıplayacaklarını falan sanmıyorum yani. Hoş ayıplarsa da ayıplasın gelenler, sizin sağlığınızdan önemli değil sonuçta.

Başlıkta sordugun soruya cevaben:" beni sen yetiştirdin anne." derdim.

“Teşekkür ederim ederim anne, düşük tehlikesi olan kızına çok yardımcı oldun ve çok güzel moral verdin.” derdim.

Sanirim hormonlardan dolayı olmus, yoksa ben buna ağlamam ben belki kızarım ama yüzüne, ya da dalgaya vururum. Yalnız cagirmisiniz gelmemde dememis ben gelirim demis otobus biletini cok bulmuşsunuz. Sanirim hormondan dolayi yoksa sorun olacak bisey değil anne kiz arasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…