evet kadının yazdığından önce zaten bir diyalog var bunu bende anladım ama onunki gibi yılışık ve aynı niyette olmayabilir...kadını günah keçisi olarak görmekle nerdeyse ona haksızlık ettiğimi söyleyeceksiniz...ne diyeyim bilmemedim!!!
bir şey sormak istiyorum arkadaşlarımızın hepsi kendi düşüncelerini paylaşıyor yorum yapıyor peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuda yani ortada kızla ve eşiniz arasında birşey varmı diyorsunuz yoksa hayır ben eşime güveniyorum mu diyosunuz?
benim düşüncem şu eşim kendisini sınamak için böyle bir şeyi benim yaptırdığımı bile düşünüyor olabilir...
kafası karışık birilerinin kendisini kandırdığını düşünüyor ve onu öğrenmeye çalışıyor olabilir...
tamam arkadaşım ozaman bak olumlu düşünüyorsun ve hala eşine güveniyorsun eşini şuan senden iyi birisi tanıyamaz. güven esas olduğuna göre eşinin sözlerini kabul etmekten başka şansın yok gibi görünüyor.
Ve kesinlikle seni seviyorum diyorsa seviyordur.
Açıkçası benim düşüncem eşin sana yalan söylememiş. Sadece hiç istemediği bir durumda kaldığı için kendince saklama gereği duymuş. Kocanı seviyorsan ona güvendiğini ve aşkına inandığını artık hissettirmelisin. İnan bana üstüne gidip zorladıkça oda yorulacak ve hiç istemese bile madem beni olmayan bir şeyle suçluyorsan içten içe bende gerçeğe dönüştürürüm diye düşünebilir. Dahası onunla birlikte olmaya kalkışırsa öğrenemezsin bile. Diyelim öğrendin ne yapabileceğini bir düşün istersen. Ayrılır mısın? Veya küser misin? Dahası seviyorsan affeder misin? İşte işler bu raddeye gelmeden seni seven kocana güvenmen en doğrusudur. Dahası evde yaratılan huzursuzluk diğer kadının işine gelecek ve kocanın zayıf olduğu bir anında onun kazanmasını sağlayacaktır. Kazanmasını ister misin? En iyisi hiç olmamış gibi davranıp kocana seni seviyorum ve güveniyorum. Evli olduğunu bile bile seni baştan çıkarmaya çalışan bu onursuz kadına gereken cevabı vereceksin. Sadece seni çok sevdiğimden bir an kıskandım ama biliyorum ki kimsenin beni incitmesine izin vermezsin deyip kocana sarılma vaktin gelmiş gibi.Birlikteliklerde sadece sevgi yetmez. Buna kesinlikle koşulsuz güvende eklenmelidir Ama kuşkular ve acabalar içini kemiriyorsa ve buna izin vermeye devam edersen emin ol sevginizde hırpalanacaktır Dilerim bu sözlerim sana görmen gereken yolları ve gerçekleri gösterecektir. Lütfen birde benim bakış açımla objektif bir biçimde yaşananlara bakmaya çalış. O zaman bazı şeyleri çok daha net görebilirsin belki ne dersin?
az önce tel'de konuştuk ve ben bu evliliği kurtarmak için uğraşırken sen neler yapıyorsun dedi...
arkadaşlar eşimin 2. eşiyim ben...aman yanlış anlamayın biz eşimle nefret ettiği eski eşinden ayrıldıktan 3 sene sonra tanışıp 1.5 yıl nişanlılıktan sonra evlendik...
o hiç bahsetmez ondan ama kayınvalidem,görümcem ve bütün yakınları eşimin ondan neler çektiğinden bahseder...ben ondan bahsetmeyi sevmediği için ona söyleyemedim ama o bile yapıyor olabilir bunu...
benim düşüncem şu eşim kendisini sınamak için böyle bir şeyi benim yaptırdığımı bile düşünüyor olabilir...
kafası karışık birilerinin kendisini kandırdığını düşünüyor ve onu öğrenmeye çalışıyor olabilir...
bu görüşmenin devam ettiğine dair yalnızca 1 mesaj vardı ve oda karşı tarafın mesajı...eşimin ne yazdığ, tam olarak tavrının ne olduğuna dair ipucu verecek onun herhangi bir mesajı yoktu...
ve dediğim gibi kadın eşimin benim yanımda yazdığı ret mesajlarına bile canımlı cicimli yanıt veriyordu...
tahminime göre normal bir zekaya sahip değil bu kadın veya aklımın almadığı bu oyunun parçası böyle davranmak,konuşma tarzı...
yukarda bir arkadaşım eskiden beri benimde düşündüğümü söylemiş kadına en büyük kötülüğü yine kadınlar yapıyor...
canım baştan beri tek birşeyi düşünüyorum, o da kocanın asla masum olmadığı. ama senin şu yazdıklarını gördükçe nasıl da gözlerini kapattığını, kocanı asla suçlamayacağını görüyorum. bi de kafama takılan sorular var,
- siz libyadan yeni gelmişsiniz ve muhtemelen eşinin hattı yeni, bu kadın bu numarayı nerden öğrendi??
- eşinizin aşkına, size olan sevgisine güveniyorsunuz ama o neden bu kadar kolay "böyle davranırsan beni kaybedersin" diyebiliyor???
- eşim benim yaptırıyor olduğumu düşünüyor bile olabilir diyorsunuz ama öyle olsa o kadar sert davranmak yerine size gülüp geçmesi falan gerekmez miydi??? bu kadar tepki verir miydi öyle düşünse???
bir de hep karşı taraftaki kadını suçlamak çok basit değil mi sizce de? güvendiğimiz insanın aslında güvenilmez olduğunu gösterdiği için mi bu kadar kızıyoruz karşıdaki kadına? yoksa eşimizdeki hayal kırıklığını mı kabul edemeyip kadına yüklüyoruz??? yani aynı durumda siz olsanız, eşinizi çok sevseniz de bu kadar ilgilenir miydiniz o erkekle???
üzgünüm hem senin hem de bebeğin için. ama burdan bakınca kocanızı hiç masum göremiyorum. keşke herşey bizim hayal ettiğimiz gibi olsa, toz pembe evimizde, sonsuz güven ve huzurla yaşasak, ama olmuyor işte bazen.
senin adına gerçekten çok üzgünüm, yazdıklarımı yanlış anlama lütfen. ama seni teselli edecek birşeyler de yazamazdım tüm olayları okuduktan sonra. biraz olsun tarafsız bakabilmeni sağlarız belki.
Sonuç ne olursa olsun, sonuca varırken aklı başında davranmalısın. Bence şu önümüzdeki dönemlerde onunla bu konu ile ilgili ne konuş ne de imalarda bulun. Eski hayatına geri dön. Ama bir taraftan da onu farkettirmeden takip et. Tavırlarını hareketlerini kontrol et. Zaten her suçlu mutlaka bir yerde hata yapacak açık verecektir. O zaman eline daha büyük bir koz geçer. Şu durumda o sana böyle birşeyin olmadığını söylemiş, uzatırsanız evliliğinizin bozulacağını söylemiş. Demekki ortada kendisi için korkacak bir durum var. Yoksa bana göre bu kadar fevri davranmazdı. Seni böyle birşeyin olmadığna ikna ederdi. Eğer onu sıkarsanız hem uzaklaştırmış olursunuz hem de açık vermesini öznlersiniz.
Ayrıca bunların dışında belki de gerçekten doğru olabilir. Birileri yapıyordur ve bu da bulmaya çalışıyordur kötü niyeti olmadan. Bu ihtimalde de eşini sıkarak kaybedebilirsin. Onun için bir süre sakin ol. Mutlaka gerçekler açığa çıkar. O zaman o değil siz güçlü olursunuz.
eşim inanın feleğin çemberinden defalarca geçmiş kimselere sıkıntı vermemek için hep kendinden ödün vermiş biri ve son derece merhametli...ona olan yoğun sevgimdenmidir bilmem ama beni aldatmış olabileceğine inanmak istemiyorum...ben önceden beri kıskanırdım belki bunu benim yaptırdığımı bile düşünüyor olabilir...
ben bu cümlede takıldım...
bukadar merhametli bir kocanız var...
ama 4 aylık hamile eşine dişlerini pençelerini çıkarıp...
üstüme gelme beni kaybedersin diyor gözdağı veriyor...
özür dilerim ama merhametini kime karşı gösteriyor tam olarak anlayamadım??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?