günaydın kıııızlllaaarrrr
bugün cumartesi bıraz geç uyandım benim büyük oğlanın okulu yok ya 9a kadar yattım normalde 7 de hergün uyanıyorum cocuğu okula götürebilmek için...
bugünkü menüm şöyle....
sabah 1 kase nesfit yedim az önce yarım yağlı sütle
ara yeşil çayım canım isterse bir elma
öğle fırında yağsız sebze yemeği yapmıştım 4 kaşık ondan yicem, yanında ayran içicem (yeşilliğim kalmamış yarın pazara çıkcam)
ara tekrar 1 yeşil çay
akşam abime yemeğe gidicem yengem ne yemek yapcak bilmiyorum ama ızagara var zannedersem orada dikkat edicem
birazdan spor yapıcam
harikasın canım inan sporsuz olmuyo spor şart değilmi kızlar....haydı spora yaza az kaldı şunun surasında 6 ay var diyelim oda hemen gelir geçer:)))Fıstık gibi olcaz fıstııııkkkkgüzel bilgiler vermiş arkadaşımız bende kahvaltıdan önce yapayım ozaman sporu bundan sonra
evinde spor aleti olmayan leslie yapsınlar çok güzel terletiyor ve eğlenceli
bende de step aleti var ama sabah erke yapamıyorum ses çıkarıyor çünki sabah sabah kimseyi rahatsız etmek istemiyorum
bende leslie yel yürüyorum öğlen saatelerindede step aletinde adımlıyorum
canım günaydın seninle bir yazıyı paylaşmak istiyorum
Vücudunuzdaki yağlardan şikayetçisiniz. Onlardan kurtulmak en büyük arzunuz ama ya nasıl başedeceğinizi bilmiyorsunuz, ya da çabalarınız yetersiz kalıyor. Sonuçta hala sizle birlikte her yere gelmeye devam ediyorlar. Bu durumda bir de bizim önerilerimize kulak vermeye ne dersiniz?
1. Haftanın 7 günü kardiyo çalışması yapın.
Eğer 8-12 hafta boyunca her gün 30 ila 45 dakikalık kardiyo çalışması yaparsanız, nasıl inceldiğinize kendiniz bile inanamayacaksınız. Üstelik bu işin bu kadar kolay olduğunu daha önce keşfetmediğiniz için de hayıflanacaksınız.
Tabii bu tavsiyeyi alan herkes gibi mızıklanmaya başlayabilirsiniz. Bu durumda en çok kullanılan özür zamansızlıktır. Oysa bir şeyi gerçekten istediğinizde ona zaman ayırabildiğinizi siz de biliyorsunuz. Bu bir zaman değil, istek meselesi.
2. Kardiyo çalışmanızı sabah ilk iş, hiçbir şey yemeden yapın.
Egzersizin hangi zaman diliminde ne derece verimli olduğu hala tartışılan bir konu. Ancak bizim önerimiz sabah egzersizlerinden yana. Nedeni mi?
Uykuya yattıktan sonra 8-12 saat bir şey yemiyorsunuz ve vücudun glikojen deposu boşalıyor ve vücudunuzdaki glikojen miktarı daha azken, daha çok yağ yakıyorsunuz.
Yemek yemek insülin salgılanmasına sebep olur. İnsülin, vücuttaki yağın hareketiyle doğrudan ilgilidir ve sabahları vücutta daha az insülin bulunur. Bu nedenle de, kardiyo egzersizleri sabah yapıldığında daha çok yağ yakılır.
Sabah kalktığınızda, kanınızda daha az akrbonhidrat (glikoz) vardır. Daha az glikozla daha çok yağ yakarsınız.
Çalışmadan hemen önce yerseniz, önce en son yediklerinizi yakmanız gerekir. Vücutta birikmiş olan yağın yakılması bundan sonra mümkün olur. Ayrıca insülin miktarı da yemek yedikten sonra artar.
Kardiyo çalışmasını sabah yağtığınızda, çalışma bittikten sonra bile metabolizma hızınız bir süre için daha yüksek olur. Kardiyo çalışmasını akşam yaparsanız, çalışma sırasında kalorileri yakarsınız ama çalışma sonrasındaki bu metabolizma hızının uzun olduğu periyoddan yararlanamazsınız. Çünkü uyuduğunuzda metabolizma hızınız otomatik olarak düşer.
Kendinize bir amaç belirleyin.
Amacınızın açık ve kesin olması, ona ulaşmanızda çok önemlidir. Mesela "Vücudumdaki yağ miktarını azaltıp, kas dokusunu artırmak istiyorum." diyorsanız, bu bir amaçtır ama yeterince açık olmayan bir amaç. Eğer "55 kiloya düşmek istiyorum" diyorsanız, bu size ulaşmak için net bir hedef sunar.
Yoğunluğu yüksek intervalli çalışmayla incelin.
Bu çalışmada, aerobik bir egzersiz yaparken, yüksekten düşük yoğunluğa ve daha sonra düşükten tekrar yüksek yoğunluğa geçerek, egzersizin dinamizmini artırıyorsunuz.
İntervalli çalışma son zamanların en gözle kardiyo çalışmalarından. Nedeni de, sıradan bir çalışmadan daha çok kalori yaktırması; ama bundan da iyisi, normal bir çalışmaya oranla, intervalli çalışmadan sonra metabolizmanızın hızındaki artışın daha uzun süre korunabilmesi.
İşte kondisyon bi***letiyle uygulayabileceğiniz 21 dakikalık bir interval çalışması örneği:
3. Seviye: 5 dakika (ısınma)
5. Seviye: 1 dakika (yoğun çalışma)
4. Seviye: 1 dakika (daha az yoğun çalışma)
6. Seviye: 1 dakika (yoğun çalışma)
7. Seviye: 1 dakika (yoğun çalışma)
8. Seviye: 1 dakika (yoğun çalışma)
9. Seviye: 1 dakika (yoğun çalışma)
10. Seviye: 1 dakika (yoğun çalışma, maksimum)
3. Seviye: 5 dakika (gevşeme)
canım benim bende mrk ettim seni dedim bu kız nerde nereye kayboldu...konuların sahiblerine bakarken senin ismine raslayamadım senin bir günlüğün yokmu???
geçmiş olsun canım bence 3 l çok ben 2 l le başladım onuda haftaya 2.5 yapıcam birden sen çok su içmişşsin canım yaaa
ben çok iyim çok şükür bi sorun yok bende şimdilik...hem sen neden tartıya çıktın ki((keşke çıkmasaydın bak moralin bozulmuşşş...haftaya çarşamba tam 1 hafta olacak o zaman çıksaydın keşke....bende eşime o koşu bandını zar zor aldırdım..ama benimkisi 2inci el koşu bandı çokda uygun bir fiyata aldım..eğer almıyosa sana koşu bandı kendine bir ip al herherde satılıyo 10 tl felan bir uygu fiyatta....ben hatta bide ebru şallının seti aldım dvd si plates topu ve lastığını hepsini internetten 45 tl ye gelmişti...çok faydası var bi zamanlar yapıyodum aa cocuklarla çok zor onlar plates topunu oyuncak olarak görüyolar:))o yüzden koşu bandı bana daha cazip geliyo....
canım bende eşim gelmeden yemek yiyorum canım yemek istedikçe su içiyorum yoksa inan benimde çanım çok istiyo dün neler yedi önümde anlatamam ah o kaşarlı tost beni deli etti zaten :))))
bu arada dün markete gittim eti formun ürünlerini aldım...bitane çikolata kaplı bisküvi vardı canım çekti 1 adet yedim paketin içinde 4 tane vardı....portakallı bisküvi kepekli çubuk kraker bide limonlusunu aldım inan öle şeyler yersen daha iyi olur:)))yılmak yok diyete devam başaracağız arkadaşım ben sana inanıyorumyaza kadar fıstık olcak fıstık
selam kızlarrrr
ve bir hafta sonum daha bitti:)))
dün akşam yemekteydim hemen size akşam yemeğimi yazayım....
3-4 adet patates kızartmasıdayanamadım
2 tane köfte ve 1 tane pirzola ızgarada pişti....
bol salata yedim...
kaçamaklarım: 1 tane tuzlu kuru pasta, 2 bardak ice tea şeftali ve 4 tane çekirdek yedim...
bugünkü menümde şöyle...
sabah kalktım 45 dk yürüdüm sahil kenarında açık havada...
3 yemek kaşığı menemen 2 bardak çay 1 adet kurasan ev yapımı
öğle 1 adet kaşarlı tost yanında ayran yağsız tuzsuz...
akşam fırında istavrit bol salata ve 2 ader haşlama patates...
su içemedim bugün çok misafirim vardı...
yarın yazarım gene...
yok yok sen kesin benim ruh ikizimsin tam markete gittim geldim bunu okudum senle aynı bisküvileri almışız mavi yeşil formun çikolat kaplı bisküvisinden diğerlerinden bende aldım ne tesadüfkendime günlük açmadım nerden açılıyo bilmiyorum ki:18: yardımcı olursan sevinirim :18: canım bi de ben eşim gelmeden önce yiyorum ona hazırlarken bi daha yiyesim geliyo evet haklısın suya çok yüklendim bende senin gibi içeyim bari bundan sonra bu aralar bize çok misafir geliyo yazamıyorum ama ben rakibinim bunu untma bende koşu bandım olmasa da spor yapmaya çalışıyorum benimde plates topum var ama cd setim yok ıonu benim özelime kopyalama şansın var mı hangi hareketler yapılıyo çok bilmiyorum :18:
canım öylemi düşünüyosun:)))evet o eti formlar çok harika ve doyurucu en azından insanın nefsini bir nevze körlüyo:)))ben bugün pek su içemedim normalde içiyorum ama aslında günde 2 l su içmek gerekiyo...spor yapamıyosan ip al kendine evde dediğim gibi ip atla..yada step aletleri çok uygun ikinci elleride de var internette onlarada bakabilirsin canım:)benim rakibim olmana sevindim canım benim bu beni dahada motive ediyo aslında:)şunu söyliyeyim eskiden kanal tv 8 de ebru şallı çıkıyodu saat sabah 10:30 da ama şimdi halen varmı bilmiyorum...ebru şallının hareketlerini internetten indirebilirsin link olarak ama cd sini almanı tavsi ederim 1inci ve 2 inci cd si var ücreti 14.90 felan çok pahalı bişey değil ve avm lerde satılıyo carrefour kipa yada D&R da bulabilirsin cnm...çarşamba günü mrk ediyorum sabahtan kg nu yaz.
bu arada diyet günlüklerin bölümüne girince yukarıda KONU AÇ yazıyo oraya günlüğünü yazabilirsin hergün ne yediyse ne yaptıysan vs bende seni takip etmiş olurum cnm benimmmm...kendine cici bak ruh ikizim:)[/QUO
canım sağol yardımın için evet artık ebru şallının programı yok ben en iyisi cd sini alayımbaktım ki seninle herşeyimiz uyuşuyo öyle olduğunu düşünmeye başladım merak ettim valla seni yarın sabah ilk işim kendime diyet günlüğü açmak olacak ama sabah biraz geç kahvaltı yapmam gerek guatr var kan testi yaptırmam gerekiyo zaten biraz da guatr benim kilo vermemi zorlaştırıyo bugün bende 2 lt su içtim yediklerime dikkat ettim sende kendine cici bak fıstık adayı çarşamba kilomu da yazcağım
günaydın kııızlllaaaarrr
ve yarın büyük gün diyet yapalım tam 1haftamı geride bıraktım:))))yarın sabah size aç karnına ve çıplak olarak tartıya çıkcam ve kg yazıcam bbende çok heyecanlıyım tam 1 hafta boyunca tartıya çıkmamak için kendimi zor tuttum:)))))ama başardım.....
ve bugünkü menüm
sabah aç karnına su içtim
1 dilim tam buğday ekmeği üstüne üçgen peynir sürdüm 3 zeytin 1 fincan acık çay şekersizdi az peynir domates ve salatalık yemedim tadı hormonlu geldi pazardan yeni almıştım ama beğenmedim....
ara 1 elma ve yeşil çayım (şu an içiyorum)
öğle sebzeli kereviz yemeğim ( dünden kaldı onu yicem) yanına havuçlu turplu bol limonlu salata
ara 1 mandalina yeşil çay
akşam 1 kase nesfit yiyeyim diyom:)
30 dk yürüdüm sporumu yaptım sabah
bu aarda itiraf edeyim ki bu son 1 hafta içinde kaçamaklarım oldu tabi ama kendimi daha aktif daha fit hissediyorum...önceden öğlen 3-4 gibi bi uyku çöker tv başında tatlı tatlı şekerlemeler yapardım hatta 2 saat uyuyordum bazen:26:.
ama şimdi rahatlıkla erken kalkıyorum daha zinndeyim ve öğlenleri uykyum gelmiyo...mideme vücüdüma ne kötülükler yapıyormuşum meğersem o yemekleri yiyerek...sizlerede tekrar tsk etmek istiyorum destek olduğunuz için inanın motivasyon çok önemli eşime ve size tskler
Canım merhaba senden feyz alarak bende kendi günlüğümü açtım bu arada nette birşey buldum bence çok faydalı sende üye ol. kilotakibi.com. gün içinde ne yiyorsan yazıyorsun sana o ögünde ne kadar kalori aldığını yazıyor yaptığın aktivitenin ne kadar kalori harcattığını söylüyor günlük olarak herşeyini takip edebiliyorsun. Kilo çizelgeni yapıyor. süper bir site
canım ben dayanamadım bugün tartıldım 400 gr vermişim çok üzgünümdemek ki daha çok dikkat etmeliyim bende kendime günlük sayfası açacağım sende bana uğrarsan çok sevinirim yarın sende kaç kilo verdiğini mutlaka yaz sabırsızlıkla bekliyorum sanırım sen beni geçmişsindir baya spor yaptın sen bu hafta:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?