Tamam canım mühim değil :)
Ablamada söylerim :)
rezenede iyi gelir canım. ben senin kızın kadarken çay bardağının dibinde verirdim. Doktor verebilirsin demişti.
Ama zeytinyağıda iyi gelir. ara ara çay kaşığıyla ver sen.
canım katolog fiyatı 10 tl. ama komşu alıştan verecek bilmiyorum kaç olur 10 dan az yani.
hoş bulduk canım..Hoşgeldin Hayatcığım nasılsınAynen canım haklısın.Bir laf vardır senin hoşlanmadığın bir şeyi başkasınada yapma diye.Ama bunu anlayacak insan nerde Herkez aynı düşüncede değil malesef.Görüşün görüşürün araya soğukluk girmesin İnşallah rahatlar bakalım göreceğiz ilerleyen saatlerde :18:Arda napıyor iyimi
Mühim değil deme:)Tamam fiyatıda uygunmuş sana zahmet söylersin canımcığımEşim yok ne gerek var diyor zeytinyağını sürmemede ne gerek var çok sürme demişti sonra faydasını görünce gördünmü bak gerek varmış dedim Babası işte kızını seviyor napsın
hoş bulduk canım..
inşallah rahatlar canım..ben zeytin yağının çok faydasını gördüm..
arda iyi canım ne kadar kağı tvarsa evde kesiyor:) kesmeyi öğrettimde okul öncesi,
şimdi ne var ne yok kesiyor:)
ooo sizin babada pek bir müdahaleci.benim eşimde çok karışırdı bir. b.. anlar gibi..
ama yine anneden iyi kimse bilemiyor çatlasınlar:)
hoş bulduk canım..
inşallah rahatlar canım..ben zeytin yağının çok faydasını gördüm..
arda iyi canım ne kadar kağı tvarsa evde kesiyor:) kesmeyi öğrettimde okul öncesi,
şimdi ne var ne yok kesiyor:)
ooo sizin babada pek bir müdahaleci.benim eşimde çok karışırdı bir. b.. anlar gibi..
ama yine anneden iyi kimse bilemiyor çatlasınlar:)
İnşallah canım sağolZeytinyağı herşeye faydalı aslında Eşim patronlarının bahçesinden zeytin toplatıp yağ çıkartıyorlar.Halis mulis kayınvaldemlerde bidonda zeytinyağı var satıyorlarda.Marketteki yağlara güven olmuyor.Yağ konusunda derdim yok şükür Ardacık kağıt kesiyor demek aman dikkat et masa örtüsünü falanda kesmesin:18: El becerisi gelişir işte ne güzel.Allah kolaylık versin canım.Bu arada yeni evinize taşınmanız ne zamanaydı :44: Babalar karışıyor canım evet. Nehir hanım çok fena bezini değiştirirken temiz bez koyduğumda ona yapıyor inadıma altını alırken Bende bekliyorum artık.Bugünde babasının ve benim üzerime sırayla çıkardı Bakalım Allah yardımcımız olsun.Şimdide ağlıyor çıkmam lazım Kib görüşürüz canım Ardayı yerime öp
sağolasınız canım benim ben de niye bitaraflarım kaşınıp duruyor diyodum
bebiş uyumamıştı canım gittiğimde 1 saat falan oynaştık öyle yatırıdm ama gecenin 3 ünde kalktı 1 saat dikti beni ayağa oyun oynamak istiyor ben yatırıyorum tam yatıyorum baktım dikilmiş beşikte bana bağırıyor nasıl sinir oldum gece yarısı 4 buçuğu geçiyodu uyudu tekrar
Tamam canım al istersen, ben parasını mevlüde geldiğinde vereyim sanaHıı ablanda buyursun gelsin söyle davet ettiğimi Birde kızım afedersin kabız oldu teyzeleri.Dün gece uyuyamadı sancıdan.Rezene çayı aldırsammı diyorum.Zeytinyağıyla ovdum yaptı biraz rahatladı :18:İnternetten okudum yarım çay kaşığı kadar zeytinyağı verin yada mamasına koyun diyor sabah yaptım inşallah faydasını görür
Öyle canım Allah aratmasın iyikide varohhhh iyi yapıyor :)) iyikide var
görüşürüz canım. :))
denerim canım olmazsa hayırlı işler görüşürüzrezenenin faydasını ben de duymuştum.onu da deneyebilirsin
Öyle canım Allah aratmasın iyikide vardesteğini iletirim teyzesi,şuan kucağımda durmuyor çıkayım artık :18: görüşürüz öptüm
denerim canım olmazsa hayırlı işler görüşürüz
borcama yaptımAyfer sen akşamki böreği borcamamı yaptın. yani merak ettiğim şu. ben fırın tepsisine yapsam 6 yufka mı kullanmam lazım
birde tam malzemeleri yazsana.
oohh aferin nehire çıkarsın tepenizden aşağı yapsınnİnşallah canım sağolZeytinyağı herşeye faydalı aslında Eşim patronlarının bahçesinden zeytin toplatıp yağ çıkartıyorlar.Halis mulis kayınvaldemlerde bidonda zeytinyağı var satıyorlarda.Marketteki yağlara güven olmuyor.Yağ konusunda derdim yok şükür Ardacık kağıt kesiyor demek aman dikkat et masa örtüsünü falanda kesmesin:18: El becerisi gelişir işte ne güzel.Allah kolaylık versin canım.Bu arada yeni evinize taşınmanız ne zamanaydı :44: Babalar karışıyor canım evet. Nehir hanım çok fena bezini değiştirirken temiz bez koyduğumda ona yapıyor inadıma altını alırken Bende bekliyorum artık.Bugünde babasının ve benim üzerime sırayla çıkardı Bakalım Allah yardımcımız olsun.Şimdide ağlıyor çıkmam lazım Kib görüşürüz canım Ardayı yerime öp
ayyy o karışmaları sen gel bizde gör :) aman ağlamasın kızım, birtanecik kızım, elinden gelse kafeslere koyacak çocuğu
pazar günü pikniğe gittik öncesinde özdileğe uğradık, Şevvalde uyudu sonra av arabasına yatırdık kızı. bir baktım eşim ne kadar peluş oyuncak varsa çocuğun yüzünü örtmüş. ablamla görünce şok olduk. Bu sıcakta saçmalama Allah aşkına bu ne dedim.
Herkes bakıyomuş nazar olcakmış. Dedim ulan dünya güzelimi, aldım fıydırdım oyuncakları, yarım saat sonra geldi yanıma iyi halt ettin açtın yüzünü, adamın biri geldi ayyyy çok tatlı dedi şak fotoğrafını çekti dedişaşırdım kaldım millet mi hiç mi çocuk görmedi bilmem.
slm kızlar yazdıklarınızı takip ediyorum herkes kayınvalidesinden şikayetçi bende aynı şekilde bugün patlama noktasındayım birine anlatmazsam çatlıycam ağlıyorum sabahtan beri
cok sıkıldım onlardan eşimide benide resmen sesimiz çıkmıyor diye eziyorlar 30 haftalık hamileyim hamile olduğumdan beri evime sadece 1kez geldi üstelik kolay bi hamilelik geçirmiyorum safra kesem beni cok yoruyor 4günde bi acildeyiz ayakda kalsam ağrıyor ne yesem ağrıyor
bigünde arayıptda kızım bi ihtiyacın varmı demiyor üstelik benim ailem 3saat uzakta onlar zaten gelemiyor ama eşimin ailesinden de fayda yok
yemek yapamıyorum diyorum telefonda peynir ekmek kahvaltı ye diyor ben hamileyim ya benim iyi beslenmem lazım bi işin varmı diye sormuyor ben aramasam hiç aramıyor hep onlar saygı sevgi bekliyor gecen pazar günü arkadaşlar mudanyaya gidelim dedi tamam dedik bizde gittik yoldayken aradılar biz mudanyaya gidiyoruz sizde gelin dediler bizde zaten gidiyoruz dedik cok kalablıkdı arabayı pazarın oraya koyduk yer bulamadık balık yiyecekdik zaten yürüyemedik benim balık yedikden sonra sancım tuttu geri dönecekdik eşimin erkek kardeşiyle denk geldik annemler nerde falan diye konuştuk derya cafede dediler mesafe cok uzak olduğu için yanlarına uğramadık çünkü ağrım başlamıştı.eve döndük acile gittik eşim aradı onları acildeyiz biz trafik cok yoğundu 1saatte döndük falan diye konuştu
bugün eşimi aramışla cok saygısızlık yaptınız yanımıza gelmediniz demişler eşimde bişey dememiş haklısınız demiş
bıktım bu saygı beklemelerinden ama kendilerinden hiç bişey göremiyorum pazar gecesi acilde geçirdim birkere aramadılar
doktor 10gün seni yatıralık gözlem altında ol dedi amaa benimle hastanede kalacak kimse yok eşim pazartesi işe gitmedi ama sonucda fabrika nasıl izin alabilirki
kayınvalideme anladım sen kocanı düşünme o burda kalır aklın onda kalmasın diyor
beni hiç düşünmüyor serum kolumda tualaete nasıl gidicem zaten onu düşünmüyorum o beni düşünüyor eşim beni bırakmaz yalnız dedim
serumdan sonra tansiyonum düşüyor zor kalkıyorum ayağa niye böyle sevgisizler bana karsı anlamıyorum hep saygı bekliyorlar kendileri hiç göstermiyor
bebek şekerimizi sipariş ettik neden beraber beğenmedik diyor aklıma gelmedi dedi çıkmışken yaptırdık dedim
cok ağlıyorum zaten hassas bi dönemdeyim anlamıyorlar beni
slm kızlar yazdıklarınızı takip ediyorum herkes kayınvalidesinden şikayetçi bende aynı şekilde bugün patlama noktasındayım birine anlatmazsam çatlıycam ağlıyorum sabahtan beri
cok sıkıldım onlardan eşimide benide resmen sesimiz çıkmıyor diye eziyorlar 30 haftalık hamileyim hamile olduğumdan beri evime sadece 1kez geldi üstelik kolay bi hamilelik geçirmiyorum safra kesem beni cok yoruyor 4günde bi acildeyiz ayakda kalsam ağrıyor ne yesem ağrıyor
bigünde arayıptda kızım bi ihtiyacın varmı demiyor üstelik benim ailem 3saat uzakta onlar zaten gelemiyor ama eşimin ailesinden de fayda yok
yemek yapamıyorum diyorum telefonda peynir ekmek kahvaltı ye diyor ben hamileyim ya benim iyi beslenmem lazım bi işin varmı diye sormuyor ben aramasam hiç aramıyor hep onlar saygı sevgi bekliyor gecen pazar günü arkadaşlar mudanyaya gidelim dedi tamam dedik bizde gittik yoldayken aradılar biz mudanyaya gidiyoruz sizde gelin dediler bizde zaten gidiyoruz dedik cok kalablıkdı arabayı pazarın oraya koyduk yer bulamadık balık yiyecekdik zaten yürüyemedik benim balık yedikden sonra sancım tuttu geri dönecekdik eşimin erkek kardeşiyle denk geldik annemler nerde falan diye konuştuk derya cafede dediler mesafe cok uzak olduğu için yanlarına uğramadık çünkü ağrım başlamıştı.eve döndük acile gittik eşim aradı onları acildeyiz biz trafik cok yoğundu 1saatte döndük falan diye konuştu
bugün eşimi aramışla cok saygısızlık yaptınız yanımıza gelmediniz demişler eşimde bişey dememiş haklısınız demiş
bıktım bu saygı beklemelerinden ama kendilerinden hiç bişey göremiyorum pazar gecesi acilde geçirdim birkere aramadılar
doktor 10gün seni yatıralık gözlem altında ol dedi amaa benimle hastanede kalacak kimse yok eşim pazartesi işe gitmedi ama sonucda fabrika nasıl izin alabilirki
kayınvalideme anladım sen kocanı düşünme o burda kalır aklın onda kalmasın diyor
beni hiç düşünmüyor serum kolumda tualaete nasıl gidicem zaten onu düşünmüyorum o beni düşünüyor eşim beni bırakmaz yalnız dedim
serumdan sonra tansiyonum düşüyor zor kalkıyorum ayağa niye böyle sevgisizler bana karsı anlamıyorum hep saygı bekliyorlar kendileri hiç göstermiyor
bebek şekerimizi sipariş ettik neden beraber beğenmedik diyor aklıma gelmedi dedi çıkmışken yaptırdık dedim
canım çok hassas bi dönemdesin.zaten ağrılı sancılısın.pozitif düşünmeye bak.kendini üzme bu kadar.
hem sonradan ellerini ayaklarını çekmemelerinden ya da biz şunu bunu yaptık diye başına vurmalarından iyidir.
bi de bu açıdan bakıp kendini azcık rahatlatmaya çalış...
borcama yaptım
3 yufka
tepsinin aldığpı kadar milföy
3 yumurta.
1 brdak süt
1 bardak sıvı yağ
1 şişe soda
peynir yada içişne koyarsan diyelim:)
yapılışına geçelim:)
borcamın altına bir kat milföyü yaydıarark koyuyorsun (mesela ben 4 milföy alta 4 milföy en üste koydum borcamına göre değişir)
bir kaba 1 bardak sütü yağı yumurtanın 2sini kırıp iyice çırpıyorsun..
ve yufkaları koparıp o karışıma batırıp milföyün üzerine koyuyorsun aynı işlemi 1,5 yufka bitene kadar yapıyorsun..
peyniri arasına döküyorsun..
tekrar 1 buçuk yuıfkayı onun üzerine parçalayıp batırıp koyuyorsun..
en üste yine milföyü iyice açarak koyuyorsun..
sonra dilim dilim kesiyorsunn kalan karışım kalırsa üzerine dökebilirsin..
sonra bir şişe sodayı iyice böreğin üzerine gezdirerek döküp buzdolabına koyuyorsun..
akşamdan yaparsan eğer daha güzel oluyor sabaha kadar şişiyor börekk
yumurta sarısını üzerine sürüp 180 dercelik fırına veriyorsun..
afiyet olsun:))
oohh aferin nehire çıkarsın tepenizden aşağı yapsınn
canım bizim ekim aralık gibi falan diyorlar nasip..
ama sözleşmede 2014 ocak yazıyor..
ay senin kocan bize kız mız vermez
borcama yaptım
3 yufka
tepsinin aldığpı kadar milföy
3 yumurta.
1 brdak süt
1 bardak sıvı yağ
1 şişe soda
peynir yada içişne koyarsan diyelim:)
yapılışına geçelim:)
borcamın altına bir kat milföyü yaydıarark koyuyorsun (mesela ben 4 milföy alta 4 milföy en üste koydum borcamına göre değişir)
bir kaba 1 bardak sütü yağı yumurtanın 2sini kırıp iyice çırpıyorsun..
ve yufkaları koparıp o karışıma batırıp milföyün üzerine koyuyorsun aynı işlemi 1,5 yufka bitene kadar yapıyorsun..
peyniri arasına döküyorsun..
tekrar 1 buçuk yuıfkayı onun üzerine parçalayıp batırıp koyuyorsun..
en üste yine milföyü iyice açarak koyuyorsun..
sonra dilim dilim kesiyorsunn kalan karışım kalırsa üzerine dökebilirsin..
sonra bir şişe sodayı iyice böreğin üzerine gezdirerek döküp buzdolabına koyuyorsun..
akşamdan yaparsan eğer daha güzel oluyor sabaha kadar şişiyor börekk
yumurta sarısını üzerine sürüp 180 dercelik fırına veriyorsun..
afiyet olsun:))
oohh aferin nehire çıkarsın tepenizden aşağı yapsınn
canım bizim ekim aralık gibi falan diyorlar nasip..
ama sözleşmede 2014 ocak yazıyor..
ay senin kocan bize kız mız vermez
yüzüme vuramazlarki hiç bi zaman yanımda olmadılar sanki biz yokmuşuz gibi davranıyorlar eşimi üzüyorlar çıldırıyorum
ama bişey diyemiyoruz ben haziranın basında doğum yapıcam cok yanlış zamana denk geldi biz yanzlığa nasıl gidicez diyorlar hep bi müdahale halindeler
Canım hamilelikten dolayı çok hassassın. Ama inan üzülmeye hele ağlamaya hiç değmez sende onlara zamanı geldiğinde hakkettikleri değeri verirsin. Keşke yanında olsalar ama herkes gerekli hassasiyeti göstermez.
Birde serumla nasıl tuvalete gidicem falan demişsin bana mı basit geliyor acaba diye, bir an düşündüm, Allah daha beterlerinden korusun ama bu kadar takılacak bir şey yok, fenalaşırsan hastanede hemşireler var, zile bastınmı gelirler. Bence hastanede yat tedavini güzel bir şekilde ol, belki kalan zamanını ağrısız geçirirsin hem belki doğumunda rahat olur bu vesileyle.
Doğumdan sonra elinde serumla, hem doğum acısını çekeceksin, hem tuvalete gideceksin birde bunların üzerine bebeğini emzirip onunla ilgileneceksin. Üzül diye söylemiyorum ama, Şimdi inan çok daha iyi günlerin olduğunu anlayacaksın. Anneler güçlü olur. Ağlama üzülme hiç bir şey için.
milföyü açıp derken merdaneyle değil dimi normal kare kare koyuyosun.
yoksa elinlemi açıyosun.
Biraz süründürür orası kesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?