Bursalılar Sohbete Buyrun Kaynaşalım

22aralık cumartesi günü buluşma nerde olsun??

• Ankete Katılan
    9
  • Anket Kapalı .

canım bu durumda hastanede refakatçın olmadan kalman seni zorlayacatıkr tabiki..
bu arada zil yatağının hemen yanında oluyor hemşire düğmesi yani..
yani jimerde öyleydi kalkmana gerk yok basman yeterli..

anlıyorum canım.bak benim de kayınvalidem sıkıntı sebebi.ama napalım.
üstelik benimki de haddinden fazla karışıyor bir de ara açmaya çalışıyor.
yemin ederim hiçbşeyimize el atmasınlar ama ara da katmasınlar başımın tacı olurlar.
bak ben 43 kiloyum şuanda.omzumda 3 4 tane halıyla 4. 5. katlara çıkacak güc ne arar bende?
hem ne hastalıklar atlattım hala etkileri var.ama kimse başımıza vuramasın diye susuyorum kimseyi işimizde çalıştırmıyorum.
sabret canım,sayılı günler geçecek.nolur sık dişini.bu sabrının mükafatı da bebeğin olacak.

aynı noktaya ben de takıldım ama tipik kaynana modeli deyip geçtim.

doğum yaptığımda annem gelicek ablalarım yok maalesef annem suandada gelir ama kardeşim üniversite sınavına giricek onuda yalnız bırakamıyor doğuma 15gün kala gelir
evet canım bende cok takılıyorum oğlunu düşündü orda eşim bile dedi anne mavişim nasıl kalsın hastanede ben onu nasıl bırakırım nasıl işde çalışırım dedi aklım onda kalır dedi hiç sesini çıkarmadı önceden ayda birde olsa yemeğe çağırırdı şimdi 7aylık hamileyim 1kez çağırdı oda çarsıdan dönüyorduk mecbur kaldı diye düşünüyorum
öğünde çarsıda yorulmuştum çorbamı içip kalktıp makarna köfte yiyemedim bana ayırmamış bile onlardan sonra eşime dedim ben makarnayla köfte iyiym acıktım dedim gittik mutfağa yemeğe diye bitti kalmadı dedi hamile insana 1tane de olsa ayırılır diye bilirim canı çekmesin diye alt komsum hamileyken kokmutur diye götürüyordum ben

canım bu durumda hastanede refakatçın olmadan kalman seni zorlayacatıkr tabiki..
bu arada zil yatağının hemen yanında oluyor hemşire düğmesi yani..
yani jimerde öyleydi kalkmana gerk yok basman yeterli..

medicale gidiyorum yatağın üstünde ki tablo gibi yerde düğme kalkmadan basılmaz yani
pazartesi günü genel cerrahda randevum var safra kesem kötü durumdaysa eğer iltihap veye tıkandıysa bebeği erken alıcaklar çünkü patlama ihtimali var ozman hem beni hemde bebeği zehirlermiş allah korusun yada sarılık olurmuşuz bebekle birlikde doktorum acil müdahale gerekmez inşallah diyor genel cerrah ne derse onu yapıcaz dedi inşallah hersey yolundadır ağrılara dayanıyorum bebeğim iyi olsunda başka bişey istemiyorum artık serumlarda fazya etmiyor bünyem alışmış ağrıyı geçirmiyor haftada 1 3günde 1acillik olunca işde böyle oluyor 7 aylık hanmilelikde sadece 2kilo aldım serumla besleniyorum sanki sadece

canım benim kıyamam...düşünmüyorlar ki tek üzdükleri gelinleri değil oğullarını da üzüyorlar...

inanmıyorum ya insan arkadaşına komşusuna yapmaz bunu..
içten içten bir kızgınlğımı var bu kadının sana, yada vijdansız birimi??

aaahh canım ahh dua et sen kocanı karnındaki çocuğu düşünüyor.
şunu demek istiyorum aslında, minumum beklenti maksimum mutluluk.

okuldayımmmmmmmm vınn ı kaptım kaçtım sınıfıma

dur bende anlatayım

benim hamileliğimde zor geçti, şekerim vardı. Bir düşer bir çıkar heryere iğneler taşırdım. Gece gram uyumadan işe gelirdim, birde doğumuma 15 gün kalana kadar çalıştım, zorunda değildim ama sonra kullanırım dedim.
Ve eşim tüm hamileliğim boyunca her gece 22:30 da eve geliyordu. Yani evdeki tüm temizliğimide kendim yapıyordum.

ayrıca doğum yaptığımda kaynanam herkese zorla doğurduğumu, daha aslında 10 gün vaktimin olduğunu söylemiş o zaman şehir dışında oturan ablam annemdeydi güya o görsün diye bebeği gitmeden, doğurmuşum bunları 3 çocuk doğuran kadın söylüyor düşün. Yok neden bayram üstü doğurmuşum falan, cahil insan çok işte. Birde normal doğum yaptım hee

doğurdum 1 gece yanımda ablam kaldı hastanede, eve geldim 1 gecede kaynanam kaldı, keşke kalmasaydı, bana karnın açmı dedi durdu lohusa kadına açmısın denirmi, hadi 3 öğün yemek yerde öylesine sorarsın bizimki yemek yapmadan yedirmeden soruyordu.

Sonra kocama fısır fısır kızın adı benim adım olsun demeler, bizde gelinler karışmazdı demeler, bu olaylardan mı artık sonra sütüm kesildi, çocuğum aç kaldı, gece ağla ağla çocuk kendinden geçti. o ağladıkça ben ağladım dedim hastaneye gidelim kaynanam diyor hiç bir şeyi yok evhamlısın sen evhamlı. Ateşini ölüçüyorum 38,5 2 günlük bebek bu düşün. Sonra ağlaya ağlaya sardım çocuğumu gece 2,30 çıktım kapıya,

dedim size niye yalvarıyorumki ben, ayağım var kolum var, çok şükür kendim götürürüm çocuğumu doktora. Sonra tamam tamam bekle madem, surat 5 karış dünyanın lafını saya saya çıktılar. Kocamla ikisi, Gaza gelen kocamda ondan yana. yol boyunca bana işte senin için rahat etsin diye gidoyruz hiç bişeyciği yok çocuğun diyor.

Yakın hastaneye gittik baktı doktor çok acil dedi çocuk hastanesine, 2 günlük çocukta 39 derece ateş hiç iyi değil. çocuk kalmış 2,5 kg. sonra çocuk hastanesine gittik doktor baktı, vajinasından kan geliyormuş artık, böbrekleri kurumuş yavrumun

doktor dedi çok sıvı kaybetmiş hastaneye almamız lazım neredeyse ölecek, ağla ağla içim dışıma çıktı kocamla sarıldık, 1 saat içeride hemşire bebekte damar aradı biz dışarıda öldük.... neyse serumlar takıldı çocuğa, odaya geldik benim gözler açılmıyor şişmiş o kadar.

Kaynanam döndü kocama, eee biz gidelim artık yarında bayram gelen giden olur. Kocamıda götürcek bide, bende döndüm sen gidebilirsin ama kocam burda kalacak bu çocuğu tek başıma yapmadım dedim eee nası kalsın burda doktorlar izin vermiyor dedi. Bende banane bahçede yatsın. göstersin babalığını dedim. ve kocam 4 gün bahçede bankta yattı. O pencere bekler ben uyurdum, o uyurdu ben kalkardım. Korkmuştum çok, çocuk uyur kalır kalkmaz diye... :S çünkü şekeride düşmüştü yavrumun ve kaynanam 20 gün aramadı hiç bizi. Mevlüt yapıyorum diye ben çağırdım. Hiçte üzülmedim çünkü benim için komşudan daha uzaktı. Çünkü hamileyken karnımdaki çocuğa bile beddua etmişti. Ve bunları yapan çarşaflı mevlüt okuyan çok dindar biri düşün.

Çocuğum hasta olur ne arar ne sorar kendimi geçtim. Bende öyleyim onlara karşı şimdi. hastalarmı banane..... Gelmediniz diyolar aaa sizde böyle sanıyorum ne bilim siz hiç aramıyorsunuz ya diyorum salak bi gülümsemeyle....

Hiiiiç takmayın kızlar Allah muhtaç etmesin sadece böyle dua edin...

Dikkat edin öncesini ve sonrasını yazmadım

inanmıyorum ya insan arkadaşına komşusuna yapmaz bunu..
içten içten bir kızgınlğımı var bu kadının sana, yada vijdansız birimi??

kızmasını gerektircek bişey yapmadımki ben sadece vicdansız amniyosentez yaptırdığımda doktor 1hafta hiç kalkma tualet ihtiyacı dışında dedi 15günde cok hareket etme demişti bunu söyledim karsı komsusu ebruyu davet etsene kız burda kalsın demiş bana aynen dediği şey bu gülsen yengen diyorki ebru sizde kalsın hareket etmesin siz bakın bi süre dedi ama bende dedimki bizde rahat edemezki tek odanın içinde sıkılır dedim diyor
gelirim anne dedim ama kombiyi yakmıyoruz biz diyor nasıl zorla gelicem denirki annem geldi sonra 1hafta bizde kaldı haberi bile olmadı annemin geldiğinden çünkü hiç aramadı

çocuk gözgöre göre ölecek o hala hatayı kendinde arayacağına yarın bayram diyor(
kız seninki okadarmı uyuzmuş..ayy ne vijdan varya.gece 2,5nasıl çıktın canım nasıl gidecektinki..
iişte annelik böyle bişey insan çaresiz kalınca yapamayacağı yok
benim eşimde ben doğum yaptığımda arabada yatmıştı kapının önünde ozamada kv ne kızmıştı eşime:))
sanki çocuğıumu görüyorsunda arabada yatıyorsun demişti, ama ben her camdan baktığımda o hep bizim penecereye bakıyordu aşkım benim
zübeydede yapmuştım ilkimi o yüzden eşimi sokmamışlardı
seninkide babalığını göstermiş kalmayadabilirdi..
aferin adama kolaymı banklarda yatıp kalkmak..

sevcancım seninkide benimki gibi işde aynı seyler benimde basıma gelse umru olmaz eşim burun ameliyatı geçirdide ziyarate bile gelmedi sadece ogün 1kerecik telefon etti hemde soğanlıda oturuyor bahar hastanesinde oldu eşim düşünün artık kendi oğluna yok merhameti bana hiç olmaz 20gün raporluydu eşim ağzını açamıyordu bikerecik de gelmedi eve eşim hep aradı onu nasılsınız diye

arkadaşım anlıyorum ama inan böylesi bir milyon kez daha iyi.benim kv de oğlunun yanında ikimize dde bayılıyor ama nişanlım gidip de ben kalınca kadına bi halley oluyor.daha evlenmeden kendinden soğuttu.inan bana gelse gitse sorsa arasa sizin huzurunuz daha çok kaçacak.çünkü tutamayacak kendini ve karışacak.bence bilinçli bi kayınvalide.ha tabi zor günlerde yanınızda olabilse sonrasında yine mesafesini koruyabilse daha bilinçli olacak orası ayrı!sanırım bi kere ipin ucunu kaçirırsa bi daha toparlamayacak diye korkudan böyle.ah canım ya inan neleri vermezdim benimki de öyle olsun diye.
sana şöyle bir örnek vereyim:kendisi grip olmuştu.kapı önünde kızıyla konuşuyordu.geçmiş olsun anne nasıl oldun dedim ya dduymadı ya da duymazlıktan geldi.bikaç gün sonra oğlu annem sana küstü dedi.haydaaaaa o niye dedim.hasta olmuş da nasılsın bile dememişim.olanı anlattım sonra sustu duymamıştır dedi.dellendim...
ben kanser atlattım öyle böyle değil...2 senemi uyuyarak geçirdim.geçenlerde kv sayesinde yine yataklık oldum.tüm gün felçli gibi yattım.bi göstermelik olsun gelmedi.aramadı.sormadı.üzülmedim.çünkü artık aynısını ben de yapcam.çok yoruldum gelinlik kız gibi nazlanmasından.
canım nolursun takma kafana.sen sadece bebişi düşün.bak çok fazla tanımıyorum seni pek muhabbet de edemedik.ama hastayım zaten diyorsun.yapma nolur.bi kendine edersin başka da kimseye etmezsin.bence gelmesin arkadaşım aramasın sormasın siz eşinle ve de bebişinle 3 kişilik bi dünya kurun ve mutlu olun huzurlu olun.3 kişi bile çok düşünürsen ki dünyaya gelirken bile tektin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…