Bursalılar Sohbete Buyrun Kaynaşalım

22aralık cumartesi günü buluşma nerde olsun??

• Ankete Katılan
    9
  • Anket Kapalı .

:)))
işte ablamlarada böyle dediler ama malesef. bu ortak malzemeler kağıt havlu yada tuv. kağıdı ortak neticede bari onları kesin yazdığımız marka alın. Boyaları nasıl isterseniz denilebilirdi. madem herkes kendi boyasını kullanıyor.

güzelmiş sizinki..hangi okuldu??
ben çıkıyorum kızlar
size boooolll sohbetler
başım ağrısı hala geçmedi
yemekelrimi yaptım
biraz kitap okuyayım...
iyi okumalar canım..ne okuyorsun bu arada merak ettim..

çok saçmaymış öğretmenimi bekleyecem girerim konuşurum çatır çatır..
zamanında yaptımda hiç taviz veremem bu konuda...
biraz fevri bir veliyim ben:))

Sevcancım okula gidipte istediğim zaman görüşme yapmadım hiç
sadece toplantılarına aile katılımlarına gitim
onun dışında telefondan hallediyorum
ders saatinde değilde 14,30 ta yemek molasında görüşüyoruz...

Bak ne güzel bir saat koyarsın öğretmen olarak velide eşşek değil o saatte ararsın. Eşşek veliler ararsa açmassın bu kadar basit. Yok diğerleri köşe bucak kaçıyor velilerden. sinir oluyorum vallahi onlara.

tutayım tutayım kendimi diyorum dayanamıcam sanırım:))

arkadaşlar endişenizi telaşınızı emin olunki çok iyi anlıyorum bi senede 130 çocuk eğitiyosak bunalrın anneleri ve bababalrı hatta babanne ananaeleri sözü geçen kim varsa ailede mutlaka muhattab oluyoruz ve öyle enterasan şeyler çıkıyo ki ... endişelerinizde haklısınız ama biraz daha aklı selim düşünelim .... ben bi olay anlatıcam bundan 2 dsene önce çocuklarla daire olduk oyun oynuyoruz oynumuzdada bi yerinde zıplanıyo dönülüyo duruluyo sonra böyle bi oyun oynarken çocuklardan ikisi birbirine çarptı bi çocugun kaşı patladı çocuk çok yaramaz bi cocuktu felan filan bunalra hiç girmiyorum anneside o kadar hassas o kadar üstüne düşen biriydiki ben çok üzüldüm tabi hemen çocugun kaşına tampon uyguladım polikilinik hemen karşımızdaydı hemen oraya götürdüm dikiş atılması gerekiyo dediler müdürümüz geldi felan aileyi aradık hemen geldiler sonra ben okula döndüm ailesi ve müdür ilgilendi çocukla ... dikiş atıldı diye annesi ortalıgı ayaga kaldırdı ben çocugumu askeri okula yollucam belki ömür boyu izi kalcak faln filan nasıl barmış ben yoktum duymadım iykide yokmuşum cok üzülürdüm çünkü .... sonra cocuk iyileşti ve izde kalmadı maşallah ..burda suçlu kim oyun oynarken oldu ben değilim suçlu çocuk değil ...annede değil tabiki canı ben üzüldüm gözümden yaş geldi bana deseki siz nerdeydiniz olurken ve beni dinleseydi de aklıselim olsaydı bence daha uygun olurdu sonra cocugunu okula yollamadı bi süre sonra yollamak istedi okulda olay ıakrdıgı için almak istemediler madem bize güvenmiyosunuz yollamayın dediler çünkü biz orda bizim okul için söylüyorum para için iş için orda değiliz herkez allah rızası için onlara faydalı olabilmek için ve hizmet için orda olan vicdanlı merhametli insanlar ...sonra bayan cok özür diledi felan cocuk tekrar okula geldi...yani dicem oki bazı şeyler yaşanabiliyo tabiki tedbirsizlikten kaynaklanıyosa araştırılabilir ama karşı tarafa müdale edilirken el vicdana konulmalı bence...

mesela bizim çocukların not defterleri var kuranda neresi okutuldu ne ezberlendi her akşam veliye haber gönderiliyo yada bişi dicekse öğretmen oraya not yazıyo velide ögretmene notunu yazıyo haberleşme usulümüz bu tabi telefonde edilebilir ama geceleri ögretmenler rahatsız edilmemk için herneyse... bi çocuk kazanı ıslatmış ve ögretmeni yedek eşyasından kazanı giydirmiş sonra ıslagı petege koymuş kurutmuş sonra hurcuna geri koymuş..annenin yazdıgı not aynen şu:
(büşra hanım cuma günü ardanın üzeri değişmiş geldi tam 4gün oldu kirli sini yolalamadınız ilgilenmiyo musunuz yoksa farketmediniz bilemi?)

öğretmende sayın velimiz ....diyip olayı acıklamış...

aynı veli...başka bi gün: (büşre hanım arda bugün eve değişik bi eşortman altıyla geldi nasıl olurda eşyaları karıştırırsınız ben kocaman hurcuna ismini yazmıştım ..anlamıyorum ben bunu...)

öğretmende..sayın velimiz kendi eşortmanını tekrar giydirdiğimizde üzerine su döktügü içn arkadaşının eşyasını izin alarak kullandırdık ıslak üzeriyle durmasın diye ..)

daha dolu dolu doluu böyle örnekler bence ögretmene karşı yada okula karşı olumlu yaklaşın çocugunuzun yanındada mutlaka olumlu konuşun içinizdeki çelişkileri içinizde yada sorarak atın ...

sevcancım sen bu sene bence arkadaşının okuluna gönder neden dersen 3 yaşında dini eğitim açısından çok bi eğitim alamıyolar sürekli yaptıkları için yemek duası tuvalet uyku araba gb kısa dualar bikaç sure ve adap siyerden belli başlı marş şeklinde öğreniyolar busene hem maddi açıdan yorulma hemde dediğim gb seneye yolarsan zaten hepsini öğrenir ama gücüm yeter diyosan tabiki çok sevinirim karakter eğitimi olan biyere yollarsan ... gülbahçe konusundada araştırdım okulun çok güzel oldugunu ve ilgili oldugunu söylüyolar..özel okullar imkanalr açısından iyi yoksa ordada bizdede dini eğitim usulü aynı anaokulu eğitimi tabiki daha fazladır çünkü demiştim ben tekim burda gün içinde 10 sınıfa giriyorum ben bi günde verilmesi gereken dersleri bi haftaya yayıyorum faliyet,oyun,drama,kitap çalışması,matematik,ingilizce,deney fen ve doga,türkçe dil hikaye....ve diğerleri keşke uzun uzun bi günümü bi sınıfa ayırabilsem ama ben başka cocukalrdan mahrum kalmıcakalrı şekilde elimden gelenin fazlasını yapıyorum ..ne için sırf çocukalr için alalh rızası için biizim okullarımızdaki öğretmenlerde bu felsefeyle yetiştiriliyolar emin olun o gülbahçedeki hoca hanımlarda 300-350tl harçlık alıyo biizm okuldakilerde..sadece resmi öğretmenler maaşını alırlar..yani siizin içinizi rahatlatmak istiyorum ben bile niçin fakülteye gidiyorum özeldede imkanımı zorlayıp yapabilirim tüpbebek ama diyorum benden menfaati olmucak birileri benim için ugraşsın bunu istiyorum ..ben bu açıdanda içinizin rahat olamsını istiyorum...

şimdilik aklıma bunalr geliyo ama okul çok farklı bi ortam orda çocuklarınız büyüyo hayatı öğreniyo toplu yaşamayı denetimsiz karar vermeyi birey olmayı öğreniyolar ben belki cidden anlayamıyorumduevladım olunca belki dahada hassas olurum ama ben ögrencilerimide evladım gb görüyorum yani siz nekadar kızıyosanız o kadar ne kadar seviyosanız en az o kadar seviyorum ... canınızı emanet ediyosunuz hiç kolay değil ama önce allaha emanet edin gerçekten alalh yazmamışsa ne olabilirki... biraz yemek ymese bira züstü ıslansa kirlense yada arkadaşıyla bikere bi tartışsa sonra barışsa kendini savunmayı öğrense nerde ne yapması gerektigini öğrense ...hepsi yaşanıyo çünkü biraz daha nasıl diyim bilmiyorumki biraz daha rahat olamlısınız ben içinde oldugum için söylüyorum benim gördüklerimi görseniz bide bu açıdan cidden aslında bazı şeyler büyütülüyo ...yani çocuklar böyle büyüyolar böyle öğreniyolar ...

herşey inşallah en güzel şekilde olur ve güzel bi eğitim hayatları olur bu ilk adımalrı oldugu için çok kıymetli...vicdanlı merhametli şevkatli öğretmenleri olur inşallah

kaş oalyına değinmişken bende başımıza gelen bir olayı paylaşıcam hakseverim:)
talha kaydıraktan kayarken başını taşa vurup kaşını yarmıştı,4 yaşındayken
talihsizlk oki sınıf öğretmenimiz oan yanında değil stajer öğretmeni varmış yanında.
öğretmen anlamış koşana kadar talhaya olan olmuş tabi..
beni aramışlar tl kapalıymış iyikide kapalıymış,
sonra eşimi arayıp hemen hayat hastanesine gelin acil olarak denmiş talha için bilgi verilmemiş..
eşiminde dükkanı çarşıdaydı ozaman ve 5dk. hayat hastanesindeydi..
fakat eşim hastaneye sormuş böyle biri gelmedi demişler eşim bir dışarı bir içeri ter basmış adamı..
okulda hayat hastanesinin hemen karşısında..yani cadde var arada..
aradan 10 dk.sonra öğretmen görünmüş kucağında talha kafası salllana sallana öğretmende koştura koştura getirmiş..
eşim çocuğu görünce tabi şok olmuş eli yüzü kan içinde hemen aldığı gibi çocuğu acile vermiş ve hemen operasyon başlamışş,
eşim hemen koridoıra çıkıp öğretmeni sormuş oradaki görevlilere,öğretmene sen ne biçim eğitmensiz çocuğu ne biçim taşıyorsun öyle,
hiçmi acil müdahale eğitimi almadınız diye söylenmeye başlamış
öğretmende korkmuş tabi eşimin sinirinde bağırmasından özür dilemiş sürekli,ama eşimi susturmak mümkün olmuyor,hele böyle durumda biraz bağırmayı abartmış ve dr. lar gelmiş artık sakinleştirmek için ama eşim hala kızgın tabi, sonunda öğretmen dayanamayıp bayılmış hemen öğretmeni ayrı odaya almışlar tansiyonuna falan bakmak için
eşim hala sinirli tabi..ve talhaının yanına girmiş operasyoınuda görmüş kaşı dikilirken hep yanındaymış..
benim hgaberim olduğu gibi heemn öğretmeni aradım sinirkli bir halde nasıl yanında bulunmuyorsunuz nasıl yanlız bırakıyorsunuz diye tepki gösetrdim ve başka okul arayışına girdi eşim asla o okula göndermem dedi..
ama ben çok ısrar ettim dedim talihsizlk olabilir olmasa iyidi tabiş ama olmuş artık dedim..
bundan sonra bilşey olursa çocuğa sorumluluğu sana ait dedi bende tamam dedim okula gittim..
hemen öğretmenler okul müdürü falan talhanın yanına geldi..kaşı bantlı tabi sürekli pansuman yaptırıyoruz..
öğretmen tekrar tekjrar özür diledi..öptü sarıuldı talhaya..
bende bundan sonra daha dikkatli olun lütfen dedim ve bırakmayın bidaha ben talhayı size teslim ettim vs konuştuk..
ondan sonra olmadı hiç birşey çok şükür..
sadece o an öğretmen dediki ben hastaneyi aradım 3 4 dikiş atılmış ve estetik yaplımış iz kalmayacakmış dedi,
bende dedim hayır yanlış biliyorsunuz iz kalacakj çok derin yarılmış dedim o iz kalmaz dedi ben kalır dedim
ve şuan 12 yaşında talha kaşındaki iz çok net belli..
yani bu gibi olaylar olabiliyor öğretmenler haklı olduğu kadar anne babalarda haklı ama aşırıya kaçmadan..yani eşim gibi bağırıp çağırmadan:)

bu arada gülbahçe anaokulu hakkında söylediklerin çok hoşuma gitti,ne kadar emin olsamda tam karar veremiyordum
ama senden duyduktan sonra kesin vericem canım..inşallahta hayırlı olur arda için..

canım çok üzüldüm gerçekten emin olun öğretmenide sizden daha çok korkmuş ve üzülmüştür öyle kötü bi durumki emanet bu hemde bi can eşya değil canının canını emanet etmişler ona nasıl üzülmüştür oğlıunada çok züüldüm öğretmeninede ( yani kaydıraktan kayarken olmuş düştüş öğretmeni yanında olsa ne yapabilirdiki anlık bişey bu bak camı açık unutur öğretmen başına bi şey gelir allah korusun burda bi tedbirsizlik vardırda kaydıraktan kayarken düşen cocuga öğretmen ne yapabilir yani öyle bişi olmalıki kaydıragın etrafını pamuklarla sarmalı dicem o işte öyle şeyler oluyoki okulda anlık olaylar hep istedigin kadar tedbir al bizim engel olduklarımıza inan veliler engel olamaz çünkü burda okulda toplu yaşıyolar hepsi küçük birer birey ve ortam onalra uygun istediklerini özgürce yapmak istiyolar ve onalrın en hür oldukları ortamda onalrı korumak gerçekten çok zor ben okal girerken korunma duasını okurum ve sınıfımada üflerim kazadan beladan alaha sığınırım gerçekten çok korkuyorum benleyken bişi olmasından çünkü çok zor cidden sizin açınızdanda öğretmenler açısındanda ben mesela asla ve asla evimde çocuk bakamam çok severim çok isterim ama öyle bi sorumlulugu düşünemiyorum bile:18:

bazı yaramaz çocuklar varkş kaşla göz arasında kendilerine zarar verebiliryor yapacak bişey kalmıyor
ama hakseverin anlattığı bayan bana göre haklı askeri okul vs giremiyor o çocuğu o poliklinik yerine velisiyle birlkde başka bi hastaneye götürüp estetik dikiş yapılabilirdi çocuğun hayatında iz bırakıyor o ufak dediğin yaralar
ben yanında değilsem okula emanet etmişsem çocuğumu ilgilenmeleri lazım öyle okullar varki ilgisiz alakasız önceden bende senin gibi düşünürdüm belki ama çocuk olduktan sonra durum cok değişiyor ince eleyip sık dokuyorsun hersey çocuk için oluyormuş meğer derlerdide inanmazdım bukadar hayatınızı çocuk üzerine kurmayın derdim ama hep onu düşünüyorsun memnun kalırmı karnı doyarmı rahat edermi hasta olurmu çocuğum la ilgilenirlermi diye ben çalışmadığım için çocuğumu 3yasında kreşe emanet edemem zaten cok erken bi yas ama çalışanlar için mecbur arkadaşım 1bucuk yasında bıraktı ama o bebeğin basına gelmedik kalmadı sevcan ve hayat arastırmakda cok haklı inşallah güvenilir bir yer bulurlar

Canım gözün aydın araban geliyormuş:)Hayırlısı olsun temiz alıcılar çıkar inşallah

günaydın kızlar

bugün eşim gittikten sonra yatmadım
başım çok ağrıyor
oyalanmaya çalışıyorum
Merhaba canım nasılsın?Geçmiş olsun başın ağrıyormuş dikkat et kendine
Eki Görüntüle 681432 Eki Görüntüle 681433

birde bunları beğendim ben

son olarak ayferin gösterdiği var
ona bayıldım ama elbisenle ne derece uyumlu olur onu bilemedim...
Lacivert olan sade ve hoş
ay bende çıkamam kuaförden bayılıyorum orada oturup çay içip kendime bakmaktan:)
İlahi hayatcığım:)Kuaför yeri aynı zamanda güzin ablanın mekanı gibiGelen giden illa birşeyler bulup konuşup derdini anlatıyordur:18:
Aklım 2 ye gitmiş,doğru ya size gelirken 3 vesaitle gelmiştimCan sağlığı olsun keşke metroya yakın olsaydınız sağlık olsun özledim sizi her zaman göremiyorum.Ayrıca arabanında gelmesi iyi olmuş,sevindim senin adına canım
ayy canım yaa sevindim senin adına, olsun otobüsle giderdik çok yakar oraya...
Aslında yol uzak gibi görünüyor ama o kadar çok yakmıyor

Nasıl bir sorumsuzlukmuş,kolay değil her önüne gelen okula veremiyorsun.Hakkınızda hayırlısı güzeli neyse o olsun kızlar

Selam günaydın kızçeelerimmmm.. Sonunda eşimin yanındayım muğlaya geldimm çok mutluyum

günaydın kızlar...
ana okulu olaylarının bi kısmını okudum her iki taraf içinde zor durum gerçekten...
benim kızım 1 yaşında şimdiden düşünüyorum hangi okul iyidir nereye göndersek falan.
dini eğitim için anaokuluna göndermek istiyorum açıkçası
Gürsuda oturuyorum ben burada var bir okul ama ne derece iyi bilmiyorum
hayırlısı şimdilik daha çok var...
sizlerde ne var ne yok Haksevercim tedavi nasıl gidiyor canım.

günaydın kızlarrr

ayfercim hadi gözünaydın canım kavuşmuşsun arabana

Selam günaydın kızçeelerimmmm.. Sonunda eşimin yanındayım muğlaya geldimm çok mutluyum

hadi gözünaydın canım allah birdaha ayrılık göstermesin sizee hasret giderrirsiniz artık bol bol canım

günaydın canım sana da hakikaten okul seçimi zor bir durum çok benim oğlum anaokuluna aytenbozkayaya gitti çok şükür öyle şeyler başımıza gelmedi öğretmenizmiz hem yaşlı hem çok tecrübeli bir kadındı ve okul o zaman gerçekten çok iyiyidi ama şimdi müdürü değişmiş ve eskisi gibi değilmiş okul

günaydınlarrr bursalı hatunlarr

günaydın canım sana daa geldimi araban ?

günaydın kızlarrr

ayfercim hadi gözünaydın canım kavuşmuşsun arabana
sağol canımm darısı size inşallah..

geldi canım:)akşam eşim aç otoparkı arabanı getiriyoruz dedi..
hemen çıktım balkona bir baktım gıcır gıcır arabam pasta polişmi ne varya ondan yaptırmış arkadaşıı..
anam tanıyamadım arabamı:) sonra hakana dedim hakan ben arabamı satmaktan vageçtim sıfır gibi olmuş dedim:))
kandırdınız satıcam diye dimi diyor:))

amin canım amin
işallah seninki de satılmak zorunda kalmaz canım bak galeriye gitmesi de iyi olmuş demekki :):) araban yenilenip gelmiş canım

KEŞKEM BENİM DE Bİ ARABAM OLSA KOCAMIN VAR AMA BEN KULLANAMIYORUM

günaydın kızlarrrr

ayran gözünaydın taşınmışsın canım

hayatım gelmiş araban şıkır şıkır parlıyordur o şimdi.yakışır:):):)

karamukum senden ne haber

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…