canım eşimde bende işten aynı zmanalrda cıktık benim zaten pek bi amaşım yoktu yani nasıl anlatsam cemaatin kreşiydi ve 300tl alıyodum oda bana harçlık oluyodu anca kıyafete felaneşim renodaydı çıkalı 1 sene oluyo krediyle tır aldık gemlik kooperatifinde şöför kullanıyo onu eşim kayınpederimle kalebodur fayans işi yapıyo anlıcan bizde maaş yok çalışırsalar oluyo iş olmazsa olmuyo çok şükür yazın iş var aslında onalrın hep işi var kayın pederim yılalrdır bu işi yaptıgı için çevresi geniş şükür hiç zorluk yaşamadım ben ama eşimimn saçlar beyazladı eh koca araba krediside kocaman zorlanıyo ödemelerde ama sıkışınca hızır gb gelen paralar oluyo bikaç ayı atlatsak sonra tır kendi kendini ödücek hatta bizede bin 2bin tl verebilirmiş inşallah 4 senede borcumuz biticek ödeyebilirsek inşallah bi ev parası kadar malımız olucak başka türlü bişi edinilmiyo gelen gidiyo borca girmeden olmuyo BORÇ YİĞİDİN AMÇISIYMIŞ rabbim hepimize kolaylık versin evimiz kendimizin o yüzden iyiyiz şükür
konuşalım canım tabiki
noldu canım öle yazmadan cıkma merak ederiz ama dök içini rahatla neyin var
canım nolcak ki eşini kırma ne güzel işte madem sen yapmıyosun dışarda yerizde demiş yeni insanalrla tanışmak güzel ama sen diyosanki herif beni rahatsız etti hoşlanmadım eşine bunu güzelce açıkla bu heriften hoşlanmıyorum rahatsız oluyorum sen yanlız görüş eşli görüşmeyelimde bence anlayışla karşılar seni ramazanda kırmayın üzmeyin birbirinizi
meraba hg aramıza hem memleketini hem adaşını buldun galiba bende özgeeeeeeeee
Canım kahvaltıya eve davet etmedik, onlarda bize ilk gelecekti,
Arkadaşı çok samimi Eşimle hergün görüşüyorlar..
Şunu söyleyim argo olacak ama herkezde benim eşim gibi enayi değil,
Kardeşleriyle çıkarız kasaya esim koşar..
bu hafta Eskişehir'e gittik arabayı esim fulladi tatlı alalım diyor eşim kaynim eltim susuyor,
Yemeğe gideriz esim öder iyi hoş kaynimin eli cebine girmez,
Eşimin peşinden bir dakika olsun ayrılmaz, işlerin bazı kısmına ortak yaptı kendini,
Offf arkadasım hangini anlatayım,
Diyorumya bir derdim var topiğine konu acmam gerek:)
Kafanızı şişirdim hakkınızı helal edin
canım eşimde bende işten aynı zmanalrda cıktık benim zaten pek bi amaşım yoktu yani nasıl anlatsam cemaatin kreşiydi ve 300tl alıyodum oda bana harçlık oluyodu anca kıyafete felaneşim renodaydı çıkalı 1 sene oluyo krediyle tır aldık gemlik kooperatifinde şöför kullanıyo onu eşim kayınpederimle kalebodur fayans işi yapıyo anlıcan bizde maaş yok çalışırsalar oluyo iş olmazsa olmuyo çok şükür yazın iş var aslında onalrın hep işi var kayın pederim yılalrdır bu işi yaptıgı için çevresi geniş şükür hiç zorluk yaşamadım ben ama eşimimn saçlar beyazladı eh koca araba krediside kocaman zorlanıyo ödemelerde ama sıkışınca hızır gb gelen paralar oluyo bikaç ayı atlatsak sonra tır kendi kendini ödücek hatta bizede bin 2bin tl verebilirmiş inşallah 4 senede borcumuz biticek ödeyebilirsek inşallah bi ev parası kadar malımız olucak başka türlü bişi edinilmiyo gelen gidiyo borca girmeden olmuyo BORÇ YİĞİDİN AMÇISIYMIŞ rabbim hepimize kolaylık versin evimiz kendimizin o yüzden iyiyiz şükür
konuşalım canım tabiki
canım nolcak ki eşini kırma ne güzel işte madem sen yapmıyosun dışarda yerizde demiş yeni insanalrla tanışmak güzel ama sen diyosanki herif beni rahatsız etti hoşlanmadım eşine bunu güzelce açıkla bu heriften hoşlanmıyorum rahatsız oluyorum sen yanlız görüş eşli görüşmeyelimde bence anlayışla karşılar seni ramazanda kırmayın üzmeyin birbirinizi
Hoş geldin canım
Nerelerde oturuyorsun anlat bakalım kendini
kafamız niye şişsin canım ya öyle düşünme lütfen. anlıyorum seni aynısı ablamın başında var. ve bir süre sonra insanlar onun bu tavrını bildiğinden direk kendilerini çekiyorlar. nasılsa o ödeyecek modunda herkes. ödencek yer var ödenmicek yer. çok zor. napcan herkesin bir huyu. bunu düzeltebileceğini sanmıyorum. düzeleni hiç görmedim. sende rahat olmaya çalışacaksın.
cemaat içinmi anlamadım. ben normal kreşlerde öğretmenlik yaptın anaokulu öğretmenisin sandım canım ya tavsiye edebileceğin kreşler varsa paylaş diyecektim. seneye selinayı gönderebilirim. şimdiden araştırmak istiyorum da. bilgin varsa yazarsın canım.
Ayyy ben senii yerim yerrr
Karşımda annem var sandim birden,
Ama o haspam görecek bunun cezasını vallahaa icim rahat etmez
Evet Özgecim Borç yiğidin Kamçısıymış
Allah sizede kolaylık versin.
Maaşın çok azmış canım yaa. 300 TL maaş mı olurmuş? Yoksa beşyoldaki Sevgi bişeyleri adınıda hatırlayamadım orayamı gidiyordun?
18 yaşındayıım ben. Lise bitti üniversite tercih dönemindeyim ataevlerde oturuyorum :) Bu forum çook yakın geliyor bana :) sizleri gördüm daha yakın geldi :)
ay küçükmüşsün
biz evli mutlu bazıları cocuklu bazıları cocuksuz bayanalrız ama senin muhabbetinede uyarız merak etme
puanın iyimi bakalım cimcime istedin biyeri seçebilicekmisin???
ne istiyosun:44:
ay annen gbmi konuştum
Bende büyük oğlumu 3,5 yasindayken kelebek kreşe vermiştim..O ben züccaciyenin hemen alt tarafındaydi şuan özel yedirenkli ilk, öğretim okulunun içinde,,ceatttin kreşi :)) normal bi kreş yaniama dini eğitimde veriliyo ccuklara peygamber efendimizin güzel ahlakıyla yetişiyo cocuklar ben normal reştede çalıştım öyle kreşte de hiç bir fark yok yılalrca baan okutulan fruyt şunu dedi piaget bunu dedi die öğretilen bilgilerin hepsini asırlar önce peygamber efendimiz hem uygulamış hemde nasihat etmis kuranı kerim ögreniyo 5-6 yaşında cocuklar hemde eglenerek görsen görseniz imrenirsiniz guslun farzları,namazın farzları diger farz lar ömarjlarla şarkılarla öğretiliyo , oyunalrla ögretiliyo,hikayelerle,faliyetlerle.... hem cocukların okul öncesi eğitimi,hemde dini eğitimi daha cok beyinlerini kullalanmalarını sağlıyo ben öğrencilerimin nasıl zeki oldugunu gördüm cok faydası oluyo ben sadece çocuk gelişimi derslerine giriyodum hoca larda dini egitimlerine giriyolardı tabi görmeden size tuhaf gelebilir bende olsam yadırgardım o yaşta cocuk sıkılır felan derdim ama istersen öyle bi okulu seni gezdirebilirim çocunu vermen için demiyorum yani fikrin olur diye diyorum
medikal parkın orda reyhan pazarında sevimli yumurcakalrdada çalıştım sen nerde okul istiyosun yardımcı olmayada çalışırımbeşevlerde lale bahçesi var istmezsen dini egitimde almayabilir cocugun ben istemiyorum dersin sevgi dersi diyolar dini derslere o derslere girmeyebilir öyle cocukalrda var yani hiçbişey zorla değil gönülle
Hiç sorun değil :)) tercihleri cuma günü yapıcam iyi puanlarım çok şükür bakalım ne olucak :)) sadece annem değil bu ara herkesten duyuyorum bunları genç yaşlı :))
Bende büyük oğlumu 3,5 yasindayken kelebek kreşe vermiştim..O ben züccaciyenin hemen alt tarafındaydi şuan özel yedirenkli ilk, öğretim okulunun içinde,,Kod:
Namaz duasından sofra duasına kadar hepsini öğrendi 5 yasından sonrada Kur'an dersi almaya başladı..
Hangi anne baba çocuğunun Kur'an eğitimi almasını istemezki,
Şuandada özel Nilüfer Yıldırım ilk. Gidiyor oraya vermemin sebeplerinden biride,
Kur'an dersi almasıydı haftada bir gün etütte kalıyorlar 2,5 saat Kur'an eğitimi alıyorlar..
kızlar ben çıkıyım kocacım geldi az ilgilenim yazık kuzum su gb olmuş yaa cok sıcak rabbim çalışanlara kolaylık versin
görüşürüz kızlar
Ben de kızımı Allah nasip ederse böyle bir yere göndermeyi düşünüyorum ileride. Ahlak eğitimi alması çok güzel. Birde dediğin gibi okul öncesinde Kuranı kerimi öğrenmesi gelecekte zihnini açıyor çocuğun. Ben öğrenemedim çocuğumun öğrenmesini istiyorum.ceatttin kreşi :)) normal bi kreş yaniama dini eğitimde veriliyo ccuklara peygamber efendimizin güzel ahlakıyla yetişiyo cocuklar ben normal reştede çalıştım öyle kreşte de hiç bir fark yok yılalrca baan okutulan fruyt şunu dedi piaget bunu dedi die öğretilen bilgilerin hepsini asırlar önce peygamber efendimiz hem uygulamış hemde nasihat etmis kuranı kerim ögreniyo 5-6 yaşında cocuklar hemde eglenerek görsen görseniz imrenirsiniz guslun farzları,namazın farzları diger farz lar ömarjlarla şarkılarla öğretiliyo , oyunalrla ögretiliyo,hikayelerle,faliyetlerle.... hem cocukların okul öncesi eğitimi,hemde dini eğitimi daha cok beyinlerini kullalanmalarını sağlıyo ben öğrencilerimin nasıl zeki oldugunu gördüm cok faydası oluyo ben sadece çocuk gelişimi derslerine giriyodum hoca larda dini egitimlerine giriyolardı tabi görmeden size tuhaf gelebilir bende olsam yadırgardım o yaşta cocuk sıkılır felan derdim ama istersen öyle bi okulu seni gezdirebilirim çocunu vermen için demiyorum yani fikrin olur diye diyorum
medikal parkın orda reyhan pazarında sevimli yumurcakalrdada çalıştım sen nerde okul istiyosun yardımcı olmayada çalışırımbeşevlerde lale bahçesi var istmezsen dini egitimde almayabilir cocugun ben istemiyorum dersin sevgi dersi diyolar dini derslere o derslere girmeyebilir öyle cocukalrda var yani hiçbişey zorla değil gönülle
Merhaba canım maşallah iyi olmasına sevindimSalonu savaş alanına çevirdi şuan yastıklarım yerlerde,
Oradan oraya zıplıyorrr,topla kaç kez kafama Patlattııı
Birde üstüne gözümün önünde halıma şarrrr diye işedi:18::18::18:
Bu iyileşme belirtileri
Sağol canım ilgine
Çocuğu yetiştirmek çok zahmetli olmalı her yaşında bişeyler öğreniyor tuvalet alışkanlığıda lazımlıkla başlıyor yavaş yavaş öğreniyor iyi en azından tuvaleti gelince söylemesi güzelhakkaten kök söktürüyormuş. Allah sabır versin canım.
Oyuncağa işenmez he bak sen akıllıyane güldürdü beni..
Çok geç değil daha 2,5 yaşındaymış. Aslında Ardanın daha çabuk alışması gerek çünkü örneği, abisi var yanında ama belkide inat etti.
Bence şimdilik askıya al canım çiş lafını bile etme 2 ay sonra yada kışa girmeden tekrar denersin. Belki kendi kendine başlar bile söylemeye belli mi olur. Benim ablamın iki oğluda ablam pes dediğinde kendi kendine söyledi :)
ben, kızıma henüz tuvaleti sormaya başlamadım ama kendi kendine arada çişim geldi diyor. Benimle sürekli tuvalete girince garibim kolay kaptı sanırsam :) neyse bende bazen alıştırma kilodunu giydiriyorum. Bizde de apart var klozete oturtuyorum Allah ne verdiyse ne kadar saçma sapan muhabbet varsa anlatıyorum. :)) heee birde hadi çişi buraya yap ona bay bay yapalım, gene gel diyelim diyorum. bazen yapıyor bazen yapmıyor
Bizdede öyle canım ağır yemekler yapmıyorum ben birde diyetteydim ramazan oluncada çok ağır yemek yapmak istemedim yeri gelir karpuz peynir yemeye bile razıyımDaha alacağın misafirlerin var mı? :) vardır tabisi... Yemeklerin çok güzel gözüküyor... Ayyy keşke bende her akşam böyle yapabilsem...
İnsan iftarda zaten buz gibi suyla doyuyor sahsen ben sudan sonra salata ve çorba yiyorum sadece..
Öff saatte daha 3 bile yok..şekerim düşüyor sanırım.. Akşam eve nasıl gidicem bilmem...
Hoşgeldin aramızaBende Bursalıyııım.Ama Antalya da oturuyorum.Size katılayım dedim
İyi gezmeler canım.Haklısın valla kolay değil aynen sana katılıyorum.Pintilik değil ama insanın imkanıda okadarsa mecbur kalıyorsun çok harcamamaya.Çünkü hadi sen evinde yeri gelir geçiştiriyorsun ama misafir gelince öyle olmaz aminn canım Allah herkeze hayırlı iş bol helal kazanç versinda kimseyi alamdımki aldıklarım zaten bizimkilerkayınvaldemler,görümcemler,üst kattaki amcamlar,ablamlar baya almışım yaaaa
perşembe arkadaş çardı eski kreşte öğrencimin ailesi eşim eşiyle arkadaştı eski müdürüm ,eski öğretmen arkadaşım eşlerimizde tesadüfi tanışıyolar hep eskidenyarın akşam oraya gitcez
e tabi gidince alamm lazımdapüff bakalım ne ara alıcam
alıncak çok kişi varda bu sene almım diyorum ya zorlugundan değilde her iftar alamk masraf yania llah bereketini veriyo kolaylığınıda ama yani durumlar malum bizim her misafirde en az 100tl gidiyo nere gidiyo bende bilmiyorum amaetli bişi yapıyoun en az 40tl zaten o içeceğiydi dondurmasıydı meyvesiydi osu busu al sana 100tl:18: tabi şekerin yağın öle büyük şeylerin bitmezse varsa
ay allahım geçinmek çok zor herkezin evine bereket versin eşlerimize hayırlı işler helal kazançlar versin aminnnnnnnnnnnnnn
Güle güle oturun borç çoğumuzda vardır inan herkezin kendine göre sıkıntısı var işte.Yoksa tatil tabiki güzel olur ama oraya ver buraya ver derken kendmizden fedakarlık ediyoruz.Allah sağlık versinde ileride artık.Bizde kiracıyız Allah nasip ederse şimdi çok zor olsada ileride inşllh ev alma şansımız olur kira vermek çok zorAy hakkaten canım yaa... davet etmek ağırlamak birşey değilde dediğin gibi tuzlu oluyor. Yılda bir belkide çağırabiliyoruz gerçi helali hoş olsun tabikide... Bende tatlı yapıyorum örneğin eşim karpuzla dondurma da alıyor. Alma dememe rağmenTabi yemeği etli yada köfteli yapmasan olmuyor.
misafirler giderken öldürdünüz bizi diye söylene söylene çıkıyor evden
Bizde yeni taşındıkya borcumuzda var düşünmek zorundayız aslında ama geçenlerde izine çıktım ya bir hafta, tatile gitmedik para gitmesin diye. Ama Allah razı olsun o kadar çok gelenim gidenim olduki 600 TL harcadık evde.sadece 1 haftada... Olmayan paraları saçıp duruyoruz napalım. Olsun misafir bereketiyle gelir derler yine de çok mutluyum evim dolup taştığı için.
A.s canım nasılsın umarım kötü birşey yoktur :44:selam kızlar
bu günlerde pek keyfim yok.
canım birşey yapmak istemiyor maalesef...
yazmadan okuyup çıkıyorum sadece...
Eşinin anlayışlı olması lazım tabikide.Ama başkası için huzurunu bozma eşine anlat konuş hoşlanmadığın şeyi zorla yaptırcak değil.Takma kafana yani güzellikle konuşursun bir şekildeBizde de akşam yemege misafir tartisması oldu
Eşimin çok arkadas cevresi var benimde tabi ama,
Akrabalar varken birde arkadaşları davet edersem yetişemem,
Tutturdu bana arkadasinı eşini yemeğe alalım diye bismilahhh
Esimin arkadasinı ve eşini 2 kez gördüm bu yemeğe almamı gerektiriyormu?
Eşimle ikimiz ortak arkadasımız var mesela onları her zaman alıyorum,
Birde daha 5 aydır arkadaşlar, ben buna evet dersem arkası kesilmez çünkü eşimi tanıyorum...
Bende misafir ağırlamayı seviyorum ama 2 kez gördüğüm bir aileyi davet etmek bana komik ve mantıksız geldi,
Neyse biraz önce aradı beni,,sen yrmeğe almıyorsan bende dışardan rezervasyon yaptırıcam dedi
Aksama hazırlık yapma dedi,
Bu aksamda oğlumun öğretmeni okulda iftar veriyor oğlumda oraya gidecek bugün,
Hem talha yok olmaz diyorum hayirr illa dediği olacak,
Yaa okul nerde gideceğimiz yer nerde,Çocuğu okula bırakıp sonra okuldan Nasıl alıcaz, yetişebilecezmi,
Adamm bunları hicçç düşünmüyor ya sınır etti beni, ayrıca arkadasida çok luabali birii gece 2' den önce evine girmeyen biri,,
Offf koca katili olabilirim..
Durunn ben bir koşu bir derdimvar topiğine açıp geleyim
Allah kolaylık versin canım darısıda bize olur inşllh ev konusu.Bizde kendi yağımızla kavruluyoruz kimsedende bi beklentimiz yok çoğu şeyi eşimle yapıyoruz zaten.Kimseden kimseyede fayda yok.Kendi annem çeyizimi vs yapacağını yaptı kadın sağolsun babam ben küçükken vefat etti.Oyüzden Allah sağlık versinde biz kendimiz yapalımcanım eşimde bende işten aynı zmanalrda cıktık benim zaten pek bi amaşım yoktu yani nasıl anlatsam cemaatin kreşiydi ve 300tl alıyodum oda bana harçlık oluyodu anca kıyafete felaneşim renodaydı çıkalı 1 sene oluyo krediyle tır aldık gemlik kooperatifinde şöför kullanıyo onu eşim kayınpederimle kalebodur fayans işi yapıyo anlıcan bizde maaş yok çalışırsalar oluyo iş olmazsa olmuyo çok şükür yazın iş var aslında onalrın hep işi var kayın pederim yılalrdır bu işi yaptıgı için çevresi geniş şükür hiç zorluk yaşamadım ben ama eşimimn saçlar beyazladı eh koca araba krediside kocaman zorlanıyo ödemelerde ama sıkışınca hızır gb gelen paralar oluyo bikaç ayı atlatsak sonra tır kendi kendini ödücek hatta bizede bin 2bin tl verebilirmiş inşallah 4 senede borcumuz biticek ödeyebilirsek inşallah bi ev parası kadar malımız olucak başka türlü bişi edinilmiyo gelen gidiyo borca girmeden olmuyo BORÇ YİĞİDİN AMÇISIYMIŞ rabbim hepimize kolaylık versin evimiz kendimizin o yüzden iyiyiz şükür
konuşalım canım tabiki
Allah'ta ona göre verir eşine ama biz bayanlar eşlerimize göre daha tutumluyuz sanırım.Doğanın kanunu böylekız gaz vermeyin
ne demek canım biz ne için varız burdakafamız kurban olsun sana
benim eşimde öyle çok cömert dua ederken öyle ediyorum allah elini bolluğu gb sana bolluk versinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn die aminnnnnnnnnn dio oda
bende tam aksine kıyamam başkası için parama yegenlerime hediye almaya felan bayılırım ama alırken on kere düşünürüm elim titrer zor alırım
çok param olsa severim aslında hediye almayı felanda işte az olunca titrer elim
mesela ben öle büyük paralar bagış yapamam eşim çok cömert hiç kırpmaz gözünüallah kabul etsin sylenmez tabi böyle şeyler ama onun kalbi ve elinin cömertliğine çok hayranımdır canım kocam ya özledim hee bayadır görüşemedik misafirlerdende ramazanda girdi araya bu akşam salmıcam vala
töbe töbeee
Ellerine sağlıkbulaşıkları yerleştirdim makinadan cıkardım,ortalığı topladım,yemegi ocaga koydum,heryeri süpürdüm,odanın şagi halısı var sinir oluyorum silkelemeden cıkmıyo içindekiler onu silkeledimay cok hamaratım
Hoşgeldin aramızaMemleketlililerimi bulduum merhabalaar :)
Nazar olmasınayy buda koca delisi çık hadi :))
ayy buda koca delisi çık hadi :))
Ben de kızımı Allah nasip ederse böyle bir yere göndermeyi düşünüyorum ileride. Ahlak eğitimi alması çok güzel. Birde dediğin gibi okul öncesinde Kuranı kerimi öğrenmesi gelecekte zihnini açıyor çocuğun. Ben öğrenemedim çocuğumun öğrenmesini istiyorum.
Ayrıca alemdarda kaç tane öyle kreş var bilmiyorum ama geçen yıllarda merve gitmişti bir tanıdığımızın kızı.
Bu yılda yine bir tanıdığımızın kızı gitti oraya.
Aman nazar degmesin[/QUOT
Bu akşam çok sıcak ya hiç esmiyor :18:
evet pazara kadar böyleymiş canım pazar günü gelicez mudanyaya
bi uyumuşuz bi uyumuşuz beraber kocacım la 8e çeyrek geçe kalktık nasıl kurdum sofrayı bilemedim
bu merve hoca mı beşyolsa mı oturuyoayss yoksa benim mervemmi o merve
Aaa öylemi sevindim gelmene görüşürüz inşallah canım beklerim öpüyorum seni
Aman nazar degmesin[/QUOT
evet pazara kadar böyleymiş canım pazar günü gelicez mudanyaya.Çok sıcak Allah yardım etsin :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?