- Konu Sahibi Sevgi_MeLegi
-
Arkadaşlar merhaba içimde su an öyle bir korku var ki.. Burnumdan hep rahatsızdım orta okuldan bu yana su an 20 yaşındayım.. önden bakılınca bir sorun yok ama yandan bakılınca sanki ben ben değilim çok kötü.
saçlarımı bile düz yapamadım hep içimde kaldı güzel burunlu kızları görünce hep aglardım maddi durumda fazla iyi olmayınca.
Devlet hastanesine çok güzel bir doktor gelmiş daha önce ameliyat olanlarla görüştük birisi annemin tanıdığı idi o kadar güzel bir burun ki anlatamamm salı günü muayene olmaya gidecem artık kurtulmak istiyorum bu burundan ama çok korkuyorum.
sizlere sormak istedim. İlk olarak ameliyat ne kadar sürüyor ameliyattan sonra ne kadar süre hastanede kalıyorum cok agrı sızı oluyormu.
morluklaR nasıl gececek hiç bir fikrim yok bazı yorumlar okudumşekil alması cok uzun sürüyormuş şiş oluyormuş ben bu hafta içinde olsam 1 aya kadar nasıl bir durumda olurum hiç bir şey bilmiyoru deli gibi bunları araştırıyorum lütfen deneyimli arkadaşlar yardım etsin bana :18::18
iyice araştırmak lazım ben de 2 kere oldum ameliyat. 3.sünü olmam gerekiyo arkadaşlar ilk başta benim burnum da çok güzel olmuştu sonradan düştü ve çok rahatsız oluyorum
teşekkürler Mesut Türker doktorumdu. Pişman oldum. Herkes eski burnun daha iyiydi dedi
Bi de hasta fotograflarını göremiyorum mesaj hakkım dolunca bakabilcem.
cnm burun ameliyatı olurken doktorun çok önemi vardır.çünkü istemediğin bir sonuçla karşılaşmanı istememe doktorunu iyi araştır.çünkü 2.bir burun ameliyatıki adı revizyon rinoplastidir.bu ameliyat burunda kıkırdak bulunamadığı durumlarda kaburgandan yada kulagından alınmasıyla gerçeklerşir.oyüzden zor ve uzun ameliyattır.2.ameliyatı olmamak için doktorunun iyi olmasına dikkat et.şimdi gelelim senin ameliyatına rino ameliyatı ameliyat sonrası sızlayan hafif bir ağrı olmakla beraber şişliklerin ve morlukların olucaktır.ameliyat sonrası soğuk buz uygulaması yapılması gerekir.bu işlem morluklar için ameliyattan sonra ilk 8 saat etkilidir..daha sonra buz koymanın bir avantajı yoktur.hastane çıkışında doktorunun sana ödem sökücü ve antibiyotik ilaçları ve temizleme solisyonları vermiş olması gerekir.onları ihmal etmeden düzenli bir şekilde kullan şişliklerinin ve morluklarının çözülmesinde çok etkili oluyorlar:))daha sonra burnun ilk 2 gün falan şişer sakın korkup paniğe kapılma:))olması gereken o çünkü.ortala bir hafta sonra tanponların açılır ve şiş görüntü seni korkutmasın burnnun ameliyatın güzel geçtiyse 2 hafta içinde şişliklerin geçmiş olur.ama burnunun tam oturması 6-8 ayı bulur.ameliyat sonrası senin yapman gereken en önemli şey ilaçlarını düzgün kullanmam ve burnunu darbelere karşı falan koruman.şimdiden çok geçmiş olsun.
canım korkulacak bir şey değil öncelikle. ameliyat süresi burnunun durumuna göre değişir ama en kısa 2 saat. ben ameliyattan bir gece gönce göz çevreme bolca arnica jel sürmüştüm, çok az morardım. belki bünyemden belki de jelin etkisi. hastanede yaklaşık 4 saat falan kaldım sonra eve gittim. o gün ameliyattan çıktığım andan itibaren buz koyduk. ağrı hiç olmadı. sadece ara ara sızlama oldu hani soğuk su içince dişin sızlar ya o kadar bile olmayan bir sızlama. o da ara ara. 1 hafta sonra alçım çıktı. 3-4 gün de bantlar kaldı. banttan sonra gözüme şiş geldi ama o da 2 gün sürmeden geçti. kapalı teknikle ameliyat oldum, ben de fazla şişme ve morarmma olmadı. şu anda 18. günüm ameliyat olduğumu bilmeyen biri anlayamaz çünkü belirgin bir şişlik kalmadı. sadece kendimim fark edebileceği şişlikler var. bikaç gün yemek yemek zor oluyor, sıvı gıdalarla beslenmen gerekebilir. morluk, şişlik gelip geçici; eğer içine sinen bir doktor bulduysan yeni bir burna kavuşmak tarif edilemeyecek kadar güzel.
Arkadaşlar merhaba içimde su an öyle bir korku var ki.. Burnumdan hep rahatsızdım orta okuldan bu yana su an 20 yaşındayım.. önden bakılınca bir sorun yok ama yandan bakılınca sanki ben ben değilim çok kötü.
saçlarımı bile düz yapamadım hep içimde kaldı güzel burunlu kızları görünce hep aglardım maddi durumda fazla iyi olmayınca.
Devlet hastanesine çok güzel bir doktor gelmiş daha önce ameliyat olanlarla görüştük birisi annemin tanıdığı idi o kadar güzel bir burun ki anlatamamm salı günü muayene olmaya gidecem artık kurtulmak istiyorum bu burundan ama çok korkuyorum.
sizlere sormak istedim. İlk olarak ameliyat ne kadar sürüyor ameliyattan sonra ne kadar süre hastanede kalıyorum cok agrı sızı oluyormu.
morluklaR nasıl gececek hiç bir fikrim yok bazı yorumlar okudumşekil alması cok uzun sürüyormuş şiş oluyormuş ben bu hafta içinde olsam 1 aya kadar nasıl bir durumda olurum hiç bir şey bilmiyoru deli gibi bunları araştırıyorum lütfen deneyimli arkadaşlar yardım etsin bana :18::18
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?