Bütün kızların bana bunu söylemesinden bıktım :(

Bak mesela benim de eşimin evlenmeden önce hiç kız arkadaşı olmadı :) valla bak. Nerden biliyosun dersen komsuyduk zaten taniyodum. Kız kardeşi de arkadaşımdı o zamanlar abiden abladan bahsetmek vardiya arkadaşlara o anlatırdı. Bi kızdan haşlanmış ama sözde çıkmaya başladıktan sonra kıza hiç sevdiğini söylemeyince elini bile tutmaya utanınca kız terketmis sonra da uzun süre platonik takıldı bu :) evet öyle bi erkek varmış o da bana denk geldi ama ben de isterdim ki daha önceden biraz yaşayıp görse ogrenseymis. Dünya kac bucak görseymis :) belki kız erkek arasında fark vardır bu konuda ama sen yazınca aklıma direkt benim ki geldi :)

Hukuk okuyan bir aile dostum ve hukuk okuyan sevgilisi. Şuan 3. sınıftalar. Ve 5 senedir sevgililer. Yani insan isteyince sevgilisi olsa da olmasa da okuduğu bölümü zamanında bitirebiliyor. Sizden pek bi burnu havadalık sezdim, belki ondan olmuyordur sevgiliniz?

Senin gibi olması şart mı ki? Sevgilisi olmuş, anlaşamamış ayrılmış olabilir. Sevgili edinmek, sevmek insanları kirletmez ya da senin sevgilin yoktur ama başka eksilerin vardır. Zaten kendinin aynısı sıkıcı. Tamam sen okumu, kafasını kaldırmamış, namazında niyazında olabilirsin. Kendine uygun namazında niyazında bir eş de bulabilirsin ileride. Bu sorun değil. Şu da var, eğer birkaç flörtün olmazsa nasıl bir koca istediğini bilemezsin. Tanıdığın insanlarla yaşadıkların sonucu neden hoşlanmıyorsun, ne senin için olmazsa olmaz çözüyorsun. Yoksa zar atmak, kumar oynamak. Ya kötü çıkarsa? O zaman da yürütemezsen dul diyorlar.. Velhasıl çok takılma zaten gerekriğinde biri karşına çıkar iş evliliğe gider gitmez bilinmez. Sevgilisi, ilişkisi, tecrübesi olan erkek de kirli değil yani onları da sevelim. :)

siz hanım bir insan olabilirsiniz kısmetinizde istediğiniz sevgili, eş olabilir dünyada her çeşit insan mevcuttur malüm...

Ama kendini bu kadar övmeyin çok itici oluyor dışardan bakınca

Bu arada erkek arkadasim hukuk okuyor 3.sinif hic sene kaybi olmadi. Yeri geldi benim bolumumden farkli olmasina ragmen beraber calistik soru sordum sunumlarini hazirladik o da bana aynı sekilde yardımcı oldu. Haftalarca evden cikmadan ders calistigimizi bilirim. Karsindaki kisi sorumlulugunu biliyorsa ne seni dersinden ali koyar ne de sorun cikarir

Çünkü sevgilim olsaydı bu kadar iyi bir okulu kazanamazdım.

Tamam hukuk cok zor.
Tamam en cok akli dersinde olan en akilli kiz sensin.
Tamam senin disinda herkes fingideme pesinde.
Ama kimse sana madalya takmayacak bunun icin. Muhtemelen ileride de cok uzuleceksin. Yani lisedeyken universitedeki cocuktan hoslanirsin, universitede okuldan hayaller kurdugun cocuk olur vs vs. Sende hicbiri yok. Bunda deneyimdir. Duygusal bosluk yasarsin.
Rencide etmek ya da dalga gecmek icin soylemiyorum. Aseksuel olabilir misin?
Annene hak veriyorum. Kadin seni kotu yola dusurmeye calisacak degil. Muhtemelen anlattigindan fazla takintilisin bu konuda ve senin icin endiseleniyor.

Sen bakma onlara. Bana da universitede erkekleri oyle anlattilar ki ev arkadaslarim sok olmustum erkekler soyledir boyledir akillari hep cinselliktedir sen safsin bilmezsin erkekleri falan filan. Cok sukur karsima benim gibi dusunen derslerini onemsemis hicbir kiza cinsellik tatmini icin bakmamis esim cikti. Simdi ona diyorum bana erkeklerin boyledir soyledir diye anlatiyorlardi diye o da diyor ki onlar hep oyle erkekler tanimislarda butun erkekleri ayni zannediyorlar. Ki bende derslerimi onemseyen bir insandim lisede universitede oyle sevgili yapip gezip dolasmadim esimde ayni sekilde. Simdi evliyiz beraber gezip dolasiyoruz. Rabbim ginlunuze gore birini cikarir insallah karsiniza.

ben 25+ yaşına gelmiş ama hiç karşı cinsle yakınlığı/iletişimi olmamış kadından da erkekten de korkarım.
Bir sorunu var diye düşünebilirim, çok çekingen olduğunu düşünürüm mesela. bilmiyorum benim görüşüm bu yönde.

O okulu kazanırkende eminim o insanların sevgilileride vardı. Kendimizi kandırmak için koruma mekanizmamızı gereksiz çalıştırmayalım.
Üni de tüm bölümler zordur. Hukuk öğrencisi ders çalışırken moda TASARIM okuyan sabahlara kadar kalıp çıkarır dikiş diker, diğeri yemek yapar diğeri resim çizer ama hepsi zordur.

Bu bahane değil. Ben ünide hem çalıştım hem okudum hemde kurslara gidiyodum. Neredeyse vaktim yoktu oraya koş oraya koş ama sevgilimde vardı hafta 7 günse bende 8di yani.

Okulu biran önce bitirmek isteyen Kişilerin mi sevgilisi olmuyo ? Sevgili aşk okul iş bunların hepsini yürütmek insanın elinde.
Hayat Şartları tabiki bir değil ama bunların arkasına sığınmamak gerek.
Sevgili olunca 7 /24 birlikte vakit geçirilicek diye bişey yok yada hergün saatlerce telefonda konuşulucak diye.

Ben direk aseksuel oldugunu dusunurum.
Senden beter ciktim

Benim gibi olacak mi benim gibi erkek arkadaş bulabiliriyim...bu cumleleri çok kullanmış sin belkide senin için hayirli olan senin gibi olmayandir bundan bu kadar emin olma...kimisi gezip tozup gencliginide yasayip sonradan pismanlik yaşamadan masterleri bile yurtdisinda burslu yapiyor bunlardanda haberdar olmalisin.Hayat ve tercihler senin ancak gerçek hayat sadece ders notlari degildir hele semin bölüm insan tanımak ister..

Takıntım şu ki benim gibi olan erkek çıkmaz diyor etrafımdaki kadınlar kızlar... Ben şu an sevgili istemiyorum zaten ama ilerisi için zamanı geldiğinde benIm gibisi çıkmaz diye canım sıkılıyor.

Çıkar. İyiyi / dilediğini çağır.. Böyle korkular iyi değildir.

Ne demek o şimdi? Biz sevgili yaptık diye kötü kadın mı olduk? Doğru bir cümle olabilir ama bu konuya değil.

Benim bir arkadasim bu cumleye "cirkini opmemisler kendini nimetten saymis, gider o da bi cirkin bulur kilif uydurma tipsizlige" diye cevap vermisti.
Universitede ortam anisidir.

o zaman ben sana kendimi anlatayım.. eşimle tanıştığımda 20 yaşındaydım üniversite 2. sınıfta.... o zamana kadar hayatıma hiçbir erkek girmedi, hiç sevgilim olmadı..
eşim de çok şeyler yaşamış bir erkekti.. bana her şeyi o öğretti, tek doğrum tek mutluluğum oldu (ilişki konusunda).. o da benim temiz kalmış ruhumu sevdi (bedenimi demiyorum çünkü temiz bir ruh temiz bir bedenden çok daha önemlidir)... bende yaralarını sardı..
8 senedir beraberiz, 3 yıldır evliyiz ve 6 aylık bir oğlumuz var..
iyi ki hayatıma kimse girmemiş.. kafam tertemiz oldu hep.. aşk sevgili gibi şeylerle hiç yorulmadım.. saçma sapan üzüntülere girmedim, hayatımı yormadım..
eşim benim öğretmenim, hayat arkadaşım, ailem, ilk bebeğim, hastam vs. vs. vs.....
bence ne kadar çok ilişki o kadar yıpranma.. kafanı evleneceğin erkeğe sakla bence.. hayatını yoluna soktun mu zaten onlar koşa koşa gelir sana.. sen de sana bu saçma cümleleri kuran insanların gözüne gözüne sokarsın mutlu evliliğini..

Sevgilin olmazsa içine kapanık/ asosyal / aseksuel bir kişi olduğunu düşünenler taraflı düşünüyor.
Herkes kendi penceresinden yaşar hayatını.
İnançların gereği gezip tozmak istemezsin, ya da aşktan başka ideallerin vardır , ya da kafanda başka şeyler..

Bunun adını koymak doğru değil..

Konu sahibi benim sevgilim olmadi simdiye kadar hata mi yapiyorum diye sormamis ki. Halinden memnun ama ileride evlenme zamani geldiginde onun gibi dusunen biri bulamamak kaygisi. Ben universitede ya da lisede sevgilisi olani yadirgamam ama olmayanida yadirgamam kimi ihtiyac hissetmez. Benimde olmadi sevgilim ama rabbim nasip etti severek evlendim gorucu usuluyle bile degil. Benim gibi dusunen biri cikti karsima cok sukur ciddi dusundugunu soyledi durumlar musait olunca is ciddiye bindi.

Simdi buraya sevgilisi olan bircok insan konu aciyor onu yadirgasak otur dersine calis erkeklerle mi gezip tozuyorsun diye yorum yapsak ne kadar abes bir durumsa buraya simdiye kadar sevgilim olmadi diye konu acani yadirgamak hatta isi aseksuellige baglamak bence o kadar abes. Ben fark goremiyorum ikisi arasinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…